baybak 4434 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۸۹ سلام دوستان ...این تایپیک ویژه آموزش cnc هست که می خام بصورت جزوه ای که خودم جمعش کردم در اینجا هر روز ارائه کنم مطالب طبقه بندی شده هستند .گفته های من همشون پر از اشکال هستند بس خواهشا شما هم کمکم کنید ...... 13 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۸۹ چكيده كنترل عددي توسط كامپيوتر (CNC) فرآيند ساخت قطعه ماشينكاري ميباشد. عمل توليد به وسيله كنترلكنندههاي كامپيوتري كنترل ميشود. كنترل كننده از يك موتور براي به حركت درآوردن هر محور ماشينابزار استفاده ميكند و جهات و سرعت و طول زماني گردش هر موتور را تنظيم ميكند. برنامه حركت مسير ابزار در كامپيوتر ماشين برنامهريزي شده و به وسيله اپراتور، آن برنامه به اجرا درميآيد. برنامه شامل اطلاعات نقطهاي عددي با فرمان كنترل و كدهاي عملكردي ماشين ميباشد. كنترل عددي (NC) عبارت اصلي داده شده به اين تكنولوژي است و هنوز براي دستگاههاي CNC نيز همان عبارت به كار گرفته ميشود. كنترل عددي (Numerical Control (NC)) عبارت است از كنترل اعمال ماشينكاري به وسيله اعدادي كه به جاي نقشه و شابلون در اختيار ماشين قرار داده ميشود. به عبارت ديگر كنترل عددي عبارت است از انجام و تكميل مراحل مختلف كار به كمك معلومات ذخيره شده به شكل برنامههاي رمزي و بدون دخالت ماشينكار. علت وجود ماشينهاي NC (ماشينهاي ابزار با كنترل عددي)، احتياج به ساخت قطعات با تعداد زياد، كيفيت بالا و قيمت اقتصادي بوده است. وظيفه چنين ماشينهايي، آماده كردن قطعه كار و كنترل تمام مراحل ساخت از نظر كيفي و كمي تا پايان عمليات ماشينكاري است. امروزه كنترل عددي درماشينهاي CNC, NC به قدري پيشرفت نموده كه يك ماشين قادر است كليه مراحل ساخت يك قطعه اعم از تنظيم، برادهبرداري، تعويض ابزار و ... را به طور اتومات و بدون دخالت فرد انجام دهد. ماشين NC براي ساخت يك قطعه احتياج به برنامه كار و ابزارهاي مورد لزوم دارد. براي اين كار ابتدا قطعه مورد نظر طراحي و نقشه فني آن رسم، تمام مشخصات كمي و كيفي نظير ابعاد و تلرانس قسمتهاي مختلف در اختيار برنامهنويس قرار داده ميشود. همزمان با اين كار متصدي تهيه ابزار نيز ابزارهاي لازم را تهيه، فرمي از مشخصات ابزار و امكانات كاري آنها نظير سرعت برش و مقدار بار مجاز را به برنامهنويس تحويل مينمايد. برنامهنويس با توجه به اطلاعاتي كه از طرح و ابزار اخذ نموده و با در نظر گرفتن مشخصات تواناييهاي كاري ماشين مورد نظر مراحل انجام كار را روي فرمهاي مخصوص برنامهنويسي به صورت شمارهها و كدهاي رمزي ثبت مينمايد. اين برنامه توسط كارتهاي سوراخدار، نوار مغناطيسي يا ديسك مغناطيسي يا نوار سوراخدار كه قابل درك براي ماشين است تهيه ميشود. به عبارت ديگر برنامه را به زبان ماشين ترجمه ميكنند. 9 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۸۹ بزرگترين فرمت ماشينهاي CNC مدرن آن است كه برنامهنويسي را از دپارتمان مهندسي به درون كارگاه كشانده است. كامپيوتر و واحد كنترل ماشين (MCU) در حال حاضر يك واحد ميباشند كه قادر به خلق برنامه، ذخيرهسازي در حافظه و اجرا برنامه ميباشد. اين عمل همچنين باعث كاهش در نياز به نوارهاي كاغذي شده است به استثناء برنامههاي خيلي بزرگ، اغلب برنامههاي NC در حافظه خود ماشين نگهداري ميشوند. (حافظه كامپيوتري كنترلكننده)مركز ماشينكاري، مجموعهاي از نيمدوجين ماشين ابزار قادر به انجام بسايري از عملياتها شامل:Tapping, Threading Counteboring, Spoting, Facing, Drilling, boring, Millingدر