رفتن به مطلب

گزارش تامل برانگیز وزارت نیرو از افت تمامی شاخص های منابع آبی کشور در سال جاری

ارسال های توصیه شده

17 اسفند 1393

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: وزارت نیرو گزارشی تامل برانگیز از مهمترین شاخص های منابع آبی کشور در سال آبی جاری ارائه نموده است.

در این گزارش شاخص های مهمی ازجمله ۱) وسعت پوشش برفی ۲) ارتفاع آب معادل برف ۳) حجم آب معادل برف ۴) حجم آب ورودی به مخازن سدها ۵) حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در سال آبی جاری بررسی شده که تمامی شاخص های مذکور افت فاحشی را نسبت به دوره مشابه در سال قبل نشان می دهد.

این افت شاخص ها نسبت به دوره مشابه در سال گذشته درحالی است که سال گذشته نیز سال پر آبی برای کشور نبوده است.

جزئیات این گزارش بشرح زیر است:

۱) کاهش ۳۰ درصدی وسعت پوشش برفی کشور

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، وسعت پوشش برفی کشور تا پایان هفته نخست اسفندماه جاری، ۹۶ هزار و ۵۴۸ کیلومترمربع اعلام شده درحالیکه مساحت پوشش برف کشور در زمان مشابه سال گذشته، ۱۳۸ هزار و ۷۵۲ کیلومترمربع بوده است.

بنابراین وسعت پوشش برفی کشور تا پایان هفته نخست اسفندماه ۹۳ درمقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است.

۲) کاهش ۱۳ درصدی ارتفاع آب معادل برف کشور

براساس این گزارش، متوسط ارتفاع آب معادل برف کشور در این مدت هفت میلی‌متر بوده که درمقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته، ۱۳ درصد کاهش داشته است. متوسط ارتفاع آب معادل برف کشور در مدت مشابه سال گذشته هشت میلی‌متر بوده است.

۳) کاهش ۳۹ درصدی حجم آب معادل برف کشور

حجم آب معادل برف کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۶۷۶ میلیون مترمکعب گزارش شده است که این رقم در مدت مشابه سال آبی گذشته، یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون مترمکعب ثبت شده بود.

بر این اساس، حجم آب معادل برف کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون درمقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته ۳۹ درصد کاهش یافته است.

۴) کاهش ۱۶ درصدی حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور

حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) تاکنون، ۱۶ درصد درمقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته کاهش نشان می‌دهد.

از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور به ۹ میلیارد و ۴۹۰ میلیون مترمکعب رسیده است که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۱ میلیارد و ۳۳۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.

۵) کاهش ۲ درصدی حجم آب موجود به مخازن سدهای کشور

حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور هم‌اکنون با دو درصد کاهش درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۲۰ میلیارد و ۱۷۰ میلیون مترمکعب به ثبت رسیده است. این میزان در زمان مشابه سال گذشته، معادل ۲۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.

اعمال مدیریت برداشت با توجه به افت شاخص های منابع آبی

با توجه به کاهش آورد رودخانه‌ها و افت مخزن سدها در ماه‌های اخیر، با تنظیم حجم آب خروجی و مدیریت برداشت از سدهای کشور، این حجم از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، ۹ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب گزارش شده که درمقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، ۰٫۴ درصد کاهش داشته است.

این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.

ظرفیت کلی مخازن سدهای کشور در زمان کنونی ۴۸٫۸ میلیارد مترمکعب بوده که بر این اساس، درصد پر بودن این مخازن در زمان حاضر ۴۱ درصد گزارش شده است.

• Like 5
لینک به دیدگاه

مردم ما به ریخت و پاش عادت دیرینه دارن . با نصف همین برقی که ما مصرف میکنیم میشه دو تا مملکت رو چراغونیش کرد. البته اگه درست مصرف بشه. چراغهای راهرو مجتمع ما همشون صد وات هستند. 4 سال هست که من نتونستم این همسایه ها و هیئت مدیره رو راضیشون کنم که از لامپ کم مصرف استفاده کنن.

• Like 1
لینک به دیدگاه
مردم ما به ریخت و پاش عادت دیرینه دارن . با نصف همین برقی که ما مصرف میکنیم میشه دو تا مملکت رو چراغونیش کرد. البته اگه درست مصرف بشه. چراغهای راهرو مجتمع ما همشون صد وات هستند. 4 سال هست که من نتونستم این همسایه ها و هیئت مدیره رو راضیشون کنم که از لامپ کم مصرف استفاده کنن.

بعضی اوقات لازمه آدم خودش دست به کار بشه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
بعضی اوقات لازمه آدم خودش دست به کار بشه.

سلام سامیار

راستش من سهم خودم رو انجام دادم مونده بقیه ش که 96 واخد هستند.

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...