afa 18504 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 تیر، ۱۳۸۹ کدامیک دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد ؟ گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟ قارچ از دسته سبزیجاتی است که در مورد آن باورهای اشتباه بسیاری در میان عامه مردم وجود دارد. برخی فکر میکنند قارچ سبزی بیخاصیتی است و در مقابل، عدهای بر مفید بودن آن اتفاق نظر دارند؛ تا جایی که آن را به جای گوشت مصرف میکنند، با این تصور که تمامی نیازهایشان به پروتئینها تامین خواهد شد. نکتهای که همواره باید به آن توجه کرد این است که قارچ را نباید جایگزین مناسب گوشت به حساب آورد، بلکه این ماده غذایی جزو سبزیجات بوده و ارزش غذاییاش نیز محدود است.... اگر بخواهیم به خواص آن اشاره کنیم باید بگوییم که این سبزی یکی از منابع خوب فیبر محسوب میشود اما نه تنها تمامیاسیدهای آمینه ضروری را دارا نیست، بلکه جذب پروتئینهای موجود در آن به دلیل منشأ گیاهی بودن در مقایسه با منابع حیوانی پایینتر است. بنابراین استفاده از قارچ و جایگزین کردن آن به جای گوشت به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار یا شیرده عادتی غلط تلقی میشود. البته این ماده غذایی آنقدرها هم بیخاصیت نیست؛ چون منبع خوبی از اسیدفولیک به حساب میآید که یکی از ویتامینهای گروه b است و در خونسازی نقش به سزایی دارد. پس فراموش نکنید که باید تنوع را در برنامهغذایی جدی بگیرید زیرا هر کدام از سبزیجات یک سری از ویتامینها را بیشتر و یک سری را کمتر دارند. سوال دیگری که گاهی توجه خانمها را به خود جلب میکند، این است که آیا قارچ مانده و قهوهایشده را میتوان مصرف کرد یا خیر؟ باید گفت تمامی سبزیجات، وقتی مدتی از نگهداریشان میگذرد، مقداری از ویتامین c خود را از دست میدهند. احتمالا تغییر رنگ قارچ به دلیل از دست دادن مقداری از ویتامین c و اکسید شدن در مقابل هواست اما به هر حال، تغییر رنگ نشانه بیخاصیت شدن کامل آنها نیست. طبیعی است که هرچه مواد غذایی و به ویژه سبزیجات را تازهتر مصرف کنید، ارزش غذایی بیشتری خواهند داشت. 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده