سارا-افشار 36437 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۶ (از صفحه فیسبوک فرناز سیفی) گلوریا استاینم درست و بجا گفته بود: «خوشحالم که کمکم داریم دخترهایمان را همانجور تربیت میکنیم که پسرهایمان را تربیت میکنیم، ولی چنین کاری هیچوقت به نتیجه نمیرسد اگر شروع نکنیم پسرها را هم جوری بار بیاوریم که دخترهایمان را تربیت میکنیم.» این مطلب «نیویورکتایمز» یکدوجین توصیهی مفید، درست و راهگشا دارد که چطور پسربچههایتان را فمینیست، بهدور از کلیشهها و با حس همدلی و برابریطلبی بار بیاورید. برای تهیه این مطلب، نظرات تخصصی شماری از روانشناسان، متخصصان عصبشناسی و امور شناختی، متخصصان امورتربیتی، اقتصاددانهایی که در حوزهی جنسیت مطالعه میکنند و ...را جویا شدند. سرفصل توصیهها از این قرار است: بگذارید پسرتان گریه کند، احساساتاش را نشان بدهد، بترسد...بدانید که احتیاج به الگو دارد و نه فقط الگوی مرد، بلکه الگوهای تحسینبرنگیز زن...بگذارید خودش باشد و هرچی دوست دارد بپوشد(میدانید تا همین دههی ۱۹۵۰ اتفاقا رنگ صورتی، رنگ پسربچهها بود و رنگ آبی، رنگ دختربچهها؟) این «قاعدهها» هیچی جز توافقهای بیخودی جامعه نیست، بهش تن ندهید... به پسربچهها لزوم مراقبت و نگهداری از دیگران(از پدربزرگ و مادربزرگ گرفته تا حیوان اهلی خانه) را آموزش بدهید..به آنها مهارتهای اولیه زندگی مثل آشپزی، تمیزکردن خانه و لباسشویی را یاد بدهید...یادتان نرود عمل شماست که مهمه و نه حرفی که به زبانتان جاری میشود، اگر در خانه همیشه زن غذا میپزد و مرد «کارهای مردانه» میکند، هرچی هم دربارهی برابری بگویید بیفایده است. بچهها باید به چشم ببینند که پدرشان هم پوشک عوض میکند و قابلمه غذا را هم میزند و مادرشان هم چمن حیاط را کوتاه میکند تا بفهمند کار زنانه/مردانه ندارد... پسرهایتان را تشویق کنید که با دختربچهها دوست و همبازی باشند...از همن بچگی یادشان بدهید که «نه، یعنی نه» ...از همان بچگی وقتی ازشان رفتار نادرست و جنسیتزده دیدید، تذکر بدهید و بهشون بگویید که کار و حرفشان اشتباه است. این کلیشههای «پسرند دیگه» و جاخالی دادن صرف جنسیت مخرب است. اگر میگویند دختربچههای مدرسه لوس و خنگ و ننرند، واکنش نشان بدهید و یادشان بدهید که این شیوه حرف زدن و قضاوت، اشتباه است...هرگز و مطلقا و تحت هیچ شرایطی از «دختر» به مثابه توهین، کمارزش کردن، قضاوت و تمسخر استفاده نکنید. نگویید «خب دختره دیگه» و برای همین مثلا با یک زخم کوچک زد زیر گریه. هرگز چنین نکنید... برای پسربچهها هم فراوان کتاب بخوانید و کتابهایی بخوانید که قهرمان داستان، زن یا دختربچه است. آمار هر روز بیشتر نشان میدهد که پسربچهها در سراسر جهان بسیار کمسوادتر از دختربچهها دارند میشوند، بسیار کمتر کتاب میخوانند، برخلاف کلیشه رایج حتا در ریاضی هم بدترند و یک راه درست تربیتیشان این است که مدام برای آنها کتاب خوب بخوانید...و دستآخر اینکه مطلقا از آن ور بوم نیفتادید و صفات خوبی را که مترادف با پسر بودن شده، به تحقیر و گند نکشید. به او میدان و فضا بدهید که از کارهای خوبی که با پسر بودن گره خورده، لذت ببرد: از درخت بالا رفتن، حسابی ورزش کردن و اهل تماشای مسابقات ورزشی بودن، کمپینگ در دل جنگل و آتش روشن کردن و ... باور کنید خیلی خیلی خیلی سخت است که باورها و رویه و رفتار را در بزرگسالی تغییر داد...باور کنید خیلی خیلی خیلی آسانتر است که بچهها و نسلهای بعدی را از اول درست و برابری طلب و دور از سیل کلیشه بار آورد...به خاطر خودتان و خودشان و همهی بشریت هم که شده، تن به این همه کلیشه جنسیتزده در تربیت بچههایتان ندهید. خشت اول را صاف بگذارید، بعدش تا ثریا میرود این دیوار راست! 5 لینک به دیدگاه
