رفتن به مطلب

تحلیلی از تقابل دو نسل دهه 60 و دهه 70

Lean

ارسال های توصیه شده

یکی از بهترین تحلیل های جامعه شناختی ایران رو مطالعه میکردم بخشی از اون رو حیفم اومد با شما به اشتراک نذارم

متولدین دهۀ 60 ؛ که با انبوهی آمار جمعیتی از سویی و شور و نشاط جوانی از جانب دیگر پتانسیل اصلی وقایع دوازده سالۀ بین 76 تا 88 بودند؛ که چه بجهت بی عرضگی و عدم صداقت اصلاح طلبان چپ و چه به جهت سرکوب های وحشیانۀ تمام امال و آرزوهای خود را باختند؛ و اینک در یک سرگشتگی و هویت گم کردگی و پراکندگی آزار دهنده ای هستند و با نزدیک شدن و گذشتن از سن سی سالگی کاملاً منفعل شده و حاضر به هیچ اقدامی چه بنفع و چه بضرر جامعه نیستند. این نسل سوخته که آخرین نسل نیمه ایدئولوژیک ایران بودند و هستند؛ دیگر نه حاضر و نه قادر به خلق صحنه های تأثیر گذار هستند. درسمت مقابل اما متولدین دهۀ 70 هستند که اینان نیز در جهت مخالف نسل پیش از خود - و با عبرت از زندگی باختگی آنان - نه تنها غیر سیاسی هستند. بلکه در خیلی از موارد ضد سیاست هم هستند. و هشیارانه بدنبال حداکثر کردن لذت های شخصی و گروهی با مانور در ساختارهای حاکم روانند. لذا لاجرم است که دو نسل جوان و نوجوان متولدین بعد از انقلاب دیگر حاضر به مهره شدن برای این و آن نیستند و همه سیاست را چه در نقش مخالف و چه در نقش موافق سه طلاقه کرده اند. و چنین است که صحنۀ سیاست مُدُن در حال حاضر ایران در سکولارترین دوران خودش در بعد از انقلاب بسر می برد.

به عنوان یک دهه شصتی که از مرز 30 سالگی گذشته با تمام وجود این تحلیل رو حس میکنم شما چطور؟

• Like 20
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 41
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

راستشو بخوای من خودم گیج شدم چون من متولد 70 هستم ولی خیلی رفتارام شبیه 60 !!!!!!!!!!!!

یه جورایی خودم دچار دوگانگی شدم حس بدیه واقعا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ولی من خودم خوشم از سیاست نمیاد و به خاطر این کلا سمتش نمیرم

• Like 9
لینک به دیدگاه
راستشو بخوای من خودم گیج شدم چون من متولد 70 هستم ولی خیلی رفتارام شبیه 60 !!!!!!!!!!!!

یه جورایی خودم دچار دوگانگی شدم حس بدیه واقعا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ولی من خودم خوشم از سیاست نمیاد و به خاطر این کلا سمتش نمیرم

معمولا در تحلیل ها به آنچه قالب هست توجه میشه نه به آنچه که استثناست ، افرادی هستند در سنین میانسالی جز لذت جویی کاری ندارند و نوجوانانی که در سنین اندک رفتار کردار یک میانسال دارند و این چندان عجیب نیست ، اما به واقع در حالت عمومی تر تحلیل بالارو کاملا حس می کنم ، این بی قیدی و بی مبالاتی در رفتار رو به وضوح دارم در نسل های جدید میبینم و این یأس و انفعال رو در نسل خودم که هر روز دارم لمس میکنم در مواقعی که با همکارانم میشینم چه مرد و چه زن تنها حسرت روزهای رفته و موهایی که داره سفید میشه میبینم ، حال و روز دانشگاه ها هم بهتر ازاین نیست روزهای دانشگاه خودم رو بالان مقایسه میکنم از اون همه شور و نشاط و فعالیت و بحث هیچ خبری نیست ، چندوقت پیش رفته بودم دانشگاه دانشجوها که چهره هاشون بیشتر به بچه دبیرستانی ها میخوره مثل مرده های متحرک بودند و انجمن هایی که سالیان قبل 24 ساعته پر بودند به دراشون قفل زده بودند

• Like 9
لینک به دیدگاه
خوب بود.

