Waffen 15118 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ من این رو چند بار خوندم هوتن جان... ولی به نظرم هیچ کدوم از مثال ها یا توضیحاتش این پارادوکس رو توضیح نمیده... یعنی یه چیزی هست که من از این متن نفهمیدم ؟ 1 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ اگه بگیم نه که میشه نقص قدرت خلق خدا اگه بگیم اره این دفعه میشه نقص قدرت خدا در هر دو صورت خدا رو زدیم ناقص کردیم 2 لینک به دیدگاه
Waffen 15118 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ اگه بگیم نه که میشه نقص قدرت خلق خدااگه بگیم اره این دفعه میشه نقص قدرت خدا در هر دو صورت خدا رو زدیم ناقص کردیم دقیقا... خوب مسئله همین جاست... همینه که نمیتونند جواب بدند... البته از نظر من ربطی به ناقص کردن خدا نداره... عرض کردم... هزار تا سوال با همین هدف هست... اگر میخواید یه سوال دیگه میگم که خدا هم توش نباشه اصلا... 5 لینک به دیدگاه
هوتن 15061 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ من این رو چند بار خوندم هوتن جان... ولی به نظرم هیچ کدوم از مثال ها یا توضیحاتش این پارادوکس رو توضیح نمیده... یعنی یه چیزی هست که من از این متن نفهمیدم ؟ خوب بزار یکم بره جلوتر میام یه توشیخی میدم......... 2 لینک به دیدگاه
Waffen 15118 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ خوب بزار یکم بره جلوتر میام یه توشیخی میدم......... مرسی... 2 لینک به دیدگاه
ne_sh67 1947 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 مرداد، ۱۳۸۹ این یکی از سوالات اولیه در حوزه دانشی به نام فلسفه است... من میخوام بدونم که ایا شما میتونید سوالی و طرح کنید که خودتون جوابش و نمیدونید؟! 2 لینک به دیدگاه
ayhan 2309 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 مرداد، ۱۳۸۹ پس چرا میگن غیرممکنه خدا وجونداشته باشه شاید خدا از عهده اون غیر ممکنه که دارای صفت غیرممکنه برنیومده برا خدا غیرممکنی وجود نداره ما تو فلسفه اینو شنیده ایم محال رو شما دارید تعریف میکنید... این محال از نظر شما و از دید شما به محال تبدیل شده... آیا از دید موجودی بی نهایت توانگر هم محال هست ؟ آیا مسئله ی "محال" از اینجا ناشی نمیشه که توانایی های ما دارای مرز هستند ؟ شما از کجا میدونید که خدا نمیتونه زمین رو در تخم مرغی قرار بده ؟ کاری به بزرگ کردن با کوچک کردن تخم مرغ نباید داشته باشید... با این کار دارید اصل سوال رو تغییر میدید... این مثال خوبی برای اثبات حرفتون نیست... در آخر همونطور که عرض کردم غیر ممکن از ناتوانی انسان ها که فانی هستند و قدرتی محدود دارند ناشی میشه... در فلسفه ی وجود خدا چیزی به نام "محال" یا "غیر ممکن" تعریف نشده... :icon_gol: این سوال از نظر تو محاله! همونطوری که نصف کردن ماه و . . . برای تو محاله!ولی برای خدا که کل جهان رو تو 6 روز ردیف کرد نباید همچین مساله ی سختی باشه!!!! استاد ما در این مورد یه جلسه توضیح داده بود و اول کلاس خواب بودم و قسمتیشو بیرون سیگار میکشیدم و آخرشم پیچوندم و رفتم... چیزایی که تو ذهنم مونده بود رو گفتم .بیشتر سوات ندارم و نمیخوام الکی پست بدم. ولی تا جایی که میدونم ایم مسئله چیز مبهمی تو فلسفه نیست و راحت بهش جواب دادن... دلیل اینکه اخوندها از فلسفه متنفر هستند همین هست دیگه.بعضی موقع ها چیزهایی گفته میشه که هیچ جوابی براشون ندارند جواب داره...باس از اهل فن بپرسی.... 1 لینک به دیدگاه
ayhan 2309 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 مرداد، ۱۳۸۹ اگه بگیم نه که میشه نقص قدرت خلق خدااگه بگیم اره این دفعه میشه نقص قدرت خدا در هر دو صورت خدا رو زدیم ناقص کردیم بحث سر اینه که سوال غلطه... ازسوال غلط نمیشه نتیجه گرفت.... البته نمتونم قانعت کنم چرا سوال غلطه....سواتشو ندارم.... 3 لینک به دیدگاه
ayhan 2309 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 مرداد، ۱۳۸۹ مردي 1400 سال پيش همين سوال را از امام علي عليه السلام پرسيد . حضرت امیر المومنین علی بن ابی طالب (ع) در پاسخ آن مرد فرمود: قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی لَا یُنْسَبُ إِلَی الْعَجْزِ وَ الَّذِی سَأَلْتَنِی لَا یَکُونُ (توحید صدوق باب 9 حدیث 9) یعنی همانا خداوند به عجز و ناتوانی متصف نمی گردد، بلکه آنچه تو از من درباره آن پرسیدی موجود نمی شود (و قابلیت وجود ندارد.) در این بیان امام دو مطلب را بیان کرده است الف: عجز و ناتوانی به خداوند نسبت داده نمی شود. ب: آنچه سؤال کردی امری محال و ناشدنی است. آیا این دو جمله با هم ناسازگارند؟ نه بلکه به نکته لطیفی اشاره دارند و آن این است که این محال و ناشدنی بودن، ضعف و عجز امری است که ذاتا محال است و این عجز و ضعف به خداوند نسبت داده نمی شود. چون قصور و تقصیر و نقص و عجز متوجه فاعل (خداوند) نخواهد بود؛ بلکه قصور و نقص و نارسایی و عدم قابلیت برای وجود متوجه قابل (امری که ذاتا محال است) می باشد و خداوند هم فرمود ان الله علی کل شیء قدیر؛ یعنی خداوند بر هر چیزی قادر است. اما محال ذاتی، شیء نیست بلکه لاشیء است. اگر یک کوزه ساز زبردست از آب یک کوزه خوش رنگ و لعاب نمی سازد ضعف و عجز به کوزه ساز منسوب نیست بلکه به آب منسوب است که قابلیت تبدیل شدن به کوزه (در حالی که مایع است) را ندارد. 5 لینک به دیدگاه
soheiiil 24251 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مرداد، ۱۳۸۹ تو این چند روز خیلی فکر کردم که شاید اشتباه باشه از آنجایی که فرض ما قادر مطلق بودن خداوند هست پس خداوند قادر به بالفعل کردن همه افعال هست یعنی بله خداوند میتواند که نتواند یعنی اگه بخواهد میتواند حتی نیم کیلو رو هم نتونه برداره حتی خداوند میشه که بخواهد که نخواهد خدا وند میتونه بد باشه . ...خدا میتونه شیطان باشه ...چیزی که مبرهنه اینه که خداوند توانایی دارد پس قائم به ذات خود بوده و توانایی هر کاری رو داره 3 لینک به دیدگاه
yasi * m 5032 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ خوب ما نیز کمی فکر کردیم... یه چیزایی به ذهنم رسید ... گفتم اگه بگم بد نیست.... ببینید.... ما این رو فرض کردیم که خدا این جهان رو خلق کرده وبراش قوانینی گذاشته.... این قوانین نبودن.... گذاشته شدن.... خوب.... طبق این قوانین یک سری چیزها در این جهان محال طلقی میشه.... نه فقط محال در ذهن بشر.... که محال در همه جا... همه چیز.....خیلی چیزا ممکنه به نظر ما محال باشه... اما در این عالم ، با قوانینش ممکن باشه......و این به خاطر کم بودن علم انسانه از اطراف خودش.....ولی آیا چیزی رو سراغ دارین که تو ذهن بشر ممکن باشه ولی در واقع محال باشه؟! خوب مطمئنا نیست .....این که خدا بتونه سنگی ایجاد کنه که نتونه بلندش کنه.... چون با توجه به قوانینی که تو این عالم وجود داره ممکن نیست..... به نظر ما محال میاد و برامون تبدیل میشه به یک پارادوکس.... 4 لینک به دیدگاه
Ha.Mi.D 8376 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ یه سوال بسیار قدیمی که سوال اشتباهیه.خودش رو نقض می کنه.پس نمیشه بهش جواب داد. 1 لینک به دیدگاه
novel guy 259 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ در دنیای فلسفه سوالاتی هستند که بعد از گذشت قرن ها هنوز بی جواب موندند... هر فیلسوف و متفکری با توجه به دید خودش و نظریات خودش نسبت به جهان طوری سعی کرده برای اون سوالات پاسخی بیاره... بعدها همیشه اون نظریات توسط فیلسوف ها و متفکریم دیگه به دلایلی رد شده... هیچ اطمینانی وجود نداره که برای بعضی سوالات پاسخی وجود داشته باشه... بسیاری سوالات در علم فلسفه هستند که شاید هرگز برای اونها پاسخی نباشه... مسلما این خواسته ای نابجا هست که مطلبی اینجا مطرح بشه و من از دوستانم یا خودم انتظار پاسخی داشته باشم زمانی که بزرگترین فیلسوف های جهان از پاسخ دادن به اونها ناتوان بودند... هدف از مطرح کردن مسائلی اینچنینی تنها این هست که کمی با هم فکر کنیم... همین... بنده قبلا سوالی شبیه به این رو در باشگاه مهندسین مطرح کرده بودم... نمیدونم دوستان به یاد میارند یا خیر... با این تفاوت که در اونجا ما این امکان رو داشتیم که به مسئله با دید علمی هم نگاه کنیم بلکه پاسخی برای اون باشه... در اینجا چنین نیست... همه ی ما میدونیم در فلسفه ی وجودی خدا , خدا یک واقعیت کامل و بی نهایت تعریف شده... این بدین معناست که توان انجام هر چیزی رو داره... میتونه به خواست خودش خلق کنه... به خواست خودش به وجود بیاره و از بین ببره... خدا همه جاست... همه چیزه... هیچ ضعفی نداره... توانای مطلقه و ما وجودمون رو محتاج وجود اون هستیم... سوال اینه : آیا خدا میتونه سنگی خلق کنه که آنقدر سنگین باشه (بی نهایت سنگین) که حتی خودش (بی نهایت توانگر) هم نتونه اون رو بلند کنه ؟ جواب این سوال خیلی آسونه. سوال شما یک تعارض منطقی است که در علم منطق ریاضی اونو بررسی می کنن مثلآ: یکی از نویسندگان اهل کرت گفته که مردم اهل کرت دروغگو هستن.خب اگه مردم اهل کرت دروغگو باشن پس حتمآ آن نویسنده هم دروغ گو هستش.یعنی دروغ گفته که مردم کرت دروغ گو هستن.پس مردم اهل کرت راست گو هستن.پس در اینصورت نویسنده هم راستگو بوده و راست گفته که مردم اهل کرت دروغگو هستن که در اینجا تعارض پیش میاد! 7 لینک به دیدگاه
soheiiil 24251 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ جواب این سوال خیلی آسونه. سوال شما یک تعارض منطقی است که در علم منطق ریاضی اونو بررسی می کنن مثلآ: یکی از نویسندگان اهل کرت گفته که مردم اهل کرت دروغگو هستن.خب اگه مردم اهل کرت دروغگو باشن پس حتمآ آن نویسنده هم دروغ گو هستش.یعنی دروغ گفته که مردم کرت دروغ گو هستن.پس مردم اهل کرت راست گو هستن.پس در اینصورت نویسنده هم راستگو بوده و راست گفته که مردم اهل کرت دروغگو هستن که در اینجا تعارض پیش میاد! سقراط بوده و یونانی ها 3 لینک به دیدگاه
Waffen 15118 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ منم خودم چندتا مطلب خوندم و نظرات دوستان رو هم خوندم... با نظرتون موافقم... این رو هم عرض کنم که خود من هم جواب این سوال رو نمیدونستم... این رو پرسیدم که یاد بگیرم... مرسی... 8 لینک به دیدگاه
maryam_alien 9904 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ منم خودم چندتا مطلب خوندم و نظرات دوستان رو هم خوندم... با نظرتون موافقم... این رو هم عرض کنم که خود من هم جواب این سوال رو نمیدونستم... این رو پرسیدم که یاد بگیرم... مرسی... خوشم میاد منطق داری... :icon_gol: 1 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ برای بیان هر جمله ای باید معنی تک تک کلماتی که توش به کار میرن رو دقیقا دونست در این سوال دو حالت وجود داره 1- خدا رو اینطوری تعریف کنی که زیاد قدرت نداره فقط در حد خلق موجودات و جهان قدرت داره در این صورت طرح سوال دیگه درست نیست چون خدا قدرتش کمه و اینو میدونیم پس چرا بحث کنیم 2- خدا رو قادر به همه کار میدونیم و شکی توش نداریم که باز طرح این سوال اشتباهه چون اگر در قدرت خدا شک نداریم نباید این سوال رو مطرح کنیم پس میبینیم مشکل ما در جواب ندادن به این سوال اینه که هنوز خدا رو نشتاختیم اول باید خدا رو به صورت کامل شناخت این نظر منه البته پرس و جو کردما 6 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ تازه بعدش باید رفت سر تعریف دقیق سنگ 2 لینک به دیدگاه
Waffen 15118 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مرداد، ۱۳۸۹ خوشم میاد منطق داری... :icon_gol: :icon_gol::icon_gol: 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده