Miladt 3681 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ سلام!ايشالله كه همه خوب باشيد و نماز روزه هاتون هم قبول باشه!!اين تاپيك رو باز كردم تا با هم ديگه درباره مسكن مهر بحث و گفت و گو كنيم كه آيا اين طرح از نظر شما مفيده و ميتونه مشكلات موجود در بخش مسكن كشورمون رو حل كنه يا كه نه حل كه نميكنه هيچ اوضاع رو بدتر هم ميكنه!؟!؟ اينجا علاوه بر نظرات اخبار مسكن مهر رو هم ميزاريم و روشون بحث مبكنيم!!! 14 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ اول از همه نظر خودم رو در اين باره بگم!به نظر من و با توجه به صحبتهايي كه در باره مسكن مهر توسط استادام شده به اين نتيجه رسيدم كه طرح مسكن مهر طرحيه كه در ابتدا براي افراد كم درآمد جامعه برنامه ريزي و واگذار شده!ولي با توجه به افزايش قيمت ها در حال حاظر هزينه سالانه طرح مسكن مهر معادل توليد ناخالص ملي است!كه اين هزينه رو قشر كم درآمد نميتونه پرداخت كنه مگر با يارانه هاي دولتي!!!كه در اون صورت فشار به دولت وارد ميشه و طرح با شكست روبرو ميشه!!اگر قشر كم درآمد نتونه از پس هزينه ها بر بياد بالاجبار آپارتمان ها به قشر متوسط ميرسه!!در اين صورت و از انجايي كه برنامه ريزي طرح براي قشر كم درآمد بوده و بر اساس نيازهاي اوليه اونها ساخته شده قشر متوسط جامعه توان زندگي در اين ساختمان ها رو نداره!!كه بعد از چند سال با پديده تخليه مسكن مهر مواجه ميشيم!!و باز با جمعيتي مواجه ميشيم كه نيازمند مسكن هستند!! نتيجه : به نظر من طرح مسكن مهر نمي تواند مشكلات مسكن جامعه رو برطرف كنه كه هيچ بر اون هم مي افزايه!! 12 لینک به دیدگاه
هوتن 15061 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ فقط یه طرحه که همه مشکلاتو حل میکنه اونم بالا بردن حقوق کارمندا و کارگرای دولته دولت مسکن نمیخواد بسازه خودمون بلدیم بسازیم وقتی پول باشه بازار هم شروع به کار میکنه 11 لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ اصل واساس طرح مسکن مهر خوبه من شنیدم خیلی از مردم هم در امد هم راضی هستند لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ فقط یه طرحه که همه مشکلاتو حل میکنه اونم بالا بردن حقوق کارمندا و کارگرای دولته دولت مسکن نمیخواد بسازه خودمون بلدیم بسازیموقتی پول باشه بازار هم شروع به کار میکنه بالا بردن حقوق به شرطي ميتونه كمك كنه كه باعث نشه بقيه قيمت ها 3 برابر بالا بره!!تا امرور هر وقت حرف از بالا رفتن حقوق شده(فقط حرفش نه انجامش!!) تورم تو كشور بالا رفته!!اين كار به نظر من با خصوصي كردن همه بخش ها و نظارت(فقط نظارت نه دخالت) دولت مي تونه صورت بگيره!! اصل واساس طرح مسکن مهر خوبه من شنیدم خیلی از مردم هم در امد هم راضی هستند در آغاز مردم كم درآمد راضين چون ميگن ما هم خونه دار شديم!!ولي وقتي به مرور مجبور شدن كه قسط ها رو پرداخت كنن و نتونستن اون وقته كه نارضايتي ها بالا ميره!!! من خودم چند مورد رو ديدم كه به دليل بالا رفتن هزينه ها مجبور شدن انصراف بدن!!! 10 لینک به دیدگاه
هوتن 15061 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ بالا بردن حقوق به شرطي ميتونه كمك كنه كه باعث نشه بقيه قيمت ها 3 برابر بالا بره!!تا امرور هر وقت حرف از بالا رفتن حقوق شده(فقط حرفش نه انجامش!!) تورم تو كشور بالا رفته!!اين كار به نظر من با خصوصي كردن همه بخش ها و نظارت(فقط نظارت نه دخالت) دولت مي تونه صورت بگيره!! در آغاز مردم كم درآمد راضين چون ميگن ما هم خونه دار شديم!!ولي وقتي به مرور مجبور شدن كه قسط ها رو پرداخت كنن و نتونستن اون وقته كه نارضايتي ها بالا ميره!!! من خودم چند مورد رو ديدم كه به دليل بالا رفتن هزينه ها مجبور شدن انصراف بدن!!! بالا رفتن حقوق یه قوانینی داره و اگه یادتون باشه بعد از اینکه لاریجانی ریس مجلس شد اولین درگیریش با دولت سر همین مسئله بود که خاموش شد...........الان 3 -4 ساله که داره حقوق کارمندا کم میشه...........