رفتن به مطلب

چه عواملی موجب مسمومیت غذایی می شود؟


ارسال های توصیه شده

[h=2]چه عواملی موجب مسمومیت غذایی می شود؟[/h] مجموعه :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

what-is-causing-food-poisoning.jpg

در ابتدا باید بدانید که چه چیزی باعث مسمومیت غذایی در شما شده است!.

مسمومیت غذایی با نوشیدن یا خوردن غذای مسموم ایجاد می‌شود.

مسمومیت غذا ممکن است به‌واسطه مواد شیمیایی مانند آفت‌کش‌ها یا سموم غذایی از جمله قارچ‌ها (مثل قارچ‌های سمی) و یا عفونت‌های گوارشی ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها و یا انگل‌ها ایجاد شود.

بیشتر مردم از عبارت مسمومیت غذایی برای اشاره به تمام موارد فوق استفاده می‌کنند.

با خطرات رشد محصولات و عوامل محیطی آشنا باشید.

عوامل محیطی و فرایندهای رشد محصولات می‌توانند در انتقال باکتری‌های آلوده‌کننده غذا نقش داشته باشند.

استفاده از مواد شیمیایی، کودها، و سموم در هنگام رشد محصول ممکن است آلودگی را وارد آن کنند.

انتظار نداشته باشید که محصولات پیش از خارج شدن از مزرعه شسته شوند.

باکتری‌ها، انگل‌ها، و موارد دیگر، به‌سادگی با باد و آب و یا گردوخاک منتقل‌شده و به‌راحتی در خاک زنده می‌مانند. آن‌ها بخشی از زنجیره زندگی در طبیعت هستند و همیشه منبع محتمل آلودگی به شمار می‌آیند، بنابراین باید با بهداشت مناسب غذایی با آن‌ها مقابله شود.

با خطرات آماده‌سازی غذا آشنا باشید.

آماده‌سازی غذا چه در کارخانه انجام شود چه در آشپزخانه شما، ممکن است منشأ اصلی آلودگی باشد.

منطقه‌ای که در آن آماده‌سازی غذا انجام می‌شود باید کاملاً تمیز نگه‌داشته شود، وگرنه آلودگی (مخصوصاً در محصولات گوشتی) به‌سادگی ممکن است اتفاق بیفتد. باکتری‌هایی که به‌صورت طبیعی در بدن حیوانات زندگی می‌کنند، در صورت عدم رعایت بهداشت ممکن است منبع اصلی انتقال آلودگی باشند.

با خطر نگهداری مواد غذایی آشنا باشید.

نگهداری نامناسب مواد غذایی مسئول اصلی انتقال آلودگی از غذایی به غذای دیگر است.

موارد انتقال آلودگی بین غذایی به‌دقت بالایی نیاز دارند و اغلب مردم فکر نمی‌کنند که برخی از غذاها بتواند منشأ آلودگی باشد و انتقال آلودگی بین غذاها اتفاق بیفتد.

مثلاً اگر ران مرغ خام را در کنار انگور قرار دهید، ممکن است آلودگی و مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.

با خطر آماده‌سازی و سرو غذا آشنا باشید.

بسیاری از آلودگی‌های غذایی در حین مراحل آماده‌سازی غذا اتفاق می‌افتد.

یک فرد بیمار می‌تواند منشأ انتقال میکرب‌ها باشد که این ممکن است از آنفلوانزا تا گاسترو آنتریت (عفونت لوله گوارش) را شامل شود.

تخته خردکنی که برای گوشت مورداستفاده قرار می‌گیرد و بدون این که شسته شود برای سبزیجات نیز استفاده می‌شود منبع آلودگی است.

دستان نشسته، فضای کثیف آشپزخانه، حشرات و جوندگان در آشپزخانه همه می‌توانند منشأ آلودگی غذا باشند.

علائم مسمومیت غذایی را بشناسید:

اگر تاکنون مسمومیت غذایی را تجربه کرده باشید میدانید چه تجربه ناگواری است. علائم آن بسته به‌شدت مسمومیت ممکن است کمی متفاوت باشد اما بیشتر مردم ترکیبی از موارد زیر را تجربه می‌کنند:

تهوع و استفراغ، اسهال آبکی (مکن است حاوی خون نیز باشد)، درد و گرفتگی شکم، تب.

علائم آن ممکن است پس از چند ساعت صرف غذا ظاهر شود یا چند هفته بعد مشاهده شود. مسمومیت غذایی معمولاً بین یک تا ده روز طول می‌کشد.

در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

بدنتان مایعات را نگه نمی‌دارد و بی‌آب شده است

خون در استفراغتان دیده‌اید

اسهالتان بیش از سه روز طول کشیده است

درد شکمی شدید تجربه کرده‌اید

دمای دهانتان بیشتر از 36.6 درجه سانتی‌گراد است.

اگر در گروه‌های پرخطر قرار دارید بیشتر مراقب باشید.

افرادی مانند زنان باردار، کودکان کم سن، افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند و افراد سالخورده باید بیشتر مراقب مسمومیت غذایی باشند.

نتایج مسمومیت غذایی در این افراد ممکن است خیلی شدیدتر بوده و حتی در زنان باردار منجر به ناهنجاری‌هایی در جنین شود.

افرادی که شامل این گروه‌ها هستند باید احتیاط‌هایی به کار گیرند مثلاً از مصرف پنیرهای نرم (مانند فتا، کامامبر و بری) اجتناب کنند، از مصرف گوشت‌های سرد (مانند کالباس) خودداری کنند یا آن‌ها را دوباره کامل گرم کنند و در مورد دوباره گرم کردن غذا خیلی محتاط باشند و تا حدی غذا را داغ کنند که بخار داغ داشته باشد.

علائم متداول مسمومیت غذایی:

درد یا کرامپ معده

تهوع

استفراغ

اسهال

افزایش دما، تب

سردرد، گلودرد

علائمی شبیه به آنفلوانزا

خستگی ناگهانی، کاهش انرژی و / یا میل به خواب

دستورالعمل تمیز کردن تخته خردکن:

یک قاشق چای‌خوری سفیدکننده را در یک لیتر آب بریزید. تخته را ابتدا در آب داغ و صابون بشویید و سپس آن را در محلولی که تهیه کرده‌اید، ضدعفونی کنید.

بسیاری از رستوران‌ها هنگام طبخ گوشت و مرغ (ماکیان) از دمای پایین استفاده می‌کنند. این مواد باید تا 72 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر حرارت داده شوند.

می‌توانید بر روی تخته‌های خردکن خود برچسب‌های فقط گوشت، فقط سبزی، فقط نان و غیره بزنید. این، فقط برای کسی که بیشتر در خانه آشپزی می‌کند نیست بلکه همه افرادی که ممکن است بخواهند در آشپزی کمک کنند باید این را بدانند.

مراقب محصولات غیرپاستوریزه باشید

اگر محصولات غیرپاستوریزه مصرف کرده‌اید، اطمینان حاصل کنید که از کارخانه معتبری باشند و به‌درستی نگهداری و به‌سرعت مصرف شوند. مثلاً اگر شیر محلی می‌خورید، باید مطمئن شوید استانداردهای بهداشتی بسیار بالایی در مورد تمام مراحل آماده‌سازی آن رعایت شده است و از شیوه تغذیه و نگهداری گاو تا شیردوشی و تجهیزات مورداستفاده و ظروف کاملاً مطمئن باشید.

 

هشدارها

همین که برچسب ” ارگانیک” یا ” طبیعی” روی محصول را می‌بینید به این معنی نیست که می‌توانید آن را همین‌طور بدون شستشو بخورید. این برچسب به معنی تمیز بودن محصول نیست بلکه فقط شامل روش‌های رشد و فراوری طبیعی محصول است.

در مسافرت و پیک‌نیک از مصرف سالادهای بر پایه مایونز که در یخچال نبوده‌اند خودداری کنید. سالادها منبع خوبی برای ویتامین‌ها و فیبرها هستند اما یکی از متداول‌ترین منابع مسمومیت غذایی به شمار می‌روند. سالادی که خودتان به‌دقت تهیه می‌کنید گزینه مطمئن‌تری است.

ممکن است به خاطر مسمومیت غذایی به‌شدت بیمار شوید. اگر مسمومیت شک دارید فوراً به پزشک مراجعه کنید. برخلاف باور عموم، تخته خردکن چوبی از تخته‌های پلاستیکی بدتر نیست. در چوب ممکن است باکتری‌ها در درز و شکاف‌های کوچک باقی بمانند اما تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌ها در چوب گسترش پیدا نمی‌کنند و در مقایسه با پلاستیک، بیشتر در معرض نابودی قرار دارند. تخته خردکن شما از هر نوعی که باشد باید همیشه آن را تمیز نگه‌دارید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...