رفتن به مطلب

فرهنگ عاشورایی یعنی چی؟؟؟

ارسال های توصیه شده

سوالهای که این روزها به ذهن میرسه :

ایا حسین مظلوم بود ؟؟ یا ظلم ستیز بود؟؟؟

ایا گریه کردن به حسین و عزا گرفتن در اولویت قرار داره یا راه حسین که نمونه بارزش هیهات من الذله و ازاده بودن ؟؟؟

ایا خرافات جای اصول اسلام را نگرفته؟؟؟

ایا به گفته امام صادق که میگه اگر دیدید در زمانه ای فروع همون فرعیات را سرلوحه قرار دادند بدان که به جاش باید از اصول پیروی کنی یعنی چه؟؟؟

و حسین ایا چرا رفت و خواست چه چیزی پابرجا بمونه ؟؟؟

والان ایا یزیدیان زمان جولان نمی دهند و انانکه میخواهند حسین سرلوحشون باشه چه باید بکنن؟؟؟

البته بی شک امام حسین(ع) آزاد مرد بزرگی بود که روزگار مانند او را دیگر تجربه نخواهد کرد. زیرا او به ما آموخت که انسان ها نباید به هر قیمتی زندگی کنند. باید به گونه ای زندگی کنند که قیمت پیدا کنند.

ممنون دوستان از جوابهای خوبتون :icon_gol:

• Like 8
لینک به دیدگاه

میخواستم یه تاپیک بزنم تحت عنوان محرم یا کارناوال سیاه رنگ...که بیخیالش شدم...موضوع رو اینجا بررسی میکنم :ws3:

واقعاً محیط عزاداری های خیابانی رو که تو این ایام میبینم دقیقاً یاد کارناوالهای برزیلی میوفتم....منتهی یخورده ماهیتشون فرق داره...ولی همون عشق بازی دختر و پسر و ایجاد بیخوابی برای همسایه ها و راه بندان همه یکیه...:ws37:

عزادار هستی؟

برو حسینیه...برو مسجد...ماشالا هر خیابون نه...هر محله یه مسجد درست کردن...دیگه چرا راه بندان؟

چرا تا ساعت 2 صبح باید صدای طبلُ دُهلت همسایه ها رو آزار بده :|

• Like 6
لینک به دیدگاه
سوالهای که این روزها به ذهن میرسه :

ایا حسین مظلوم بود ؟؟ یا ظلم ستیز بود؟؟؟

***** حسن نه مظلوم بود و نه ظلم ستیز. او از ظلم پیروی نکرد و مظلومانه شهید شد.

ایا گریه کردن به حسین و عزا گرفتن در اولویت قرار داره یا راه حسین که نمونه بارزش هیهات من الذله و ازاده بودن ؟؟؟

***** همش در جای خودش ارزشمنده . من وقتی از ایشان یاد میکنم و از مظلویتش, بی اختیار گریه میکنم . گریه در خلوت خودم , نه برای معامله .

هیهات من الذله ایشان هم برام غریبه. چون دارم تو ذلت زندگی میکنم و نمیتونم دم بر آرم. آزاده بودنشونم تو این زمونه شعاری بیش نیست چون مثلا این دینداران ما هم آزاده نیستند و دشمن آزادگی اند.

ایا خرافات جای اصول اسلام را نگرفته؟؟؟

مراسم مذهبی جزو اصول دین نیست . اینا یه نوع شعاعر و تظاهرات هستش و ربطی به اسلام از نقطه نظر شرعی و احکام نداره.

ایا به گفته امام صادق که میگه اگر دیدید در زمانه ای فروع همون فرعیات را سرلوحه قرار دادند بدان که به جاش باید از اصول پیروی کنی یعنی چه؟؟؟

اگر ایشان یه همچین حرفی هم زده حتما در یه مورد خاص بوده. چون عمل به فرعیات در دوره همه امامان هم رواج داشته.

و حسین ایا چرا رفت و خواست چه چیزی پابرجا بمونه ؟؟؟

در ایران کسی حرفها و خطبه های ایشان را نمیدونه که بفهمه ایشان چه مرامی داشتن. سیره زندگی ایشان را کسی نمیدونه . فقط عزا داریه . کسی بواقع ایشان را نمیشناسه.

والان ایا یزیدیان زمان جولان نمی دهند و انانکه میخواهند حسین سرلوحشون باشه چه باید بکنن؟؟؟

نسبتها هنوزم سر جاشه . 72 نفر در مقابل اکثریت . پس باید شهید شد و لا غیر.(استفاده یا سوء استفاده از اسلام در جهت منافع و مقاصدسیاسی. )

البته بی شک امام حسین(ع) آزاد مرد بزرگی بود که روزگار مانند او را دیگر تجربه نخواهد کرد. زیرا او به ما آموخت که انسان ها نباید به هر قیمتی زندگی کنند. باید به گونه ای زندگی کنند که قیمت پیدا کنند.

موافقم.

• Like 1
لینک به دیدگاه
متاسفانه از فرهنگ عاشورا فقط گریه کردن و عزاکردن مونده عاشورا فرهنگ امربه معروف وایثارهستش بعد نیست اثار شریعتی را مطالعه کنید

همچین بدون مطالعه هم نیستیم. شریعتی انشاء های خوبی نوشته . اما ایجاد و توسعه فرهنگ با انشاء نوشتن میسر نمیشه.

• Like 1
لینک به دیدگاه
میخواستم یه تاپیک بزنم تحت عنوان محرم یا کارناوال سیاه رنگ...که بیخیالش شدم...موضوع رو اینجا بررسی میکنم :ws3:

واقعاً محیط عزاداری های خیابانی رو که تو این ایام میبینم دقیقاً یاد کارناوالهای برزیلی میوفتم....منتهی یخورده ماهیتشون فرق داره...ولی همون عشق بازی دختر و پسر و ایجاد بیخوابی برای همسایه ها و راه بندان همه یکیه...:ws37:

عزادار هستی؟

برو حسینیه...برو مسجد...ماشالا هر خیابون نه...هر محله یه مسجد درست کردن...دیگه چرا راه بندان؟

چرا تا ساعت 2 صبح باید صدای طبلُ دُهلت همسایه ها رو آزار بده :|

رواج این نوع رفتار ها از سوی مراجع توصیه میشه. اونا تاکید میکنند که روش عزاداری مطلقا باید سنتی باشه. خودشونم نمیان شرکت کنند. فقط توده مردم شرکت میکنند که اونام از سیره و روش زندگی و اندیشه و منطق امام و یارانشون بیخبرند. این طبل و دهل هم بعد انقلاب با تقلید از عزاداران پادگانها مد شد . اخیرا این روش تو ارومیه از سوی امام جمعه قدغن شد . ایشان گفته : شما وقتی پدرتون میمیره با ساز و دهل عزاداری میکنی که برا امام حسین دهل میزنی. خلاصش اینکه بیخبران جز این بلد نیستند و این قصه ادامه خواهد داشت.

• Like 2
لینک به دیدگاه

آئین هایی که محتوای توجه به آنها منوط به پرده آخر باشد , خودجوش و بی محتوا از آب در می آید.

(دولوز:1968 )

اگر شاعری شعر خود را فراموش کند ، نمیتواند معادل آنرا بسراید بلکه تنها می تواند احساسات خود را در شعری نو تکرار کند.برای مثال اصطلاح نیروی گرانشی در متون مختلف فیزیکدانان معادل هم هست. اما اصطلاح عشق در هیچ دو شعری ، معادل هم نیست فقط می توانیم بگوییم این اصطلاح در چند شعرمختلف تکرار شده است. اگر چه مقاهیم در زبان شعری تکرار می شوند ، اما هیچکدام معادل هم نبوده و از اینرو قابل جایگزین با یکدیگر هم نیستند. این همان درک اسطورهای و چرخشی از زمان در طبیعت است : هیچ دو روزی با یکدیگر معادل نیست ، هر روزیکتا و یگانه است اما این روز است که اعمال ما را در یک بازه ی زمانی تعریف شده تکرار می کند. من این نوع درک از زمان را آیینی می خوانم چون آیین ها ، تداوم منطق تکرار پدیده های طبیعی در امراجتماعی است که نهایتا جامعه را به نفع امرکیهانی محو می سازند.

• Like 2
لینک به دیدگاه

آخرین باری که تو مراسم سینه زنی و زنجیر زنی شرکت کردم 15 یا 16 سال داشتم اونموقع یه رقابتی بود که چه کسی محکمتر سینه یا زنجیر میزنه از اول محرم شب ها میرفتیم مسجد با دوستان تا پاسی از شب مشغول عزاداری عاشورا هم از صب زود تا ظهر مشغول عزاداری بعدش هم به صرف ناهار در مسجد و تمام تا سال دیگه فکر نمیکنم تو این 15 سالی که من شرکت نکردم تغییر عمده ای ایجاد شده باشه ، شاید بشه فسلفه بافی کرد و دلایل زیادی تراشید برای این سبک عزاداری اما حداقل من 15 سال هس به این نتیجه رسیدم که تهش چیزی نیست

• Like 4
لینک به دیدگاه

فرهنگ عاشورایی مونده مگه؟ هرکی یه طبل گرفته دستش تا نصف شب مخل آسایش مردم محله. کلا تو یه دسته عزاداری ده نفرم نیستنا ولی صدای عزاداریشون کل محل رو برمیداره. آخه عزیز من میخوای عزاداری کنی برو مسجدی حسنیه ای چرا مزاحم مردم میشی؟ یکی مریض داره یکی بچه کوچیک داره یکی میخواد صبح بره سرکار. این اسمش عزاداریه؟

مشکل ما میدونید چیه؟ ما مردمی هستیم که از روی عادت زندگی می کنیم. یه عده امون رو اگه ول کنی با همون طرز فکر 500 سال قبل زندگی می کنیم چون اصولا خودمون حال نداریم فکر کنیم و به نتیجه ای برسیم. کدوممون واقعا رفتیم مطالعه کردیم پیگیر بودیم ببینیم این امام بزرگ، این مرد آزاده چه طرز فکری داشته و احتمالا انتظارش از ما مسلمونای آینده چیه؟ ویدیو دیدم طرف زنجیر بسته به گردنش داره صدای سگ درمیاره که مثلا استغفرالله من سگ امام حسینم. یه عده تو همین مملکت خودمون هنوز دارن قمه میزننو وامصیبتا داریم به کجا میریم؟

بله امام حسین (ع) مرد بزرگی بود و ما باید هممون شرمنده باشیم که هنوز واقعا نشناختیمش.

• Like 5
لینک به دیدگاه

فرهنگ عاشورایی تمرین آزادگی و انسانیته نه اینکه صدای طبل و دهل باعث شه یه نوزاد از خواب بپره و تا نصف شب گریه کنه از گوش درد وترس!

فرهنگ عاشورایی به داد هم رسیدنه نه اینکه فقط تو استان تهرانی شبی 81 میلیارد غذای نذری پخش بشه!

عزاداری و مشکی پوشیدن و حرمت نگه داشتن و پرچم مشکی تو محل کشیدن خیلی خوبه ولی دسته هایی که به جای مسجد و حسینیه تو خیابونا باعث راه بندون میشن و مخل آسایش!امیدوارم خدا عزاداریشون رو قبول کنه..

در کل بهتره بیدار شیم!نه فقط شعار بلکه عمل لازم است..

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...