Saze SHekasteh 1314 اشتراک گذاری ارسال شده در 22 اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ایالات متحد و بسیاری از کشورهای جهان ، فراورده های بازیافتی از افزودنیهای مفید جیرۀ غذایی طیور محسوب می گردد . این فراورده ها با میزان پروتئین و فسفر بیشتر و نیز در مقایسه با منابع غذایی تک پروتئینی به لحاظ قیمت مقرون به صرفه ترند . کشتار مرغ در جهان در بالاترین میزان خود است و برآورد می شود که رشد آن نیز تداوم داشته باشد . دسترسی به تکنولوژی جدید منجر به دگرگونی و تکامل صنعت و در نتیجه بهبود فرمولاسیون غذایی گشته است . با به وجود آمدن این تحول و دگرگونی ، فرمولاسیون رژیم غذایی پیچیده تر شد و از فرمولاسیون دستی و تقریبی به فرمولاسیون کامپیوتری ، و از یک رژیم غذایی با پایۀ پروتئین به یک رژیم غذایی با پایۀ اسید آمینه قابل هضم ، و تلفیقی از ریز مغذی های متنوع تبدیل شد . تمامی این تغییر و تحولات منجر به کاهش هزینه ها و ارتقاء عملکرد و بازدهی طیور در صنعت مرغداری گشته است . با رشد صنعت ، دسترسی به منابع انرژی و پروتئینی و همچنین کیفیت قیمت ها ، موضوع اصلی صنعت و رشد آن شده است . دسترسی به فراورده های بازیافتی متنوع به سود صنعت مرغداری مدرن شده است . سود آوری صنعت صنعت مرغداری ایالات متحده در استفاده از فراورده های بازیافتی در جیرۀ غذایی طیور سابقه ای طولانی دارد . فراورده های بازیافتی در واقع تولیدات جانبی صنایع غذایی هستند و شامل فراورده هایی نظیر فراورده های خوراکی گوشت و استخوان ، فراورده های جانبی خوراک طیور ، و انواع تولیدات و فراورده های روغنی می باشند . منابع پروتئینی بازیافتی مزیتی برای صنعت مرغداری محسوب می شوند . انواع تولیدات و فراورده های بازیافتی با کیفیت عالی و با قیمت های رقابتی و مناسب در دسترس هستند . هریک از این فراورده ها منابع عالی مواد مغذی به خصوصی هستند و عموماً منبع پروتئینی مقرون به صرفه ای محسوب می شوند . فراورده های خوراکی گوشت و استخوان منبع فوق العادۀ فسفر و اسید آمینه هستند .فراورده های خوراک جانبی طیور حتی میزان بیشتری پروتئین و انرژی در اختیار طیور قرار می دهند و به عنوان منبع عالی فسفر عمل می کنند . فراورده های مغذی پَر طیور، سرشار از اسید آمینۀ سولفوریک (گوگرد دار) هستند . وارد کردن منابع پروتئینی متعدد در جدول فرمول بندی کامپیوتری خوراک این امکان را به کامپیوتر می دهد تا اجزا و عناصر لازم برای نیاز طیور به مواد مغذی را تأمین و هزینه ها را کاهش دهد . در مجموع ، این فراورده ها به منظور کاهش چشمگیر هزینۀ تولید در صنعت مرغداری استفاده می شوند و در ایالات متحده هم استفادۀ فراوان دارند وبرای تولید تقریباً هر تن خوراک معادل 10 دلار کاهش هزینه دارد . در واقع استفاده از این فراورده ها در صنعت مرغداری بسیار متعارف و رایج است و انتظار می رود که تداوم داشته باشد . چربی های بازیافتی به طور قابل ملاحظه ای ارزان تر از روغن های گیاهی نظیر روغن دانۀ سویاست که به وفور در رژیم غذایی طیور استفاده می شود و همین امر موجب استعمال بیشتر روغن در رژیم خوراک طیور و بالا بردن انرژی موجود در رژیم غذایی آنها می گردد . رژیم غذایی پر انرژی موجب تسریع