و وقتی بحرانی شد یهو زیادش میکنن این زیاد کردن دفعتی اثرات تورمی شدید داره البته بین رکود و تورم بهتره تورم داشته باشیم تا رکود به نظر من مشکلات تورمی مملکت ما حقوق کارمند و کارگر نیست ...............علت اصلیش وامهای بسیار زیادیه که تحت عنوان وامهای زود بازده به نورچشمی ها داده شد دولت باید تکلیف خودشو روشن کنه یا سیاست انقباضی رو پیش بگیره یا سیاست انبساطی این درست نیست که برای بعضی سیاست انبساطی انجام شه .................و عده زیادی هم گرفتار سیاست انقباضی بشن البته عدم استقلال بانک مرکزی بعد از ریاست جمهوری احمدی نژاد هم بی تاثیر نیست یکی از عناصر مخرب اقتصاد ایران که در طول حضورش با اون لبخند موذیانه ش بار خودشو هم پیالکیهاشو بست اقای جهرمی بود و وامهای میلیاردی زود بازدهش ..................و الان هم که جا خوش کرده رو پست مدیر عاملی بانک صادرات کلا هرجا بوی پول میاد ایشونم هستن 6 لینک به دیدگاه
hamid_shahrsaz 28920 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ به نظر من خیلی خوبه.قیمت مسکن در تهران داشت نجومی ویشد چه اجاره چه خرید الان هم بالا هستش اما خوب وقتی مسکن مهر روی غاطک افتاد قیمتها شکسته شد و قشر ضعیف هم میتونند صاحب خوبه شن 6 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ به نظر من نفس تصمیمی که گرفتن خوبه ،منتها تو توی اجراش اشکال وجود داره. این خونه ها رو توی نقاط اطراف تهران(و هر شهر بزرگ دیگه ای ) می سازن،یعنی زمینی که برای طرح انتخاب کردن قبلا بیابون بوده و کسی زندگی نمی کرده و هیچ امکانات و جذابیتی برای مردم نداره که برن اونجا زندگی کنن. 6 لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ بالا بردن حقوق به شرطي ميتونه كمك كنه كه باعث نشه بقيه قيمت ها 3 برابر بالا بره!!تا امرور هر وقت حرف از بالا رفتن حقوق شده(فقط حرفش نه انجامش!!) تورم تو كشور بالا رفته!!اين كار به نظر من با خصوصي كردن همه بخش ها و نظارت(فقط نظارت نه دخالت) دولت مي تونه صورت بگيره!! در آغاز مردم كم درآمد راضين چون ميگن ما هم خونه دار شديم!!ولي وقتي به مرور مجبور شدن كه قسط ها رو پرداخت كنن و نتونستن اون وقته كه نارضايتي ها بالا ميره!!! من خودم چند مورد رو ديدم كه به دليل بالا رفتن هزينه ها مجبور شدن انصراف بدن!!! ببینید اگرچه همه ی مسائل اقتصادی و اجتماعی با هم مرتبط هستند اما این دو بحث رو نباید با هم قاطی کرد اونکه به خاطر بالا رفتن هزینه ها نمیتونه قسط ها رو پرداخت کنه ایضا نمیتونه مواد غذایی کافی لباس کافی و تفریحات کافی هم داشته باشه بنا برین شکست یک طرح حتما نمیتونه فی نفسه به خاطر بد بودن طرح باشه بلکه مسائل دیگه هست که نمیذاره طرح به مقصد برسه .. که اونا باید در جای خود بحث بشه لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ به نظر من خیلی خوبه.قیمت مسکن در تهران داشت نجومی ویشد چه اجاره چه خرید الان هم بالا هستش اما خوب وقتی مسکن مهر روی غاطک افتاد قیمتها شکسته شد و قشر ضعیف هم میتونند صاحب خوبه شن شاید قشر ضعیف صاحب خونه بشن اما واقعیت اینه نمیرن توی اون خونه ها زندگی کنن.کسی که توی حاشیه های قدیمی تهران زندگی میکنه هم راه دسترسیش به مرکز شهر بیشتره و هم اامکانات بیشتری نسبت به کسی که تو بیابونای اطراف تهران زندگی میکنه داره! به نظر من قشر ضعیف ساکن شهر بزرگ خودشون برای زندگی به این خونه ها ا نمیرن بلکه این خونه ها رو به مهاجرایی که از روستاها میان اجاره میدن،این جوری هم اجاره رو میگیرن و هم صاحب خونه شدن .اما نه تنها عدالت توی کلان شهرها ایجاد نشده،بلکه جمعیت کلانشهرها بیش تر شده و حاشیه نشینی واثراتش هم افزایش پیدا کرده... 6 لینک به دیدگاه
