رفتن به مطلب

وقتی به کسی میگیم منطقی فکر کن، واقعا یعنی چی؟

fakur1

ارسال های توصیه شده

استاد اصولا منطق چیست؟ معلم کمی فکر کرد و جوابداد : گوش کنید ، مثالی می زنم ، دو مرد - پیش من می آیند. یکی تمیز ودیگری کثیف . من به آن ها پیشنهاد می کنم حمام کنند.شما فکرمی کنید ، کدام یک این کار را انجام دهند ؟هردو شاگرد یک زبان جواب دادند : خوب مسلما کثیفه ! معلم گفت : نه ، تمیزه . چون او به حمام کردن عادت کرده و کثیفه قدرآن را نمیداند. پس چه کسی حمام می کند ؟حالا پسرها می گویند: تمیزه ! معلم جواب داد : نه ، کثیفه ، چون او به حمام احتیاج دارد.وباز پرسید :خوب، پس کدامیک از مهمانان من حمام می کنند ؟یک بار دیگر شاگردها گفتند : کثیفه ! معلم دوباره گفت : اما نه ، البته که هر دو ! تمیزه به حمام عادت دارد و کثیفه به حمام احتیاجدارد. خوب بالاخره کی حمام می گیرد ؟بچه ها با سر درگمی جواب دادند : هر دو !

معلم بار دیگر توضیح می دهد : نه ، هیچ کدام ! چون کثیفه به حمام عادت ندارد و تمیزه هم نیازی به حمام کردن ندارد! شاگردان با اعتراض گفتند : بله درسته ،ولی ما چطور می توانیم تشخیص دهیم ؟هر بار شما یک چیزی را می گوییدو هر دفعه هم درست است

معلم در پاسخ گفت : خوب پس متوجه شدید ، این یعنی:منطق !و از دیدگاه هر کس متفاوت است و بستگی دارد چه چیزرا بخواهید ثابت کنید

منطق چیست؟ وقتی که بتوانیم حرکت های مختلف رو اززوایای مختلف ببینیم و تفسیر و توجیه کنیم...... اگر همه این استدلالات هم برای هرکس(طبق تعریف اصولی واژه منطق) مطابق با اصول استدلالی و به کارگیری عقل سلیم باشد، امابه نتایج مختلفی در انتها ختم شود، پس تعریف واژه منطق چه میشود؟ این واژه کذایی است آیا؟وقتی به کسی میگیم منطقی فکر کن، واقعا یعنی چی؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

وقتی به کسی میگیم منطقی فک کن یعنی نظر منو تایید کن.

آدما تحمل حرف مخالف شنیدن ندارن.

و کسایی که باهاشون هم فکر نباشن رو معمولا از خودشون دور میکنن

هه

• Like 2
لینک به دیدگاه

از ابتدای عضویتم تا الان هر روز بیشتر از روز پیش متوجه گوناگونی منطق افراد در مورد یه موضوع واحد میشم. اگه اینجا نبودم احتمالا هیچوقت به وسعت گوناگونی منطق انسان تا این حد پی نمیبردم. معنیش اینه که هنوز هم موفق میشم که یاد بگیرم و این خیلی عالیه .

• Like 1
لینک به دیدگاه

این موضوع به هستی شناسی بر می گرده قاعدتا افراد هستی شناسی های متفاوتی دارند و ممکن است به این خاطر از لحاظ کلامی نتونن همدیگه رو درک کنند ولی من اعتقاد دارم افرادی که وقتی در هستی شناسی خودشون تناقض می بینن به جای اصلاح هستی شناسی خودشون مقاومت می کنند مشکلات رو در بحث به وجود می آرن

در مورد منطق: در بالا کسی در هستی شناسی اش تعریف شده که اگر کسی کثیف باشد به حمام می رود دیگری کسی که تمیز است با کمی تفکر میشه فهمید که اصلا ما در مورد اینکه کی بره حموم نمی تونیم نظر بدیم چون در واقعیت کثیف بودن یا تمیز بودن ربطی به حموم رفتن نداره یا اگر داره فعلا هیچ تحقیق علمی اون رو ثابت نکرده پس این رو می ذاریم جزو ندانسته هامون(شرمنده اگر ناخواناست شب نخوابیدم و الان گیجم)

• Like 2
لینک به دیدگاه
این موضوع به هستی شناسی بر می گرده قاعدتا افراد هستی شناسی های متفاوتی دارند و ممکن است به این خاطر از لحاظ کلامی نتونن همدیگه رو درک کنند ولی من اعتقاد دارم افرادی که وقتی در هستی شناسی خودشون تناقض می بینن به جای اصلاح هستی شناسی خودشون مقاومت می کنند مشکلات رو در بحث به وجود می آرن

در مورد منطق: در بالا کسی در هستان شناسی اش تعریف شده که اگر کسی کثیف باشد به حمام می رود دیگری کسی که تمیز است با کمی تفکر میشه فهمید که اصلا ما در مورد اینکه کی بره حموم نمی تونیم نظر بدیم چون در واقعیت کثیف بودن یا تمیز بودن ربطی به حموم رفتن نداره یا اگر داره فعلا هیچ تحقیق علمی اون رو ثابت نکرده پس این رو می ذاریم جزو ندانسته هامون(شرمنده اگر ناخواناست شب نخوابیدم و الان گیجم)

سلام دوست عزیزم. اتفاقا خیلی عالی نوشتی , ممنون میشم این معنی هستی شناسی رو یکم بیشتر توضیح بدی که نقشش در خط دهی اندیشه انسان چیه ؟ :icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام دوست عزیزم. اتفاقا خیلی عالی نوشتی , ممنون میشم این معنی هستی شناسی رو یکم بیشتر توضیح بدی که نقشش در خط دهی اندیشه انسان چیه ؟ :icon_gol:

سلام عزیز

راستش خودم هم تازه باهاش آشنا شدم و این ترم درسش رو دارم

هستی شناسی تقریبا بین فلسفه و کامپیوتره(ولی اصلا فلسفه است) وقتی بخوان انسان رو شبیه سازی کنن باید دانش انسان رو هم شبیه سازی کنن

استدلال های انسان بر اساس دانشش + منطق هست( طبق منطق اگر ورودی غلط باشه و هر نتیجه ای بگیریم استدلال ما درست هست)

دانش انسان در مورد وقایع و حتی کلمات با هم فرق داره

برای کلمه یه ساختار بندی کلی وجود داره مصداق، نماد ،مفهوم این 3 دو به دو با هم رابطه دارند

مصداق میشه چیزی که وجود داره

نماد میشه چیزی که ما با اون مصداق رو نشون می دیم

مفهوم هم ماهیت نماد رو مشخص می کنه

رابطه ی بین این 3 در افراد بنا به موقعیت مکانی و زبانی و محیطی که بزرگ شده فرق داره

در دسته بندی جهان (کل جهان در ابتدا با 3 تایی بالایی مشخص میشه) افراد با هم تفاوت دارند و در ایجاد رابطه بین این 3 تایی ها باز به تفاوت ایجاد میشه با اینکه اصول منطقی یکسانه ولی نتایج فرق داره(ورودی ها متفاوته)

مثلا در ذهن یک مسلمان خداوند یک مفهوم هست که از نشانه هایی که به شکل مصداق وجود دارند ولی در مسیحیت خداوند مصداق هست چون وجودش در قالب بدنی(شاید هم روحی) وجود داشته

درموردش تو ویکی پدیا هم بخونی یه چیزای دیگه ای هم گفته

در مورد تقسیم بندی جهان گفته و ارتباط بین کلمات که تقریبا ادامه ی این موضوع هست(البته اصل هستی شناسی این قسمتش هست چون تفاوت در دانش در این مرحله است و یکی از دلایلش همون کلمات)

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 2
لینک به دیدگاه

استدلال های انسان بر اساس دانشش + منطق هست( طبق منطق اگر ورودی غلط باشه و هر نتیجه ای بگیریم استدلال ما درست هست)

این که نوشتی , کلمه آخرش : باید باشه یا ؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

این که نوشتی , کلمه آخرش : باید باشه یا ؟

درست هست

چون وقتی اطلاعات اولیه غلط باشه نتیجه ما ممکن غلط یا درست باشه این نتیجه گیری درست هست

مشکل از اطلاعات اولیه است نه شیوه ی نتیجه گیری(استدلال)

• Like 2
لینک به دیدگاه

نتیجه صحیح همیشه صحیح نیست ، برخی فروض غلط منتج میشه به نتیجه ظاهرا صحیح ، این یعنی مغالطه ، وقتی میگیم منطقی فکر کن یعنی از فروض صحیح برای نتیجه گیری صحیح استقاده کن

• Like 2
لینک به دیدگاه
نتیجه صحیح همیشه صحیح نیست ، برخی فروض غلط منتج میشه به نتیجه ظاهرا صحیح ، این یعنی مغالطه ، وقتی میگیم منطقی فکر کن یعنی از فروض صحیح برای نتیجه گیری صحیح استقاده کن

خوب اون معلم که همین کارو کرده . یعنی بقول شما از فرضیات صحیح برای نتیجه گیریهاش استفاده صحیح کرده . اینطور نبود؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
خوب اون معلم که همین کارو کرده . یعنی بقول شما از فرضیات صحیح برای نتیجه گیریهاش استفاده صحیح کرده . اینطور نبود؟

البته نظر من ربطی به داستان نداشت به عنوان مربوط میشد اما در خصوص داستان اونچه که معلم میگه حدس و گمان و در حالت بهتر میشه گفت استنتاج شخصی خودشه در واقع هیچکدوم از این استنتاج ها قابل اثبات نیستند و همچنین قابل رد هم نیستند تنها در صورتی میشه با اطمینان جواب رو بدست اورد که عملکرد اون دو نفر رو مشخص کنیم ، اما در بسیاری از بحث ها ما به دنبال اثبات یا رد یک فرضیه هستیم و براش باید دلیل منطقی بیاریم یعنی فروض صحیح و علمی که منتج بشه به نتیجه صحیح

• Like 2
لینک به دیدگاه
البته نظر من ربطی به داستان نداشت به عنوان مربوط میشد اما در خصوص داستان اونچه که معلم میگه حدس و گمان و در حالت بهتر میشه گفت استنتاج شخصی خودشه در واقع هیچکدوم از این استنتاج ها قابل اثبات نیستند و همچنین قابل رد هم نیستند تنها در صورتی میشه با اطمینان جواب رو بدست اورد که عملکرد اون دو نفر رو مشخص کنیم ، اما در بسیاری از بحث ها ما به دنبال اثبات یا رد یک فرضیه هستیم و براش باید دلیل منطقی بیاریم یعنی فروض صحیح و علمی که منتج بشه به نتیجه صحیح

مرسی. الان فهمیدم. تشکر:icon_gol:

لینک به دیدگاه

منطق یعنی اصولی که الان در جامعه هست..استاد بحث حمام را وسط کشیده تا معنی منطق را بگه یا غیر مستقیم به شاگر میز اول یه چیزو بفهمونه!!!!! حالا چی؟ببینید جامعه الان چه می گوید.ئورف ..با این کلمه می شه قانون هم دور بزنید

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...