يك مجموعه است. از اين گونه ماشين ابزارها اصولا در توليدات زياد و يا متوسط استفاده ميشوند و براي توليد يك مجموعه از قطعات مورد استفاده قرار ميگيرند. تكنولوژي CNC داراي مزيتهاي زير نسبت به تكنولوژي NC ميباشد1- برنامه به ماشين وارد شده و در قسمت حافظه ذخيره ميشود.2- برنامه را آسانتر ميتوان تصحيح نمود بنابراين برنامهريزي براي قطعه و طراحي پردازش آن زمان كمتري ميخواهد.3- قطعات با پيچيدگيهاي زياد را ميتوان توليد نمود.4- شكل سهبعدي مدل در كامپويتر ذخيره شده كه از آن ميتوان براي برنامه CNC به طور اتوماتيك استفاده نمود. بنابراين در زمان برنامهنويسي دستي (سنتي) صرفهجويي خواهد شد و5- كامپيوتر را ميتوان در جهان به ديگر كامپيوترها وصل نمود (به وسيله اتصال مستقيم مودم و يا از طريق شبكه) بنابراين به برنامه براي ساخت اين اجازه داده ميشود كه مستقيما از راه دور به دستگاه CNC منتقل گردد.تكنولوژي CNC داراي معايب زير ميباشد1- CNC كمي گران است اما امروزه هيچ ماشين NC بدون اين كه CNC باشد به فروش نميرسد.2- براي اپراتور دستگاه CNC آموزش بيشتري مورد نياز است كه بستگي به پيچيدگي نوع ماشين دارد همان گونه كه در بعضي مواقع دستگاه CNC نياز به آموزش كمتري داشته باشد. امروزه كنترلكنندههاي CNC بسيار سهل و آسان ميباشند كه اين خود باعث كاهش زمان آموزش براي اپراتور ميشود كه بازگشت سرمايه را در كوتاهترين مدت برميگرداند.3- هزينه تعمير و نگهداري احتمالا بيشتر است. 11 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۸۹ جريان فرآيند ساخت با CNC با كمك كامپيوتر 1- ايجاد مدل هندسي سهبعدي قطعه با كمك CAD. 2- تصميمگيري كه كدام ماشين قطعه را توليد و مسير حركت تيغه چگونه باشد (بعضي اوقات با كمك كامپيوتر و يااز روي نقشه) 3- انتخاب ابزار مورد نياز (بعضي اوقات با كمك كامپيوتر) 4- اجرا كردن برنامه نرمافزاري CAM براي ايجاد برنامه توليد قطعه كه شامل اوراق تنظيم و ابزار نيز ميشود. 5- تصحيح و تأييد برنامه با استفاده از ماشين مجازي شبيهساز نظير CNCez. 6- خوراندن برنامه به ماشين مورد نظر براي كار از طريق شبكه كامپيوتري و ساختن نمونه اوليه (بعضي اوقات چندين ماشين براي ساخت يك قطعه مورد استفاده قرار ميگيرد) 7- تأييد برنامه روي ماشين حقيقي و تصحيح برنامه در صورت نياز 8- اجراي برنامه و توليد قطعه، اگر در محيط توليد باشد، توليد قطعه شروع ميشود تفاوتهاي طراحي ماشينهاي كنترل عددي با ماشينهاي سنتي تفاوتهاي بسياري در طراحي ماشينهاي كنترل عددي نسبت به ماشينهاي سنتي وجود دارد، ماشينهاي سنتي از نظر قدمت، سادگي، ثابت بودن شكل و مشخصات با ماشينهاي CNC تفاوت دارند كه اين عوامل موجب گرديده است تا ماشينهاي سنتي ارزانتر از ماشينهاي CNC مشابه باشند، دقت و كيفيت قطعات بستگي به مهارت ماشين كار دارد، هرچه مهارت ماشين كار بيشتر باشد كيفيت و دقت قطعه توليد بيشتر خواهد بود بنابراين مهارت ماشين كار نقص طراحي ماشين را جبران ميكند همچنين اين وابستگي به مهارت ماشين كار، كيفيت و دقت كالاها را غير قابل اعتماد ميسازد، اما قيمت تمام شده قطعه با اين دستگاهها ارزانتر و معقولتر است با افزايش قابل توجه نرخ كار، دقيق و پيچيده شدن قطعات، ديگر ماشينهاي سنتي قابل اعتماد نيستند بنابراين انگيزه رشد و توسعه ماشينها هر روز بيشتر ميگردد. با حذف مهارت ماشين كار و سپردن اين عمل به ماشين حداكثر محصول توليد شده در ساعت نيز رشد يافته است. . طراحي ماشينهاي CNC همه ماشينهاي CNC با سه هدف زير طراحي و ساخته ميشوند: الف – دستيابي به دقتهاي مورد انتظار و حفظ آن دقتها. ب – دستيابي به قابليت تكرار تلرانسها و دقتهاي مورد نياز در قطعات. ج – قابليت اعتماد و اطمينان. بايد دانست كه دستيابي به حداقل زمان براي توليد قطعات با كيقيت ثابت و يكنواخت از مهمترين خصوصيات اين ماشينها ميباشند. ساختمان اين ماشينها از 4 قسمت زير تشكيل شدهاند: الف- مشخصات ساختماني ماشين ب- مشخصات مكانيكي ماشين ج- امكانات سيستم كنترل د- وسايل اضافي و كمكي مهمترين عامل در طراحي اين ماشينها بررسي و محاسبات اقتصادي در ساخت دستگاه و در توليد قطعه توسط دستگاه ميباشد و عامل اقتصادي ميتواند در بهبود طراحي ماشين تاثير گذارد. بنا بر يك ضرب المثل قديمي: همان قدر كه پول دادهاي آش ميخوري؟ سرمايه گذاري روي اين ماشينها ميتواند گستره وسيعي از تنوع اين ماشينها را پديد آورد. 10 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مرداد، ۱۳۸۹ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 6 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مرداد، ۱۳۸۹ اساس ماشینهای فرز و تراش cnc برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 6 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 22 شهریور، ۱۳۸۹ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 8 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 4 مهر، ۱۳۸۹ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 7 لینک به دیدگاه
mohammad.ef 690 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 مهر، ۱۳۸۹ در مورد المانهای سخت افزاری یک دستگاه CNC هم توضیح بدین ممنون میشم . موتور ها : AC و DC - استپر و سرو - اسپیندل موتور - لینیر و پلانر موتور . درایوها - اینورتر - PWM - استابلیزر ها . انکودر ها - میکروسوئیچ و پرکسیمیتی سوئیچ ها - انواع سنسور - خط کش های CNC . انواع کنترلر های دستگاه CNC - اینتر فیس ها صفحات تاچ اسکرین و تکنولوژی آنها ---------------------------------------------------------- بال اسکرو – کوپلینگ – هولدر ریل های راهنما – LM Guide Energy Chain 2 لینک به دیدگاه
baybak 4434 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 5 مهر، ۱۳۸۹ در مورد المانهای سخت افزاری یک دستگاه cnc هم توضیح بدین ممنون میشم . موتور ها : Ac و dc - استپر و سرو - اسپیندل موتور - لینیر و پلانر موتور . درایوها - اینورتر - pwm - استابلیزر ها . انکودر ها - میکروسوئیچ و پرکسیمیتی سوئیچ ها - انواع سنسور - خط کش های cnc . انواع کنترلر های دستگاه cnc - اینتر فیس ها صفحات تاچ اسکرین و تکنولوژی آنها ---------------------------------------------------------- بال اسکرو – کوپلینگ – هولدر ریل های راهنما – lm guide energy chain دوست عزیز شما کدومشو می خایین بگین تا در اون مورد بگم ..وگرنه کل اینایی که شما گفتین حجمش زیاده .. متشکرم 4 لینک به دیدگاه
mohammad.ef 690 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 مهر، ۱۳۸۹ دوست عزیز شما کدومشو می خایین بگین تا در اون مورد بگم ..وگرنه کل اینایی که شما گفتین حجمش زیاده ..متشکرم والا این بیشتر یه پیشنهاد بود برای تکمیل شدن اطلاعات بسیار خوبی که در این تاپیک هست . ولی اگه لطف کنید ابتدا در مورد ( بال اسکرو – کوپلینگ – هولدر / ریل های راهنما – lm guide / energy chain ) توضیحاتی بدین ممنون میشم چون در مورد المانهای یک دستگاه CNC کمتر بحث شده و اکثرا به برنامه نویسی پرداخته شده . ممنون از توجهتون :icon_pf (44): 3 لینک به دیدگاه
samoel 11 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آبان، ۱۳۸۹ لطفا بقیه قسمتهای آموزش تراش cnc را هم برای دانلود قرار بدین. با تشکر فراوان:ws2: 1 لینک به دیدگاه
S.F 24932 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 آبان، ۱۳۸۹ نه مهندس. تفاوت dnc =Direct Numerical Control با dcnc = Direct Compute Numerical Control 3 لینک به دیدگاه
just work 12354 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ نه مهندس. تفاوت dnc =Direct Numerical Control با dcnc = Direct Compute Numerical Control حالا بفرمایید تفاوت : nc با dnc با cnc و cims چیه ؟ 2 لینک به دیدگاه
میلاد 24047 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ حالا بفرمایید تفاوت : nc با dnc با cnc و cims چیه ؟ nc یعنی numerically controled cnc یعنی computer numerically controled اون NC فکر کنم مدل قدیمی هست .... که به صورت دستی وارد میکردند برنامه رو...بیشتر سخت افزاری بود این cnc کامپیوتری هست...برنامه به کامپوتر داده میشه...قبلش شبیه سازی انجام میشه CAM هم میشه تو این استفاده کرد...تو nc فکر کنم نمشه البت مطمئن نیستم بقیشو که بلد نیستم 2 لینک به دیدگاه
just work 12354 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ nc یعنی numerically controledcnc یعنی computer numerically controled اون NC فکر کنم مدل قدیمی هست .... که به صورت دستی وارد میکردند برنامه رو...بیشتر سخت افزاری بود این cnc کامپیوتری هست...برنامه به کامپوتر داده میشه...قبلش شبیه سازی انجام میشه CAM هم میشه تو این استفاده کرد...تو nc فکر کنم نمشه البت مطمئن نیستم بقیشو که بلد نیستم ممنون میلاد عزیز البته در مورد شبیه سازی درست نگفتی البته نه که تو فقط اشتباه کنی تقریبا تمام دوستان عزیز نمیدونن شبه سازی یعنی چی ؟ فکر میکنن همون مدل سازیه در مورد cims هم منتظر دوستان هستم 1 لینک به دیدگاه
S.F 24932 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ نه مهندس. تفاوت dnc =Direct Numerical Control با dcnc = Direct Compute Numerical Control آقا من فقط معانی انگلیسی شو گفتم . تفاوتشون توی سیستم کاری چطوریه . ؟ لینک به دیدگاه
S.F 24932 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ ممنون میلاد عزیزالبته در مورد شبیه سازی درست نگفتی البته نه که تو فقط اشتباه کنی تقریبا تمام دوستان عزیز نمیدونن شبه سازی یعنی چی ؟ فکر میکنن همون مدل سازیه در مورد cims هم منتظر دوستان هستم خوب سيستم ساخت يكپارچه كامپيوتري = CIMSComputer Integrated Manufacturing System در اصل همون چیزیه که ما تو ایران نداریم . و یکی از دلایل ضعف کالا و گرانی اونه /. اما ... بحث شیرینی که بین تفاوت animation و simulation رخ داد . جالبه یکم شرکت کنید تا ببینیم . نظر دوستان چیه . 2 لینک به دیدگاه
میلاد 24047 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۸۹ ممنون میلاد عزیزالبته در مورد شبیه سازی درست نگفتی البته نه که تو فقط اشتباه کنی تقریبا تمام دوستان عزیز نمیدونن شبه سازی یعنی چی ؟ فکر میکنن همون مدل سازیه در مورد cims هم منتظر دوستان هستم بیشتر درباره فرقش توضیح بدین شما...من همینجوری گفتم. منظورم از شبیه سازی چیز بود..اینکه قبل از انجام کار به صورت گرافیکی مراحل برنامه رو خط به خط انجام بده و نشون بده آخرش هم قطعه ی مورد نیاز اماده شده رو نشون بده روی نمایشگر 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده