رفتن به مطلب

انتشار گزارش آینده پژوهی ایران 1394 (100 مسئله حیاتی پیشروی کشور)


Lean

ارسال های توصیه شده

گزارش «آینده پژوهی ایران ۱۳۹۴» شامل توصیف و تحلیل مسائل اصلی ایران در سال ۱۳۹۴ و روابط متقابل این متغیرها منتشر شد. پژوهش به این پرسش پاسخ داده که مسائل و متغیرهای کلیدی ایران در سال آینده ۱۳۹۴ چه موضوعات و چالش‌ هایی هستند؟ این پژوهش در چهار مرحله بر اساس اصول علمی آینده پژوهی طراحی و اجرا شده است. این گزارش را آینده بان در ۱۴۸ صفحه و در قالب فایل پی.دی.اف منتشر کرده است.

گزارش «

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
» شامل توصیف و تحلیل مسائل اصلی ایران در سال ۱۳۹۴ و روابط متقابل این متغیرها منتشر شد.

پژوهش به این پرسش پاسخ داده که مسائل و متغیرهای کلیدی ایران در سال آینده ۱۳۹۴ چه موضوعات و چالش‌ هایی هستند؟ این پژوهش در چهار مرحله بر اساس اصول علمی آینده پژوهی طراحی و اجرا شده است.

در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که از روز ۱۲ بهمن‏ ماه ۱۳۹۳ آغاز و تا روز ۲۴ بهمن‏ ماه ۱۳۹۳ انجام شد، همه شهروندان علاقه ‌مند به پیش ‌نگری مسائل اصلی و چالش ‌های پیش روی کشور می‌ توانستند با مراجعه به فرم آنلاین نظرسنجی نظرات‏ شان را ثبت کنند. در نتیجه این نظرسنجی مشارکت‏ کنندگان صدها مورد پیش‌ نگری درباره چالش ها و مسائل (متغیرهای) ایران ۱۳۹۴ ارائه کردند که مجموع این موارد گردآوری شد. از میان صدها مورد مطرح شده در دور اول، پس از ترکیب هم پوشانی‏ ها، حذف موارد بی ارتباط و مبهم و انجام اصلاحات لازم، در نهایت ۱۶۹ متغیر تاثیرگذار بر آینده ایران در سال ۱۳۹۴ استخراج شد.

در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که از روز ۵ اسفند تا روز ۸ اسفند ۱۳۹۳ انجام شد، کارشناسان برگزیده اهمیت هر یک از ۱۶۹ مورد را از طریق امتیازدهی مشخص کردند تا در نهایت اولویت‏ بندی مسائل مشخص شد. پاسخ‏گویان به هر مورد امتیازی از ۰ تا ۱۰ دادند. عدد ۰ به معنای بی‏ اهمیت بودن مسئله برای ایران در سال آینده و اعداد یک تا ۱۰ میزان اهمیت را از خیلی کم به خیلی زیاد مشخص می‏‌کرد. در نهایت ۱۰۰ متغیر اول از این طریق شناسایی شد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آینده ‏پژوهی ایران سال ۱۳۹۴ از ۱۲ تا ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۳ برگزار شد. در این مرحله کارشناسان در قالب پنل ‏‏های خبرگان، اثرات متقابل ۱۰۰ متغیر را مشخص ‏‏کردند تا شبکه‏ روابط بین مسائل ایران در سال ۱۳۹۴ مشخص شود. در این خصوص یک ماتریس ۱۰۰×۱۰۰ برای شناسایی اثرات متقابل متغیرها تدارک دیده شده بود. برای تکمیل این ماتریس، آینده‌ بان پنل ‌های خبرگان تدارک دید. در نهایت از دل این پنل‏ ها تعداد ۹۹۰۰ رابطه‏ متقاطع بین ۱۰۰ متغیر شناسایی شد.

در نهایت در مرحله چهارم، گروه تحلیل ‏گران نرم‏ افزاری آینده ‏بان با به ‏کارگیری روش‏ های مختلف تحلیل متقاطع از جمله تحلیل ساختاری، تحلیل ساختاری فازی، تحلیل شبکه و غیره و همچنین نر‏م‏ افزارهایی مختلفی از جمله میک ‏مک، یو.سی.نت، ویزون، اف.ال.میک ‏مک و غیره نتایج مورد نظر را فراهم آوردند.

 

سایت آینده بان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 6
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...