رفتن به مطلب

همه چیز در مورد تاسیسات مکانیکی ساختمان


ارسال های توصیه شده

عايقكاري لوله های گاز:

همواره خوردگي و زنگ زدگي باعث نشت گاز و ايجاد حادثه مي گردد .

عوامل موثر :

به جا ماندن قسمتي از لوله از عايقكاري-ترك بر اثر تنش حرارتي و فيزيكي - خراشيدگي بر اثر حمل و نقل -صدمات ناشي از سنگهاي تيز هنگام پر كردن كانال - فشار انبساط و انقباض داخل زمين-نفوذ ريشه درخت - وجود آهك ، گچ و .. در خاك -نشت فاضلاب در خاك اطراف لوله -صدمات ناشي از عمليات ساختماني اطراف-تاثير باكتريهاي در خاك 0

در لوله كشي روكار :

براي حفاظت لوله بايد رنگ آميزي انجام شود( زنگ زدائي - چربي زدائي

ضد زنگ - رنگ روشن )

قابل ذکر است در اکثر موارد مجریان محترم از زدن ضد زنگ خودداری

می کنند که جا دارد دقت بیشتری بعمل آید .

در لوله كشي توكار :

توضیح اضافی : در مصارف فشار قوی : برای جلوگیری از زنگ زدن لوله های زیر کار، بوسیله عایق پوش کردن لوله ها و یا حفاظت کاتدی توام با عایق پوش کردن انجام می گیرد که عایق پوش کردن لوله ها نیز به دو روش سرد و گرم انجام می شود .

در روش عایقکاری سرد برای مصارف فشار قوی از مواد : رنگ آستری

( پرایمر)- نوار زیری - و نوار روئی استفاده می گردد . که فعلا خارج از بحث ما می باشد .

لوله کشی توکار برای مصارف فشار ضعیف ( یک چهارم psi ) که موضوع بحث ما می باشد :

مراحل انجام کار :

زنگ زدائي با سنباده وبرس -چربي زدائي - پرايمرزنی (پرایمر و یا آستری : اصولا بلافاصله بعداز تمیز کردن سطح لوله انجام شود ) - پیچیدن نوارپرايمر ( پس از اینکه آستری بحدی خشک شد که به انگشت نچسبد ولی اثر انگشت بر روی آن باقی بماند لازمست نوارپیچی انجام شود )

توجه۱: پرايمر زني در هواي باراني - مه سنگين - در گردوغبار و يا در درجه حرارت زير ۵- درجه سانتيگراد مجاز نيست.از به کاربردن آستریهائی که در اثر باز بودن درب مخزن ،موادفرار آن از بین رفته یا فاسد شده بایدجلوگیری شود .قبل از باز کردن درب ظرف آستری ، باید بقدر کافی آنرا تکان دادتا بخوبی مخلوط شود .

توجه ۲: در پاک کردن لوله ها نباید از اشیاء تیز و برنده از قبیل چاقو و تیغه اره و امثال آن که باعث بریدگی یا ایجاد خراش یا فرورفتگی در سطح لوله می شود استفاده کرد . مواد چربی دار و روغنی روی لوله باید بوسیله حلالهای نظیر زایلین یا تلوئن پاک شود .

توجه ۳: پرايمر و نوار باید ساخت يك كارخانه باشند( در اکثر موارد به خاطر صرفه جوئی در هزینه ، از آستریهائی در ظرفهای یک لیتری که همجنس با نوارپرایمر نمی باشد استفاده می گردد که با توجه به همجنس نبودن آن با نوار پرایمر صحیح نمی باشد ) - نوار پيچي با همپوشاني 50 درصد انجام مي گيرد - در جاهاي مرطوب دوبار نوارپيچي انجام شود

( یک بار پرایمر ، سپس نوار ، مجددا فقط نوار روی نوار قبلی ) .

مشخصات نوار :

۱- ضخامت نوار براي حالت عادي 0.5 و ضخامت لايه چسبي آن 0.2 ميلي متر و براي نوار سر جوشها ، ضخامت نوار 0.8 ميلي متر و ضخامت لايه چسبي آن 0.6 ميلي مترمي باشد .

۲- مقاومت کششی حداقل ۵ کیلوگرم بر یک سانتی متر عرض نوار

۳- ميزان چسبندگي نوار به لوله حداقل ۵/۱ كيلوگرم به ازاي هر سانتيمتر عرض نوار و ميزان چسبندگي نوار به نوار 0.5 كيلوگرم به ازاي هر سانتي متر عرض نوار مي باشد .

۴- نوار پيچي با زاويه و كشش مناسب انجام شود ، بطوريكه در هنگام نوار پيچي بيش از ۵/۰ درصد از عرض نوار كاسته نشود .

۵- ازدیاد طول حداقل ۱۰۰ درصد مقاومت عایق کنندگی حداقل یک میلیون مگا اهم .

۶- مقاومت الکتریکی حداقل ۴۰ کیلووات بر میلیمتر.

۷- حدود دما برای حفظ مشخصات نوار بین ۲۰- تا ۶۰+ درجه سانتگراد.

۸-رنگ سیاه

توجه ۴ : در صورتي كه حلقه نوار در هنگام نوار پيچي به پايان برسد ، نوار جديد حداقل يك دور روي نوار قبلي پيچيده شود .

در محل اتمام نوارپيچي بايد نوار سه دور روي هم پيچيده شود .

توجه ۵ : در صورتيكه نوار پيچي لوله ها قبل از جوشكاري انجام شده باشد ، نوار پيچي سر جوشها و اتصالات بايد بوسيله نوار نرم مخصوص سر جوشها و اتصالات انجام شود.

توجه ۶ : در مواردی مشاهده شده که بعضی از مجریان از نوار سفید برای عایقکاری استفاده می کنند ، لازم به ذکر است که نوار سفید به نام نوار روئی در لوله کشی فشار قوی مطرح بوده و مشخصات آن بعلت ضعیف بودن مناسب برای عایقکاری مصارف خانگی و تجاری فشار ضعیف

نمی باشد . از این نوار در فشار قوی ، بر روی نوار زیرین پیچیده می گردد . برخی از مشخصات نوار سفید عبارتند از : ضخامت کلی نوار ۰.۵ میلی متر (ضخامت نوار ۰.۴ و ضخامت لایه چسبی آن ۰.۱ میلی متر )- مقاومت کششی آن حداقل ۳ کیلوگرم بر سانتی متر عرض نوار .

توجه ۷ : در صورت آسيب ديدن نوار، بايد قسمت آسيب ديده به طور كامل دور تا دور لوله باز و سطح لوله به اضافه 5 سانت ازهر طرف تميز و پرايمر زده شده و مجددا نوارپيچي شود .

توجه ۸ : مدت زمان لازم براي رسيدن به استحكام نهائي نوار پرايمر روي لوله ، حدودا 10 تا 24 ساعت مي باشد ، بعبارتی حداقل بعد از حدود ۲۴ ساعت تست چسبندگی نوار به لوله انجام شود .

( بسته به جنس استفاده شده ) .

توجه ۹ : در صورتيكه چسبندگي نوار به لوله مناسب نباشد ، كل نوار مربوطه بايد باز شده و پس از تميز كردن سطح ، پرايمر زني و نوارپيچي مجددا تحت شرايط استانداردانجام پذيرد.

مطلب اضافی : ميزان مصرف پرايمر : حدودا يك ليتر به ازاي هر 10متر مربع سطح خارجي لوله . طبق محاسباتم براي لوله هاي مختلف نتايج زير حاصل گرديد : هر لوله شش متري به قطر ۲/۱ ، 21.4 سي سي پرايمر نياز دارد ، بعبارتي با يك ليتر پرايمر مي توان تعداد 46.7 لوله ۲/۱ اينچ يا تعداد 29.4 لوله ۴/۳ اينچ يا تعداد 18.5 لوله 1 اينچ يا تعداد 11.8 لوله ۴/۱ 1 اينچ يا تعداد 9.1 لوله ۲/۱ 1 اينچ و يا تعداد 5.8 لوله 2 اينچ را پرايمر زني نمود . پرايمر آلتن در حال حاضر هر 4 ليتر حدودا ۲۰۰۰۰ تومان مي باشد .

  • Like 6
لینک به دیدگاه

انجمن صنعت تاسيسات ايران

(سنديكاي سابق صنايع حرارتي و برودتي) يكي از قديمي ترين تشكل هاي صنعتي و مهندسي كشور ايران مي باشد. اين انجمن كه در سال 1351 تاسيس گرديده است در بيش از سه دهه موجوديت خود با ارائه خدمات سودمند مداوماٌ در مسير پيشرفت و تعالي صنايع تاسيساتي ايران كوشش نموده و به توفيقات شايان توجهي نايل آمده است.

حاصل اين تلاش كسب اعتباري در خور اهميت اين صنايع در سطح كشور است چندانكه امروز به عنوان مجمع معتبرترين صنايع تاسيساتي ايران مورد وثوق سازمان هاي دولتي و خصوصي و مراكز علمي و دانشگاهي است. عناوين فعاليت هاي انجمن به خوبي، دشواري راهي را كه تا نيل به جايگاه ممتاز كنوني پيموده شده است، نشان مي دهند:

تلاش در استيفاي حقوق و دفاع از منافع مشروع و قانوني اعضاي انجمن، جمع آوري اطلاعات مرتبط با صنايع تاسيساتي كشور و اقدام در تامين نيازهاي آنها، كوشش در جهت ارتقا سطح كيفي توليدات صنايع تاسيساتي از طرق مختلف از جمله همكاري نزديك با

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
كه تاكنون به تدوين 11 مورد استاندارد وسايل و دستگاه هاي تاسيساتي شده است، همكاري با مقامات مسئول در زمينه رشته تاسيسات و اقدام به تشكيل دوره هاي آموزشي كاربردي اين رشته.

اينك انجمن صنعت تاسيسات جمعي از بهترين توليدكنندگان وسايل تاسيساتي در خاورميانه با طيف وسيعي از توليدات شامل؛ دستگاه ها و تجهيزات سيستم هاي گرمايش، تهويه، تهويه مطبوع، تبريد، گازرساني، آبرساني و تصفيه آب و فاضلاب، انواع منابع، لوله، انواع شيرآلات و وسايل كنترل، الكتروپمپ، الكتروموتور، دريچه هاي تنظيم هوا و دمپر و ... را تحت عضويت دارد كه ضمن تامين كامل نيازهاي داخلي، روز به روز صادرات خود را گسترش مي دهند و دير نيست زماني كه بازار بسياري از كشورهاي دور و نزديك را تحت تسلط درآورند.

امور اجرائي انجمن به عهده هيات مديره و دبير انجمن است كه از ميان نمايندگان گروه هاي تخصصي انتخاب مي شوند. دوره هاي فعاليت هيات مديره سه ساله بوده و گروه فعلي در آبان 1384 انتخاب گرديده. اسامي اعضا هيات مديره فعلي انجمن به ترتيب الفبائي به شرح زير مي باشد:

 

  • آقاي مهندس عبدا... خداپرست (رئيس هيات مديره)
  • آقاي مهندس سيد مجتبي طباطبائي (دبير کل)
  • آقاي مهندس فضل ا... مصلحي (نايب رئيس هيات مديره)
  • آقاي مهندس قربانعلی ميرزا زاده (عضو)
  • آقاي مهندس عباس سلطانی (عضو)
  • آقای مهندس کورش نوری (عضو)
  • آقای مهندس حسين رياضی کرمانی (عضو)

  • Like 4
لینک به دیدگاه

سیستم های گرمایشی

سیستم گرمایشی تابشی:

 

اين سيستم که با گرمايش هوا مورد استفاده قرار ميگيرد در سالنهاي مختلف قابل استفاده مي باشد. کوره هواي گرم ساخت آساد صنعت و سيستما ايتاليا قادر است با راندمان بالاي 98٪ و کاهش مصرف سوخت رقابت چشمگيري با نمونه هاي موجود داشته باشد. اين سيستم داراي فن و ترموستات ميباشد که هواي گرم را با دماي لازم در طول سالن توزيع مي کند. هواي ورودي و خروجي هيتر از بيرون سالن تهيه مي شود و قابل نصب بر روي پنجره مي باشد.

prod_sg_1.gif

تجهيزات گرمايشي تابشي

در اين سيستم نيازي به گرم كردن هواي داخل سالن نيست و گرما به صورت تابشي نظير تابش خورشيد توسط يك صفحه بازتاب به نقاط مورد نظر در كف سالن تابيده مي شود.

 

rg_1.jpg

 

مدل Baf-Mc منحصراً براي سالنهاي پرورش دام و طيور طراحي و ساخته شده و در دنيا منحصر به فرد است و از مزاياي آن:

 

rg_4.jpg

 

- تلفات كمتر و كاهش هزينه هاي دامپزشكي

- عدم نياز به ساخت تاسيسات گرمايشي

- كاهش قابل توجه مصرف انرژي

- سازگار با محيط زيست

- ايجاد شرايط محيطي مطلوب براي رشد طيور

- رطوبت نسبي كمتر در محيط.

- فقدان مواد آلاينده در هواي سالن

- ضريب رشد بيشتر

- راندمان بالاي 90% - عدم جابجايي هوا وگرد و غبار در داخل سالن

- يكنواختي توزيع دما(1 تا 2 درجه)

- يكنواختي احساس گرما در طيور در نقاط مختلف سالن و كاهش استرس در جوجه و مرغ

- بازگشت سرمايه در مدت 2 تا 3 سال

prod_sg_2.jpg

 

سيستم گرمايش تابشي SYSTEMA (مدلInfra Baf Radiant tubes)

الف- اجزاء و نحوه كار سيستم

 

13.gif

 

سيستم گرمايشي ” SYSTEMA “ از يك مشعل گاز يا گازوئيل سوز در ابتداي لوله و يك فن در انتهاي لوله تشكيل شده است. هواي ورودي از بيرون سالن تهيه و پس از اشتعال گازهاي سوخته شده توسط فن به بيرون سالن اگزوزست مي شود. در اين سيستم نيازي به گرم كردن هواي داخل سالن نيست و گرما به صورت تابشي نظير تابش خورشيد توسط يك صفحه بازتاب به نقاط مورد نظر در كف سالن تابيده مي شود. به كمك يك ترموستات مركزي دماي مورد نظر كنترل مي‌شود.

 

14.gif 12.gif

 

ب- مزاياي سيستم گرمايش تابشي:

 

15.gif

 

- يكنواختي توزيع دما در طول مدول

- تمركز گرما در كف سالن

- عدم جابجايي هوا وگرد و غبار در محيط داخل سالن

-گرماي فرح‌بخش همراه با استنشاق هواي تازه

- گرم شدن سريع و سرد شدن سريع

- عدم نياز به ساخت تاسيسات گرمايشي

-كاهش قابل توجه مصرف انرژي

- راندمان بالاي 90%

- سازگار با محيط زيست

- بدون سر و صدا

- نصب و تعمير آسان

- بازگشت سرمايه در مدت 2 تا 3 سال

- جذب مستقيم گرماي تابشي توسط طيور

 

16-1.jpg 16-2.jpg

 

مزاياي سيستم تابشي SYSTEMA مدل BAF-MC

اين مدل منحصراً براي سالنهاي پرورش طيور طراحي و ساخته شده و در دنيا منحصر به فرد است.

- در اين مدل با نصب مشعلهايي به فواصل مشخص در طول مدول اختلاف دماي ابتدا و انتهاي سيستم بين 1 تا 2 درجه سانتيگراد مي باشد.

- ارتفاع اين سيستم قابل تغيير است و مي توان متناسب با رشد جوجه تغيير داد.

- در مواقعي كه جوجه ها كوچك هستند لزومي ندارد كل سالن را گرم نمود در اين حالت با ايجاد ديوارهايي از مقوا يا مواد ارزان ديگر جوجه ها را در يك فضاي كوچكتر نگهداري نمود و فقط قسمتي از سيستم تابشي Baf-Mc راروشن نمود و همزمان با بزرگ شدن جوجه ها ديواره‌ها را برداشته و كل سيستم روشن مي‌شود. با اين روش :

- هزينه نگهداري جوجه ها به طور قابل توجهي كاهش مي‌يابد.

- مصرف انرژي نيز كاهش مي يابد.

 

معرفی محصول:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

سیستم گرمایش از كف

 

آشنایی با سیستمهای گرمایش از كف:

با افزایش روز افزون جمعیت و همچنین كاهش منابع انرژی، مصرف بهینه انرژی امری بدیهی می باشد. در این راستا نقش سیستم های گرمایشی بهینه ساختمان ها و مجتمع های مسكونی در كنترل و بهینه سازی مصرف انرژی مهم و قابل تامل می باشد. سیستم حرارتی گرمایش از كف كه انتقال حرارت به صورت تشعشعی (تابشی) سهم زیادی در فرآیند گرمایشی آن دارد‏‏، در مقایسه با سایر سیستمهای حرارتی نه تنها در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی بلكه در مقوله رفاه و آسایش ساكنان ساختمان ها دارای نقاط قوت بسیاری می باشد. در سالهای اخیر ، سیستم گرمایشی از كف در كشورهای اروپائی و آمریكا بسیار متداول شده است و دلیل این گسترش روزافزون بهینه بودن مصرف انرژی ، توزیع یكسان گرما در تمامی سطح و فضا و دوری از مشكلات موجود در سایر روش ها ، به عنوان مثال سیاه شدن دیوارها ، گرفتگی و پوسیدگی لوله ها و… می باشد. استفاده از روش گرمایش از كف جهت گرمایش محل سكونت از دیرباز به طرق مختلف انجام می گرفته است. بطوریكه رومی ها زیر كف را كانال كشی كرده و هوای گرم را از آن عبور می دادند و كره ای ها دود حاصل از سوخت را قبل از اینكه از دودكش عبور كند از زیر كف انتقال می دادند. در سال 1940 نیز فردی بنام سام لویت برای این منظور لوله های آب گرم را در زیر كف قرار داد. دركشور ایران نیز درمناطق كوهستانی و سردسیر ازجمله آذربایجان این روش مورد استفاده قرار می گرفته، كه بیشترین مورد استفاده آن درحمام ها بود.

 

02.jpg

 

به طور كلی سه نوع روش گرمایش از كف موجود است:

1-گرمایش با هوای گرم

2-گرمایش با جریان الكتریسیته

3-گرمایش با آب گرم

به دلیل اینكه هوا نمی تواند گرمای زیادی را درخود نگاه دارد روش هوای گرم در موارد مسكونی چندان به صرفه نیست و روش الكتریكی نیز فقط زمانی مقرون به صرفه است كه قیمت انرژی الكتریكی كم باشد. درمقایسه با دو روش ذكر شده، سیستم گرمایش با آب گرم ( هیدرولیك) مقرون به صرفه تر و خوشایندتر می باشد. بدین خاطر سالهای متوالی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. روش گرمایش از كف به عنوان راحت ترین، سالم ترین و طبیعی ترین روش برای گرمایش شناخته شده است. همانطور كه افراد دریك روز سرد زمستانی توسط تشعشع خورشید احساس گرما می نمایند دراین روش نیز گرما را بوسیله انتقال حرارت تشعشعی (تابشی) از كف دریافت می كنند و یقیناً احساس آسایش بیشتری خواهند نمود. در این سیستم گرمایشی معمولاً دمای آب گرم موجود در لوله های كف خواب بین 30 تا60 درجه سانتی گراد می باشد كه درمقایسه با سایر روشهای موجود، كه دمای آب بین 54 تا 71 درجه سانتی گراد است، 20 تا40 درصد در مصرف انرژی صرفه جوئی می شود. در ساختمان هائی كه دارای سقف بلند می باشند استفاده از سیستم گرمایش از كف باعث كاهش مصرف انرژی و صرفه جوئی در مصرف سوخت می شود، به این خاطر كه در سایر روشها (مانند رادیاتور و بخاری) هوای گرم در اثر كاهش چگالی سبك شده و به سمت سقف می رود و اولین جائی را كه گرم می كند سقف می باشد (این موضوع به طور واضح درسمت چپ شكل زیر مشخص می باشد). به علت بالا بودن دمای هوا در كنار سقف میزان انتقال حرارت آن به سقف از هرجای دیگر بیشتر است و این عامل باعث اتلاف مقدار زیادی انرژی می شود. در روش گرمایش از كف ابتدا قسمت پائین كه مورد نیاز ساكنین است گرم می شود و هوا با دمای كمتری به سقف می رسد، كه این یكی از مزایای اصلی این سیستم می باشد. یكی دیگر از مزایای استفاده از روش گرمایش از كف كه امروزه بسیار مورد توجه واقع می شود آسایش و راحتی افراد می باشد، به طوریكه آسایش و راحتی فرد در محل سكونتش بدون اینكه از هر بابت دارای محدودیت باشد فراهم می شود. در نظر بگیرید كه بدن شما در یك اتاق بگونه ای گرم شود كه شما در هنگام استراحت هیچگونه هوای گرمی را استنشاق نكنید وتنفس شما بسیار ملایم صورت گیرد، این بهترین روش گرم كردن در یك آپارتمان و یا یك منطقه صنعتی است. همه اعضای بدن شما بخصوص پا كه بیشترین فاصله را با قلب دارد همیشه گرم خواهد ماند و این برای انسان بسیار مطلوب خواهد بود. همانگونه كه قبلاً اشاره شد در گرمایش بوسیله رادیاتور یا بخاری دمای قسمت پائین اتاق سردتر از بالای آن می باشد كه این حالت برای كودكان كه دارای اندام كوچكی هستند ناخوشایند است، بطوریكه افزایش البسه آنها برای جلوگیری ازبیماری، آزادی كودكانه آنها را محدود می كند. سیستم گرمایش از كف برخلاف رادیاتور كه هوای محل سكونت را به دلیل گرمای بیش ازحد خشك می كند، رطوبت را درحد متعادل نگه می دارد. همانطور كه می دانید بیشتر افراد از كثیف شدن دیوارها و محیط زندگی در اثر استفاده ازمنابع گرمایی همچون بخاری و رادیاتور احساس نارضایتی می كنند. از آنجا كه درسیستم گرمایش از كف جریان هوا به آرامی از پایین به بالا می باشد بنابراین دیوار ها پاكیزه می مانند. همین امر در مورد افرادی كه دارای آلرژی (حساسیت) هستند بسیار مورد اهمیت است زیرا كه محیط زندگی عاری ازهرگونه محرك خواهد شد. استفاده از این سیستم در مكانهایی همچون آشپزخانه و حمام كه كف آنها معمولاً خیس و مرطوب است مناسب بوده و باعث خشك شدن كف می شود. مسئله مهم دیگر اینكه در این روش رطوبت زمین كه دربعضی ازمنازل منجر به بروز بیماریهای مفصلی می شود از بین رفته و باعث كاهش درد بیماران مبتلا به ناراحتی هایی از قبیل رماتیسم خواهد شد. همچنین از رطوبت دیوارها و كپك زدن آن كه شكل خوشایندی ندارد جلوگیری می شود و دیگر اینكه در این سیستم جایی برای رشد و تكثیر حشرات موزی وجود ندارد. یكی دیگر از فواید سیستم گرمایش از كف این است كه دیگر فضای منزل یا محل كار توسط دستگاههای رادیاتور و بخاری اشغال نمی شود و به همین منظور آزادی بیشتری در تغییر دكوراسیون محل زندگی خواهید داشت. شاید به نظر آید كه به هنگام نصب سیستم كف خواب دیگر نمی توانید پوشش مورد علاقه تان را برای كف انتخاب كنید! ولی این طور نیست. مطمئن باشید كه شما می توانید برای پوشش كف منزل خود از هر نوع مصالحی ازجمله سنگ، سرامیك، كاشی پاركت چوب و فرش نیز استفاده كنید بدون اینكه تأثیری درگرمای مطلوب محیط شما بگذارد. یكی دیگر از مزایای استفاده از سیستم گرمایش از كف در روشهای ذوب برف می باشد بطوریكه از این روش برای ذوب یخ یا برف موجود در پیاده روها، لنگرگاههای بارگیری، جاده ها، ورودی ساختمانها و بیمارستانها، باند فرود هواپیما و زمینهای ورزشی از جمله زمین فوتبال وغیره كه دسترسی آسان و سریع به محل الزامی است می توان استفاده كرد. بطوریكه این روش علاوه بركاهش هزینه های برف روبی و نمك پاشی، در حفظ ساختار موارد گفته شده بسیار موثر خواهد بود.

 

03.jpg

 

فواید استفاده از سیستم گرمایش كفی

1- اسایش و آرامش در بالاترین حد ممكن : درجه حرارت ثابت و دائمی دركلیه طول زمستان در نزدیكی كف ساختمان و در محلی كه شما قرار دارید وجود خواهد داشت . این حالت بسیار دلپذیری است كه محیط اطراف پا گرم بوده و هوای مورد تنفس گرمای زیادی نداشته باشد. پروفیل دمایی سیستم گرمایش کفی به پروفیل ایده آل بسیار نزدیک است، گرما به آرامی از کف به سمت سقف منتشر می شود، پای گرم و سر خنک، به سلامت

کمک می کند.

04.jpg

 

2- ثابت بودن حرارت : بعلت جرم بسیار پوشش كف ساختمان در صورت هر گونه قطع برق و یا عوامل دیگر كه باعث توقف حرارت دهی مركزی باشد ، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روشها می باشد . در این سیستم ابتدا مدت زمانی طول می كشد تا كف زمین به درجه حرارت مطلوب برسد ، ولی پس از گرم شدن این حرارت به صورت باثبات تری در طول مدت زمستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت .

3- سبكی وزن ساختمان ، افزایش ارتفاع اتاقها : بعلت استفاده از یكنوع لوله با سایز پائین و همچنین حذف عبور لوله های تاسیساتی از روی یكدیگر ( كه عموما باعث بالا آمدن كف واحدها و پر كردن كف در زمان ساخت می شود ) ضخامت پوشش به مقدار زیادی كاهش می یابد. این امر ضمن كم كردن وزن ساختمان ( و در نتیجه استقامت بیشتر آن ) موجب افزایش ارتفاع سقف واحدها نیز می گردد.

4- صرفه جویی در مصرف سوخت : بعلت تماس مستقیم افراد با منبع گرمایش درجه حرارت اتاق در درجات پائین تری تنظیم می گردد. این امر موجب صرفه جویی 25 الی 40 درصد در مصرف سوخت خواهد شد .

5- آزادی عمل در دكوراسیون داخل منزل : بعلت قرار گرفتن این سیستم در داخل كف زمین اثاثیه را میتوان در هر گوشه از ساختمان قرار داد . این امر بخصوص در واحدهای كوچكتر و اتاق خوابهای بافضای محدود ، ملموس تر خواهد بود .

6- هوای پاكیزه تر و خشك نشدن هوا : در سیستم رادیاتوری ، عموما هوای اتاق خشك می شود . در بسیاری از موارد با قرار دادن كتری آب به روی رادیاتور سعی در افزایش رطوبت اتاق می شود . این مشكل در سیستم گرمایش كفی نمودی نخواهد داشت .

7- تمیزی دیوارها و اثاثیه منزل : بعلت سیكل گردش هوای داغ در زمان استفاده از رادیاتور عموما دیوارهای بالای رادیاتور بمرور زمان سیاه شده و دوده را بخود جذب می نماید . در سیستم گرمایش كفی ویرسبو این مشكل برطرف شده و دیوارها وسایر لوازم در طول زمان سیاه نخواهد شد .

8- افزایش ارزش منزل : استفاده از سیستم گرمایش كفی ویرسبو موجب افزایش ارزش منازل می شود اگر چه نصب این سیستم از لحاظ هزینه تفاوت چندانی باسیستم حرارت بتوسط رادیاتورهای مرغوب ندارد ، ارزش افزوده آن برای ساختمان بسیار بیشتر خواهد بود .

9- استفاده از منابع حرارتی مختلف : سیستم گرمایش كفی ویرسبو می تواند از منابع مختلفی برای تامین گرمایش استفاده كند . موتور خانه ، پكیچ و حتی حرارت خورشیدی می توانند در این سیستم مورد استفاده قرار گیرند .

10- خشك تر باقی ماندن زمینهای مرطوب و یا خیس : در صورت نصب سیستم گرمایش كفی ویرسبو در محلهای مانند آشپزخانه ، سرویسهای بهداشتی و زیر زمین ، در صورت خیس شدن كف این محلها بعلت شستشو بسرعت خشك خواهد شد .

 

 

روشهای کنترل دما در سیستم گرمایش کفی:

سیستم کنترل دمای بصورت دست

 

سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت مکانیک

 

سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت برقی

 

 

1. سیستم کنترل دمای بصورت دست

در این سیستم با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور،در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر می گردد.از مزایای این سیستم، اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی، میتوان اشاره نمود.

2. سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت مکانیک

در این سیستم با استفاده از نصب شیرآلات گرمایش کفی در داخل دیوار هر فضایگرمایشی، از طریق تنظیم ترموستات حرارتی نصب شده بر روی شیر گرمایش کفی داخل دیوار، دمای محیط مریوطه به صورت مکانیکی و اتوماتیک کنترل می گردد.در این روش داخل جعبه شیر گرمایشی، شیر تخلیه هوا نیز پیش بینی شده است.

3. سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت برقی

در این سیستم شیرهای برقی که به حس گرهای الکتریکی در هرمحیط به طورجداگانه وصل شده اند، فرمان قطع و وصل هرمدار حرارتی را دریافت نموده و عملیات تنظیم خودکار هر محیط را انجام می دهند.امکان دیگری همانند، دبی سنج و یا دماسنج نصب شده بر روی هر خروجی وورودی کلکتور امکان کنترل های مختلف و متنوعی را برای کاربر ممکن می سازد.سیستم اتوماتیک برقی پایپکس کاملترین روش کنترلی دمائی فضای گرمایش کفی می باشد.

 

انواع منبع تامین کننده حرارتی ممکن جهت سیستم گرمایشی از کف:

سیستمهای گرمایش از کف همانند سیستم رادیاتور قابلیت اتصال به انواع منابع تامین کننده حرارتی را دارا میباشند. ولی با توجه به راندمان بالای گرمایش کفی دمای مورد نیاز به بیشتر از 50 درجه نمیرسد. از طرف دیگر دمای مورد نیاز سیستم آبرسانی حد اقل 60 درجه می باشد. در نتیجه در ساختمانی که از گرمایش کفی استفاده می کند نیاز به دو مدار با درجه حرارت متفاوت ضروری است که به روشهای ذیل ممکن می باشد: استفاده از پکیج استفاده از موتورخانه با 2 دیگ کوچک استفاده از موتورخانه با یک دیگ و مبدل حرارتی استفاده از موتورخانه با یک دیگ و الکترو والو با مدار بای پاس

 

 

مدل سازی اتلاف گرمای سیستم گرمایش کف با استفاده از یک مدل دو بعدی متصل به زمین

 

05.jpg

 

گزارش حاضر، یک مدل شبیه سازی دو بعدی از اتلاف گرما و حرارت را توسط یک ورقه روی پایه، برای سیستم حرارتی کفی، معرفی می کند. وظیفه این سیستم مدل سازی تأثیر آرایش و شکل کف پی ساختمان در کارایی سیستم گرمایش است. این مدل می تواند برای طراحی خانه های دارای پتانسیل مناسب برای سیستم حرارتی کف با توجه به اتلاف گرما از طریق شکل و ترکیب کف و پی ساختمان، استفاده شود. بررسی ها نشان می دهد که برای یافتن میزان دقیق اتلاف گرما به زمین، مدل متحرک سیستم کف مهم است اما مهمتر از آن، تأثیر بسزایی است که پی ساختمان در اتلاف انرژی ساختمان ها که توسط سیستم حرارت کفی گرم می شوند، دارد. نتیجه این مدل سازی می تواند در طراحی خانه هایی با سیستم حرارتی کفی لحاظ گردد.

 

مدل شبیه سازی انرژی ساختمان

مدل سازی اتلاف گرمای سیستم گرمایش کف می تواند در یک مدل شبیه سازی شرایط حرارتی یک اتاق با گرمایش کف استفاده شود. بدین منظور مدل انتقال گرما را با خصوصیات مواد ثابت و پایدار مد نظر می گیرند. دیوارها، سقف، کف و پنجره ها با استفاده از یک متر حجمی کنترل محدود با یک طرح تهویه مجازی، مدل سازی می شوند. در این مدل، سیستم تهویه یک سیستم متعادل ساده است که دارای بازیافت گرما می باشد. اطلاعات آب و هوای ساعت به ساعت (اندازه گیری شده یا از یک طرح منبع سالانه) نیز به عنوان ورودی استفاده می شود.

 

06.jpg

 

بدین ترتیب، مدل در یک برنامه شبیه سازی با مدل هایی برای دیوارها،( شامل توضیح داخلی تشعشعات خورشیدی)، سقف، کف، تهویه، اتاق و اطلاعات آب و هوا با نام FHSim برای شبیه سازی گرمکن کف، بکار گرفته می شود. با استفاده از این برنامه، گرمکن کف، می تواند جزئیات به مصرف انرژی و اتلاف گرما به زمین را مشخص سازد. پیش بینی دقیق جریان گرما و حرارت نشان دهندۀ این مطلب است که ساختمان های بزرگ می توانند به خوبی بعنوان مدل قرار داده شوند که این کار بر پایه ویژگی بعد آنها استوار می باشد. علاوه بر این بهتر است که شبیه سازی دینامیکی حرارت در لوله های گرمکن کف برای محاسبۀ دقیق اتلاف گرما به زمین، در صورتیکه هم میانگین دقیق و هم ماکزیمم جریان گرما نیاز باشد، استفاده گردد. معمولاً مقدار متوسط حرارت کف گرم شده نیاز است. اما تخمین این مقدار دشوار می باشد زیرا این مقدار به لیست طویلی از فاکتورها وابسته است که شامل میزان مصرف انرژی خانه و مقاومت حرارتی بین سیستم گرمایی کف واتاق می باشد که حتی اشتباهات کوچک در این تخمین باعث ایجاد تفاوت های بزرگ در اتلاف گرمای پیش بینی شده به زمین می گردد. مدل استفاده شده در این مقاله می تواند برای مدل سازی تأثیر پی و ساختمان کف در مصرف انرژی و اتلاف گرما به زمین توسط اتصال مدل کف به یک اتاق سنجیده و استفاده شود. با استفاده از این مدل جامع، شبیه سازی دینامیکی اتاق و سیستم گرمایی کف قابل اجرا می باشد. در این مدل تأثیر عایق در ساختمان کف و پی در مصرف انرژی خانه مهم نشان داده شده است. اما اِشکال مدل این است که کند بوده و به تعداد داده های زیادی نیازمند است. در هر حال این مدل می تواند به عنوان گامی به طرف اجرای سیستم های گرمکن کف قلمداد گردد.

 

منبع و معرفی محصول:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

دستورالعمل و ضوابط کلی تاسیسات عایق بندی ساختمان در ایران

 

مقدمه :

تلاش برای بهینه سازی و مصرف سوخت در ساختمانها از اهداف عمده بخش ساختمان و مسکن می‌باشد تمامی فعالیتهائیکه می توانند به نوعی در بهینه سازی مصرف سوخت موثر باشند از قبیل : عایقکاری حرارتی ساختمان ، عایقکاری تاسیسات مکانیکی، استفاده از تجهیزات با راندمان بالا، مصالح مرغوب (مانند پنجره‌های دوجداره) و طراحی مناسب در راستای جلوگیری از اتلاف انرژی‌ از اهم فعالیتهای مدیریت ساختمان می باشد .

ضوابط و دستورالعمل ها :

تعریف ـ به منظور عملکرد و بهره‌برداری مطلوب از یک ساختمان رعایت اصول و بکارگیری سیستم‌های موثر در یک ساختمان یکی از شاخص های اصلی محسوب می شود

الف ـ ضوابط و دستوالعمل خاص منطقه

در این رابطه کلیه دستور العمل های اجرائی و ضوابط و مقررات در صدور پروانه های ساختمانی با در نظر گرفتن موارد مشروحه ذیل به عنوان پیوست نیز بایستی مدنظر و رعایت قرار گیرند .

 

۱-۱- رعایت نماهای متناسب و همگون و هماهنگ با شرایط اقلیمی منطقه و زیباسازی هر محله در ناحیه شهری .

۱-۲- رعایت الگوهای معماری تعیین شده درخصوص سقفهای شیبدار در شهرکهای تعریف شده .

۱-۳- پوشش مشبک (دیوار حائل و مقاوم) و زیبا در مقابل کولرهائی که در تراس نصب می شوند .

