رفتن به مطلب

روزگار خاکستری کتاب و کتابخوانی در ایران


saba mn

ارسال های توصیه شده

[h=1]روزگار خاکستری کتاب و کتابخوانی در ایران[/h] [h=3]تهران - ایرنا - کتاب و کتابخوانی در ایران در دهه قبل بسیار کم رونق شد و کمتر حمایتی از این حوزه صورت گرفت و اکنون برخی آمارها که توسط علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در یک نشست تخصصی مطرح شده می تواند برای همه بویژه مسئولان تامل آور باشد.[/h]

81394181-6089407.jpg این نشست در هتل انقلاب تهران به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با موضوع «نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی» در تهران برگزار شد.

 

* متوسط شمارگان کتاب در سال 75 نزدیک 5000 نسخه بود که به هر سال 750 نسخه کاهش یافته است.

 

* کل اعضای کتابخانه های کشور دو میلیون و 500 هزار نفر هستند که فقط شمار معدودی از آنان (16 درصد) عضو فعال هستند، در صورتی که براساس برآوردهای استاندارد نسبت به جمعیت باید حداقل 15 میلیون نفر عضو کتابخانه ها باشند.

 

*نزدیک به 500 کتابخانه تک کتابدار است یعنی نگهبان، خدماتی، مسئول ثبت، امانت، و سازماندهی کتاب بر عهده یک نفر است.

 

*بیش از 60 درصد کتابداران خانم هستند، که اگر ازدواج کنند، مرخصی نمی گیرند، زیرا اگر حتی شخص بخواهد از مرخصی استحقاقی استفاده کند، کتابخانه بسته می ماند و در این صورت بی کار خواهد شد.

 

*تا یک ماه گذشته حقوق کتابداران روستایی 250 هزار تومان بود و برای اینکه پرداخت این مبلغ توجیه داشته باشد، برای آنها 3 ساعت کاری در روز تعیین شد، اما عملا با حضور دانش آموزان در کتابخانه، تمام 8 ساعت کاری در کتابخانه ها حضور داشته اند.

 

*تنها یک چهارم کتاب های کتابخانه ها خواننده دارد، زیرا در انتخاب منابع، به سطح تحصیلات، زبان، و قومیت منطقه توجه نشده است.

 

*براساس اولین قانون کتابخانه ها که سال 44 تصویب شد، 1.5 درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه ها تعلق گرفت که سال 54 منتفی شد ولی بعد از انقلاب سال 83 تصویب شد که حداقل نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه ها اختصاص یابد. با وجود تصریح این قانون در سال 92، تنها 7 درصد از مجموع این نیم درصد به کتابخانه ها پرداخت شد. یعنی از مجموع نزدیک به 300 میلیارد تومان فقط 20 میلیارد تومان در سراسر کشور وصول شد.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...