رفتن به مطلب

پاسپورت ایرانی تغییر می کند+عکس


ارسال های توصیه شده

[h=1]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/h]

گذرنامه‌ ۳۲ برگی جمهوری اسلامی ایران با تصاویری از نمادها و آثار تاریخی – فرهنگی کشور مزین شده است.

به گزارش خبرنگار

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، گذرنامه مدرکی رسمی است که توسط دولت‌ها برای شهروندان صادر و به‌ عنوان سند هویتی آن‌ها برای سفر به دیگر کشورها شناخته می‌شود.

 

این سند بین‌المللی با وجود آن‌که در در سراسر دنیا معیاری برای صدور مجوز ورود مسافران خارجی تلقی می‌شود، اما براساس این‌که صادرکننده‌ی آن کدام کشور باشد،درجه اعتبار متفاوتی دارد.

 

 

 

3347889_579.jpg

 

 

 

امروزه در دنیا کشورها تلاش می‌کنند علاوه‌ بر بالا بردن امنیت گذرنامه، این مدرک هویتی را از لحاظ ظاهری زیباتر کنند. برای مثال جلد پاسپورت در کشور نروژ به رنگ‌های غیرمرسومی مانند سفید، آبی فیروزه‌ای و قرمز است و نشان جدید طلایی‌رنگ تاج ملی روی آن حک شده است. همچنین با تاباندن اشعه ماورای بنفش به صفحات داخلی گذرنامه، شفق‌های قطبی موجود در منظره آسمان شب تابش می‌کنند.

 

 

 

 

3347890_160.jpg

 

 

 

گذرنامه شهروندان کانادایی به‌شکل کلی تغییر کرده و اخیرا از تصاویر بناهای تاریخی و نمادهای کانادا در برگه‌های داخلی استفاده شده است. البته این تصاویر فقط زیر نور ماورای بنفش دیده می‌شوند. با این کار و نیز استفاده از چیپ بیومتریک در داخل گذرنامه‌ها، امنیت این دفترچه‌ها را تا حد قابل توجهی بالا رفته و جعل کردن آن دشوارتر شده است.

 

 

مسجد امام اصفهان

 

 

گذرنامه‌های جدید جمهوری اسلامی ایران نیز در طراحی جدید خود با تصاویری از آثار و بناهای شاخص کشور و همچنین برخی آثار ثبت جهانی‌شده مزین شده است. جلد این گذرنامه‌ها به رنگ زرشکی است.

 

 

 

 

3347891_782.jpg

 

 

عالی‌قاپو

 

 

در صفحات داخلی این گذرنامه، طرح‌هایی از حرم مطهر امام‌رضا (ع)، آرامگاه حافظ، تخت جمشید، ارگ بم، آرامگاه ابوعلی سینا، آرامگاه فردوسی، آرامگاه خیام نیشابوری، آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، آرامگاه عطار نیشابوری، عمارت عالی‌قاپو، مسجد امام‌خمینی (ره) اصفهان، مصلی امام‌خمینی (ره) تهران، خانه بروجردی‌های کاشان، برج آزادی و در صفحه آخر نیز طرحی برگرفته از نقوش محراب مسجد جامع اصفهان دیده می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...