رفتن به مطلب

هفت واقعیت جالب و کاربردی روانشناسی


ارسال های توصیه شده

وب سایت یک پزشک - ما به تجربه و گاهی با شک و تردید، گاهی در طول زندگی‌مان، متوجه ترفندها و واقعیت‌هایی در زمینه روانشناسی می‌شویم.

 

این تجربیات گاهی با روتین‌هایی که در ابتدا تصورشان را می‌کردیم، ممکن است تناقض هم داشته باشند. اما جالب است که دانش روانشناسی به یاری پژوهش و بررسی‌های مستدل آماری هم گاهی این حدس‌ها و تجربیات را تأیید می‌کند و مهر تأیید بر آنها می‌زند.

 

 

594994_628.jpg

 

 

در اینجا ۷ عدد از این واقعیات را با هم مرور می‌کنیم.

 

۱- اهداف مهم زندگی‌تان را پیش بقیه فاش نکنید، چون با این کار به خاطر از دست دادن انگیزه‌تان، احتمال رسیدن به آنها کم می‌شود.

 

 

594995_835.jpg

 

 

ممکن است در نگاه اول به نظر برسد که اگر ما بیاییم و اهداف مهم زندگی‌مان را با دوستانمان به اشتراک بگذاریم، با ایجاد یک تعامل مثبت روحی بهتر می‌توانیم به هدفمان برسد. ما ممکن است پیش خودمان فکر کنیم که دوستانمان مثبت و مشوق هستند و با اشتراک اهدافمان، ممکن است هرگاه که از مسیر رسیدن به هدف منحرف شدیم، این دوستان ممکن است به ما اخطار بدهند و ما را به جاده اصلی برگردانند.

 

اما به صورت متناقضی، این تصور درست نیست. چون همان طور که یک تحقیق روانشناسی در سال ۱۹۳۳ ثابت کرده است، فاش کردن اهداف، مترادف است با از دست دادن انگیزه درونی!

 

با این فاش سازی، یک نوع حالت کاذب ارضا در ذهن ما ایجاد می‌شود و از خودانگاره‌ای که ایجاد می‌شود آنقدر لذت می‌بریم که نیروی لازم برای کار سخت برای رسیدن به هدف را از دست می‌دهیم.

 

۲- بیشتر مردم موسیقی‌های محبوبی دارند که علت علاقه‌شان به آنها، حوادث احساسی زندگی‌شان است!

 

 

594996_747.jpg

 

 

با دوستتان دارید به مجموعه‌ای از موسیقی‌ها گوش می‌کنید و دوستتان وقتی به یک موسیقی ظاهرا معمولی می‌رسد، شروع به تعریف از آن می‌کند؟ ممکن است دلیل این محبوبیت این باشد که او این موسیقی را در یک برهه احساسی از زندگی‌اش گوش کرده باشد.

 

تصور معمول ما این است که موسیقی می‌تواند بر احساسات ما تأثر بگذارد، اما عکس این گزاره هم درست است. یعنی اینکه احساسات ما می‌توانند روی درک ما از موسیقی هم تأثیر بگذارند.

 

و بنابراین اگر موسیقی یا موسیقی‌هایی برایتان خارج از حس زیبایی‌شناسی موسیقیایی، زیباست، شاید دلیل‌اش این باشد که آن قطعات را در بازه‌های زمانی احساسی زندگی‌تان گوش کرده‌اید!

 

۳- موسیقی روی ادراک ما از دنیای بیرونی تأثیر می‌گذارد

 

 

594997_688.jpg

 

 

بر اساس یک پژوهش جدید در دانشگاه گورینگن، موسیقی تأثیر چشمگیری بر ادراک مل می‌گذارد.

 

در این مطالعه ثابت شد که نوع موسیقی پخش‌شده، بر میزان درک آدم‌های مورد آزمایش، تأثیر می‌گذارد، طوری که با پخش شدن قطعات مختلف، آنها به طرز متفاوت آدم‌ها شاد و غمگین را از هم تمیز می‌دادند.

 

۴- پولتان را برای خانواده و دوستان نزدیکتان خرج کنید، تا نسبت به زمانی که آن را برای خودتان هزینه می‌کنید، بیشتر شاد شوید!

 

 

594998_499.jpg

 

 

این هم خیلی عجیب به نظر می‌رسد. در حالی که به نظر می‌رسد همه آدم‌ها به خاطر خودخواهی نسبی که دارند، وقتی پول را صرف خریدی برای خودشان می‌کنند، باید شادی بیشتری نسبت به هزینه آن برای دیگران کسب کنند، مطالعات روانشناسی خلاف این امر را ثابت می‌کنند.

 

دانشکده اقتصاد هاروارد، در تحقیقی این امر را ثابت کرده است.

 

۵- همه‌اش پولتان را برای خرید کالا و املاک صرف نکنید، چرا که خرجی که برای کسب تجربیات خرج می‌کنید، بیشتر شادتان می‌کند

 

 

594999_231.jpg

 

 

بعضی‌ها تصور می‌کنند که با صرفه‌جویی سخت‌گیرانه، مثلا نرفتن به سفرهای خارجی و هزینه کردن برای خرید خودرو، خانه یا کالاهای لوکس خانه، می‌توانند به زندگی شادتری برسند. آنها تصور می‌کنند که باین کار سرمایه را در نزد خود نگه می‌دارند و فکر می‌کنند که پولی که صرف سفر برای همیشه از کفشان رفته است.

 

اما تحقیقات روانشناسی ثابت کرده‌اند که هزینه کردن پول برای تجربیاتی مثل سفر یا مثلا پاراگلایدرسواری، دور ریختن پول نیست و احساس خوشبختی‌ای در ذهن ایجاد می‌کند که تملک‌های مادی دیگر نمی‌تواند ایجاد کند.

 

۶- نوجوان‌های امروزی، همان سطح استرس بیماران روانی دهه‌های پیش را مجبورند تحمل کنند

 

 

595000_421.jpg

 

همگی ما متفق‌القول هستیم که زندگی مدرن، نسبت به دهه‌ها پیش، بسیار دشوارتر شده است.

 

در حقیقت مطالعات هم این گزاره را ثابت می‌کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که ۴۹ درصد آدم‌ها، یعنی نزدیک به نیمی از آنها یکی از اشکال اضطراب، افسردگی یا اعتیاد به مواد مخدر را دارند.

 

شواهد محکمی وجود دارد، مبنی بر اینکه کل نژاد آدمی، نسبت به دهه‌های پیش مضطرب‌تر شده است.

 

انسان‌های امروزی، مجبورند بیشتر مهاجرت کنند، کمتر با دیگر افراد و طبقه‌های اجتماعی معاشرت می‌کنند، وادارند بیشتر کارشان را تغییر بدهند، کمتر ازدواج می‌کنند و بیشتر تنها می‌مانند.

 

۷- نماز و اعمال عبادی و وذهبی، سطح استرس را کمتر می‌کنند

 

 

599601_730.jpg

 

 

حتی اگر از دید صرفا علمی به شرکت در مراسم عبادی نگاه کنیم، باید بگوییم که اینگونه اعمال، می‌توانند نشانه‌های افسردگی و اختلالات روانی را کاهش می‌دهند. دست‌کم یکی از منابع معتبر روانشناسی، به این مطلب معتقد است.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...