۱-۴- پوشش اطراف کانالهای کولر در بام ساختمانها با عایق حرارتی و مصالح ساختمانی ضرورت دارد .

۱-۵- اجراء‌سیستم ‌لوله ‌کشی دوگانه (جدا‌سازی آب ‌شرب ‌از آب غیرشرب) در سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه ها واحدهای ساختمانی به منظور صرفه جویی لازمه .

۱-۶- رعایت ضوابط و اجراء تونل های تاسیسات شهری براساس ضوابط تعریف شده به منظور استفاده بهینه و ایمنی از سیستم های : برق رسانی ، تلفن و ارتباطات ، آب خام (آتش‌نشانی و مصرف غیرشرب) و آب شرب به منظور ایمن سازی معبرهای ترددی شهرکها و محله ها و جلوگیری از تخریب خیابان می باشد .

۱-۷- اجراء لوله‌های فاضلاب (عدم استفاده از چاه‌های جذبی)و هدایت خطوط لوله‌های فاضلاب فرعی به خطوط اصلی دفع فاضلاب به تصفیه خانه مرکزی منطقه ضروری می باشد .

۱-۸- رعایت مقررات و ضوابط اصول ایمنی و حریم های تعریف شده شرکتهای : گاز ، آب و فاضلاب، برق و .. بایستی مدنظر قرار گیرند .

۱-۹- استفاده از آب غیرشرب جهت مصارف فضای سبز و سرویس های بهداشتی و تاسیساتی واحدهای ساختمانی و همچنین استفاده از مخازن آب خام ذخیره شده جهت آتش نشانی در موارد فوق الذکر به منظور جلوگیری از رکورد و غیرفعال شده سیستمهای آتش نشانی در هر محله از شهرکها مورد نظر است .

۱-۱۰- اجراء موتورخانه مرکزی جهت یک یا چند بلوک به منظور صرفه جوئی اقتصادی و فنی در مجموعه های ساختمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

ب ـ ضوابط و دستوالعمل عمومی و کلی

در این رابطه رعایت کلیه دستورالعملها و ضوابط کلی مندرج در کلیه مباحث مقررات ملی ساختمان نشریه ۱۲۸ و آئین نامه های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور که در زمینه های تاسیساتی و ساختمانی و بالاخص مطالب مهم مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان که توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام گردیده است بایستی به طور خاص و عام در کلیه طرحها و محاسبات تاسیساتی و ساختمان به عنوان پایه و اساس در نظر گرفته شوند.

• با توجه به اهمیت موضوع فهرست راهنمای مباحث تاسیساتی ساختمان و همچنین دستورالعمل‌های طراحی و محاسباتی تاسیساتی ساختمان را همراه با شرح مختصری از نکات مبحث نوزدهم که صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمانی می باشد (مطروحه ذیل) بیان می گردد .

 

۱- دستورالعمل های طراحی و محاسباتی تاسیساتی ساختمان

۲- فهرست راهنمای مباحث تاسیساتی ساختمان

۳- رئوس‌مطالب‌مهم مبحث نوزدهم و شرح مختصری صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان

۴- نقطه نظرات فنی و اقتصادی و نتایج حاصل از اقدامات بهینه سازی .

۵- پایه و اساس کنترل و بررسی طرحها و نظارت بر اجراء طرحهای تاسیساتی

فهرست راهنمای مباحث تاسیساتی ساختمان

رعایت مقررات و مطالب مندرج در راهنمای مباحث تاسیساتی (مکانیکی و الکتریکی) در طرح و اجراء و نظارت ضروری و براساس مصوبات لازم الاجراء می باشد .

- مبحث ۱۲ : ایمنی و حفاظت کار در حین اجراء

- مبحث ۱۴ : تاسیسات گرمایی تعویض هوا و تهویه مطبوع

- مبحث ۱۶ : تاسیسات بهداشتی

- مبحث ۱۸ : عایق بندی و تنظیم صدا

- مبحث ۱۹ : صرفه جویی و مصرف انرژی در ساختمان

راهنمای مباحث تاسیسات الکتریکی مقررات ملی ساختمان ایران عبارتند از :

- مبحث ۱۳ : طرح و اجراء تاسیسات برقی ساختمانها

- مبحث ۱۵ : آسانسورها و پله های برقی

- نشریه های سازکان مدیریت و برنامه ریزی کشور (برنامه ریزی و بودجه سابق نشریه ۱۱۰)

رئوس مطالب مبحث نوزدهم و شرح مختصری در صرفه جویی انرژی ساختمان

مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجراء و نظارت به دلایل فنی زیادی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد در این راستا رئوس مطالب و شرح مختصری از آن را در مصرف انرژی و صرفه‌جویی در ساختمان را به شرح ذیل ارائه می نمائیم و رعایت آن در طراحی ها، اجراء و نظارت و کنترل الزامی می باشد :

۱- مقررات کلی طرح و اجراء

۲- پوسته خارجی ساختمان

۳- تاسیسات مکانیکی

۴- روشنایی

۵- پیوست های مربوطه

 

پیوست ها مشتمل است بر :

الف ـ روش تعیین گره اینرسی حرارتی ساختمان

ب ـ روش محاسبه شاخص خورشیدی و تعیین گروه بندی

ج ـ گروه بندی جغرافیایی نیاز انرژی گرمایی و سرمایی سالانه

د ـ گروه بندی کاربری ساختمان

هـ ـ تعیین گروه ساختمان از نظر میزان صرفه جویی در انرژی

و ـ مقادیر فیزیکی اصل ، تعاریف و علائم

ز ـ مقادیر ضرائب حرارتی مصالح متداول

ح ‍ـ مقادیر مقاومت های حرارتی سطوح داخلی و خارجی ، پوست خارجی و لایه هوا

ط ـ اطلاعیه اولیه در مورد بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان

جزئیات پنجره دو جداره

window1.gif

جزئیات عایق کاری کفها

rear_detent.gif

جزئیات عایق کاری دیوارها

wall_detent1.gif wall_detent2.gif

جزئیات عایق کاری سقفهای صاف

roof_detent1.gif roof_detent2.gif

 

جزئیات عایق کاری سقفهای شیبدار

slope_roof_detent1.gif slope_roof_detent2.gif

  • Like 4
لینک به دیدگاه

محاسبه بار برودتی:

-------------------------------

 

باربرودتي مقدار گرمايي است كه ساختمان در روز طرح فصل تابستان در واحد زمان مي گيرد. برخلاف بار حرارتي ساختمان كه عوامل بوجود آورنده آن محدود است، مؤلفه هاي تشكيل دهنده بار برودتي متعدد و شامل عوامل مختلف در داخل و خارج ساختمان مي باشد. قدم اول در طراحي سيستم هاي برودتي، بررسي اوليه شرايط ساختمان مي باشد.

1)تعيين شرايط آب و هوايي، طرح خارج

2)تعيين شرايط طرح داخل طبق منحني آسايش

3)جنس ديوارها و مقاومت حرارتي

4)جهت ساختمان در مقابل باد يا خورشيد

5)موقعيت ساختمان نسبت به ساختمانهاي اطراف

6) نحوه تابش آفتاب

7)مشخصات پنجره ها (ابعاد، قاب، مواد تشكيل دهنده، تعداد جدارشيشه ها )

8)تعداد افراد حاضر در ساعت طرح و نوع فعاليت و مدت زمان حضور

9)سيستم روشنايي

10)مشخصات وسائل برق و حرارتي

11)مشخص بودن بهره برداري از فضا

12)تعيين مسير كانال كشي ها و جايگاه تجهيزات

13)بررسي نحوه نصب تجهيزات

14)تعيين مشخصات سيستم هاي برق و آب

15)سيستم فاضلاب

16)بررسي فنداسيون ها

17)بررسي كدهاي بين المللي و محلي براي اجراي پروژه

 

4-2- اجزاء باربرودتي:

مشابه بار حرارتي، بار برودتي هم براي ساعت و روز طرح در تابستان مطرح مي شود و به صورت گرماي

محسوس و نهان خواهد بود كه مي توان آن را به دو قسمت كلي تقسيم كرد :

 

الف )بارهاي دريافتي از خارج ساختمان:

1) بار تابش خورشيدي بر پنجره ها

2) بار تابش خورشيد بر جدار غير شفاف ساختمان

3) اختلاف دماي داخل و خارج ساختمان

4) بار نفوذ هواي خارجي

 

ب) بارهاي توليد شده در داخل ساختمان:

1) بار برودتي ناشي از حضور افراد (تعريق (نهان) ، تشعشع و همرفت )

2) بار سيستم روشنايي

3) باردستگاه ها و وسائل حرارتي (حرارت بصورت محسوس و نهان است) در صورت استفاده از هود مناسب، به مقدار قابل توجهي از اين بار كم مي شود.

4) بار موتورهاي الكتريكي (يخچال و….)،حرارت توليدي محسوس است.

5) بار لوله ها و تانكهاي داغ

6) بارهاي متفرقه (عبور كانال از منطقه و …)

4-3-حرارت خورشيدي

فاصله خورشيد تا زمين در نيمكره شمالي در تابستان كمتر از زمستان است و براي نيمكره شمالي كه ما در آن قرار داريم خورشيد در زمستان كمترين فاصله تا زمين و در تابستان بيشترين فاصله را دارد . اما علت اينكه در زمستان انرژي كمتري نسبت به تابستان به زمين مي رسد، تابش خورشيد به زمين در زمستان بصورت مايل و در تابستان بصورت عمود است. در زمستان گرچه فاصله خورشيد تا زمين كمتر از فصول ديگر سال است، اما به علت تابش مايل، بيشتر انرژي آن در برخورد با لبه بيروني اتمسفر (يا جو زمين) بازتابش يا جذب شده و از شدت تابش آن به زمين كاسته مي شود.

در زاويه 30 درجه تابش، بيشترين تابش از شيشه ها وارد فضاي داخل مي شود. زيرا چنانچه زاويه تابش از30 درجه كمتر باشد حرارت بيشتري توسط اتمسفر جذب مي شود و اگر بيشتر از30 درجه باشد درصد بيشتري از انرژي تابيده شده بازتابش مي شود.

بخش بزرگي از اشعه هاي خورشيدي در برخورد با ذرات مختلف به فضاي ماورا اتمسفر باز تابش ميکند و يك بخش هم توسط خود اتمسفر جذب مي شود. بخشي از اشعه خورشيد هم در داخل محيط پراكنده مي شود. حرارت خورشيدي وارد شده به شيشه پنجره ها، بستگي به موقعيت آن در روي سطح زمين، روز، ساعت، جهت و موانع مختلف بستگي دارد.

4-4- عكس العمل شيشه ها :

شيشه هاي معمولي بخش كوچكي از حرارت خورشيدي را جذب (5تا 6 درصد)و بقيه را بازتابش يا عبور مي دهند كه مقدار آن بستگي به زاويه تابش دارد. در زاويه 30 درجه، انرژي دريافتي اتاق از طريق شيشه ها بيشينه است.

مقدار حرارت خورشيدي دريافتي از يك شيشه معمولي در يك ساعت با زاويه تابش30 درجه براي جهت هاي مختلف پنجره (شمالي، جنوبي، غربي يا شرقي)، ماه هاي مختلف سال، تمام ساعات روز و به ترتيب عرضهاي جغرافيائي30 و40 درجه شمالي آورده شده است. در مقادير اين جداول، انتقال حرارتي که در اثر اختلاف دماي هواي دو طرف شيشه از ضخامت آن عبور کرده و وارد اتاق مي شود، لحاظ نشده است.

شرايط استفاده شده در جداول 4-1 و 4-2 :

1) قاب پنجره چوبي (%85 پنجره شيشه و مابقي چوب است)

2) عدم وجود مه و گرد و غبار در هوا

3) ارتفاع سطح دريا

4) نقطه شبنم در نظر گرفته شده

 

مقادير Bold نوشته شده در جداول مذكور، بيان كننده حرارت خورشيدي دريافتي بيشينه در آن ماه براي جهتي است كه پنجره در معرض آن است. مقادير Bold كه در داخل مستطيل نوشته شده، بيان كننده حرارت خورشيدي دريافتي بيشينة ساليانه براي جهتي است كه پنجره در معرض آن قرار دارد.

در مرجع کتاب جامع کرير، براي عرضهاي جغرافيايي مختلف، جداول مشابه داده شده است. (شهرهاي ايران بين حدود 30 و 40 درجه شمالي قرار دارند.)

 

4-5-شيشه هاي غير معمولي و وسائل توليد سايه:

شيشه هاي غير معمولي اغلب حرارت خورشيدي بيشتري جذب مي كنند زيرا:

الف)ممكن است داراي ضخامت بيشتري باشند.

ب) ممكن است مخصوصا از جنس جاذب حرارت ساخته شده باشند

(منبع airchange )

  • Like 5
لینک به دیدگاه

رادياتور

رادياتور وسيله گرمايشي است كه حرارت را به دو طريق جابجايي و تابشي از خود بيرون مي‌دهد. رادياتورها را مي‌توان از مواد مختلف نظير آلومينيوم، فولاد و يا چدن و با طراحيهاي متفاوت (پره‌اي، تخت و لوله‌اي) ساخت. مي‌توان گفت از نظر كارايي انرژي براي گرم كردن يك فضاي مشخص رادياتوري كه داراي ظرفيت حرارتي بيشتر، وزن و حجم آبگيري بهينه و در نتيجه سرعت پاسخ بالاتر باشد، مناسب است. همچنين جهت افزايش كارايي رادياتور استفاده از شيرهاي ترموستاتيك رادياتور بمنظور كنترل دماي اتاق ضروري است و در نتيجه ماند حرارتي كمتر (وزن كم و حجم آبگيري پايين) در رادياتورها سبب مي‌شود تا دفعات باز و بسته شدن شير ترموستاتيك افزايش يابد كه اين امر سبب مي‌شود تا عمر مفيد آن كاهش يابد. البته مهمترين پارامتر كه بيشترين تاثير را در بهينه‌سازي مصرف انرژي دارد، انتخاب رادياتور مطابق گرماي مورد نياز فضاي طراحي شده مي‌باشد و توجه به اين نكته حائز اهميت است كه انرژي در رادياتورها يك پارامتر مي‌باشد و پارامترهاي ديگري نظير شكل ظاهري و زيبايي رادياتور، كيفيت رنگ، مقاومت مكانيكي آن، طول عمر و مقاومت در برابر خوردگي و همچنين داشتن سطح صاف و بدون لبه تيز، پرداخت سطح نهايي و ... موثر است و در طراحي، ساخت و انتخاب رادياتور بايد تمامي موارد فوق لحاظ گردد.

 

آزمايشگاه تعيين مشخصات رادياتور

 

اتاق آزمون از يک اتاقک دوجداره با جداره ميانی خنک شونده كه سيال سرد (آب) در آن جريان دارد، تشكيل شده است. كنترل دمای اتاق با استفاده از سيستم تبريد و با تنظيم دمای جداره ميانی، انجام مي‌شود. آب گرم ورودي به رادياتور توسط يك آبگرمكن مركزي تامين مي‌شود. تنظيم دمای اتاقک و دمای آب ورودی و خروجی از رادياتور با استفاده از تجهيزات كنترلي انجام مي‌شود. در هنگام انجام آزمايش تمامي اطلاعات نظير دما، فشار و دبي جريان اندازه‌گيري و در رايانه مركزي ثبت مي‌شود. برروي هر رادياتور آزمايشات مختلفي نظير تعيين ظرفيت حرارتي رادياتورها، تست فشار مجاز، تعيين ابعاد رادياتور، تعيين وزن رادياتور و حجم آبگيري آن انجام مي‌شود.

01.jpg

 

 

مشخصات رادياتورهاي كشور

 

02.jpg

 

مشخصات لازم مطابق استاندارد EN-442

  • مشخصات سازنده
     
  • نوع رادياتور
     
  • ظرفيت حرارتي در DT=50K
     
  • منحني نمايي تغييرات ظرفيت حرارتي با تغيير درجه حرارت
     
  • ابعاد و اندازه‌ها شامل
     

  • ضخامت

     

  • ارتفاع

     

  • طول

     

  • اندازه، نوع و موقعيت اتصالات
     
  • وزن
     
  • حجم آبگيري
     
  • ماكزيمم فشار عملكرد
     
  • ماكزيمم دماي عملكرد
     

مهم نيست كه رادياتور فولادي باشد و يا آلومينيومي، مهم چگونگي توليد و كيفيت رادياتور مي‌باشد. يك رادياتور ايده‌آل وي‍ژگيهاي زير را دارد.

 

الف- انرژي

 

  • بيشترين ظرفيت حرارتي در كمترين فضاي ممكن (يا همساز با معماري ساختمان)
  • ماند حرارتي بهينه
  • سازگاري رادياتور با فضاي مورد نياز گرمايش و مهمتر از آن همخواني رادياتور و سيستم توليد گرما

ب- ساير پارامترها

 

 

  • شكل ظاهري و زيبايي رادياتور
  • كيفيت رنگ
  • مقاومت مكانيكي
  • مقاومت در برابر خوردگي
  • طول عمر

 

  • داشتن سطح صاف و بدون لبه تيز
  • كيفيت پرداخت سطح نهايي
  • نوع اتصالات و سهولت در نصب
  • قيمت مناسب

 

 

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

لوله های چند لایه

 

 

لوله هاي فلزي و پليمري هر كدام داراي نقاط قوت و ضعف مخصوص خود ميباشند.در طراحي و توليد لوله هاي 5لايه سعي گرديده با تلفيق پليمر و فلز، از مزاياي هر دو استفاده و نقاط ضعف آنها پوشش داده شود. لوله هاي تلفيقي خصوصياتي چون عمر زياد ،عدم پوسيدگي و خوردگي ، مقاومت شيميايي ، سرعت و سهولت در نصب را از لوله هاي پليمري ، عدم نفوذ اكسيزن و انبساط طولي نا چيز را از لوله هاي فلزي به ارث برده اند.

ساختار تركيبي لوله هاي چند لايه سان پکس چگونه است؟

لوله هاي سان پکس از نوع لوله هاي فلزي يا مركب هستند كه از تركيب چند لايه و يك لايه فلزي تشكيل شده اند. در اين نوع لوله ها لايه داخلي و خارجي پليمري بوده و لايه فلزي در ميان پليمرها واقع شده است . اين ساختار در شكل زير در برش مقطعي لوله نشان داده شده است .

Looleh_5_layeh_1.gif

 

مواد اوليه پليمري مورد استفاده در لوله هاي چند لايه در دو نوع , و با استفاده از پليمرهاي PEX يا PERT توليد ميشود. نماد AL درنام عمومي لوله هاي نشان دهنده ي لايه ي آلومينيوم است.

پلي اتيلن مشبك يا PEX نخستين پليمر مورد استفاده در توليد لوله هاي تلفيقي است. و در واقع همان مواد پلي اتيلن ميباشدكه ساختار مولكولي طولي آن ، با روشهاي شيميايي ( يا توسط تشعشع) به ساختار شبكه اي تبديل شده و در نتيجه پليمر قدرت تحمل حرارت وفشار بيشتري را پيدا ميكند.

پليمر PERT نخستين پليمري است كه اختصاصاً براي توليد لوله طراحي و عرضه شده است . استفاده از PERT در لوله هاي تلفيقي براي نخستين بار در سال 1997 با شعار « يك لوله براي همه ي كاربردها » آغاز گرديد . اين پليمر پيشرفته, كوپليمري از اكتن و اتيلن است و وجود زنجيره هاي هشت گانه ي كربن در ساختار آن باعث ميشود كه ضمن دستيابي به مزاياي بيشتر , نياز به مشبك كردن براي افزايش مقاومت در مقابل فشار و حرارت از بين برود.

خصوصیت مواد پلیمری PEX تحمل حرارت تا 95 درجه سانتیگراد می باشد در حالی که پلیمر PERT صيقلی تر می باشد و چسبندگی بیشتری نسبت به لایهAL دارد ولی از نظر تحمل حرارت آب گرم تا 80 درجه سانتیگراد توصیه می شود .

مزاياي وجود لايه آلومينيوم AL

هر چند لوله هاي پليمري مانند پلي اتيلن, پلي پروپيلن , پلي بوتيلن و پلي اتيلن شبكه اي شده, داراي مزاياي نسبت به لوله هاي فلزي ميباشند. ولي داراي دو محدوديت مهم زير نيز هستند:

ضريب انبساط حرارتي زياد

بطور كلي ضريب انبساط حرارتي مواد پليمري در مقايسه با فلزات بسيار بالا ميباشد. بعنوان نمونه ضريب انبساط حرارتي پلي پروپيلن و پلي اتيلن در محدوده 19/0-14/0 ميباشد در صورتي كه ضريب انبساط حرارتي فلزات كمتر از 02/0 ميباشد . هنگامي كه آب گرم دخل لوله هاي پليمري جريان يابد طول لوله ها افزايش مييابد و در صورت بسته بودن شبكه لوله كشي ايجاد تنش هاي حرارتي كرده و طول عمر لوله را كاهش ميدهد.

نفوذ اكسيژن

نفوذ اكسيژن به داخل آب بخصوص در سيستم هاي حرارتي مثل شوفاژ تخريب اجزاي فلزي را به شدت افزايش ميدهد.

استفاده از لايه آلومينيوم موجب حل دو مشكل فوق ميشود. مشخصات آلومينيوم مصرفي در اين لوله ها بر اساس استاندارد ASTM به صورت زير مي باشد:

استحكام كششي: حداقل Mpa 100 (Psi 14600)

درصد افزايش طول در نقطه پارگي : 20%

ضخامت : بين 3/0-2/0 ميلي متر ( بسته به قطر لوله)

استفاده از آلومينيوم هاي آلياژي كه داراي استحكام بالا ميباشد داراي دو مزيت است:

استحكام بالاي لوله

قابليت جوش بهتر

نكته حائز اهميت در كاربرد لايه آلومينيوم , جوش طولي آن ميباشد . اگر لايه آلومينيوم بدون جوش استفاده شود در استحكام لوله ها نقش مهمي را ايفا نخواهد كرد. جوش فويل آلومينيوم با ضخامت حدود 200 تا 300 ميكرون تكنولوژي بالايي را ميطلبد كه در توليد سان پکس اعمال شده است .

لايه چسب

همانطوري كه در ساختمان سان پکس شرح داده شده بين لايه آلومينيوم و لايه هاي داخلي و خارجي پليمر از دو لايه چسب استفاده شده است . قابل توجه است كه چسبندگي پليمر به آلومينيوم , ضعيف مي باشد و استفاده از چسب الزامي است.

چسب مورد استفاده بايستي داراي خواص زير باشد: استحكام چسبندگي بالا به سطح آلومينيوم و پليمر.

مقاومت حرارتي بالا بطوريكه تا دماي 110 درجه سانتيگراد در زمان طولاني مقاوم باشد.

قابليت فرآيند درخط توليد لوله

برخي از مزاياي لوله هاي چند لايه سان پکس انبساط طولي ناچيز

تحمل فشار و دماي بيشتر نسبت به ساير لوله هاي پليمري

عدم نفوذ اكسيژن

عدم رسوب گذاري

افت فشار ناچيز

مقاومت شيميايي

نياز به عايق كاري كمتر

انعطاف پذيري و استفاده از اتصالات كمتر

مقاومت بيشتر از ساير لوله ها در برابر زلزله

مقاومت در برابر ضربه قوچ (water hammer)

عدم رسوب گذاري

تحمل فشار و دماي بيشتر نسبت به ساير لوله هاي پليمري

توليد بر اساس استاندارد 15 اتمسفر تحمل فشار و 95 درجه سانتيگراد موجب گرديده است نسبت به ساير لوله ها دماي بيشتري را در طول زمان تحمل نمايد.

انبساط طولي ناچيز

با توجه به ضريب انبساط حرارتي بالاي مواد پليمري در مقايسه با مواد فلزي, طول لوله هاي پليمري در معرض دماي بالا افزايش زيادي خواهد داشت . به عنوان مثال اگر 50 متر لوله پلي پروپيلن از دماي 20 درجه سانتي گراد به دماي 70 درجه سانتيگراد برسد حدود 450 ميليمتر افزايش طول خواهد داشت . اين افزايش طول سبب ميشود كه :

در لوله تنشهاي حرارتي ايجاد شود.

لوله ها خميده شده و در صورت صحيح نبودن

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به سيستم لوله كشي آسيب وارد شود.

درهنگام لوله كشي مساله افزايش طول در نظر گرفته شود.

برخلاف لوله هاي پليمري كه داراي مشكلات فوق ميباشند ، لوله هاي سان پکس به جهت دارا بودن لايه فلزي داراي ضريب انبساط حرارتي پايين ميباشند. اين مساله در جدول زير نشان داده شده است .

Looleh_5_layeh_2.gif

عدم نفوذ اكسيژن

مواد پليمري مانند پلي اتيلن , پلي پروپلين , پلي بوتيلن و ... سد خوبي در برابر عبور اكسيژن نميباشند . نفوذ اكسيژن به داخل آب سبب تشديد خوردگي در اجزاي فلزي شبكه هاي آبرساني ميشود. اين مساله بخصوص در سيستمهاي حرارتي سبب تخريب اجزاي شوفاژ و مبدلهاي حرارتي ميشود.

عدم رسوب گذاري

علاوه بر مواردي كه اشاره شد سطح داخلي لوله هاي 5 لايه در مقايسه با لوله هاي فلزي داراي سطح بسيار صيقلي ميباشند كه اين ويژگي علاوه بر كاهش رسوب گذاري سبب كاهش افت فشار درشبكه آبرساني شده و امكان استفاده از لوله هايي با سايز كمتر جهت كاهش هزينه را فراهم مينمايد.

افت فشار ناچيز

بواسطه داشتن سطح داخلي صاف و صيقلي ( به گونه اي كه ميتوان گفت بستر آن همانند شيشه است ) كمترين افت فشار را در لوله كشي ايجاد ميشود. افت فشار در يك مسير آب , برابر با مجموع افت فشار در طول لوله و افت فشار در اتصالات و تغيير مسير ميباشد . افت فشار در لوله حامل جريان معمولاً از دو عامل نشأت ميگيرد.

الف ) زبري سطح داخلي لوله ( افت فشار استاتيك ايجاد ميكند )

ب) تغيير سرعت يا تغيير جهت جريان ( افت فشار سرعت يا اصطكاكي ايجاد مي كند ) حال مختصراً به بررسي موارد افت فوق ميپردازيم :

افت فشار استاتيك يا اصطكاكي his or hif

اين افت فشار معمولاً در سيستمهاي انتقال سيال با رابطه:f(L/D).V2/2g his = بيان ميشود . هر قدر زبري سطح داخلي لوله (є) زياد باشد نسبت زبري به قطر لوله D) /(є افزايش مييابد و مقدار f (ضريب اصطكاك ) نيز افزايش يافته و در نهايت مقدار افت فشار استاتيك (his) بيشتر ميشود.

لوله سان پکس داراي زبري بسيار ناچيز ميباشد. ((є = 0.007mmيعني نسبت D) /(є لوله سان پکس بسيار كوچك است كه اين مسئله , كوچك شدن f و در نهايت كوچك شدن افت فشار استاتيك (his) را بدنبال دارد كه يكي از مهمترين اهداف طراحي سيستم هاي انتقال سيال ميباشد.

افت فشار سرعتي hiv

اين افت فشار تابع سرعت جريان سيال است مهمترين عواملي كه اين افت فشار را بوجود ميآورد عبارتست از : تغيير جهت جريان ناشي از بكار بردن اتصالات زياد و در نهايت آشفتگي در مسير جريان سيال.

با استفاده از لوله سان پکس ميتوانيم در بكار بردن اتصالات صرفه جويي كنيم ( بواسطه انعطاف پذير بودن و خم شدن لوله) و علاوه بر كنترل هزينه ها افت فشار سرعتي را در لوله ها مهار كنيم . اتصالات يا بطور كلي تغيير مسير با رابطه:

hiv or hif = åk.v2/2g در جريان سيالات ايجاد افت فشار ميكنند و هر قدر تعداد اتصالات كمتر باشد مقدارåk در رابطه فوق كمتر و در نهايت hiv (افت فشار سرعتي ) كاهش مييابد. بنابراين براي داشتن كمترين افت فشار در سيستم هاي لوله كشي , لوله سان پکس بهترين ابزار انتقال سيالات ميباشد.

مقاومت شيميايي

وقتي بحث مقاومت شيميايي پيش ميآيد عموماً اطلاعات مورد نياز به صورت جداول در اختيار قرار ميگيرد تا كاربر با مراجعه به اين جداول به درستي قضاوت نمايد . در اين قبيل جداول عموماً اثر غلظت و دماهاي متفاوت لحاظ ميگردد. نمونه اي از اينگونه جدوال در ذيل آورده شده است . با توجه به مقاومت شيميايي پليمر در مقايسه با فلزات, لوله هاي پلي اتيلن و پلي پروپيلن داراي كاربرد بسيار وسيعي در صنايع شميايي مي باشد.

توصيه ميشود كه در استفاده از اين لوله ها جهت مواد شيميايي حداكثر دقت بعمل آيد و به اتصالات فلزي نيز توجه شود.

نياز به عايق كاري كمتر

ضريب هدايت حرارتي لوله سان پکس پايين ميباشد (K="0.43" W/m.k ) . يعني اين مقدار حدود 02/0 لوله هاي فلزي ميباشد ( به معناي اتلاف انرژي ناچيز) .

با داشتن اين خاصيت ، لوله سان پکس به خصوص در فصلهاي زمستان و تابستان نياز به عايق بندي كمتري دارند. ( ديده ميشود كه لوله هاي فلزي را كه بصورت روكار نصب ميشوند با پشم شيشه يا ماده ديگري عايق بندي مي كنند تا در فصل زمستان از يخ زدگي و در فصل تابستان از گرم شدن بي رويه آب داخل لوله بواسطه سرما يا گرماي محيط جلوگيري شود) در حاليكه اگر لوله سان پکس بصورت روكار نصب شود. علاوه بر داشتن زيبايي ، احتياجي به هيچ گونه عابق بندي ندارد زيرا لوله مذكور داراي ضريب هدايت حرارتي پاييني در حدود مواد عايق ميباشد .

انعطاف پذيري و استفاده از اتصالات كمتر

نسبت مناسب بين آلومينيوم و ماده پليمري باعث خم شدن آسان لوله حتي با دست ميشود و لوله دقيقاً شكل داده شده را به خود ميگيرد. اين لوله با وجود اينكه محكم است اما سبك ميباشد و حمل و نقل آن آسان ميباشد . همچنين در مقابل فساد مقاوم است. با توجه به آنكه لوله هاي فلزي قابليت استحكام و لوله هاي پليمري قابليت انعطاف پذيري خوبي دارند انتظار ميرود كه لوله هاي تركيبي هر يك از اين خواص را تا حدود زيادي داشته باشند . آزمونهاي انجام شده بر روي لوله هاي تركيبي نشان ميدهد كه اين لوله ها در مقابل ضربات و تنشهاي وارده انعطاف پذيري و مقاومت بالايي داشته و بر خلاف انواع لوله هاي پلاستيكي به دليل وجود لايه آلومينيوم مياني در مقابل صدمات مكانيكي تقويت شده اند . سان پکس عليرغم مقاومت آلومينيوم بالا به راحتي خم ميشود. حداقل شعاع انحنا 5 برابر قطر خارجي لوله ميباشد.

مقاومت بيشتر از ساير لوله ها در برابر زلزله

همچنين قابل ذكر است كه سان پکس طبق نظريه كارشناسان مرتبط ، مقاومت بسيار خوبي در برابر زلزله از خود نشان ميدهد و در سيستم هاي لوله كشي با طراحي مناسب ، تنشهاي بوجود آمده ناشي از شكست گسلها را بهنگام وقوع زلزله محو ميكند.

مقاومت در برابر ضربه قوچ WATER HAMMER

لوله هاي چند لايه بواسطه مسلح بودن به لايه آلومينيوم مقاومت قابل توجهي در برابر نيروهاي اضافي ناشي از جريان سيال از خود نشان ميدهد . پديده مهمي كه برخي مواقع در جريان سيالات و به خصوص در زمان اغتشاش جريان اتفاق ميافتد پديده ضربه قوچ ميباشد. اين پديده در اثر تغيير ناگهاني سرعت جريان آب در لوله و يا انسداد پيدرپي مسير جريان آب ( مثلاً كه شير آب را بطور ناگهاني باز ميكنيم و يا ميبنديم ) بوجود ميآيد بطوريكه فشار زيادي در آب ايجاد ميشود كه بصورت موج در امتداد لوله و خلاف جهت جريان حركت نموده، پس از برخورد به مانع باز ميگردد و با عمل رفت و برگشت موج فشار تا زمان استهلاك كامل آن ادامه مييابد . اين فرآيند بعضي اوقات باعث شكستن لوله هاي غير مسلح و معمولي ميشود و با صداي زيادي توام است. لوله سان پکس در برابر پديده ضربه قوچ مقاومت بسيار خوبي از خود نشان ميدهد و اين پديده هيچگاه نميتواند اين نوع لوله را تخريب كند.

عدم رسوب گذاري در داخل لوله

جدار داخلي لوله هاي سان پکس نسبت به جدار داخلي لوله هاي فلزي رايج ، بسيار صيقلي هستند. اين امر امكان رسوبگذاري معدني را منتفي مينمايد از طرفي بدليل عدم رسوب گذاري افت فشار در داخل لوله ها بسيار ناچيز خواهد بود و بنابراين انتخاب لوله هايي با قطر كمتر فراهم ميشود.

كاربرد لوله هاي چند لايه

آب آشاميدني

لوله كشي گاز

كاربرد در صنعت و پزشكي

كاربرد در سيستم هاي حرارتي و برودتي

سيستم گرمايش كفي

آب آشاميدني

در سایر كشورها نظير انگليس , فرانسه, آلمان , سوئيس , اتريش , چين و ژاپن استفاده از لوله های 5 لایه به تایید سازمانهای بهداشتی رسیده است ، بنابر اين طعم و مزه آب تغييري نخواهد كرد. همچنين از اين لوله ها ميتوان جهت انتقال آب گرم مورد مصرف در شستشو نیز استفاده كرد.

لوله كشي گاز

براي لوله كشي گاز طبيعي بايد از لوله هایی استفاده شود كه در مقابل گاز نفوذ ناپذير باشد, فشار بالايي را تحمل كند و هيچگونه فعل و انفعال شيميايي در داخل لوله صورت نگيرد . در همين راستا لوله هاي مركب ( PEX - PEX- AL ),(PRT-AL-PRT) ضمن دارا بودن اين ويژگيها داراي ايمني بالايي ميباشد به همين دليل در آمريكا و برخي از كشورهاي اروپايي و آسيايي از اين محصولات براي لوله كشي گاز طبيعي استفاده ميشود.

كاربرد در صنعت و پزشكي

در صنايع غذايي دارويي و اغلب مواد شيميايي جايي كه دماهاي كمتر از دماي آب جوش مطرح باشد امكان استفاده از لوله هاي مركب( PEX - PEX- AL ),((PRT- AL- PRT وجود دارد اين لوله ها در صنايع پزشكي نظير گازهاي طبي و سيستمهاي دياليز مورد استفاده قرار ميگيرند. در صنايع سنگين نظير كشتي سازي و ماشين سازي و همچنين در كارخانه هاي توليد مواد شيميايي كه لوله هاي فلزي كارآيي ندارند نيز از اين لوله ها استفاده ميشود.

كاربرد در سيستمهاي حرارتي و برودتي سيستم كف خواب floor heating

امروزه يكي از كاربرد هاي عمده و مهم لوله هاي چندلايه (PEX-AL-PEX)( PRT - PRT- AL ) استفاده در سيستمهاي حرارتي و برودتي ميباشد . در صورت استفاده از اين لوله ها در سيستمهاي حرارتي حداكثر دماي مجاز براي كاركرد بلند مدت 95 درجه سانتيگراد ميباشد. اين لوله ها يا بصورت اتصال به رادياتورها بر طبق روشهاي رايج بكار گرفته ميشوند و يا اينكه از طريق روش كف خواب ( با قرار دادن لوله ها به يكي از شكلهاي مارپيچ يا كفي حلقوي درون بتون) مورد استفاده قرار ميگيرند . در روش اخير با معلوم بودن جنس مصالح ساختماني ، مساحت اتاق ، تعداد پنجره ها و شرايط ، امكان محاسبه طول لوله هاي مركب جهت خوابانيدن دركف اتاقها وجود دارد ضمن اينكه اين لوله ها قابل استفاده در سيستمهاي برودتي از قبيل فن كويل , سردخانه , سيستمهاي مولد سرما و غيره ميباشند. قابل ذكر است كه در سيستمهاي حرارتي كف خواب floor heating امكان استفاده از انواع لوله هاي فلزي بعلت ايجاد رسوب و افت فشار وجود ندارد . در شكلهاي زير نمونه هايي از يك سيستم كف خواب نشان داده شده است .

انتخاب صحيح يك سيستم گرمايشي نقش مؤثري در تأمين آسايش ساكنين ساختمان دارد. در سيستم هاي مدرن گرمايش و سرمايش تابشي ضمن امكان پوشش وسيعتري توسط لوله ها و پانلها ميتوان دماي 15 درجه سانتيگراد را در حالت سرمايش و دماي بين 35 تا 50 درجه سانتيگراد را براي حالت گرمايش ايجاد نمود . البته به دليل رخ دادن حالت چگالش و ميعان قطرات آب روي سطوح سرد نميتوان براي سرمايش تابشي از دماهاي كمتر استفاده نمود.چون در سيستمهاي گرمايشي ديگر جريان هوا عامل اساسي به شمار ميآيد در نتيجه آلودگي ناشي از اختلاط هواي محيطهاي مجاور در اثر حرارت هوا نيز امري غير قابل پيشگيري است كه اين مساله در سيستم تابشي وجود ندارد. بنابراين از لحاظ بهداشتي و كاهش آلودگي محيطهاي كار و زندگي و بهره وري افراد ساكن در محل , بسيار مناسبتر است.

اين برتري عامل موثري در كار برد اين روش در بيمارستانها و اتاقهاي عمل است كه از هزينه فيلتر كردن هوا در محيطهاي تميز نيز به مقدار زيادي ميكاهد . همچنين به دليل حذف دستگاهها و تجهيزات گرما ساز و سرما ساز در محل مصرف مانند بخاري ويا رادياتور , از اين روش , به ويژه در آپارتمانهاي كوچك , راهروها و دالانها ميتوان استفاده بيشتري نمود. در سالنهاي اجتماعات , تالارها و موزه ها نيز به دليل بلند بودن سقف معمولاً گرما به ارتفاع نزديك سقف منتقل ميشود و براي گرمايش محيط نياز به فعاليت دستگاههاي گرما ساز به ميزان بيشتري به وجود ميآيد كه اين مهم علاوه بر مصرف انرژي بيشتر باعث استهلاك تجهيزات نيز ميگردد. با استفاده از گرمايش تابشي ميتوان ارتفاع نزديك به كف و در اصل فضاي مفيد اين مكانها را با مصرف انرژي كمتر گرم و همچنين گرماي مطبوعتري ايجاد نمود.

گرمايش به روش گرما از كف به عنوان راحتترين , سالمترين طبيعي ترين روش گرمايشي موجود, شناخته , شده است . اين سيستم معمولاً در دماي بين 30 تا 60 درجه سانتيگراد كار ميكند كه در مقايسه با ديگر روشهاي حرارتي كه بين 55 تا 80 درجه سانتيگراد كار ميكنند, باعث كاهش مصرف انرژي به ميزان 20 تا 40 درصد ميشود.

منبع : تاسیسات صنعتی و ساختمانی صفا دشت

  • Like 4
لینک به دیدگاه

ترموستات ها وسایل کنترل دمای آب داخل شبکه سیستم گرمایش یا سرمایش یا آب گرم مصرفی و یا کنترل هوای گرم یا سرد می باشند .

هر ترموستات دارای یک قطعه حساس در مقابل دما است که نسبت به تغییر آن عکس العمل نشان داده و باعث قطع و وصل آن می شود به این قطعه حساس حس کننده گفته می شود که به انواع زیر می تواند باشد :

۱-بی متالی(نوار دو فلزی)

۲-میله و لوله ای

۳-فانوسی

۴-مقاومت الکتریکی

۵-هیدرولیکی

از جمله ترموستاتهای سیستم حرارت مرکزی می توان به ترموستات اتاقی - ترموستات دیگ(آکوستات) - ترموستات جداری - ترموستات هوایی نام برد . از ۴ ترموستات فوق ۳ تای اولی به ترتیب با کاهش دمای هوای اتاق یا آب گرم دیگ یا آب داخل لوله ها مدار الکتریکی را وصل و پس از رسیدن دما به حد تنظیم شده مدار را وصل می کنند .

 

gravdhw.jpg

ترموستات قطع و وصل : در این نوع ترموستات برای کنترل دما از یک بی متال استفاده می شود این ترموستات معمولا دارای اختلاف دمای قطع و وصل ۰.۵ تا ۲ درجه می باشد تنظیم دامنه حساسیت ترموستات معمولا با فشار مستقیمی که به بی متال وارد می شود صورت می گیرد در حالی که در تنظیم اختلاف دمای قطع و وصل آهنربای کوچکی به مقدار جزئی به نوار دو فلزی نزدیک و یا از دور می شود .

 

Room-Thermostat-TR-TA2-.jpg

 

اشکالی که در این ترموستات پیش می آید این است که پس از باز شدن پلاتین ها و خاموش شدن پمپ گرم کننده درجه حرارت اتاق باز هم بالا می رود علت این امر جریان طبیعی آب در لوله ها می باشد برای جبران این اشکال سازندگان ترموستات یک مقاومت الکتریکی کوچک در ترموستات قرار می دهند که در تمام مدت کار مشعل برق از داخل آن عبور می کند و درجه حرارت آن ۱ درجه بالاتر از دمای محیط نگه می دارد به این مقاومت مقاومت جلو انداز هم گفته می شود .

ترموستات دیگ (اکوستات) : ترموستات دیگ که به اکوستات مستعرق هم معروف است برای تنظیم دمای مایعات طوری طراحی شده که از آن در تاسیسات حرارت مرکزی برای فرمان دادن به مشعل جهت تنضیم دمای آب دیگ استفاده می شود قسمت حس کننده از نوع هیدرولیکی بوده و به همراه یک غلاف روی دیگ نصب می شود . هنگامیکه دمای آب داخل دیگ به دمای تنظیم شده روی اکوستات برسد کلید داخل اکوستات توسط بالب قطع می شود و مشعل از کار می افتد و پس از سرد شدن آب دیگ مجددا کلید وصل می شود و مشعل روشن می گردد .

 

HwL4188Thermostat2.tif.JPG

 

ترموستات جداری : حس کننده این ترموستات از نوع بی متالی است و کاربرد آن در ساختمان های چند اتاقی است که نمی توان تعداد زیادی ترموستات اتاقی برای اتاقها نصب کرد به این صورت که یک ترموستات جداری برای لوله اصلی در نظر می گیرند این ترموستات دارای دگمه ری ست بوده و با پایین آمدن درجه حرارت آب دیگ و رسیدن به دمای مطمئن با فشردن دگمه ری ست مشعل به کار خواهد افتاد .کاربرد دیگر آن خاموش و روشن کردن پمپ سیرکولاسیون می باشد

  • Like 4
لینک به دیدگاه

برای اطمینان از صحت کار دستگاههای مختلف یک سیستم حرارت مرکزی لازم است که بعضی کمیتهای فیزیکی نظیر دما و یا فشار در نقاط مختلف سیستم اندازه گیری شود مثلا برای اندازه گیری دما از وسیله ای به نام ترمومتر استفاده می شود

tp1.gif

 

انواع ترمومترها :

ترمومتر غلافی :در این نوع یک غلاف بروی دستگاه نصب می شود تا با رساندن حرارت لوله به مخزن ترمومتر درجه حرارت را نشان دهد

ترمومتر بی متالی :بعضی ترمومتر ها بر اساس انبساط و انقباض دو فلز غیر هم جنس کار می کنند که در ساختمان این دستگاهها یک نوار بی متالی استفاده می شود

ترمومتر با لوله مویی :بعضی دیگر از ترمومترها از یک مخزن و یک لوله مویی و صفحه ای همراه با یک عقربه تشکیل شده است . داخل مخزن و لوله مویی معمولا از گاز یا جیوه پر شده است دامنه کار این نوع ۳۹- درجه سانتیگراد تا ۳۵۷ درجه سانتیگراد می باشد

 

Capillary_Thermometer.jpg

p01.jpg

  • Like 2
لینک به دیدگاه

دودکش

 

محصولات احتراق پس از تبادل حرارت با سطوح انتقال حرارت دیگ باید از درون آن به خارج از ساختمان هدایت شوند معبری که محصولات احتراق در این مسیر از درون آن عبور می کنند دودکش نامیده می شود .

chimney-flue.jpg

 

تعاریف:

۱-دمپر(Damper):وسیله ای است که مقدار جریان هوا را با فرمان دستی و یا خودکار تنظیم می کند .

 

damper.jpg

۲-کلاهک(Draft hood):وسیله ای است که بروی لوله رابط دودکش یا در محل خروج دود از دستگاه گازسوزبه دلایل زیر نصب می شود :

 

053713125430md.jpgimager.php?img=products_image_0112.gif&resizer=max&dimension=150

الف-در صورت نبودن مکش یا مسدود بودن دودکش یا پس زدن دودخروج دود امکان پذیر باشد

ب-در صورت مکش اضافی دودکش کلاهک مقداری هوای اضافی به داخل دودکش وارد می کند تا هوای دودکش را متعادل سازد

۳-تنظیم کننده مکش(Draft regulator):وسیله ای است که درون لوله رابط یا کلاهک دودکش نصب می کننو با وارد کردن مقدار هوا به آن مکش دودکش را به طور خودکار تنظیم می کنند

 

GV1010-102.jpgDR8.gif

۴-دودکش قائم فلزی:دودکشی است که بصورت قطعات گرد و یا چهارگوش از ورقهای فولادی ساخته می شود

fluepipe.gif

۵-دودکش قائم ساختمانی: دودکشی است که با مواد نسوختنی از جنس های سیمان یا آزبست ساخته می شود. قسمت پایین دودکش قائم باید ۳۰ سانتیمتر در داخل اتصال قرار گیرد . در انتهای پایین دودکش قائم باید دریچه بازدید برای تمیز کردن آن قرار داد .

 

vit.jpgbrf-g06.gif

۶-پایه:دودکش قائم ساختمانی باید بروی پایه ای از مصالح نسوز قرار گیرد

۷-اتصال قطعات :اتصال لوله های سیمانی و آزبست از نوع نر و ماده می باشدلوله ها طوری داخل شافت ساختمان قرار داده می شود کهقسمت مادگی هر لوله در بالا قرار گیرد . در لوله های سیمانی محل اتصال را از بیرون با ملات مایه سیمان می پوشانند

دهانه خروجی دودکش باید۱ متر از کف پشت بام بالاتر و از بالاترین قسمت ساختمان ۳۰ سانتیمتر بالاتر قرار گیرد

۸-مشخصات لوله رابط دودکش :

۱-تمامی لوله ها باید در دسترس باشد تا در هنگام تعمیر مشکلی ایجاد نشود .

۲-در مقابل ضربات فیزیکی محافظت شود .

۳-تا حد ممکن کوتاه و مستقیم باشد و از ایجاد خمهای تند جلوگیری شود .

۴-هیچ مانعی در داخل دودکش نصب نشود .

۵-قطر دودکش باید حداقل برابر قطر دهانه خروجی دستگاه باشد .

۶-لوله رابط باید با بست مهار شود .

 

Image242.gif

۹- جنس لوله رابط :لوله رابط دودکش باید از ورق فولادی ساخته شود و برای اتصال قطعات و تقویت آن از پروفیل فولادی استفاده گردد

قطر دودکش(سانتیمتر)

ضخامت ورق(میلیمتر)

تا ۱۲

۰.۶

۱۳ تا ۲۲

۰.۷

۲۳ تا ۴۰

۰۹

 

حتما لینکهای زیر را ببینید ضرر نمی کنید :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

تله بخارها چيست

هنگام استفاده از بخار به عنوان ناقل گرما در سيستمهاي مختلف براي اطمينان از اين كه تمامي بخار توسط چگالش تبديل به آب ميشود بايد از تله بخار استفاده كرد وتله بخارها بخار را در درون سيستم نگاه ميدارند تا زماني كه حرارت خود را آزاد كرده و به آب تبديل شود .

Steam-Trap.jpg

كندانسه زماني بوجود ميآيد كه بخار پرفشار داغ با جداره هاي سردتر لوله تماس يافته وكاهش دما به حدي باشد كه موجب چگالش يا تغيير حالت از گاز به مايع شود . سيستم تله بخار بگونه اي است كه تنها به آب كندانسه اجازه برگشت به سمت ديگ را مي دهند.وجود كندانسه در خطوط بخار مشكلات زيادي مانند خورده شدن بيش از حد شيرها واتصالات سوراخ شدن جداره هاي لوله ها و زانويي ها و ارتعاش خط لوله را بوجود مي آورد .تله بخارها همچنين هوا وساير گازهاي چگاليده نشده را تخليه مي كنند . هوا يا ساير گازها انتقال حرارت در سيستم را كاهش داده و منجر به خوردگي داخل سيستم مي شوند .

Steam_Trap_Installed_Wrong.jpg

تله بخارها به سه گروه عمده تله هاي ترموستاتيك -مكانيكي و جنبشي تقسيم مي شوند .تله هاي ترموستاتيك داراي يك عضو دو فلزي يا فانوسه اي مي باشند .كه كندانسه فوق سرد وبخار را تشخيص داده و در صورت وجود كندانسه يك شير را باز ميكنند .تله بخار ترموستاتيك دو فلزي از يك عضو فلزي كه براي اين كاربرد داراي ضريب انبساط مناسبي باشد استفاده ميكند . تله بخارهاي ترموستاتيك فانوسه اي از يك سيال با نقطه جوش پايين تر از آب استفاده مي كنند كه مي تواند ضمن منقبض ومنبسط شدن دريچه تخليه را باز وبسته نمايد .اين نوع تله ها معمولا در كاربردهاي با فشار بالا و در جايي كه ذخيره مقداري كندانسه مجاز باشد استفاده مي شود .نحوه كار تله هاي مكانيكي بر اساس نيروي غوطه وري واختلاف بين چگالي بخار وكندانسه مي باشد .تله هاي شناوري وترموستاتيكي سطلي وسطلي معكوس سه نوع عموده تله هاي مكانيكي مي باشند .اين نوع تله ها كندانسه را در دمايي نزديك به دماي اشباع بخار تخليه مي كنند .تله هاي شناوري وترموستاتيكي تركيبي از تله هاي شناوري و ترموستاتيكي فانوسه اي مي باشند .اين نوع تله ها براي ظرفيت هاي بالا در فرايندهاي بخار كم فشار و همچنين كاربردهاي HVAC مناسب هستند .اين تله ها تا فشارهاي 200psi يا بيشتر موجود مي باشند .ولي در فشارهاي بالاتر مستعد پديده ضربه قوچ مي باشند .تله هاي سطلي وسطلي معكوس براي باز وبسته كردن دريچه تخليه از نيروي غوطه وري استفاده ميكنند .سوراخ تخليه معمولا در بالا قرار دارد .تا احتمال مسدود شدن آن كاهش يابد .تله هاي جنبشي بر اساس اختلاف خصوصيات جريان هاي بخار وكندانسه عمل ميكنند .تله هاي ترمو ديناميك يا ديسكي ضربه اي يا پيستوني و اوريفيس دار سه نوع عمده تله هاي جنبشي مي باشند .تله هاي ترموديناميك يا ديسكي داراي يك عضو متحرك هستند .اين عضو يك ديسك است كه براي باز كردن دريچه خروجي نشيمنگاه خود را بالا مي برد .اين نوع تله ها براي سيستمهاي بخار پرفشار بسيار مناسب ميباشند .تله هاي ضربه اي يا پيستوني شير تخليه خود را بر اساس فشار باز وبسته ميكنند .اين نوع تله ها بدليل كوچك بودن منفذ تخليه ممكن است مسدود شوند و يا گير كنند .تله هاي اوريفيسي هيچ عضو متحركي ندارند و بر اساس اختلاف چگالي كندانسه را به طور مدام تخليه مي كنند . اين نوع تله ها تحت شرايط ثابت بار وفشار مانند لوله اصلي بخار بهترين عملكرد را دارند .

steam_trap.jpg

مهمترين راه كاهش اتلاف بخار تداوم يك برنامه دوره اي براي بازبيني و تعمير تله بخار مي باشد . هزينه هاي سالانه تعمير و يا تعويض قطعات يا خود تله ها در مقايسه با هزينه ناشي از اتلاف بخار بسيار ناچيز است .برنامه آزمايش وبازرسي تله بخار بسته به نوع تله ميتواند از هر يك از موارد زير تشكيل شده باشد .

 

  • بازبيني اين كه انتخاب نوع تله با محل كاربرد تناسب دارد .و همچنين سايز وجزييات لوله كشي بررسي شود .
  • در لوله كشي مسير خروجي تله يك شير تست نصب شود تا بتوان خروجي ان را عينا مشاهده كرد .
  • با استفاده از ابزار مافوق صوت ( اولتراسونيك ) و يا گوشي پزشكي به صداي تله گوش كنيد .اگر تله بخار به درستي كار كند يك صداي هيس ناشي از بخار اب وصداي شرشر ناشي از كندانسه شنيده مي شود .
  • از دماسنجهاي فوري استفاده كنيد
  • با استفاده از گوشي پزشكي به صداي باز وبسته شدن ديسك وسطل گوش كنيد .

trap.gif

دوره هاي بازرسي معمول براي كاربردهاي مختلف از 6 ماه براي تله هاي اصلي بخار تا يك سال براي تله هاي سيستم گرمايش تغيير ميكند .همچنين توجه كنيد كه در يك برنامه نگهداري تله هاي بخار بايد مشخصات كامل تله مانند محل قرار گيري سايز ظرفيت توليد كننده وشماره مدل ونوع كاربرد آن درج شود .

paimg2.gif

فایلهای مرتبط

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

رادیاتور شوفاژ

در سيستم حرارت مركزي كه با عنوان شوفاژ مطرح مي شود .در محلي به نام موتورخانه دستگاههايي از قبيل ديگ - مشعل- پمپ-و... نصب شده و حرارت به سيال واسطه كه ميتواند اب باشد منتقل گرديده سپس پمپ موجود در موتورخانه ابگرم را توسط لوله كشي به داخل اتاقها هدايت نموده و وارد رادياتورهاي مستقر در اتاق مي كند

.اين رادياتورها گرما را به اتاق منتقل كرده و در نتيجه دماي اب كاهش مي يابد .و آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و براي جذب مجدد گرما به داخل ديگ هدايت مي شود و بار ديگر اين سيكل و چرخه تكرار مي شود .

اصولا در سيستم حرارت مركزي كه از آبگرم استفاده مي شود .دماي خروجي اب از ديگ 180 درجه فارنهايت و دماي ورودي اب به داخل ديگ كه گرماي لازم را به اتاق منتقل كرده است . برابر 160 درجه فارنهايت در نظر گرفته مي شود .به عبارت ديگر اختلاف دماي ابگرم خروجي از ديگ و آب برگست داده شده از ساختمان برابر 20 درجه فارنهايت است .

نحوه گرم شدن اتاق توسط رادياتور به صورت جابجايي آزاد يا طبيعي ميباشد .هواي بالاي رادياتور معمولا به دليل گرم شدن سبك شده و به طرف بالا حركت ميكند .و هواي سرد طرف مقابل اتاق جايگزين آن مي شود .به همين ترتيب يك چرخش طبيعي در جريان هواي اتاق بوجود آمده و دماي تمامي نقاط اتاق بالا رفته و اتاق گرم مي شود .

radiator-measure.gif

رادياتور شوفاژ فاقد هرگونه موتور يا وسيله برقي است .پس نميتوان توسط راياتور شوفاژ دماي اتاق را كنترل كرد .ميزان رطوبت نسبي اتاق نيز قابل كنترل نمي باشد .اصولا وقتي هواي اتاق گرم مي شود .ميزان درصد رطوبت نسبي كاهش مي يابد .به عبارت ديگر رادياتور شوفاژ ميزان رطوبت نسبي اتاق را كاهش مي دهد .و بايستي توسط افزودن بخار به هواي اتاق ميزان رطوبت مورد نياز انسان را تامين نمود .

به طور كلي در زمستان فضاهايي كه كنترل دما و در صد رطوبت نسبي در آنها اهميت زيادي ندارد مي توان از رادياتور شوفاژ استفاده نمود .( هرچند دماي اتاق در سيستم رادياتوري به راحتي و به كمك كنترل كننده هاي الكتريكي و مكانيكي قابل كنترل است )

بهترين محل نصب رادياتور در زير پنجره يا كنار ديوارهاي خارجي است .علت اين است كه توسط رادياتور شوفاژ در فصل زمستان دائما گرما به اتاق افزوده مي شود .ولي دماي اتاق بالا نمي رود و اين دما ثابت مي ماند .چون بخش بيشتري از گرماي توليد شده تلف مي شود .

تلفات حرارتي از دو طريق انجام ميگيرد . يكي تلفات حرارتي ناشي از جداره ها از قبيل سقف- كف و ديوار و پنجره و... ديگري تلفات حرارتي ناشي از نفوذ هواي سرد از درزهاي پنجره مي باشد . به عبارت ديگر چه بخواهيم و نخواهيم اين تلفات حرارتي صورت مي گيرد . ما فقط ميتوانيم ميزان آن را كاهش دهيم ولي نميتوانيم آن را به طور كامل حذف نماييم . پس بهتر است رادياتور را در زير پنجره نصب كنيم تا مقداري از حرارت رادياتور صرف تلفات پنجره وجدارها شود .و بخشي كه باقي مي ماند اتاق را گرم كرده و دماي ان را در حدي مناسب نگه دارد .و بتوانيم در نزديكي پنجره از اتاق استفاده نماييم . اگر راياتور در خلاف ضلع پنجره نصب شود . به دليل سردي محيط اطراف پنجره استفاده از آن محيط خالي از اشكال نمي باشد .

prod_radiator.gif

پيشنهاد ديگري كه در اينجا مطرح است اين مي باشد . كه در حد امكان پنجره ها داراي شيشه دوبل يا دولايه باشند . استفاده از شيشه دوجداره علاوه بر اينكه سبب عايق صدا خواهد بود . همچنين ميزان ضريب انتقال حرارت شيشه را به حد نصف مي رساند .در نتيجه تلفات حرارتي كاهش مي يابد . و سبب صرفه جويي در مقدار پره هاي رادياتور مي شود .و در فصل زمستان از خيس شدن شيشه در سطح داخل اتاق جلوگيري ميكند . چون سطح شيشه در فصل زمستان يك لايه سرد است . در اثر تماس بخلر آب در داخل اتاق با آن در روي شيشه آب جاري مي شود . ولي وقتيكه شيشه دوجدار باشد . سطح داخلي آن گرم شده و ميعان در سطح شيشه اتاق نخواهد افتاد .

رادياتورهاي شوفاژ از نظر جنس به سه دسته تقسيم مي شوند . چدني -فولادي و الومينيومي خط توليد رادياتورهاي چدني به دليل پايين بودن راندمان حرارتي و بالا بودن وزن آنها برچيده شده و تقريبا منسوخ شده مي باشد .

در زیر نمای رادیاتور چدنی را می بینید :

radiator.jpg

این هم رادیاتور آلومنیومی با شیر ترموستاتیک :

vochtbestendige_radiator_big.jpg

این هم رادیاتور آلومنیومی روغنی :

oil_radiator_patio_heater_kerosene_heater_patio_996.jpg

این هم تصویر رادیاتور فولادی :

radiator.jpg

رادياتور آلومينيومي سبك تر زيباتر و ضريب هدايت حرارتي بالاتري نسبت به فولادي دارد .ولي از لحاظ قيمت گرانتر مي باشد .معمولا در فضاهايي كه رطوبت زياد دارد . مانند حمامها بايستي حتما از رادياتور آلومينيومي استفاده كرد .

پره رادياتورهاي فولادي به صورت يك بلوك غير قابل تفكيك توليد مي شوند . يعني در خارج از كارخانه نميتوان به آنها پره اضافه كرد و يا كم نمود .ولي در مورد رادياتورهاي آلومينيومي اين قابليت وجود دارد .

مبناي فروش رادياتورهاي آلومينيومي در بازار پره مي باشد . يعني قيمت به لزاي هر پره سنجيده مي شود .

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...