رفتن به مطلب

همه تاريخ‌ سازي‌های آفريقا در جام‌های جهانی


ارسال های توصیه شده

همه تاريخ‌ سازي‌های آفريقا در جام‌های جهانی ... :icon_gol::icon_gol::ws2: i120059_untitled.jpg

 

با آغاز جام‌جهانی 2010 پله، اسطوره برزيلي فوتبال جهان پیش‌بینی کرد که تيم‌ملي كشورش و یک تیم آفریقایی برگزار‌کنندگان فینال اين دوره خواهند بود. البته چنین حادثه‌ای محقق نخواهد شد، به اين دليل كه تنها نماینده آفریقایی باقی‌مانده در رقابت‌ها در صورت رسیدن به نیمه نهایی باید به مصاف برنده بازی برزیل و هلند برود.

 

نمايندگان آفريقا ( به‌جز كامرون) واقعا در اين دوره عملكرد بدي نداشتند و تنها به علت سخت‌بودن بيش از حد گروه‌هايشان و همين‌طور تاحدي كم‌تجربگي و بدشانسي شانس حضور در مراحل بالاتر را از دست دادند اما به هرحال اين قاره يك غناي جوان و انرژيك را در ميان تيم‌هاي برتر مرحله يك چهارم پاياني دارد. تيمي كه مي‌تواند با پيروزي مقابل اروگوئه و صعود به مرحله نيمه‌نهايي، مثل بازي‌هايي كه در ادامه مطلب آورده شده يك تاريخ‌سازي مهم ديگر را براي قاره آفريقا به ارمغان بياورد.

 

تونس 3 -مکزیک يك (1978)‌:

مکزیک هوگو سانچز بزرگ را داشت و تونس، یک تیم آفریقایی در ظاهر ضعيف بود. در زمین بازی اما همه‌چیز برعکس شد. مکزیک در آخرین ثانیه‌های نیمه اول از روی نقطه پنالتی به گل رسید اما تونس در ابتدای نیمه‌دوم بازی را مساوی کرد. مکزیکی‌ها شدیدا عصبي كار را دنبال مي‌كردند. آنها شرایط زدن گل دوم را هم داشتند اما خیلی دستپاچه بودند. در سمت مقابل حوصله تونس بالاخره مکزیک را وادار به زانو زدن کرد. آنها در دقایق 80 و 86 دو گل دیگر زدند تا با توجه به تساوی آلمان غربی و لهستان در بازی روز اول به صدر جدول بروند.

 

آلمان غربی صفر- تونس صفر (1978):

هر دو تیم با انگیزه وارد این بازی شدند. آلمان سرگروهی را می‌خواست و تونس در انديشه صعود از گروهش بود. آلمان اصلا بازی را راحت نگرفت. سپ مایر‌، رومنیگه، برتی فوگتس‌، بونهوف و مولرها در زمین حاضر بودند اما نتوانستند دروازه تونس را باز کنند و بازی صفر- صفر مساوی تمام شد.از شانس بد دو تیم، لهستان در بازی همزمان مکزیک را گلباران کرد تا نه آلمان صدرنشین شود و نه تونس صعود کند.

 

آلمان غربی 2 -الجزایر يك (1982):

قبل از بازی یوپ دروال مربی مغرور آلمان به حالت تمسخر گفته بود:«اگر ما از الجزایر ببازیم، بلیت برگشت به آلمان را خواهم گرفت.» آلمان قهرمان اروپا در سال 1980 بود و رومنیگه، بهترین بازیکن اروپا در سال 1981 را هم به همراه داشت. رباح ماجر که قبلا صابونش به تن آلماني‌ها خورده بود، یکی از گل‌های نماینده آفریقا را به ثمر رساند. تک گل آلمان را هم رومنیگه زد. مردم الجزایر پس از این بازی جشنی به بزرگی جشن استقلال بر پا کردند. هرچند در ادامه الجزایر با تبانی آلمان و اتریش از صعود از مرحله گروهی باز ماند. آلمان هم تا فینال رفت اما آه الجزایری‌ها مانع قهرمانی‌شان شد.

 

ایتالیا يك-کامرون يك (1982):

گروه ایتالیا و کامرون در مجموع گروه خاص و منحصر به فردی بود. در چهار بازی اول گروه چهار تساوی به دست آمده بود و ایتالیای خوش‌شانس با توجه به نتیجه بازی روز قبل پرو و لهستان یک مساوی برای صعود می‌خواست‌ اما آنها می‌دانستند که کامرون به راحتی تن به این خواسته نمی‌دهد. چه آنکه آنها هم شانس صعود داشتند. ایتالیا در شصتمین دقیقه گل برتری را زد اما 48 ثانیه پس از این گل کامرون بازی را مساوی کرد. بازي 1-1 تمام شد و کامرون بدون باخت حذف شد. چند هفته بعد قهرمانی ایتالیا در این دوره از رقابت‌ها مرهمی بر غم‌ آنها نهاد.

