رفتن به مطلب

....::::::جملات قصار::::::....

amir.d

ارسال های توصیه شده

چکیده ای از فرمایشات حضرت امام سلطان محمد شاه علیه السلام.

هر انسانی (دوست) دارد که در دنیا خوش (و خوشحال) باشد. در زندگی برای به دست آوردن خوشی، راههای بسیاری وجود دارد . بعضی ها فکر می کنند که هنگامیکه تمامی نیازهای زندگی (شان) برآورده شود؛ انسان می تواند خوش باشد. بعضی ها اینگونه فکر می کنند که خوشی در ترک کامل هوس ها و خواهشات می باشد.

(حضرت امام سلطان محمد شاه می فرماید که) انسان نباید (در پی یافتن)خوشی در افکار و واقعیات روزمره تلاش کند، بلکه باید در داخل وجود خود جویای آن باشد. اگر انسان همیشه بر خلاف آن واقعیات و حوادثی که روزانه بر او میگذرد، مبارزه کند، هیچ وقت نمی تواند خوش باشد. (به این دلیل امام عالی مقام هدایت فرموده اند که) همیشه هوی و هوس ها و خواهشات خود را مطابق حالات گردانید نه اینکه سعی در تغییر حالات مطابق با خواهش های خود کنید.

(درباره این فلسفه خوشی چکیده ای از اقوال امام سلطان محمد شاه علیه السلام ذیلا آورده می شود.)

یاد بگیرید که خواهش و تمنای آنچه را که اتفاق می افتد، داشته باشید و برای آنکه آن واقعه مطابق خواهش و تمنای (شما باشد)، تلاش نکنید. قبل از هر چیز من (به) نسل های آینده پیشنهاد می کنم که (آرزوی) آن چیزی را داشته باشند که اتفاق افتاده (می افتد) نه اینکه کوشش برای مطابق کردن واقعه با آرزو و خواهش خود کنند.

من می گویم که شما باید تلاش کنید که خواهشات خود را مطابق با آنچه که واقع شده کنید، نه اینکه واقعه را طبق خواهشات خود. اگر دیواری بر روی پاهای من خراب شود و (به) پای من صدمه زند من باید بگویم که آنچه در حق من اتفاق افتاد برای من بهتر بود .

وقتیکه پسر عموی من وفات یافتند ایشان بر این واقعه خدا را تشکر و سپاس گفتند. آیا شما فکر می کنید که ایشان پسرشان را دوست نداشتند؟ ایشان او را بسیار دوست داشتند. (لیکن این فلسفه خوشی است که انسان در برابر رضای الهی اینگونه سر تسلیم خم کند.)

من به آن افرادی که از نظر دنیوی خود را به قسمت تصور می کنند (خود را به قسمت می سپارند.) این را می گویم که (وقتی) شما به سوی افراد بالاتر از خود نگاه کرده (می کنید) آه نکشید که شما در برابر آنها آنقدر خوش (و خوشحال) نیستید که آنها هستند (بلکه) به افراد پائین تر از خود نگاه کرده و به خود مبارک باد دهید که شما (بهتر از آن افرادی هستید که پائین تر از شما قرار دارند.) و هر شخصی که دنیا را از این نظر ببیند این دنیا برای او زندان نبوده (نخواهدبود) . بلکه یک پاسخ می باشد !!! یک پاسخ بی نهایت حیرت انگیز !! باغی که از خداوند تعالی است !!

من نسل های آینده را دعوت می کنم که بر زیبایی معجزه آسای زمین نظر کنند و با نظر، رودخانه ها را سیر و سفر کنند که (چگونه) تشنگی زمین را سیراب می کنند و بر کوهها نگاه کنند که مانند خیمه های لشکر بسیار بزرگی هستند . جنگ ها را ببینید که مانند علمبرداران لشکری می باشند و در گستردگی فضا ، مناظر طلوع و غروب آفتاب و از محراب لا محدود و غیر قابل شکست آسمان لذت ببرید . تمامی این هدایای عظیم با چشم های باز، دست های باز و پاهای گشاده مفت داده شده است . ولی برای لذت بردن از آنها لازم است که چشم ها پاک باشد و دست و دل قوی.

من به نسل های آینده خود تاکید بر ضرورت زندگی سالم و تندرست می کنم. اگر آنها به جسم خود توجه نکنند نمی توانند با کائنات هماهنگ شوند . شما هرگز این را فراموش نکنید که در هر جامعه ای که ما زندگی می کنیم آن به هیچ کس و هیچ وقت خوشی نمی دهد اگر شما این حقیقت را فراموش کنید . هیچ وقت قادر به درک این نکته من نخواهید بود . جامعه برای انسان حمل نفس کشیدن و آزادی نقل و انتقال و حرکت می تواند بدهد آن برای صحتمندی و قوی ساختن خود و وسایل و ذرایع می تواند ، فراهم کند . لیکن حقیقت این است که خوشی منحصرا به جامعه نبوده بلکه بطور کامل و قطعی وابسته به دار و مدار خود انسان می باشد.

(امام عالی مقام در یک جای دیگر می فرمایند: )

... ما این رضای الهی را با خوشی قبول (می کنیم) . لازم به تذکر است که آنچه بر ما می گذرد (به سود ماست) . خواه این سخن برای یک فرد غیر مذهبی مایه بد قسمتی بسیار قرار گیرد یا خیر.

من مسلمان (در هر واقعه) با امید کامل نه در عالم مایوسی همیشه این را می گویم که این رضای خداست.

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 108
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

از >

پروردگارا

به من آرامش ده

تا بپذیرم آنچه را که نمی توانم تغییر دهم

دلیری ده

تا تغییر دهم آنچه را که می توانم تغییر دهم

بینش ده

تا تفاوت این دو را بدانم

مرا فهم ده

تا متوقع نباشم که دنیا و مردم آن

مطابق میل من رفتار کنند

• Like 2
لینک به دیدگاه

برای اینکه بدانی ده سال چقدر ارزش دارد -از یک سالخورده بپرس.

برای اینکه بدانی چهار سال چقدر ارزش دارد -از یک رئیس جمهور بپرس.

برای اینکه بدانی یک سال چقدر ارزش دارد -از یک دانش آموز مردودی دبیرستان بپرس.

برای اینکه بدانی نه ماه چقدر ارزش دارد- از یک از مادری که نوزاد سالم به دنیا اورده بپرس.

برای اینکه بدانی یک ماه چقدر ارزش دارد -از یک از مادری که نوزاد نارس به دنیا آورده بپرس.

برای اینکه بدانی یک هفته چقدر ارزش دارد -از سردبیر یک هفته نامه بپرس.

برای اینکه بدانی یک ساعت چقدر ارزش دارد- از دوستی که منتظر گذاشتش بپرس.

برای اینکه بدانی یک دقیقه چقدر ارزش دارد -از کسی که از قطار یا هواپیما جامانده بپرس.

برای اینکه بدانی یک ثانیه چقدر ارزش دارد- از کسیکه از تصادف جان سالم به در برده بپرس.

برای اینکه بدانی یک هزارم ثانیه چقدر ارزش دارد -از کسیکه مدال طلای المپیک گرفته بپرس.

• Like 2
لینک به دیدگاه

زندگی چیزی است غیرممکن; نبایستی باشد، ولی هست. بودن ما، درختان، پرندگان، اینها همه معجزه است. واقعا معجزه است، برای اینکه کل کائنات بی جان است.

میلیونها و میلیونها ستاره و میلیونها و میلیونها منظومه ی شمسی همگی فاقد حیات هستند. فقط بر روی زمین، این سیاره ی ناچیز- که در مقایسه با کا کائنات ذره ای غبار بیش نیست - حیات و زندگی به وجود آمده است.

زمین خوش اقبال ترین مکان در کل هستی است; چرا که در آن پرنده ها می خوانند، درختان رشد می کنند و شکوفه می دهند، انسانها عشق می ورزند، آواز می خوانند، می رقصند. واقعا اتفاقی غیرقابل باور رخ داده است .

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 6 ماه بعد...

دنیا هم به آدمهای خوشبین احتیاج داره هم به آدمهای بدبین؛ آدمهای خوشبین هواپیما می سازند آدمهای بدبین چتر نجات.

سعی کنید آنچیزی را که دوست دارید بدست آورید وگرنه باید آنچیزی را که بدست می آورید دوست داشته باشید.

داشتن علم بهتر از داشتن ثروت است ولی نداشتن ثروت بدتر از نداشتن علم است.

هیچوقت عشق را گدایی نکن چون معمولا چیز با ارزش را به گدا نمی دهند.

کسی را برای دوستی انتخاب کن که قلب بزرگی داشته باشه تا مجبور نشی برای اینکه در قلبش جا بگیری خودت را کوچک کنی.

هرگز امید را از کسی سلب نکن، شاید این تنها چیزی است که دارد.

هرگاه دیدی گناهی آنقدر بزرگه که نمیتونی ببخشیش بدون که اون از کوچکی قلبته نه از بزرگی گناه.

اگر همواره مثل گذشته بیندیشید همان چیزی را بدست می آورید که تاکنون کسب کرده اید.

هیچوقت شخصیت خودت رو برای کسی تشریح نکن چون کسی که دوست داره بهش نیازی نداره و کسی که دوست نداره باورش نمیکنه.

• Like 2
لینک به دیدگاه

انسان‌ها به شيوه هنديان بر سطح زمين راه مى‌روند.

با يک سبد در جلو و يک سبد در پشت.

در سبد جلو، صفات نيک خود را مى‌گذاريم.

در سبد پشتي، عيب‌هاى خود را نگه مى‌داريم.

به همين دليل در طول زندگى چشمانمان فقط صفات نيک خودمان را مى‌بيند و عيوب همسفرى که جلوى ما حرکت مى‌کند.

بدين گونه است که درباره خود بهتر از او داورى مى‌کنيم، غافل از آن که نفر پشت سرى ما هم به همين شيوه درباره ما مى‌انديشد.

سخني زيبا از پ.ک

لینک به دیدگاه

خدایا کفر نمی گویم ،پریشانم ،چه می خواهی از جانم ؟

مر ا بی انکه خود خواهم اسیر زندگی کردی

خداوندا ! اگر روزی ز عرش خود به زیر آیی

لباس فقر پوشی غرورت را برای تکه نانی زیر پای نامردان بیاندازی

وشب آهسته و خسته تهی دست و زبان بسته به سوی خانه باز آیی !

زمین و آسمان را کفر می گوی‍ی نمی گویی ؟

خداوندا ! اگر در روزگر ما خیز تابستان تنت بر سایه ی دیوار بگشایی

لبت بر کاسه ی قیر اندود بگذاری

و قدری آن طرف تر عمارتهای مرمرین بینی

و اعصابت برای سکه ای این سو وآن سو روان باشد

زمین وآسمان را کفر می گویی نمی گویی ؟

خداوندا اگر روزی بشر گردی ز حال بندگانت باخبر گردی

پشیمان می شوی از قصه خلقت از این بودن ، از این بدعت

خداوندا تو مسئولی

خداوندا ! تو می دانی که انسان بودن و ماندن در این دنیا چه دشوار است

چه رنجی می کشد

آن کس که انسان است و از احساس سرشار است .

لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...