رفتن به مطلب

پذیرش بیمه توسعه از سوی بانک‌ها ممنوع شد


ارسال های توصیه شده

[h=1] پذیرش بیمه توسعه از سوی بانک‌ها ممنوع شد

 

[/h]

» سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس

کد خبر: 93121911112

سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای، رسما ممنوعیت پذیرش بیمه توسعه از سوی بانکها را اعلام کرد.

 

به گزارش خبرنگار ایسنا، در ادامه تخلفات صورت گرفته در بیمه توسعه و ارائه گزارشات تخلف این بیمه از سوی بیمه مرکزی به شورای عالی بیمه، این شورا در اول بهمن ماه سال جاری فعالیت این شرکت را در همه رشته های بیمه‌ای تعلیق کرد و بیمه توسعه به حالت تعطیل درآمد.

این درحالی است که بانک مرکزی نیز در اوایل اسفندماه، با صدور بخشنامه‌ای به بانکها نسبت به خروج بیمه توسعه از لیست بیمه‌های مجاز و قابل پذیرش تذکر داد. بنابراین از این پس بیمه های مربوط توسعه در بانکها قابل قبول نخواهد بود.

 

 

[h=4]بخشنامه بانک مرکزی و لیست جدید بیمه های مجاز[/h]

بر این اساس بانک مرکزی اعلام کرد که با توجه به اعلام بیمه مرکزی مبنی بر ممنوعیت فعالیت "شرکت سهامی بیمه توسعه" در انواع رشته‌های بیمه‌ای،موضوع بند دو از قسمت دوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی حمل‌ونقل کالا، بیمه و بازرسی، اصلاح و جایگزین موارد قبلی خواهد شد.

بانک مرکزی در اصلاح بخش دو مقررات بیمه ای مواردی را اصلاح و برای قرار گرفتن در دستور کار ابلاغ کرد که بخشی از آن در ادامه آمده است.

 

1_ به استناد ماده 70 قانون تاسیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بیمه‌گری 1350 ارائه بیمه‌نامه باربری یا گواهی بیمه مستند به قرار‌داد بیمه‌ای صادره توسط موسسات مجاز بیمه ایرانی برای محصولات وارداتی الزامی است، لذا گشایش اعتبارات اسنادی/ ثبت سفارش بروات وصولی اسنادی که مستلزم پرداخت حق بیمه توسط فروشنده است موکول به درج ارائه‌ی نسخه‌ای از بیمه‌نامه یا گواهی بیمه، نزد بیمه‌گر مجاز ایرانی در شرایط اعتبار اسنادی و یا همراه اسناد برائت وصولی اسنادی خواهد بود.

 

 

تبصره: در مواردی که نسبت به گشایش اعتبار اسنادی، ثبت سفارش برائت وصولی اسنادی جهت ورود کالا و خدمت از مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی به داخل سرزمین اصلی کشور اقدام می‌گردد، ارائه‌ی بیمه‌نامه در صورت قبول کلیه مسوولیت‌های مترتبه توسط خریدار از نظر این بانک الزامی ندارد. براین اساس بانک‌ها باید توجه کافی به اخذ پوشش مورد نیاز از مشتریان برای درصد تامین نشده ارزش اسناد اعمال کنند.

 

[h=4]لیست بیمه‌های قابل پذیرش در بانکها[/h]

2_ به موجب اعلام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های بیمه ایران، آسیا، البرز، دانا، پارسیان، کارآفرین، رازی، ملت، سینا، دی، سامان، نوین، پاسارگاد، معلم، میهن، کوثر، ما (ملت ایران)، آرمان و "سرمد" مجاز هستند در انواع رشته‌های بیمه‌ای ازجمله بیمه‌های باربری فعالیت کنند.

این در حالی است که علاوه بر شرکت‌های نامبرده صدور بیمه‌نامه حمل‌ونقل کالا توسط شرکت‌های بیمه حافظ، امید، ایران معین و آسماری برای محصولاتی که مبدا آنها خارج از کشور و مقصد آنها یکی از مناطق آزاد تجاری - صنعتی و یا مناطق ویژه اقتصادی (به شرح پیوست شماره 7 بخش اول مجموعه مقررات ارزی) است، بلامانع خواهد بود. همچنین شرکت بیمه اتکایی ایرانیان مجاز به فعالیت در زمینه بیمه اتکایی در تمام رشته‌های بیمه‌ای است.

 

 

3_ بیمه‌نامه باربری باید تحت یکی از شرایط بیمه‌ای A، B و یا C صادر شود.

 

 

4_ در خصوص گشایش اعتبارات اسنادی، ثبت سفارش بروات وصولی اسنادی که مستلزم پرداخت حق بیمه توسط فروشنده است بیمه‌نامه باید به ارز اعتبار باشد.

 

 

5_ در صورت درخواست وارد‌کننده، کالا، ارائه بیمه‌نامه ارزی به ارز اعتبار صادر، توسط موسسات بیمه ایرانی مجاز برای بیمه کالاهای وارداتی بلامانع است.

 

 

6_ در مورد بیمه‌نامه‌های صادره به ریال، نرخ ارز اعتبار اسنادی، ثبت سفارش برائت وصولی اسنادی ملاک محاسبات مربوطه خواهد بود.

 

 

انتهای پیام

ایسنا

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...