رفتن به مطلب

ماه اکتبر ماه اطلاع رسانی برای سرطان سینه


ارسال های توصیه شده

همه‌ساله در ماه اکتبر مجموعه‌ی تلاش‌ها برای اطلاع‌رسانی در مورد سرطان سینه افزایش می‌یابد. روبان صورتی به عنوان نماد سرطان سینه در ۱۶ ژوئن ۱۹۹۰ معرفی شد. در مسابقه‌ی راهپیمایی که توسط اعضای انجمن کومن در واشنگتن دی‌سی برگزار شده بود، آنها به شرکت‌کنندگان کلاه‌های آفتابی صورتی رنگ هدیه می‌کرد. یک سال بعد در مسابقه‌ی راهپیمایی مشابهی که در نیویورک برگزار شد، انجمن کومن از روبان‌های صورتی به عنوان سمبل افزایش آگاهی درباره‌ی سرطان سینه استفاده کرد و از همان سال، روبان صورتی نماد مبارزه با سرطان سینه انتخاب شد.

b51vq7wljl2yjl4230rn.jpg

 

 

در سال ۱۹۹۲ در آمریکا، الکساندرا پنی، سردبیر مجله‌ی سلف، این ایده را مطرح کرد که همراه با هر نسخه از شماره‌ی مجله که اختصاص به افزایش آگاهی در مورد سرطان سینه داشت یک روبان صورتی به مخاطب‌های خود هدیه بدهند. در ۶ اکتبر ۱۹۹۷، پاول دیوید‌سون آمریکایی پبنک‌ریبن دات کام را به ثبت جهانی رساند و این تارنما را در اختیار تمام جهانیان قرار داد. در همان سال والتر اسقیفن هلندی به صورت حرفه‌ای شبکه‌ی خیریه‌ای برای روبان صورتی راه‌اندازی کرد.

بعد از مدتی آواندا ویتمن که به عنوان مدل بین‌المللی در پاریس، میلان، نیویورک و سایر پایتخت‌های مد دنیا مشغول به کار بود و در رشته‌ی روان‌شناسی بالینی نیز فارغ‌التحصیل شده بود به انجمن روبان صورتی پیوست و به عنوان چهره‌ی بین‌المللی این کمپین معرفی شد. در حال حاضر انجمن روبان صورتی در ۳۰ کشور از پنج قاره جهان مشغول به فعالیت است.

گروه ایران ویج نیز در این ایام با جمع آوری تصاویر جهانی برای این موضوع سعی در اطلاع رسانی دقیق و کامل داره و از اونجا که برای هیچ ایرانی و ایران ویجی این بیماری را نمیخواهیم پس سعی داریم شما گل بانوی ایران ویجی را با این بیماری بیشتر آشنا کنیم و شما نیز با اطلاع رسانی درست برای دوستانان کمک بزرگی به آنها بکنید شاید همین ایمیل جان خیلی ها را نجات داد که مطمئن هم هستیم همین طور خواهد شد.

 

2dsaimibvohht49qaruk.jpg

علائم و تشخیص سرطان پستان

1256230089.png سرطان سینه (پستان) چیست؟

سرطان پستان عبارت از بدخیمی بافت اصلی پستان. در واقع سلول‌های نسج ‌پستان که سازنده ی شیر برای تغذیه نوزادان است، دچار بدخیمی می ‌شوند.

1256230089.png علت ایجاد کننده سرطان پستان کدام است؟

برای سرطان پستان علت خاصی وجود ندارد. البته زمینه ی خانوادگی در ابتلا به این بیماری در خانم‌ها موثر می ‌باشد و در خانواده ی افراد مبتلا به سرطان، امکان درگیری این بیماری بیشتر است.

عوامل دیگری نیز در بروز سرطان پستان نقش دارند، از جمله این که اگر در خانمی پریودها از سنین پایین شروع شده باشد، احتمال سرطان پستان بیشتر می ‌شود و یا کسانی که قرص‌های جلوگیری از بارداری را به مدت طولانی استفاده می ‌کنند احتمال درگیری بالاتری دارند و یا خانم‌هایی که پس از یائسه شدن از داروهای استروژنی و هورمونی استفاده می ‌کنند، معمولاً بیشتر به سرطان سینه مبتلا می ‌شوند.

1256230089.png علایم بیماری سرطان پستان کدام است؟

این بیماری شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها می‌باشد و میزان ابتلا آن در آقایان کم ‌تر از 1/0است. علایم بیماری سرطان سینه عبارت است از: لمس یک توده ی سفت در داخل پستان که در داخل قسمتی از نسج ‌پستان می ‌باشد و خانم‌ها اگر دقت کنند، متوجه آن خواهند شد و اگر متوجه نشوند، ممکن است به صورت کشیدگی پوست قسمت درگیر خود را نشان دهد و حتی ممکن است باعث زخم شدن آن قسمت از پوست شده و گاهی ممکن است، درگیری‌های بسیار وسیع در ناحیه پستان ایجاد کند که به این مرحله، شروع پاژه گفته می ‌شود و در موارد کمی ممکن است، به‌ صورت ترشحات خونی خود را نشان دهد که این حالت زیاد شایع نیست.

شروع زودتر پریود در سنین پایین، مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری به مدت طولانی و استفاده از داروهای استروژنی و هورمونی در دوران یائسگی ابتلا به سرطان پستان را در خانم ها افزایش می دهند.

1256230089.png راه‌های تشخیصی سرطان پستان کدام است؟

یکی از راه‌های تشخیص سرطان پستان این است که به خانم‌ها آموزش داده شود که چگونه پستان خود را معاینه کنند و این معاینه باید به ‌طور مرتب و ماهانه و قبل از پریود توسط خود فرد انجام شود. خانم‌ها در صورت وجود توده‌ای مشکوک در پستان، لازم است، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. بدین منظور در برخی کشورها روش‌های غربالگر (SCREENING) به صورت معاینه و مراجعه به پزشک برای هر 4 تا 6 ماه انجام می ‌شود.

هم ‌چنین بررسی‌های ماموگرافی هر سال یا هر دو سال یک بار، از سن حدود 35 سال به بالاتر توصیه می‌ شود و این کار جزو برنامه ی بهداشتی بسیاری از کشورهای پیشرفته می ‌باشد که باعث تشخیص زودرس بیماری می ‌شود و در صورت شک یا مشاهده ی هر توده‌ای در روش غربالگری یا معاینه توسط خود بیمار باید به پزشک مراجعه کرد. معمولاً پزشکان از روش ماموگرافی جهت بررسی و تأیید خوش‌خیم یا بدخیم بودن توده استفاده می‌ کنند. البته در بعضی موارد سونوگرافی هم ارزش تشخیصی بالایی دارد.

1256230089.png سرطان پستان بیشتر در چه افرادی دیده می ‌شود و آیا زمینه ژنتیکی و خانواده‌ای دارد یا خیر؟

همان‌طور که گفته شد، سرطان ‌پستان بیشتر در خانم‌ها دیده می‌ شود و خطر ابتلا به آن، با افزایش سن بیشتر می ‌شود. عوامل بسیاری در بروز آن موثر است. از جمله ژنتیک؛ در خانواده‌هایی که اقوام درجه یک آن‌ها دچار سرطان پستان شده‌اند، احتمال درگیری و ابتلا به مراتب بالاتر از سایر افراد می ‌باشد.

 

sl2k3ngm8q9mryxgbol.jpg

 

 

 

eezz5g0kk7kwxa5yguxi.jpg

 

 

iu1d21f2c6ebcamwbhx.jpg

 

 

a9hojpm15ft0lw257zl.jpg

 

 

169rx1ejqjw5otddyin.jpg

 

 

 

ekrgu235ecuc3px1l6s.jpg

 

 

 

cphd0yvubc04it7yn3m.jpg

 

 

7n9ynq68s1naygf6mrg6.jpg

 

 

 

0dtkkvunw4an80x5u6zg.jpg

 

 

124zixf0377yd00lzi50.jpg

 

 

 

bbktl2yxafqdj3rojc5.jpg

 

j7s8sim0d5eejtzfbys.jpg

 

 

jbcg5fzoytfip3co4uq.jpg

 

1460cp1q39yq4lnmzycp.jpg

 

tjb1qqq9f2aro44rw.jpg

 

 

 

 

 

 

منبع ایرانویج

:icon_gol:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان

ممنون ازتاپیک مفیدت .. مطالب ساده ای در این دو پست و تاپیک گفته شده که رعایت انان برای خانم ها لازم و ضروری است :

#1

#6

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...