Mohammad Aref 120452 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ بحث جالبی رو راه انداختی. کلیت طرح خوبه ولی به نظر من تو کشوری که تورم بالایی داشته باشه، این چنین طرح ها نمیتونه موفق باشه. به نظرم پایین اومدن قیمت مسکن هم به خاطر این طرح نیست، دلایل دیگه ای داره که فکر نکنم اینجا جای صحبتش باشه. یکی از مشکلاتی که مثل همه طرح های دیگه تو ایران، این طرح هم داره، تأخیر تو اجرای اون هستش. همین تأخیر خودش تو بالاتر رفتن هزینه ها تأثیر داره. و اینکه شاید تو ابتدای امر بشه گفت که باعث رضایت قشری شده که به دنبال مسکن بودن، ولی شاید بعد از مدتی این رضایت به خاطر عدم خدمات رسانی مناسب به این مناطق، از بین بره. 6 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ یه عیب دیگه ی اجرای طرحم اینه که تو بعضی شهرا با کمبود زمین مواجه شدن و فجایع زیست محیطی و تاریخی به وجود آوردن مازندران:کمبود زمین برای10 هزار واحد در بخش روستایی گرگان:تخریب باغ تاریخی گرگان برای 4 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر خوزستان:تسریع روند تخریب قلعه ی باستانی سرای ارغوان با جاده کشی برای طرح مسکن مهر 6 لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ بحث جالبی رو راه انداختی.کلیت طرح خوبه ولی به نظر من تو کشوری که تورم بالایی داشته باشه، این چنین طرح ها نمیتونه موفق باشه. به نظرم پایین اومدن قیمت مسکن هم به خاطر این طرح نیست، دلایل دیگه ای داره که فکر نکنم اینجا جای صحبتش باشه. یکی از مشکلاتی که مثل همه طرح های دیگه تو ایران، این طرح هم داره، تأخیر تو اجرای اون هستش. همین تأخیر خودش تو بالاتر رفتن هزینه ها تأثیر داره. و اینکه شاید تو ابتدای امر بشه گفت که باعث رضایت قشری شده که به دنبال مسکن بودن، ولی شاید بعد از مدتی این رضایت به خاطر عدم خدمات رسانی مناسب به این مناطق، از بین بره. مهندس از یه نظر در کاهش قیمتهای املاک موثره چون خیلی قیمتها در ایران نه با اصول بازار بلکه فقط بر مبنای شایعه و فضا سازی دچار نوسان میشن!!! در مورد قسمت دوم بله درسته عدم خدمات در این شهرک ها این هم غیر از ان موضوع تاخیرات که گفتی واقعا خیلی مهمه نه فقط در این طرح در خیلی طرح ها ی دیگه هم رعایت نمیشه لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۸۹ بالا رفتن حقوق یه قوانینی داره و اگه یادتون باشه بعد از اینکه لاریجانی ریس مجلس شد اولین درگیریش با دولت سر همین مسئله بودکه خاموش شد...........الان 3 -4 ساله که داره حقوق کارمندا کم میشه...........و وقتی بحرانی شد یهو زیادش میکنن این زیاد کردن دفعتی اثرات تورمی شدید داره البته بین رکود و تورم بهتره تورم داشته باشیم تا رکود به نظر من مشکلات تورمی مملکت ما حقوق کارمند و کارگر نیست ...............علت اصلیش وامهای بسیار زیادیه که تحت عنوان وامهای زود بازده به نورچشمی ها داده شد دولت باید تکلیف خودشو روشن کنه یا سیاست انقباضی رو پیش بگیره یا سیاست انبساطی این درست نیست که برای بعضی سیاست انبساطی انجام شه .................و عده زیادی هم گرفتار سیاست انقباضی بشن البته عدم استقلال بانک مرکزی بعد از ریاست جمهوری احمدی نژاد هم بی تاثیر نیست یکی از عناصر مخرب اقتصاد ایران که در طول حضورش با اون لبخند موذیانه ش بار خودشو هم پیالکیهاشو بست اقای جهرمی بود و وامهای میلیاردی زود بازدهش ..................و الان هم که جا خوش کرده رو پست مدیر عاملی بانک صادرات کلا هرجا بوی پول میاد ایشونم هستن قبل از انتخابات 2 ماه حقوق فرهنگیا به میزان خوبی بالا رفت که بعد از انتخابات در طی چند ماه همهی اضافه ها پس گرفته شد. منم با این موافقم که دولت باید مسیر خودش رو مشخص کنه!!به قول شما بزرگترین علت تورم همین وام هاست ولی افزایش بی برنامه هم تاثیر زیادی داره تو تورم!!!البته من هنوز مونده که تو اقتصاد بتونم چیزی بگم!! به نظر من خیلی خوبه.قیمت مسکن در تهران داشت نجومی ویشد چه اجاره چه خرید الان هم بالا هستش اما خوب وقتی مسکن مهر روی غاطک افتاد قیمتها شکسته شد و قشر ضعیف هم میتونند صاحب خوبه شن این افزایش قیمت با توجه به نظر صاحب نظرا کوتاه مدته و در آینده دوباره افزایش پیدا میکنه!! به نظر من نفس تصمیمی که گرفتن خوبه ،منتها تو توی اجراش اشکال وجود داره.این خونه ها رو توی نقاط اطراف تهران(و هر شهر بزرگ دیگه ای ) می سازن،یعنی زمینی که برای طرح انتخاب کردن قبلا بیابون بوده و کسی زندگی نمی کرده و هیچ امکانات و جذابیتی برای مردم نداره که برن اونجا زندگی کنن. یه مساله دیگه ای که تو این زمینه مطرحه مکان یابی چنین پروژه هایی هست چون اغلب دولت زمین کافی در اختیار نداره و به ناچار جایی اقدام به خونه سازی میکنه که با مرکز شهر فاصله زیادی داره تو شهرهای بزرگ هزینه رفت و آمد ساکنان از محل زندگی تا محل کار اونقدر زیاد میشه که ترجیح میده اجاره نشین بمونه. این محل ها فاقد هرنوع امکانات رفاهی هستند و برای رفع کوچکترین نیاز مردم باید به شهر مراجعه کنند.به نظر میاد قبل از اینکه این واحدها واگذار بشه و مردم در اونها ساکن بشن در این زمینه باید فکری میشد. یکی از راه حل های این مسئله استفاده از بافت فرسوده به جای حاشیه شهر هست که خود این هم مشکلات خاصی رو در پی خواهد داشت ولی مسلمه که از اراضی برهوت و دور از شهر گزینه مناسب تری هست ما الان تو شهر های بزرگ(به ویژه تهران) با پدیده ای به اسم کچلی شهری روبروایم که میشه تو این مناطق پروژه ها رو اجرا کرد که هم با توسعه طولی شهر جلوگیری میشه و هم از زمین استفاده درست میشه! ببینید اگرچه همه ی مسائل اقتصادی و اجتماعی با هم مرتبط هستند اما این دو بحث رو نباید با هم قاطی کرد اونکه به خاطر بالا رفتن هزینه ها نمیتونه قسط ها رو پرداخت کنه ایضا نمیتونه مواد غذایی کافی لباس کافی و تفریحات کافی هم داشته باشه بنا برین شکست یک طرح حتما نمیتونه فی نفسه به خاطر بد بودن طرح باشه بلکه مسائل دیگه هست که نمیذاره طرح به مقصد برسه .. که اونا باید در جای خود بحث بشه من نمیگم که دلیل شکست طرح ناتوانی خریداره!!دلیلش اینه که هدف و برنامه طرح اشتباه بوده که اگه درست باشه طرح میتونه موفق باشه! 5 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 شهریور، ۱۳۸۹ مهندس از یه نظر در کاهش قیمتهای املاک موثره چون خیلی قیمتها در ایران نه با اصول بازار بلکه فقط بر مبنای شایعه و فضا سازی دچار نوسان میشن!!! در مورد قسمت دوم بله درسته عدم خدمات در این شهرک ها این هم غیر از ان موضوع تاخیرات که گفتی واقعا خیلی مهمه نه فقط در این طرح در خیلی طرح ها ی دیگه هم رعایت نمیشه به قول یکی از استادمون وقتی آدم این جور پروژه ها رو از نزدیک میبینه انگار با یه غول بی شاخ و دم روبرو شده!!! 3 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 شهریور، ۱۳۸۹ یه عیب دیگه ی اجرای طرحم اینه که تو بعضی شهرا با کمبود زمین مواجه شدن و فجایع زیست محیطی و تاریخی به وجود آوردنمازندران:کمبود زمین برای10 هزار واحد در بخش روستایی گرگان:تخریب باغ تاریخی گرگان برای 4 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر خوزستان:تسریع روند تخریب قلعه ی باستانی سرای ارغوان با جاده کشی برای طرح مسکن مهر یکی از نشونه های درست نبودن طرح و برنامه پروژه!!بدون بازدید از محل و توان محدوه برای احداث واحد مسکونی دستور ساخت رو میدن و عموم پروژه ها هم به شرکت های ساختمانی واگذار میشه که فقط بلدن بسازند و تحویل بدن دیگه کاری به سایر مسائلش ندارند! 4 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 شهریور، ۱۳۸۹ خبرگزاري دانشجويان ايران - مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان گفت: طرح هدفمندكردن يارانهها در قيمت عوامل توليد مصالح ساختماني تاثير خواهد گذاشت. محمد شهيدزاده در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين مطلب اظهاركرد: در صورت افزايش قيمت مصالح ساختماني در اثر اجراي طرح هدفمندكردن يارانهها، قيمت مسكن نيز افزايش خواهد يافت وي افزود: مقابله با عوامل افزايش قيمت مسكن از تدابير دولت پس از اجراي طرح هدفمندكردن يارانهها است. شهيدزاده با بيان اين كه طرح هدفمندكردن يارانهها در قيمت عوامل توليد مصالح ساختماني تاثيرگذار خواهد بود، خاطرنشان كرد: در صورت عملي شدن راهكارهاي پيشبيني شده دولت براي مقابله با افزايش قيمت مسكن، شرايط بازار مسكن تغييري نخواهد كرد. وي افزود: طرح مسكن مهر از عوامل موفق در كنترل قيمت مسكن در طول اين چند سال بوده است. شهيدزاده تصريحكرد: اگر دولت راه كارهاي پيشبيني