رشد و بهبود تبدیل خوراک می گردد و در نتیجه موجب ارتقاء سودآوری این صنعت می شود جدول1 – متوسط رشد مرغ های گوشتی که از منابع چربی مختلف تغذیه شده منابع چربی 0-3 هفته (کیلوگرم/پرنده/دوره) 0-5 هفته (کیلوگرم/پرنده/دوره) 0-7 هفته (کیلوگرم/پرنده/دوره) روغن سویا 77 / 0 92 / 1 85 / 2 روغن صنعتی 76 / 0 96 / 1 95 / 2 چربی طیور 76 / 0 93 / 1 92 / 2 پیه 75 / 0 92 / 1 99 / 2 روغن های مخلوط گیاهی و حیوانی 74 / 0 89 / 1 96 / 2 چربی خوک 75 / 0 88 / 1 97 / 2 روغن نخل 75 / 0 95 / 1 94 / 2 جدول 2 – خوراک تعدیل شده : نسبت اکتسابی برای طیور تغذیه شده با منابع چربی مختلف منابع چربی 0-3 هفته (کیلوگرم : کیلوگرم) 0-5 هفته (کیلوگرم : کیلوگرم) 0-7 هفته (کیلوگرم : کیلوگرم) روغن سویا 38 / 1 60 / 1 87 / 1 روغن صنعتی 38 / 1 56 / 1 85 / 1 چربی طیور 38 / 1 58 / 1 85 / 1 پیه 40 / 1 61 / 1 83 / 1 روغن های مخلوط گیاهی و حیوانی 42 / 1 63 / 1 86 / 1 چربی خوک 40 / 1 52 / 1 77 / 1 روغن نخل 42 / 1 56 / 1 88 / 1 • استفاده از منابع پروتئینی بازیافتی استعمال منابع پروتئینی بازیافتی در رژیم خوراک حیوان مزایای فراوانی دارد . در زیر برخی از مزایای افزودن این منابع به رژیم خوراکی به همراه مضرات آن آمده است : - در مقایسه با منابع پروتئین گیاهی ، بسیار مقرون به صرفه ترند - به طور کلی استفاده از آنها مجموع هزینۀ رژیم خوراکی را پایین می آورد - از منابع عالی پروتئین محسوب می شوند - در اکثر موارد قابلیت هضم بالایی دارند - نیازهای اسید آمینۀ بدن را برطرف می سازد - در مقایسه با رژیم های خوراکی که فقط شامل پروتئین گیاهی است ، رشد بیشتری را (هر چند جزئی) در طیور موجب می شود - از منابع عالی فسفر و سایر مواد معدنی محسوب می شوند برخی از نگرانی هایی که در رابطه با استفاده از منابع پروتئینی بازیافتی وجود دارد از این قبیل است : - کنترل کیفی ضعیف موجب هضم بد اسید آمینه می گردد - به منظور استفادۀ بهینه ، بایستی شیوۀ فرمول بندی بسیار مناسبی اعمال شود - در صورت استفادۀ نامناسب ، مستعد آلودگی به میکروب است - به دلیل ترکیبات مختلف مواد و شیوه های فراوری ، تنوع در فراورده زیاد است در گذشته استفاده از منابع پروتئینی بازیافتی بنا به دلایلی محدود شده بود . تحقیقات نشان داد که در صورت تجاوز در استفاده از حد مجاز این منابع منجر به افت رشد می شد . این افت در رشد عمدتاً به دنبال هضم ضعیف این فراورده ها در مقایسه با خوراک سویا به وجود می آمد . اطلاعات قدیمی تر و موجود در آزمایشگاه ها حاکی از10 درصد هضم ضعیف تر لیزین موجود در خوراک گوشت و استخوان در مقایسه با خوراک سویاست . بنابراین با افزایش میزان خوراک گوشت و استخوان در رژیم طیور ، سطح لیزینی که در دسترس طیور قرار می گیرد کاهش می یابد. فرمولاسیون رژیم خوراکی بر اساس قابلیت هضم ، این مشکل را تا حدودی برطرف ساخت و موضوع ظرفیت و اندازۀ گنجایش این منابع در رژیم غذایی طیور چندان اهمیتی نداشت . به علاوه ، فراورده های جدیدتری آزمایش شده بودند که به لحاظ قابلیت هضم اسیدهای آمینه با خوراک سویا قابل رقابت بودند . منبع : bbk-iran.com لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده