رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

ارسال شده در

مارتیغال گیاهی علفی,یکساله,با ساقه ی گل دهنده ی 50-250 سانتی متر می

باشد.برگ های ان پهن و شکننده بوده و ظاهری مرمری شکل دارند و در کناره های

ان خارهای زرد وجود دارد.خار مریم درشت و خاردار بوده و دارای گل های ابی

رنگ بوده که در انتهای ساقه تشکیل می شوند.در توده های بومی ان گاهی گل

سفید نیز رویت می شود.بذر های این گیاه نیز به اندازه ی دانه ی گندم بوده و

دارای ناف سفید رنگ و برجسته بوده و سطح صاف به رنگ قهوه ای روشن دارند. و

همچنین بذر ها دارای پاپوس هستند که هنگام رسیدن در اثر باد پراکنده

میشود.این گیاه ریشه راست و دارای انشعابات زیادی می باشد.

 

*ترکیبات شیمیایی*

 

در میوه های ان بین 1 تا 4 درصد فلاونوید های مختلف وجود دارد که به مجموعه

ان ها سیلی مارین گفته می شود و همچنین دارای مواد موثر تلخ و پلی استیلن

میباشد.مقدار مواد موثر ماریتیغال یا خار مریم در ایران بیشتر از سایر کشور

ها ذکر شده و رنگ گل در توده بومی خار مریم بنفش است.گاهی رنگ گل سفید هم

در ان دیده میشود که در بذر حاصل از انواع گل سفید ماده ی دارای اثر بالا

موجو نمی باشد.

*نحوه پرورش *

 

کاشت خار مریم بصورت ردیفی که در هر ردیف 7 تا 9 بذر در واحد طول و فاصله

هر ردیف 50 سانتی متر با عمق کشت 2 تا 3 سانتی متر صورت می گیرد و مناسب

میباشد. و گیاه تقریبا 80 روز پس از کشت به گل می نشیند. این گیاه از هر

گونه نیاز به کود ازته مبراست.

 

*نحوه برداشت*

 

امکان برداشت این محصول با کمباین غلات وجود دارد و هنگامی که کاپیتول های

اصلی وارد مرحله ی رسیدن شدند باید به سرعت اقدام به برداشت کرد و پس از

خشک کردن بذر ان را بوجاری نمود.در مساحت های کوچک می توان در چند نوبت

اقدام به برداشت کاپیتول های رسیده ی ان نمودکه در این صورت هزینه ی برداشت

قابل توجه می باشد.

 

*بخش موثردراندام گیاه*

 

بخش‌های درمانی این گیاه دانه و برگ آن است و بذر های ان از نظر مواد

موثر ارزشمند تر از دیگر قسمت های ان میباشد.

 

 

ماریتیغال گیاهی است یک ساله، مدیترانه ای و در جلگه های هموار با آب و هوای گرم و در خاکهای شنی سبک می روید.

 

از مواد موثره میوه های رسیده ماریتیغال برای معالجه بیماریهای کبدی(سیروز و مسمومیتهای کبدی) و پیشگیری از سرطان کبد

 

استفاده می شود. از مواد موثره این گیاه در اکثر کشورهای غربی داروهای فوق تخصصی فراوانی تهیه و در بازار دارویی به فروش می

 

رسد.

 

در میوه های این گیاه، فلاونوئیدهای مختلفی ساخته و ذخیره می شود که مقدار آنها متفاوت است و بستگی به شرایط اقلیمی

 

محل رویش و نوع گیاه دارد و بین 2 تا 5 درصد است. مهمترین فلاونوئیدهای میوه ماریتیغال عبارتند از: سیلی بین، سیلی کریستین

 

و سیلی دیانین که مجموعه آنها تحت عنوان سیلی مارین شناخته می شوند. این فلاونوئیدها ضد مسمومیتهای کبدی هستند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

×
×
  • اضافه کردن...