شده خود را با جامعيت و به صورت برنامهريزي شده عملي كند، ساخت و ساز و روند توسعه مسكن ادامه خواهد يافت. وي با اشاره به اين كه طرح مسكن مهر نيازهاي واقعي متقاضيان مسكن را برآورده ميكند گفت: اين طرح موجب از بين رفتن نيازهاي كاذب در بازار مسكن شده است. مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان بيانكرد: زماني كه سرمايهگذار متوجه از بين رفتن نياز كاذب در بازار ميشود سرمايه خود را به بخش ديگري هدايت ميكند. به نقل از سایت مسکن مهر تهران نظراتتون رو درمورد این خبر بگین! به نظر من همونطور که محمد گفت کاهش قیمت مسکن(اون هم قیمت خرید و فروش و نه رهن و اجاره) به دلیل طرح مسکن مهر نیست بلکه دلایلی از جمله راکد بودن بازار به دلیل توان مالی پایین خریدارهاست!! در مورد اون بخشی هم که گفته شد مسکن مهر نیاز واقعی رو برطرف کرده باید بگم به نظر من چنین نیس!چون با توجه به محل احداث پروژه ها نمیتونه نیاز ساکنین رو برطرف کنه!!دور بودن از مراکز خدماتی و درمانی اصلی!!دوری از شریان های اصلی شهر و....! 4 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 شهریور، ۱۳۸۹ مهدی کلهر : مسكن مهر شكست میخوردمشاور رئیس جمهور در تشریح دیدگاه خود پیرامون شیوه کاهش جمعیت تهران، پروژه مسکن مهر را مغایر با این سیاست خواند و گفت: ما به جای اینکه مسکن مهر را سربار شهرها کنیم، باید آنها را تبدیل به شهرهای جدید میکردیم. كلهر درگفتوگو با مهر افزود: به جای زائده ساختن برای شهرها مثل آنچه الان در قالب مسکن مهر اجرا میشود، باید شهرسازی کنیم، همانگونه که شاه عباس و محمد شاه قاجار کردند. این را باید یقین داشته باشید این پروژههای مسکن مهر صرفا به صورت مسکن مقطعی تجویز شده است. گرچه در شکستن قیمت مسکن موثر بود اما همگی شکست خواهند خورد. وی ادامه داد: من این را دوسال پیش گفتم. تمام کسانی که این مسکن مهر را ارزان خریدهاند، چند سال دیگر آنها را خواهند فروخت و یکسری سرمایهدار آن را خواهند خرید و قیمتها را بالا خواهند کشید، مانند آنچه در سعادت آباد تهران رخ داد و در تمام شهرهایی که اول انقلاب زمین مجانی داده شد. به نقل از معماری نیوز در این مورد هم بگم که اگر برای طرح مسکن مهر از زمین های بایر که به صورت پراکنده و بعضا در سطح بالایی در سطح شهر موجود است ، استفاده کنند طرح توفیق بیشتری داره تا اینکه یک شهر جدید که نیازمند تامین همه امکانات از جمله تامین شغل و خدمات رفاهی درمانی است!!عموما هم طرح های شهرهای جدید موفق نمیشن و تبدیل به شهرهای خوابگاهی و اقماری میشن! 4 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 شهریور، ۱۳۸۹ پرويز فتاح سه ماه پيش به نيابت از سپاه، براي ورود به بزرگترين طرح عمراني دولت، مذاكره را با رييسجمهور و بعد از آن وزير مسكن آغاز كرد. اين مذاكره كه طولي هم نكشيد، سرانجام منجر به امضاي يك تفاهمنامه بين بنياد تعاون سپاه با وزارت مسكن شد تا شركتهاي ساختماني وابسته به سپاه پروژهاي به وسعت «ساخت 50 هزار واحد مسكونيمهر» را در اختيار بگيرند.فتاح، مديرعامل بنياد تعاون سپاه حالا خود را يكي از همكاران مسكنمهر عنوان ميكند و در عين حال نقدهايي هم به نحوه مديريت در اين طرح جايز ميداند: «مسكنمهر البته هر چقدر ارزانتر ساخته شود بهتر است، اما نميشود خانهاي بدون امكانات حداقلي ساخت و در مقابل آن، انتظار رضايت مردم را داشته باشيم. ما خودمان در سپاه به محض آنكه واحدهاي مسكوني را تحويل اعضا ميدهيم از آنها رضايتنامه كتبي ميگيريم.» وزير سابق دولت احمدينژاد معتقد است بايد به اراده علي نيكزاد كه خود را در مقابل دولت و مجلس با تقبل مسووليت سنگين مسكنمهر متعهد كرده، اعتماد كنيم. متن گفتوگو با پرويز فتاح را در زير بخوانيد: شما در دولت قبل، يكي از اعضاي اصلي شوراي عالي مسكن بوديد و حتما با جزئيات اقداماتي كه طي اين سه سال در حوزه مسكنمهر اتفاق افتاده، آشنايي كافي داريد. ميتوانيد مقايسهاي بين عملكرد آقاي سعيديكيا و آقاي نيكزاد داشته باشيد؟ منتقدان عملكرد وزراي مسكن ميگويند سفرهاي استاني اخير در اين حوزه به عنوان نقطه قوت كار، ارزشمند است. به آقاي مهندس سعيديكيا ارادت دارم. ايشان در دولت همسايه ما بودند. آقاي سعيديكيا خيلي سفر ميرفتند و آمار آن هم خيلي بالا بود. يكبار در دولت نهم اعلام شد وزير مسكن رتبه اول بازديدهاي استاني را در بين ساير وزرا كسب كرده است. آقاي سعيديكيا كمتر اين سفرها را رسانهاي ميكرد. ايشان از وزراي پيشكسوت و پرتجربه نظام اسلامي هستند كه از پختگي زيادي برخوردارند. الان مسووليت مسكن در دولت به عهده آقاي نيكزاد كه وزيري تازه نفس و جوانتر از آقاي سعيديكيا هستند، منتقل شده است. طبيعي است كه آقاي نيكزاد تحرك بيشتري داشته باشد. اما من نميتوانم قضاوت كنم كه مديريت در سطح كلان ملي نياز دارد بيشتر سفر كند يا اينكه در اتاق كار خود نشسته و فكر كند. طبيعي است كه وزرا ممكن است سبكهاي مختلف داشته باشند. من خودم آن زمان كه وزير نيرو بودم رويه متعادلي داشتم. به نظرم الان نميشود درباره عملكرد آقاي نيكزاد قضاوت كرد؛ بايد ببينيم يك ميليون واحد مسكونيمهر در چه مدتي ساخته ميشود و از همه مهمتر متقاضيان بالاخره ميتوانند در اين خانهها ساكن شوند يا نه. معيار قضاوت درباره عملكرد وزير مسكن بايد سكونت در مسكنمهر باشد نه ساخت آنها. من آقاي نيكزاد را واقعا پرانرژي ميبينم. ايشان، خودش را در برابر دولت و مجلس متعهد كرده، بايد به اراده ايشان اعتماد كنيم. هدف بنياد تعاون سپاه از ورود به مسكنمهر خانهدار كردن اعضاي سپاه است يا اينكه قرار است روند ساختوساز پروژههاي 99ساله سرعت بگيرد؟ يكي از وظايف اصلي بنياد تعاون سپاه، احداث مسكن براي كاركنان سپاه است. طبيعي است كه ما هم مثل بقيه دستگاهها و سازمانها با مشكل تامين مسكن براي كاركنان روبهرو هستيم. مخصوصا در طول سنوات اخير كه نوسانات قيمت مسكن وجود داشته، شرايط تامين مسكن براي كاركنان سپاه سخت شده است. ما به اين فكر افتاديم كه اگر بتوانيم در معادله تامين مسكن براي كاركنانمان، مساله زمين را به نوعي حل كنيم، بقيه عوامل تحت كنترل ميشود. از اين جهت، طرحي كه دولت آقاي احمدينژاد مطرح كرد مبني بر تامين مسكنمهر، چون اساس آن، حذف قيمت زمين و واگذاري رايگان زمين بود، مورد توجه ما قرار گرفت. من چند ماه پيش با آقاي رييسجمهور و وزير مسكن صحبت كردم كه كارمندان سپاه جزو اين ملت هستند، به هرحال بخشي از تقاضا در بازار مسكن را همكاران ما در سپاه تشكيل ميدهند كه يا در بازار اجاره فعال هستند يا اينكه خريد ميكنند. اين حجم گسترده است، چون در سپاه ما نيروهاي بسيج را هم داريم. حجم كارمندان بسيج و سپاه در بازار مسكن عاملي تاثيرگذار است. دولت اين استدلال ما را قبول كرد. بنياد تعاون سپاه در فاز اول ورود به مسكنمهر قصد كرده براي كاركنان مجموعه سپاه خانهسازي كند. سپاه طي اين دو سال از ورود به مسكنمهر منع بود؟ خير. همكاران ما دنبال اين موضوع نرفته بودند. البته دولت با تصميمات جديدي كه اخيرا اتخاذ كرده، عملا راه را براي همكاري باز كرده است. مثلا وام ساخت مسكنمهر تا همين چند ماه پيش با نرخ سود 12 درصد اعطا ميشد؛ در حاليكه ما در بنياد تعاون سپاه به كاركنان وام ساخت بهصورت قرضالحسنه پرداخت ميكنيم. در اين صورت اگر قرار بود وام مسكنمهر با سود 12 درصد داده شود ميزان استقبال مناسب نبود. ضمن اينكه نوعي اختلاف در نحوه حمايت از كاركنانمان براي صاحبخانه شدن بهوجود ميآمد. شما خودتان قضاوت كنيد وقتي قرار باشد يك مجموعهاي دو نوع تسهيلات ساخت مسكن يكي با نرخ 12 درصد ديگري قرضالحسنه اعطا كند، اعضا كدام يكي را انتخاب ميكنند؟ طبيعي است كه وام قرضالحسنه را ميپسندند.اما الان كه وام مسكنمهر قرضالحسنه شده، شرايط مهيا شده است. براساس تفاهمي كه ما با وزارت مسكن امضا كردهايم، قرار بر اين شده اگر در شهرستانها دولت زمين رايگان براي ساخت مسكن اختصاص ميدهد، به ما هم سهميهاي بدهد. ما اگر موافق بوديم سهميه را پر ميكنيم. اگر نبوديم، معذرتخواهي و تشكر خواهيم كرد. اين تفاهم در حال حاضر اجرايي شده است. همين الان كه بنده دارم با شما صحبت ميكنم شركتهاي ساختماني وابسته به سپاه در بعضي شهرستانها براي ساخت مسكنمهر وارد شدهاند. به يك نكته هم اشاره كنم، ساختوسازهايي كه سپاه در قالب مسكنمهر انجام ميدهد در آمار عملكرد دولت در اين طرح منظور ميشود. سپاه با چه شرايطي مسكنمهر را ميسازد؟ كار ما با بقيه پروژههاي 99ساله يك فرق اساسي دارد. من روز اول به وزارت مسكن گفتم ما اين توان را داريم كه بدون هيچ دردسري خانهسازي كنيم، شما لازم نيست دست به سياه و سفيد بزنيد. فقط زمين را به ما واگذار و سهم وام ساخت را هم اختصاص بدهيد، ما خودمان طبق طرحي كه كارشناسان وزارت مسكن تاييد ميكنند، ميسازيم و تحويل كارمندان سپاه ميدهيم. ولي انبوهسازان طرف تفاهم با وزارت مسكن هم تقريبا به همين شيوه اقدام كردهاند. دولت در تفاهم با انبوهسازان در همه كارها دخالت و كار را مديريت ميكند. اما در پروژههايي كه به سپاه واگذار ميكند هيچ نگراني و دغدغهاي ندارد. ظرفيت ساخت سپاه در مسكنمهر چقدر تعريف شده است؟ براي شروع، بنده با آقاي نيكزاد برسر 50 هزار واحد توافقنامه امضا كردهايم. ايشان هم لطف نموده و به كل كشور ابلاغ كردهاند. البته اين اختيار است، الزام نيست. ما خواستيم ميسازيم نخواستيم هم از توجه دولت تشكر ميكنيم. در واقع ما هر چقدر خانهسازي كنيم به ظرفيت بازار مسكن اضافه كردهايم. ضمن اينكه سعي داريم ارزان بسازيم، چون امكانات داريم. آقاي نيكزاد نظرشان اين بود كه واحدها حداكثر ظرف 2 سال ساخته شود. به نظر ما عملا طي 5/2 سال آنها را احداث ميكنيم. در تفاهم سپاه با دولت، قيمت ساخت مسكنمهر تعيين شده است؟ خير. براي اينكه ربطي ندارد. ما براي كاركنان خودمان ميسازيم اسمش مسكنمهر است. هر چه ارزان بسازيم به نفع خودمان است. بنياد تعاون سپاه نگاه درآمدزايي و كسب سود به مسكنمهر ندارد كه لازم باشد قيمت در آن تعيين شود. ما در تفاهمي كه انجام دادهايم، مقرر شده 50 هزار واحد ابتدا براي خود كاركنان سپاه ساخته شود، بعدا اگر ظرفيت اضافه شد، براي متقاضيان مسكنمهر كه وزارت مسكن معرفي ميكند، خواهيم ساخت. شيوهاي كه دولت براي مسكنمهر انتخاب كرده، قبول داريد؟ نحوه مديريت مسكنمهر را بايد در دو بخش ديد. يك بخش زمين است كه براي اين طرح اختصاص داده شده است. بعضا ديده شده، زمينهايي از وسط كوه و دره و تپه و بيابان براي مسكنمهر اختصاص داده شده كه هر كسي هم آنجا ميرود ميگويد اينجا مسكوني نميشود. ما در سپاه مسووليت پذيرفتيم كه اين نوع زمينها را آماده كنيم. در بندرعباس، اروميه و قم اين كار را آغاز كردهايم. دولت اخيرا به اين جمعبندي رسيده كه بايد زمينهاي مناسبي براي پروژههاي مسكنمهر اختصاص دهد تا رغبت ايجاد شود و مردم استقبال كنند. در اوضاع كنوني اقتصاد كشور، اغلب مردم به مسكن به عنوان كالاي سرمايهاي نگاه ميكنند، بنابراين براي متقاضيان مسكنمهر، آينده اين واحدها مهم است. پروژه ساخت مسكنمهر بايد به گونهاي پيش برود كه ارزشافزوده زمين و واحدهاي در دست ساخت در روند كار ديده شود و حتي به گونهاي تضمين گردد. بخش دوم مديريت مسكنمهر كه به نظرم خيلي مهمتر از اولي است، به ساختوساز و هزينههاي آن برميگردد. وزارت مسكن هزينه ساخت مسكنمهر براي انبوهسازان را متر مربعي كمتر از 300 هزار تومان تعيين كرده است. البته هر چقدر اين پروژه ارزانتر ساخته شود براي مردم بهتر است. اما آيا درست است با همين قيمت، بعضي امكانات لازم در واحدها تامين نشود؟ اگر قرار باشد ساختوساز با قيمت متري 300 هزار تومان به گونهاي برنامهريزي شود كه سراميك و كابينت و نقاشي داخل ساختمان و محوطهسازي و انباري و شيرآلات نداشته باشد، در اين صورت هدف نهايي كه رضايت مردم است، محقق نخواهد شد. هنر مديران مسكنمهر بايد تكميل پروژه در نهايت ارزانسازي باشد. ما خودمان در بنياد تعاون سپاه خودمان براي كارمندان ساختوساز ميكنيم و بعد از تحويل واحدها، از ساكنان رضايتنامه ميگيريم. به اعتقاد من اگر اين دقت لحاظ شود كه واحدهاي مسكونيمهر به بهترين شكل ممكن با رعايت كيفيت و بهترين امكانات ساخته شود، سرمايه ملي هدر نخواهد رفت. من نميگويم قيمت ساخت بالاتر از متري 300 هزار تومان تعيين شود، اما حتي اگر لازم باشد قيمت تفاهمشده بين دولت و انبوهسازان اندكي افزايش پيدا كند، به صلاح پروژه است. ايده واگذاري زمين همانطور كه تاكيد كردم، ايده خوبي است. من به كشورهاي زيادي سفر كردم. در همين كشورهاي همسايه ما، آنهايي موفق شدند مشكل تامين مسكن را حل كنند كه از ناحيه زمين وارد عمل شدهاند. دولت آقاي احمدينژاد رگ كنترل قيمت مسكن را از محل واگذاري زمين رايگان در دست گرفت. زمين اصل ماجراست و تعيينكننده است. رشد قيمت زمين در كشور ما هميشه از رشد متوسط قيمت مسكن بالاتر بوده است. بنابراين ايده خوبي است. حال اگر دولت بتواند در ادامه اين طرح زمينهاي بيشتر و بهتري را وارد مدار كند، بهتر است. من اين مطلب را به دولت و شخص آقاي رييسجمهور عرض كردم دولت خيلي زمين در اختيار دارد، وزارتخانهها زمينهاي مرغوبي دارند، اما يكسري اصلاح قوانين لازم است تا اين زمينها اجازه استفاده پيدا كنند. در طرح مسكنمهر زمينهاي منابع طبيعي و دور افتاده استفاده ميشود. اين زمينها همه را راضي نخواهد كرد. بعضيها ممكن است حاضر به سكونت در زمينهاي نامرغوب نباشند. بالاخره افراد حق انتخاب دارند. درست است متقاضيان مسكنمهر اقشار كمدرآمد هستند، اما بايد به خواسته آنها احترام گذاشت. شركتهاي بزرگ ساختماني كه ابعاد كاري آنها حداقل 10 برابر انبوهسازاني است كه در مسكنمهر فعاليت دارند، براي نيمه دوم امسال نگرانيهايي دارند مبني بر اينكه اجراي قانون يارانهها ممكن است هزينههاي ساخت را بهصورت جهشي افزايش دهد. اين نگراني در شما به عنوان رييس هلدينگ ساختماني در سپاه وجود دارد؟ ببينيد، خوشبختانه دولت آقاي احمدينژاد غول گراني در بازار مسكن را با همين طرح مسكنمهر از پا درآورد. عمده تهديدي كه در بازار مسكن متوجه قيمتها بود از ناحيه زمين بود كه با واگذاري رايگان آن مشكلات حل شده است. طي ماههاي اخير با مراقبتهاي دولت، قيمت مسكن تكان نخورد. اين فرصت خوبي است كه دولت خيلي سريع واحدهاي مسكونيمهر را بسازد و دست مردم بدهد. و الا يك تكان كوچك و يك نسيم قيمت ميتواند مشكلاتي را براي مردم در بازار مسكن بوجود بياورد. الان فرصت خوبي است. آقاي احمدينژاد هم اجراي قانون يارانهها را به نيمه دوم امسال موكول كرده كه باز ميشود از فرصت بوجود آمده در بازار ساختوساز و كنترل قيمت مصالحساختماني به نفع مسكنمهر استفاده كرد. دوستان همينطور كه در بالا نوشته شده طي تفاهم نامه اي بين سپاه و وزارت مسكن قرارداد ساخت 50 هزار واحد مسكوني بينشان امضا شد كه با توجه به سخنان بالا اكثريت اين ميزان براي كاركنان سپاه ميباشد!! حالا نظر خودتون رو بدور از مسائل سياسي در اين مورد بيان كنيد!! منم نظرم رو بعد از نطرات شما ميگم! 4 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 شهریور، ۱۳۸۹ ر این مورد هم بگم که اگر برای طرح مسکن مهر از زمین های بایر که به صورت پراکنده و بعضا در سطح بالایی در سطح شهر موجود است ، استفاده کنند طرح توفیق بیشتری داره تا اینکه یک شهر جدید که نیازمند تامین همه امکانات از جمله تامین شغل و خدمات رفاهی درمانی است!!عموما هم طرح های شهرهای جدید موفق نمیشن و تبدیل به شهرهای خوابگاهی و اقماری میشن! نحوه مديريت مسكنمهر را بايد در دو بخش ديد. يك بخش زمين است كه براي اين طرح اختصاص داده شده است. بعضا ديده شده، زمينهايي از وسط كوه و دره و تپه و بيابان براي مسكنمهر اختصاص داده شده كه هر كسي هم آنجا ميرود ميگويد اينجا مسكوني نميشود. ما در سپاه مسووليت پذيرفتيم كه اين نوع زمينها را آماده كنيم. در بندرعباس، اروميه و قم اين كار را آغاز كردهايم. دولت اخيرا به اين جمعبندي رسيده كه بايد زمينهاي مناسبي براي پروژههاي مسكنمهر اختصاص دهد تا رغبت ايجاد شود و مردم استقبال كنند. چه شهر جدید بخوان بسازن و چه تو همین بیابونای شهرای موجود باز باید کلی هزینه و زمان صرف کنن. بعدشم من متوجه منظور این آقاهه نشدم چرا همش میگه ما به اسم مسکن مهر کار می کنیم اما این خونه ها مسکن مهر نیست!؟چه فرقی داری خب؟ 5 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده