رفتن به مطلب

چگونه گیاهان دماهاي منجمد كننده را تحمل می کنند؟


ارسال های توصیه شده

بعضي از گونه های گیاهان دماهاي منجمد كننده را بهتر تحمل مي كنند و مقابل فشارها دوام مي آورند در حالي كه گياهان ديگر حساس ترند. به این ترتیب مشخص است که گياهان از خودشان در مقابل انجماد محافظت مي كنند. این موضوع پای ژن يك آنزيم مرموز متابوليسم چربي گياهي در كلروپلاست ها را به میان می آورد. این ژن بخصوص به تشكيل يك چربي منجر مي شود. اين چربي از كلروپلاست و غشاي سلول گياهي در مقابل زيان هاي ناشي از منجمد شدن محافظت مي كند.

بيشتر گياهان به اين دليل در دماهاي منجمد كننده آسيب مي بينند كه سلول هايشان كم آب مي شود. اين هم به اين خاطر است كه اين آب متبلور مي شود و از گياه بيرون كشيده مي شود.

هنگامي كه حجم مايع سلولي پايين مي آيد ارگانل ها يا غشاي سلولي هم چروك و خشك مي شود. اين در حالي است كه در گياهاني كه دماهاي منجمد كننده را بهتر تحمل مي كنند،‌ چربي هاي موجود در غشاهاي سلول برداشته شده و به روغن تبديل مي شود و به صورت قطرات كوچك انباشته و ذخيره مي شود. به اين ترتيب كليت و تماميت غشا حفظ مي شود، جلوي مخلوط شدن غشاها با يكديگر گرفته مي شود و انرژي به وسيله قطرات كوچك روغن ذخيره مي شود.

حدس زده مي شود كه انجماد خودش هم مي تواند پروتئين هاي سلولي را مستقيماً به تغيير تركيب غشا وادارد. با بالا رفتن نگراني هاي جهاني درباره ذخاير آب و تغييرات آب وهوايي،‌ دانشمندان دلايل بيشتري دارند تا راه هايي كه گياهان پرطاقت از طريق آنها به زندگي ادامه مي دهند را بفهمند.

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...