قاصدکــــــــ 20162 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 خرداد، ۱۳۹۶ فکر می کنم مفیدتره اگر بجای صرف وقت برای آموزش تربیت فمنیست، خود اندیشه فمنیست بسط داده بشه و برای اثبات حقانیتش وقت صرف بشه. اینطوری پدر و مادرهای آگاه و متعاقباً فرزندان فمنیست بیشتر با پشتوانه فکری قوی تری عائد اجتماع میشه! البته با عمل به این دستورالعمل تا جایی که منجر به تربیت یک انسان آزاد اندیش-تر میشه موافقم. 3 لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 18 خرداد، ۱۳۹۶ فکر می کنم مفیدتره اگر بجای صرف وقت برای آموزش تربیت فمنیست، خود اندیشه فمنیست بسط داده بشه و برای اثبات حقانیتش وقت صرف بشه.اینطوری پدر و مادرهای آگاه و متعاقباً فرزندان فمنیست بیشتر با پشتوانه فکری قوی تری عائد اجتماع میشه! البته با عمل به این دستورالعمل تا جایی که منجر به تربیت یک انسان آزاد اندیش-تر میشه موافقم. مرسي دقيقا حرف شما كاملا درست و متينه گسترش انديشه برابري حقوقي و شهروندي مثل گسترش انديشه برابري نژاد ها و مبارزه صلح اميز با اثار و انديشه هاي نژاد پرستي ميتواند در دراز مدت جهان را جاي بهتري براي زندگي همه كند 3 لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 20 خرداد، ۱۳۹۶ چه لزومی داره ؟؟؟ اقا پسري كه برابري حقوقي، انساني ، شهروندي خانوما رو به عنوان نيمي از افراد يك جامعه قبول داشته باشه بهتر، راحتتر، سازگارتر مي تواند در كنار انها زندگي كند و لازمه اين ، تربيت كودكان برابري انديش و برابري خواه هس 2 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 خرداد، ۱۳۹۶ اقا پسري كه برابري حقوقي، انساني ، شهروندي خانوما رو به عنوان نيمي از افراد يك جامعه قبول داشته باشه بهتر، راحتتر، سازگارتر مي تواند در كنار انها زندگي كند و لازمه اين ، تربيت كودكان برابري انديش و برابري خواه هس خب اینکه یک اصله ، جز بنیادی ترین تربیت ها محسوب میشه به نظرم نیاز به برچسب زدن و دسته بندی کردن نیست ( فمنیست یا غیر فمنیست) نیازه ؟ 1 لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 21 خرداد، ۱۳۹۶ خب اینکه یک اصله ، جز بنیادی ترین تربیت ها محسوب میشه به نظرم نیاز به برچسب زدن و دسته بندی کردن نیست ( فمنیست یا غیر فمنیست) نیازه ؟ براي شما بديهي مياد (هرچن در عمل بعيد ميدونم در مقابل خانوما اينجوري باشيد انسانها زيبا سخن ميگويند ولي زيبا عمل نمي كنن ، بخصوص اقايون توي اين زمينه ) اگه با برچسب راحت نيستيد بكنيد بندازيد دور 1 لینک به دیدگاه
hamedc 265 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 خرداد، ۱۳۹۶ اینقدر با این عنوان مشکل داشتم مجبور شدم بیام اعتراض کنم 1-اولا اینکه ماهیت زن در ایران از قدیم الایام بد تعریف شده بود و زن ماهیت مصرف کننده داشت و هم اکنون هم در بعضی از خانواده ها وجود دارد از بدو ازدواج 2-دوم اینکه فمینیست در ایران مثل خیلی چیزای دیگه بد تعبیر و اجرا شده که البته در عمل صرفا به اسم یک کمپین بشناسنش 3-سوم اینکه زن تا خودشو درست نکنه کسی تربیت نمیشه وگرنه اینهمه در ادبیات کتبی است ( مثلا جای خالی سلوچ و...) که به جایگاه زن پرداخته 4-علت خیلی از طلاق ها به غیر مسائل جنسی، شما می تونید برید تحقیق کنید دلایلش چی بوده 5- اینکه از در و همسایه و همکار و همکلاسی کسی یه چیزی بهتون گفته تازه به این فکر نیوفتید که عه فمینیستی و بشریتی وجود دارد و از همان ابتدا می تونید به اصلاح ساختار جامعه بپردازید...این اندیشه ای است که قبل از اینکه اتفاقی بیوفته براتون باید تو فکرتون باشه تو اعمال و رفتار به علت لحن تندم عذر می خوام همش به خاطره عنوان تاپیک بود لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 23 خرداد، ۱۳۹۶ براي شما بديهي مياد (هرچن در عمل بعيد ميدونم در مقابل خانوما اينجوري باشيد انسانها زيبا سخن ميگويند ولي زيبا عمل نمي كنن ، بخصوص اقايون توي اين زمينه ) اگه با برچسب راحت نيستيد بكنيد بندازيد دور بعید ندونید و قضاوت نکنید! و اینکه من از کلا مسائل 0 و یکی رو نمیتونم قبول کنم ! دنیای ما آمیخته ای از همه جوانب است! بالخص جامعه شناسی انسان! جامعه بشری صفحه کاغذ با دو بعد یا یک خط راست نیست! همه چیز به طرز پیچیده آمیخته بهم هست و باید بتونیم تمام مولفه های کنترل کننده رو بررسی کنیم. نمیتونم از واژه برابری را برای زن و مرد استفاده کنم! چون میدونم که برابر نیستند! من بر حسب زمینه مطالعاتی و تحصیلی ام عادت دارم همه چیز رو از اتم ها ببینم و بیام تا ابعاد بالا از اون پایین که شروع میکنم! میبینم که زن و مرد یکسان نیستند! و همون پایین به اولین نقاط تفاوت میرسم! اما / اینو میگم : هیچ انسانی نمیتونه تشخیص بده ، که بین دو نفر چه کسی برتر از دیگیری است! چه برسه به اینکه بخواد جنسیت برتر رو تشخیص بده! ختم کلام ! هیچ جنسی برتر از جنس دیگر نیست! لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 خرداد، ۱۳۹۶ بعید ندونید و قضاوت نکنید! و اینکه من از کلا مسائل 0 و یکی رو نمیتونم قبول کنم ! دنیای ما آمیخته ای از همه جوانب است! بالخص جامعه شناسی انسان! جامعه بشری صفحه کاغذ با دو بعد یا یک خط راست نیست! همه چیز به طرز پیچیده آمیخته بهم هست و باید بتونیم تمام مولفه های کنترل کننده رو بررسی کنیم. نمیتونم از واژه برابری را برای زن و مرد استفاده کنم! چون میدونم که برابر نیستند! من بر حسب زمینه مطالعاتی و تحصیلی ام عادت دارم همه چیز رو از اتم ها ببینم و بیام تا ابعاد بالا از اون پایین که شروع میکنم! میبینم که زن و مرد یکسان نیستند! و همون پایین به اولین نقاط تفاوت میرسم! اما / اینو میگم : هیچ انسانی نمیتونه تشخیص بده ، که بین دو نفر چه کسی برتر از دیگیری است! چه برسه به اینکه بخواد جنسیت برتر رو تشخیص بده! ختم کلام ! هیچ جنسی برتر از جنس دیگر نیست! مگه حرف از برابري جنسي يا جنسيتي زده شد كه روش بحث و دعوا كنيم داريم از برابري حقوق انساني و شهروندي حرف ميزنيم شما حق انتخاب داريد منم دارم حق انتخاب در مسايل سياسي ، اجتماعي، اقتصادي ، جامعه ، خانواده ، محيط اموزشي و تحصيلي ، مباحث مالي و ... شما كارتون با سيستمه خب سروكار اغلب ما با سيستمه چه اين سيستم جامعه باشه چه انسان و روحياتش و چه سيستم هاي مهندسي ساخت بشر هر سيستمي وقتي به مرحله پيچيدگي خيلي زياد ميرسه طوري كه شايد از نظم خاصي پيروي نكنه يا ما نتونيم براش نظمي تبيين كنيم ميريم سراغ مطالعه ويژگي هاي ماكرو و ميكرو و سعي ميكنيم با شبيه سازي ميكرو ها ، ماكروها رو نتيجه بگيريم اينجا هم وقتي از برابري زن و مرد حرف ميزنيم بيشتر منظورمون برابري ماكروي اين سيستم انساني هس يعني در قالب قوانين حقوقي محرز يعني علم حقوق كه از اسمان نيومده بلكه هر روز ميتونه روش مطالعه شده و تغيير كنه گفتم همون حقوق محرز مثل حق تحصيل ، حق برابري ارث ، حق برابري طلاق و جدا شدن ، حق داشتن يك و فقط يك زوج براي دو جنس ، حق داشتن شغل و ... اينها ميسر نميشه مگر اينكه بچه هاي ما از همون كودكي فارغ از تفاوتهاي جنسيتي تربيت بشن طوري كه خروجي اين تربيت ، برابر دونستن همه انسانها باشه فارغ از جنس و نژاد و .... 2 لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 خرداد، ۱۳۹۶ فكر مي كنيد چرا سر سند ٢٠٣٠ انقدر تندروها و افراد مذهبي سرو صدا راه انداختن؟ 1 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 خرداد، ۱۳۹۶ مگه حرف از برابري جنسي يا جنسيتي زده شد كه روش بحث و دعوا كنيمداريم از برابري حقوق انساني و شهروندي حرف ميزنيم شما حق انتخاب داريد منم دارم حق انتخاب در مسايل سياسي ، اجتماعي، اقتصادي ، جامعه ، خانواده ، محيط اموزشي و تحصيلي ، مباحث مالي و ... شما كارتون با سيستمه خب سروكار اغلب ما با سيستمه چه اين سيستم جامعه باشه چه انسان و روحياتش و چه سيستم هاي مهندسي ساخت بشر هر سيستمي وقتي به مرحله پيچيدگي خيلي زياد ميرسه طوري كه شايد از نظم خاصي پيروي نكنه يا ما نتونيم براش نظمي تبيين كنيم ميريم سراغ مطالعه ويژگي هاي ماكرو و ميكرو و سعي ميكنيم با شبيه سازي ميكرو ها ، ماكروها رو نتيجه بگيريم اينجا هم وقتي از برابري زن و مرد حرف ميزنيم بيشتر منظورمون برابري ماكروي اين سيستم انساني هس يعني در قالب قوانين حقوقي محرز يعني علم حقوق كه از اسمان نيومده بلكه هر روز ميتونه روش مطالعه شده و تغيير كنه گفتم همون حقوق محرز مثل حق تحصيل ، حق برابري ارث ، حق برابري طلاق و جدا شدن ، حق داشتن يك و فقط يك زوج براي دو جنس ، حق داشتن شغل و ... اينها ميسر نميشه مگر اينكه بچه هاي ما از همون كودكي فارغ از تفاوتهاي جنسيتي تربيت بشن طوري كه خروجي اين تربيت ، برابر دونستن همه انسانها باشه فارغ از جنس و نژاد و .... خب منم باز حرف اولم رو میگم همه اینها انقدر بدیهی به نظر میاد که نیاز به یار کشی و دسته بندی نداره! مثل اینکه فردا یک گروه فودیسم راه بندازیم که آقا بشر حق دارد سه وعده غذایی کامل بخورد! تا مادامی که بخوایم "حقوق بدیهی" خودمون رو با درست کردن دسته و گروه و اینا دنبال کنیم ! هی همیشه یک تیم دیگه هم هستن که مقابل ما میایستند تا با ما بازی کنند ! لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 25 خرداد، ۱۳۹۶ خب منم باز حرف اولم رو میگم همه اینها انقدر بدیهی به نظر میاد که نیاز به یار کشی و دسته بندی نداره! مثل اینکه فردا یک گروه فودیسم راه بندازیم که آقا بشر حق دارد سه وعده غذایی کامل بخورد! تا مادامی که بخوایم "حقوق بدیهی" خودمون رو با درست کردن دسته و گروه و اینا دنبال کنیم ! هی همیشه یک تیم دیگه هم هستن که مقابل ما میایستند تا با ما بازی کنند ! منم بازم حرف اولمو ميگم مگه ما اينجا دنبال يار كشي هستيم ميگيم داخل خونه و حريم خودت بچه اتو منصف و صلح دوست و برابري خواه تربيت كن همين 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده