رفتن به مطلب

سلامت کلیه ها با رژیم مدیترانه ای


ارسال های توصیه شده

gluttenfreedietgr.jpg

 

 

بر پایه تحقیقات اخیر هر یک نمره مثبت زیادتر در رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش 17 درصدی احتمال ابتلا به بیماری کلیوی مزمن همراه است.

 

 

الگوهای غذایی که دقیقاً مشابه رژیم مدیترانه ای است با کاهش 50 درصدی خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی و با کاهش 42 درصدی خطر ابتلا به کاهش سریع عملکرد کلیوی در ارتباط است.

 

 

نتایج تحقیق اخیردر مجله ی Clinical Journal of the American Society of Nephrology (CJASN)منتشر گردید.

 

 

نتایج این تحقیق نشان می دهد رعایت رژیم غذایی به سبک مدیترانه ای سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی می شود.

 

 

بیماری مزمن کلیوی درحال اپیدمی شدن در جهان است و با وجود پیشرفت های زیادی که برای مقابله با بیماریهای کلیوی صورت گرفته است و درمانهای تهاجمی بر علیه عوامل خطر این بیماری از جمله فشار خون و دیابت ، هنوز هم بسیاری از افراد درسنین مختلف کاهش عملکرد کلیه ها را تجربه می کنند.

 

 

دکتر Minesh Khatriو همکارانش از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا به بررسی بهبود الگوی تغذیه ای وتأثیرات آن بر عملکرد کلیه ها پرداختند.

 

 

دکتر Khatriمی گوید: بسیاری از مطالعات ارتباط مطلوبی را بین رعایت رژیم مدیترانه ای و انواعی از فواید آن در بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی عروقی، آلزایمر، دیابت و سرطان گزارش کرده اند. از سوی دیگر شواهد روزافزونی درباره ی تأثیر تغذیه ی نامناسب و ارتباط آن با بیماری های کلیوی مشاهده می شود، اما اینکه مزایای رژیم مدیترانه ای می تواند به سلامت کلیه ها کمک کند موضوعی بود که در این تحقیق به آن پرداخته شد.

 

 

رژیم مدیترانه ای شامل مصرف زیاد میوه جات، سبزیجات، ماهی، حبوبات، چربیهای سالم برای قلب و در عین حال به حداقل رساندن مصرف گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و شیرینجات است.

 

 

محققان در یک مطالعه ی مشاهده ای مبتنی بر جمعیت وآینده نگر به بررسی ارتباط درجات مختلف رژیم مدیترانه ای بر عملکرد دراز مدت کلیه ها پرداختند.

 

 

درآنالیز های انجام شده بروی 900 شرکت کننده که نزدیک به 7 سال تحت نظارت بودند، مشخص گردید به ازا هر یک امتیاز بیشتر در نمره ی رژیم غذایی مدیترانه ای (که نشاندهنده ی میزان پایبندی بیشتر به رژیم غذایی بود)، خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی 17 در صد کاهش می یابد.

 

 

الگوهای تغدیه ای که دقیقاً مشابه با رژیم مدیترانه ای بودند (با امتیاز مساوی یا بالاتر از5) سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی به میزان 50 درصد و کاهش 42 درصدی تجربه ی کاهش سریع عملکرد کلیه ها می شود.

 

 

دکتر Linمی گوید: رژیم غذایی به سبک مدیترانه ای تنها یکی از اجزاء شیوه ی زندگی سالم است، این روش از زندگی باید با ورزش منظم همراه باشد .

 

اگر چه رسیدن به این هدف ظاهراً ساده است اما دستیابی به آن درحقیقت یک چالش بزرگ است، ابتدا باید این واقعیت را پذیرفت که رسیدن به این هدف با یک قرص جادویی با یک رژیم غذایی معجزه گر امکان پذیر نیست تنها راه هوشیاری وانضباط در رژیم غذایی و ورزش است.

 

 

 

 

منبع : دکترسلام

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...