رفتن به مطلب

کشف قرآن متعلق به زمان پیامبر(ص)


saba mn

ارسال های توصیه شده

[h=1] کشف قرآن متعلق به زمان پیامبر(ص)

 

[/h]

» سرویس: فرهنگي و هنري - ميراث و صنايع دستي

کد خبر: 94043116402

چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

بخش‌هایی از یک نسخه‌ی قرآن که می‌تواند قدیمی‌ترین قرآن موجود در دنیا باشد در کتابخانه دانشگاه بیرمنگام انگلیس پیدا شد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه بیرمنگام انگلیس با استفاده از آزمایش تاریخ‌گذاری رادیوکربن بر روی اوراق باقی‌مانده از یک قرآن متعلق به کتابخانه این دانشگاه اعلام کردند که عمر این قرآن دست‌کم متعلق به ۱۳۷۰ سال پیش است و در نتیجه، احتمال دارد قدیمی‌ترین قرآن موجود در جهان باشد.

 

اوراق این قرآن برای حدود یکصد سال بدون تشخیص قدمت آن در کتابخانه نگهداری می‌شد تا اینکه یک دانشجوی دوره دکترا هنگام تحقیق روی این اوراق تصمیم گرفت آنها را برای تعیین قدمت به واحد تاریخ‌گذاری رادیوکربن دانشگاه آکسفورد ارسال کند. نتیجه این آزمایش برای او و کتابخانه دانشگاه غیرمنتظره بوده است.

 

به گزارش بی‌بی‌سی، آزمایش‌های انجام شده دامنه تاریخ‌های محتمل را معین کرد و با احتمال بالای ۹۵ درصد نشان داد که قدمت این قرآن که روی پوست نوشته شده، به زمانی بین سال‌های ۵۶۸ تا ۶۴۵ میلادی می‌رسد.

 

براساس آنچه در کتب اسلامی آمده، پیامبر اسلام حدود سال ۵۷۰ میلادی متولد شدند و در سال ۶۳۲ میلادی وفات یافتند. پیامبر اسلام از سن ۴۰ سالگی تا هنگام وفات دریافت‌کننده وحی بودند و به این ترتیب، کاتب قرآن کشف شده هم‌عصر پیامبر (ص) بوده و حتی ممکن است ایشان را نیز ملاقات کرده و سخنان وی را شنیده باشد.

 

آیاتی که بر پیامبر اسلام وحی می‌شد، توسط کاتبان بر پوست حیوانات، سنگ، برگ درخت خرما و استخوان شانه‌ی شتر نوشته می‌شد و این آیات سرانجام در حدود سال ۶۵۰ میلادی، به شکل یک کتاب واحد جمع‌آوری شد.

 

اوراق موجود در کتابخانه دانشگاه بیرمنگام به خط حجازی نوشته شده که یکی از شیوه‌های اولیه کتابت به زبان عربی بوده است.

 

مسئول بخش کتاب‌ها و متون خطی کتابخانه بریتانیا گفته است که قرآن کشف شده در کتابخانه بیرمنگام حتی اگر در زمان حیات پیغمبر هم کتابت نشده باشد، قطعا قدمت آن به عصر سه خلیفه اول می‌رسد.

 

نحوه کتابت این اوراق بسیار خوب است، به نحوی که حتی امروز هم می‌توان به سادگی حروف آن را تشخیص داد و متن را قرائت کرد.

 

انتهای پیام

 

ایسنا

  • Like 6
لینک به دیدگاه

با چهارده قرن قدمت؛

[h=1]کشف قدیمی‌ترین نسخه خطی قرآن در انگلیس + تصاویر[/h]

چند برگ از یک نسخه بسیار قدیمی قرآن که ممکن است قدیمی‌ترین نسخه خطی قرآن باشد، در دانشگاه «بیرمنگام» انگلیس کشف شد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس روش تاریخ‌گذاری رادیوکربن، قدمت این نسخه حداقل 1370 سال تخمین زده شده که آن را در میان قدیمی‌ترین نسخه‌های موجود قرآن قرار می‌دهد.

 

صفحات این کتاب مقدس حدود یک قرن است که به صورت ناشناخته در کتابخانه دانشگاه بیرمنگام انگلستان باقی مانده بود.

 

3400294_804.jpg

 

محمد عیسی والی، متخصص نسخ خطی کتابخانه بریتانیا می‌گوید: این کشف هیجان‌انگیز باعث خوشحالی مسلمانان خواهد شد.

این نسخه خطی به همراه مجموعه‌ای از دیگر کتاب‌ها و اسناد متعلق به خاورمیانه، بدون اینکه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآن جهان شناخته شده باشد، در کتابخانه نگهداری می‌شده است.

هنگامی که یک پژوهشگر دوره دکتری نگاه دقیق‌تری به این برگه‌ها انداخت، تصمیم گرفته شد یک آزمایش تاریخ‌گذاری رادیو کربن بر روی آن انجام شود که نتیجه شگفت‌انگیز بود.

 

3400296_441.jpg

 

سوزان ورال، مدیر مجموعه‌های خاص دانشگاه بیرمنگام می‌گوید: پژوهشگران در رؤیاهای خود هم نمی‌دیدند که این نسخه چنین قدمتی داشته باشد.

وی گفت: کشف اینکه ما یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآن کل جهان را داریم، بسیار هیجان‌انگیز است.

این نسخه به واحد آزمایش رادیوکربنی دانشگاه آکسفورد سپرده شد و بررسی‌ها نشان داد که صفحات این قرآن قدیمی از پوست گوسفند و یا بز هستند و این قرآن در زمره قدیمی‌ترین نسخه‌هایی است که تاکنون به جای مانده است.

دیوید تامس، استاد اسلام و مسیحیت دانشگاه بیرمنگام در این باره گفت: این صفحات کشف‌شده ما را به نخستین سال‌های پس از ظهور اسلام می‌برد.

 

3400295_762.jpg

 

تامس گفت: بنابر آزمایش‌های رادیوکربنی دانشگاه آکسفورد بیش از 95 درصد احتمال دارد که این نسخه بین سال‌های 568 تا میلادی 645 میلادی نوشته شده باشد.

وی افزود: بنابراین کاملاً محتمل است که شخصی که این قرآن را نوشته در زمان محمد [ص] زنده بوده است.

این نسخه به خط حجازی، یکی از قدیمی‌ترین رسم‌الخط‌های عربی نوشته شده است.

با توجه به اینکه تاریخ‌گذاری رادیوکربن، یک بازه زمانی برای قدمت ارائه می‌دهد، نسخ خطی دیگری نیز هستند که در بازه زمانی این قرآن نگاشته شده‌اند. بنابراین مشخص کردن اینکه کدام‌یک از این نسخ قدیمی‌ترین است، کار بسیار دشواری است.

اما آخرین تاریخ احتمالی که برای نسخه قرآن دانشگاه بیرمنگام در نظر گرفته شده (سال 645 میلادی) آن را در شمار قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآن قرار می‌دهد.

 

 

 

 

منبع: نشریه تایم

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...