اما در مجموع به نظر من از هر نظر نسل دهه 60 بهتر از دهه 70 بود.

ولی هیچکدام نرمال نیستند، امروز داشتم یه تاپیکی رو نگاه می کردم که کی با چه رتبه ای قبول شده خندم گرفت با رتبه های بالای 500 روزانه دانشگاه ها خوب قبول شدند جالبه زمانی که برای اولین بار ارشد دادم با رتبه 175 هیچ امیدی به قبولی نداشتم البته این موضوع ربطی به بحث نداره اما ناخودآگاه تو ذهنم باز این عبارت نسل سوخته مرور شد

• Like 8
لینک به دیدگاه
اشکال از شما نیس سردرگمی نسل پیش باز تولید شده تو نسل های بعدی

بیشتر توضیح بده منکه متوجه نشدم

• Like 2
لینک به دیدگاه
میگم که رفتار های نسلی که نسل های پیشین تاثیر گذاشته شده تو نسل فعلی اون رفتار منتقل میشه

ولی به نظرم منتقل نمیشه نسل جدید همیشه در تقابل با نسل قبل بوده ، اون رفتار منتقل نمیشه بلکه عکس اون رفتار منتقل میشه

• Like 4
لینک به دیدگاه
ولی هیچکدام نرمال نیستند، امروز داشتم یه تاپیکی رو نگاه می کردم که کی با چه رتبه ای قبول شده خندم گرفت با رتبه های بالای 500 روزانه دانشگاه ها خوب قبول شدند جالبه زمانی که برای اولین بار ارشد دادم با رتبه 175 هیچ امیدی به قبولی نداشتم البته این موضوع ربطی به بحث نداره اما ناخودآگاه تو ذهنم باز این عبارت نسل سوخته مرور شد

این به این دلیل بود که تا 10 سال پیش یا حتی 5-6 سال پیش تعداد دانشگاهها خیلی کمتر از این بود و تعداد پذیرش کمتر.حتی این موضوع باعث میشد افراد باسوادتر و لایق تری به دانشگاه برن و در نتیجه سطح تدریس و تحصیلات آکادمیک هم به مراتب بهتر از الان بود.

اما الان هر کس با هر میزان سواد اراده کنه میتونه دانشگاه بره و با کمی پول تا مدرک دکترا پیش بره.

به نظرم خیلی نمیشه به دهه60 ها گفت نسل سوخته؟

واقعا فکر میکنی دهه 70 ها در شرایط اجتماعی و رفاهی بهتری دارن زندگی میکنن؟

به نظر من رفته رفته زندگی سخت تر و بدتر میشه.همونطور که شرایط کشور رفته رفته بدتر میشه.

اگه از من بپرسی میگم دهمه 70ها نسبت به 60 ها خیلی سوخته ترن و 80 ها نسبت به 70ها خیلی خیلی سوخته تر خواهند بود.

• Like 3
لینک به دیدگاه
حال و روز دانشگاه ها هم بهتر ازاین نیست روزهای دانشگاه خودم رو بالان مقایسه میکنم از اون همه شور و نشاط و فعالیت و بحث هیچ خبری نیست ، چندوقت پیش رفته بودم دانشگاه دانشجوها که چهره هاشون بیشتر به بچه دبیرستانی ها میخوره مثل مرده های متحرک بودند و انجمن هایی که سالیان قبل 24 ساعته پر بودند به دراشون قفل زده بودند

خودتم داری میگی که نسل 70 ها سوخته ترن که....:icon_redface:

• Like 3
لینک به دیدگاه
این به این دلیل بود که تا 10 سال پیش یا حتی 5-6 سال پیش تعداد دانشگاهها خیلی کمتر از این بود و تعداد پذیرش کمتر.حتی این موضوع باعث میشد افراد باسوادتر و لایق تری به دانشگاه برن و در نتیجه سطح تدریس و تحصیلات آکادمیک هم به مراتب بهتر از الان بود.

اما الان هر کس با هر میزان سواد اراده کنه میتونه دانشگاه بره و با کمی پول تا مدرک دکترا پیش بره.

