رفتن به مطلب

خوردن نان و برنج عامل ابتلا به دیابت نیست


ارسال های توصیه شده

[h=3]تهران -ایرنا-رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه خوردن نان و برنج عامل ابتلای افراد به بیماری دیابت نیست، گفت: سه اصل تعادل، تناسب و تنوع در برنامه غذایی همه افراد و دیابتی ها باید رعایت شود.[/h]

81355046-6023213.jpg رییس انجمن دیابت ایران روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایران اظهار کرد:در گذشته قوت غالب مردم کشورمان نان و برنج بوده است اما میزان ابتلا به بیماری دیابت کم بود.

 

دکتر اسدالله رجب با بیان اینکه روزانه 500 نفر به جمع دیابتی های کشور اضافه می شود، گفت: بیش از هفت میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند که نیمی از آنها از بیماری خود آگاهی ندارند.

 

وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی مبتلایان به دیابت مصرف نان و برنج نیست، گفت: مصرف نان و برنج برای حفظ سلامتی ضروری است اما در مصرف آن باید تعادل را رعایت کرد.

 

وی اضافه کرد: شیوه زندگی نادرست، مصرف فست فودها، کم تحرکی و ورزش نکردن باعث ابتلای افراد به دیابت می شود.

 

رجب ادامه داد: استفاده به اندازه و مناسب از کربوهیدارت ها مانند نان و برنج از ضروریات بدن است اما اگر این مواد غذایی بیش از اندازه و بدون محاسبه کالری استفاده شود، باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

 

رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه اغلب افراد جامعه در مصرف مواد غذایی زیاده روی می کنند، توضیح داد: 80 درصد بیماران دیابتی در دوره ای از زندگی خود دچار اضافه وزن و چاقی بوده اند.

 

رجب با بیان اینکه در برنامه رژیم غذایی روزانه نمی توان کربوهیدرات ها را کاهش داد و به جای آن مواد پروتئین دار و چربی ها را جایگزین کرد، گفت: کربوهیدرات ها باید حدود 50 تا 60 درصد نیاز روزانه بدن را تامین کند.

 

رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه یکی از اصولی ترین روش ها برای مقابله با این بیماری پیشگیری است، گفت: بهترین روش آموزش و افزایش سطح اطلاعات عمومی افراد جامعه و فرهنگ صحیح مصرف و نحوه تغذیه است.

 

به گفته رجب، تغییر در سبک زندگی و پیروی از اصول تغذیه مناسب به همراه ورزش کردن به عنوان راهکارهایی برای پیشگیری از این بیماری باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه میزان کالری مورد نیاز روزانه بستگی به وزن، سن و نوع فعالیت جسمی هر فرد دارد، افزود: در روزهای تعطیل خانواده با خوردن و خوابیدن زمان را سپری می کند بنابراین باید در اینگونه روزها که فعالیت جسمانی کمتر است، میزان مواد غذایی کمتری مصرف شود.

 

رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه دیابت نوع 2 از مهمترین نوع این بیماری است که در میانسالی پدید می آید، گفت: حدود 90 درصد دیابتی ها به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

 

به گفته رجب، علت اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 اختلال در پاسخ هورمونی و مقاومت به انسولین است که باعث افزایش قندخون می شود.

 

وی یادآور شد: سن بالای 30 سال، چاقی، فشارخون و چربی خون بالا از عوامل موثر در ابتلا به دیابت نوع 2 به شمار می رود.

 

رجب اضافه کرد: مهم ترین علائم دیابت نوع 2، تشنگی فراوان، تکرر ادرار، عصبی و بی حوصله بودن، اختلال در بینایی، بی حسی و یا مورمور شدن انگشتان و ایجاد زخم و دیر بهبود یافتن زخم ها است.

 

وی به دیابتی های نوع 2 توصیه کرد که باید از برنامه غذایی صحیح و فعالیت ورزشی برخوردار بوده و در صورت نیاز با تجویز پزشک معالج از داروهای خوراکی و یا انسولین استفاده کنند.

 

به گفته رجب، غذاها به سه گرو اصلی کربوهیدارت ها، پروتئین ها و چربی ها تقسیم شده اند و علاوه بر اجتناب از حذف هر یک از گروه های غذایی، نباید گروهی را جایگزین گروه دیگر کرد.

 

وی افزود: برنامه غذایی دیابتی ها با سایر اعضای خانواده تفاوت چندانی ندارد و فقط مصرف قند و شکر و کلیه مواد غذایی که با این مواد تهیه می شود، ممنوع است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...