رفتن به مطلب

مطب دکتر صمدیان/تقدیرشده گروه ساختمان‌های اداری نهمین جایزه معماری داخلی ایران (1395)


ارسال های توصیه شده

vjoci5ci1fzbfzgk9ti.jpg

معمار: حامد بدری احمدی، مرتضی شعبانی‌فر

موقعیت: تهران، ایران

تاریخ: 1395

مساحت: 150 مترمربع

وضعیت: ساخته‌شده

کارفرما: دکتر محمد صمدیان

تیم طراحی: حامد بدری احمدی، مرتضی شعبانی‌فر، پرستو پیرایی

تاسیسات مکانیکی: آرش مجابی

اجرا: حامد بدری احمدی، مرتضی شعبانی‌فر

مدیر اجرایی: عرفان احمدی

نظارت: دفتر معماری بوژگان

عکس: علی دقیق

جوایز: تقدیرشده گروه ساختمان‌های اداری نهمین جایزه معماری داخلی ایران (1395)

منبع نوشتار:iranian-architect.ir

 

 

کارفرمای پروژه، پزشکی است متبحر که به دلیل افزایش تعداد مراجعین در سال‌های اخیر، واحد جنبی مطب خود را خریداری کرد تا فضایی بزرگ‌تر و باکیفیت‌تر در اختیار داشته باشد. صورت مسئله ما هم در این پروژه، تجمیع این دو واحد و تبدیل آن به مطبی جدید برای کارفرما بود.

 

با توجه به محدودیت‌های اجرایی موجود در ساختمان که در حال بهره‌برداری بود، هسته تاسیساتی میانی پروژه حفظ شد و سرویس مراجعین و آبدارخانه را شکل داد و کلیت پروژه را به دو بخش انتظار و معاینه تقسیم کرد.

 

فضای انتظار مطب، شاید مهم‌ترین بخش مطب برای ما بود، فضایی که بعضا بیماران در مطب‌های شلوغ پایتخت، ساعاتی طولانی را باید در آن سپری کنند و متاسفانه در اغلب فضاهای مشابه، توجه چندانی به این انتظار ملال‌آور نمی‌شود. تلاش شد این بخش مهم از مطب، فضایی گرم، پویا و جذاب باشد و آگاهانه، با تبدیل‌شدن فضای انتظار به باکسی چوبی، کیفیت ادراک فضایی آن از فضاهای معاینه و ویزیت متمایز شد. اجزایی مانند نیمکت و کانتر منشی نیز، حاصل تاشدن و خالی‌شدن برخی از وجوه این باکس چوبی بود که به پویایی فضای انتظار کمک کرد. این پویایی، حتی در چینش صندلی‌های بیماران هم مورد توجه قرار گرفت و به جای نشستن‌های اتوبوسی و خطی، آنها را برای مصاحبت و معاشرت، رو در روی هم قرار دادیم.

 

قرارگیری پروژه در نزدیکی خیابان ولیعصر، در کنار تصمیم ما بر ایجاد کیفیت‌های بصری برای مراجعین، باعث شد تا گلخانه‌ای با عرض کم، کل جداره پروژه و نما را پوشش دهد. این گلخانه که در زمان‌های مختلف، می‌توان سناریوهای مختلف گیاهی برای آن تصور کرد، هم در کاهش آلودگی صوتی نقش موثری دارد و هم به کیفیت‌های بصری فضای انتظار و پزشک می‌افزاید و روح زندگی و شادابی را در فضا تزریق می‌کند. از سویی دیگر، گلخانه به نوعی پیونددهنده فضای اتاق پزشک و فضای انتظار نیز هست و تداوم آن در طول مسیر این دو فضا، جذابیت‌ها و کیفیت‌های فضا را افزایش می‌دهد.

 

فضاهای چهارگانه معاینه، ویزیت، دستیار پزشک و استراحت پزشکان نیز که در برنامه پروژه پیش‌بینی شده بود، در یک توالی جداره‌ای، سازماندهی شد. در این بخش، سبد متریالی فضاها، سفید و آرام دیده شده و برای انسجام کلیت پروژه، اشاره‌هایی از متریال‌های فضای انتظار در آن گنجانده شده است.

hutl48zsftn9mjkvdisu.jpg

 

rk1kw8lrzlnjz6604zz8.jpg

 

z03mpeybx3859bv6hqc9.jpg

 

xzv5rotqlpooae9x03za.jpg

 

log4xh3ckq3dpj4zxmf.jpg

 

igidi38uwsf188bwi4z5.jpg

 

6jcgf9bsa8i1gkep8tjm.jpg

 

96v951j0j87nimonk259.jpg

 

3dfbwx2k7kxukgksop61.jpg

 

38t3r3wcx16jrk7ibe5o.jpg

 

b7kxooz9efd51h9v8fzt.jpg

 

9z9dclp6t5ultl3p6n07.jpg

 

mcczfrgjibpmmw2ek5.jpg

 

quzb3j3ts3uioill1qc.jpg

 

dnv618bjp3wveofh0x1k.jpg

 

rk94rm9lhr3u8pe9t24k.jpg

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...