 

مراکش صفر- انگلیس صفر (1986)‌:

فوتبال ملی انگلستان بر خلاف مسائلی که پس از فینال لیگ قهرمانان اروپای 1985 و فاجعه هیسل رخ داده بود دچار افت نشد. ترکیبی از ستارگان منچستر یونایتد، لیورپول و تاتنهام از آنها هیبتی ترسناک ساخته بود اما در بازی‌های اول چندان آماده به نظر نمی‌رسیدند. مراکش تمامی خصوصیات یک تیم فرانسوی را داشت. آنها از پیش بازنده نبودند. گری لینه‌کری که در بازی بعدی هت‌تریک کرد در این بازی حتی یک موقعیت مناسب گل هم نیافت. صفر صفر به نفع مراکش.

 

مراکش 3 - پرتغال يك (1986):

بزرگ‌ترین دستاورد قاره سیاه تا آن روز حذف آبرومندانه تونس و ناجوانمردانه الجزایر از دور گروهی بود اما مراکشی‌ها به دنبال سنت‌شکنی بودند. این سنت‌شکنی پیروزی برابر پرتغال را مي‌طلبيد. پرتغال ضعیف نبود و شانس صعود به دور بعد را داشت و حتی در روز اول انگلیس را برده بود اما مراکش به نوک قله آمادگی رسیده بود. آنها به سادگی سه گل زدند و وقتی دیامانتینو در آخرین دقایق گل پرتغال را زد و از شرمساری حتی سر خود را بالا نگرفت می‌شد فهمید که مراکش تا چه حد عالی بازی کرده است.

 

آرژانتین صفر- کامرون يك (1990)‌:

تنها حضور قبلی کامرون در جام‌جهانی حضوری موفق گرچه بدون دستاورد بود. آنها با سه تساوی از سه بازی عملکرد بدی نداشتند و فقط به دلیل تفاضل گل کمتر از ایتالیا راهی دور بعد نشدند. کامرونی‌ها با ارائه یک بازی منسجم و درگیرانه و خطاهای پیاپی توانستند مارادونا و کانی‌گیا را مهار کنند.‌اشتباه نری پمپیدو در دقیقه 67 که منجر به گل اومام‌بیک شد، پاداش بازی بی نقص شیرهای رام‌نشدنی بود. کامرون با 9 بازيكن بازی را به پایان رساند. آنها سال 1982 قهرمان را متوقف کردند و این‌بار نایب قهرمان را بردند.

 

اسپانیا 2 - نیجریه 3 (1998):

چندی قبل رئال مادرید فاتح لیگ قهرمانان اروپا شده بود و اسپانیا در حدی قدرتمند بود که برای اولین‌بار از آنها انتظار کسب عنوان قهرمانی می‌رفت. در سمت مقابل تنها نکته قابل بیان نیجریه قهرمانی در المپیک 1996 آتلانتا بود. آنها با ترکیبی جوان آمده بودند. هیرو ابتدا اسپانیا را روی یک ضربه ایستگاهی بی‌نقص به گل رساند. آدپوجو روی یک ضربه کرنر بازی را به تساوی کشاند. سپس رائول در ابتدای نیمه‌دوم اسپانیا را مجددا جلو انداخت. تا 18 دقیقه مانده به پایان نتیجه 2 بر يك به نفع اسپانیا بود اما عقاب‌های سبز شروع به پرواز کردند. لاوال از زاویه بسته دروازه زوبی‌زارتا را نشانه رفت و با کمک کاپیتان اسپانیا بازی را مساوی کرد. سپس اولیسه از فاصله 25 متری با یک شوت سرکش نسخه اسپانیا را پیچید.3-2 و تمام‌!

 

فرانسه صفر- سنگال يك (2002):

فرانسوی‌ها روی قهرماني در جام جهانی 2002 حساب ويژه‌اي باز کرده بودند. آنها در سال 1998 فاتح جام‌جهانی شدند، در سال 2000 جام ملت‌های اروپا را فتح کردند و در 2001 جام کنفدراسیون‌ها را به خانه بردند اما با شروع بازی مشخص شد فرانسه مدافع عنوان قهرمانی نیست. بوبا دیوپ در اواسط نیمه اول سنگال را جلو انداخت. شادی سنگالی‌ها پس از گلزنی بسیار جالب و تکرار‌نشدنی بود. در ادامه سنگال فرصت رسیدن به گل بعدی را هم داشت اما بازی با همان یک گل به پایان رسید و جام هفدهم با شگفتی آغاز شد.

 

جمهوری‌چک صفر- غنا 2 (2006):

چک پس از استقلال به سرعت رشد کرده بود. آنها به مرتبه‌ای رسیده بودند که مردم این کشور در اولین حضور در جام‌جهانی طلب کسب مقام می‌کردند. نمایش اول آنها در مقابل آمریکا هم جای بحثی باقی نگذاشته بود. درسمت مقابل غنا هم تازه پا به جام‌جهانی گذاشته بود و در بازی اول برابر ایتالیا كاملا ضعيف ظاهرشده بود بود اما حکایت هر بازی متفاوت است. غنا در ثانیه 110 گل زد. آنها كاملا سوار بر بازی بودند و اين موضوع تعجب همه را بر انگیخته بود. در ادامه هم حملات چک نتیجه نداد و البته غنا به گل دوم رسید. مونتاری روی پاس جیان که گل اول را زده بود، این گل را به ثمر رساند. بازی تمام شد و غنا به اولین برد تاریخ جام‌جهانی خود رسید.

* * *

 

«تهران امروز»

لینک به دیدگاه
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...