به نظرم خیلی نمیشه به دهه60 ها گفت نسل سوخته؟

واقعا فکر میکنی دهه 70 ها در شرایط اجتماعی و رفاهی بهتری دارن زندگی میکنن؟

به نظر من رفته رفته زندگی سخت تر و بدتر میشه.همونطور که شرایط کشور رفته رفته بدتر میشه.

اگه از من بپرسی میگم دهمه 70ها نسبت به 60 ها خیلی سوخته ترن و 80 ها نسبت به 70ها خیلی خیلی سوخته تر خواهند بود.

این حرف تا حدودی درسته اما مسئله اینجاست که این جو رو در دانشگاه دارقوز آباد نمیبینی بلکه در دانشگاه های سطح بالای کشور میبینی ، چیزی که من میبینم اینده ای مشابه برای همه هست یعنی سختی مضاعف اما تفاوتی کهع احساس میکنم اینه که نسل جدید دیگه نسل صبور دهه 60 نیست ،من فکر میکنم در حاضر جامعه داره روز های خوشش رو میگذرونه هنوز به بحران های واقعی نرسیدیم اما سوال اینجاست که نسل لذت جوی جدید صبر دهه 60هارو در مقابل کمبودها پیش میگیره یا اینکه با یک انفجار و طغیان روبرو میشیم

• Like 4
لینک به دیدگاه
خودتم داری میگی که نسل 70 ها سوخته ترن که....:icon_redface:

این حرف من به معنی سوخته تر بودن نیست ، منظورم از مرده متحرک اینه که هیچ علاقه ای به اون فعالیت ها که به نوعی جریان ساز و شخصیت ساز هستن ندارند دغدغه هاشون خلاصه شده در دوستی های آبکی یا در شرایط بهتر دور همی های مسخره یا پارتی های شبانه

• Like 6
لینک به دیدگاه

مشکل مال دهه شصت یا هفتاد نیست. مشکل سوختن برا یه نسل اتفاق افتاده. همین همسایه ترک ما سی سال پیش چی بودن و حالا به کجا رسیدن. ما که ساکن و مهجور موندیم یعنی داریم سیر قهقرائی طی میکنیم. بقول ارتشی ها : بجای خود ....... عقب گرد

• Like 7
لینک به دیدگاه
اوایل دهه 70 از دهه شصتیا به مراتب نسل سوخته ترن

نهایتا تا73

بعد اون معمولا هفتادیا عوض شدن یهو

مشکل مال دهه شصت یا هفتاد نیست. مشکل سوختن برا یه نسل اتفاق افتاده. همین همسایه ترک ما سی سال پیش چی بودن و حالا به کجا رسیدن. ما که ساکن و مهجور موندیم یعنی داریم سیر قهقرائی طی میکنیم. بقول ارتشی ها : بجای خود ....... عقب گرد

راستش اینجا بحث این نیس که کی بدبخت تره ، فرقی نمیکنه کدوم نسل همه ما گرفتار در یک جهنم هستیم دروقاع بحث بر سر نسل هاست اینکه آیا نسل های جدید هم مثل دهه شصتی ها می سوزن و میسازن و حداقل خواسته هاشون در نطفه خفه میشه یا اینکه نسل لذت جوی جدید بالاخره میتونه جامعه رو به سمت سکولاریسم پیش ببره یا خیر

• Like 7
لینک به دیدگاه
راستش اینجا بحث این نیس که کی بدبخت تره ، فرقی نمیکنه کدوم نسل همه ما گرفتار در یک جهنم هستیم دروقاع بحث بر سر نسل هاست اینکه آیا نسل های جدید هم مثل دهه شصتی ها می سوزن و میسازن و حداقل خواسته هاشون در نطفه خفه میشه یا اینکه نسل لذت جوی جدید بالاخره میتونه جامعه رو به سمت سکولاریسم پیش ببره یا خیر

این که من از کلمه نسل اسفاده کردم به جهت معنی واقعیش بود. نسل مجموعه ای از دهه هاست. نسل جدید هم دست پروده همین مکانیزمی است که ما ها رو به این روز سیاه نشونده . پس فرقی نخواهد کرد.

• Like 5
لینک به دیدگاه
معمولا در تحلیل ها به آنچه قالب هست توجه میشه نه به آنچه که استثناست ، افرادی هستند در سنین میانسالی جز لذت جویی کاری ندارند و نوجوانانی که در سنین اندک رفتار کردار یک میانسال دارند و این چندان عجیب نیست ، اما به واقع در حالت عمومی تر تحلیل بالارو کاملا حس می کنم ، این بی قیدی و بی مبالاتی در رفتار رو به وضوح دارم در نسل های جدید میبینم و این یأس و انفعال رو در نسل خودم که هر روز دارم لمس میکنم در مواقعی که با همکارانم میشینم چه مرد و چه زن تنها حسرت روزهای رفته و موهایی که داره سفید میشه میبینم ، حال و روز دانشگاه ها هم بهتر ازاین نیست روزهای دانشگاه خودم رو بالان مقایسه میکنم از اون همه شور و نشاط و فعالیت و بحث هیچ خبری نیست ، چندوقت پیش رفته بودم دانشگاه دانشجوها که چهره هاشون بیشتر به بچه دبیرستانی ها میخوره مثل مرده های متحرک بودند و انجمن هایی که سالیان قبل 24 ساعته پر بودند به دراشون قفل زده بودند

دقیقا همینطوره من زمانی که دبیرستان بودم کلی فعال بودیم و اونقد بحثای سیاسی میکردیم با اینکه بچه بودیم

ولی الان بچه ها جرات نمیکنن تو دانشگاه اصن حرف بزنن اونم از نوع سیاسی اونقد که میترسنhanghead.gif

شاید حدود 4سال پیش خلی بحث میکردم و اهل سیاست بودم ولی الان رفته رفته این حسم داره کم میشه چون احساس میکنم هر طرفیو هم که تو سیاست بگیرم

بازم کاراشون درست نیست و یه جوری حق مردمو پایمال میکنن واسه همینم ترجیح میدم از این فضا دور شم

و طریقه بی سیاستی رو پیش بگیرم ینی ببینم و حرص بخورم ولی سکوت کنم چون حرفامون به جایی نمیرسه hanghead.gif

• Like 6
لینک به دیدگاه
این حرف تا حدودی درسته اما مسئله اینجاست که این جو رو در دانشگاه دارقوز آباد نمیبینی بلکه در دانشگاه های سطح بالای کشور میبینی ، چیزی که من میبینم اینده ای مشابه برای همه هست یعنی سختی مضاعف اما تفاوتی کهع احساس میکنم اینه که نسل جدید دیگه نسل صبور دهه 60 نیست ،من فکر میکنم در حاضر جامعه داره روز های خوشش رو میگذرونه هنوز به بحران های واقعی نرسیدیم اما سوال اینجاست که نسل لذت جوی جدید صبر دهه 60هارو در مقابل کمبودها پیش میگیره یا اینکه با یک انفجار و طغیان روبرو میشیم

یکی از دلایلش اینکه دهه هفتادیا مطالعاتشون فک میکنم کمتر از دهه 06یا هس

من خودم تو دانشگاه و بین دوستام دارم میبینم که از لحاظ درسی عالین ولی وقتی میشینی باهاشون صحبت کنی اصن بلد نیستن حرف بزن یه بیت شعر حافظ رو درست نمیتونن بخونن چه برسه به بحثای سیاسی تازه دانشجویای نسبتا با رتبه های خوب و رشته های خوب هم هستن و اون اوایل دانشجویی واقعا برام بودن در کنار چنین افرادی با وسعت فکری نسبتا پایین و بدون هیچ گونه موضع خاصی تو زندگی دشوار بود sigh.gifاز وقتی اومدم انجمن این خلا ام کمتر شده چون میبینم اینجا بچه ها فعالن و خوشبختانه تو هر موضعی هم که هستن سطح فکری بالایی دارن و پایه بحثا

دلایلش خیلی زیاده و منحصره خود افراد مقصر نیستن من فک میکنم خیلی بیشتر از افراد ,جامعه در این امر سهیم هست و مخصوصا دولت ها

• Like 6
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...