am in 25041 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 مهر، ۱۳۸۹ ROILA is a spoken language for robots“Robotic Interaction Language” بوتیج پیمو لوپوما! شاید این جمله برایتان بیمعنا باشد، اما به زودی اگر بخواهید از یک ربات برای کارهایتان کمک بگیرید، باید این جمله را بلد باشید تا بتوانید از او بخواهید که برایتان نوشیدنی بیاورد رباتها کم کم دارند وارد عرصههای تازهای میشوند و بیشتر و بیشتر به کار میآیند. اما خب ظاهرا همیشه هم قرار نیست که رباتها به خاطر ما چیزی را یاد بگیرند و ما هم مجبوریم به خاطر آنها چیزهایی را یاد بگیریم. از آنجا که راحتترین راه دستور دادن، کلام است، یک زبان لازم است که بتوان به صورت کلامی با رباتها ارتباط برقرار کرد. بر اساس گزارش پاپ ساینس، محققین هلندی دارند روی یک زبان فراگیر برای رباتها کار میکنند که هم با اصول مغز انسان و هم با اصول مغز رباتها جور در بیاید و برای هر دو دسته ساده هم باشد. این زبان رویلا (ROILA) نامیده شده که مخفف زبان تعامل رباتی است. رویلا دستور زبان سادهای دارد و اسم، فعل، صفت، قید و چهار ضمیر (من، تو، او- مونث- و او - مذکر-) هم دارد. این زبان 850 کلمه پایه دارد که ترکیبی از کلمات زبانهای آفریقایی، آلمانی و انگلیسی هستند. پیتو لوکی ویکوت توجی، به زبان رویلا یعنی من میوه دوست دارم! لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده