رفتن به مطلب

بیست و هفتم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران


ارسال های توصیه شده

[h=3]تهران- ایرنا- امروز یک شنبه بیست و هفتم مهر 1393 هجری خورشیدی، بیست و چهارم ذی الحجه 1435 هجری قمری و نوزدهم اکتبر 2014 میلادی است. 31 سال پیش در چنین روزی، عملیات والفجر4 با رمز «یاالله یاالله یاالله» در جبهه ی شمالی آغاز شد.[/h]

81353893-6021392.jpg مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

 

 

 

 

 

27 مهر 1371

 

حبیب الله بدیعی موسیقیدان ایرانی که بیش از 200 قطعه در دستگاه های مختلف موسیقی سنتی از او به یادگار مانده است، چشم از جهان فروبست.

 

 

 

27 مهر 1366

 

چهار ناوشکن آمریکایی؛ جزیره ی رستم، پایانه ی نفتی رشادت و تاسیسات میدان نفتی رسالت، در آب های خلیج فارس را مورد حمله قرار دادند که 9.5 میلیارد خسارت به آنها وارد شد.

 

 

 

27 مهر 1362

 

عملیات والفجر 4 با رمز «یاالله یاالله یاالله» در جبهه ی شمالی و در منطقه یی به وسعت صد کیلومتر مربع آغاز شد. رزمندگان اسلام از 2 محور بانه تا مریوان و بلندی های پنجوین به پیشروی پرداختند، این عملیات در سه مرحله و 33 روز به مرحله اجرا درآمد.

 

 

 

27 مهر 1362

 

اساسنامه ی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران که دربردارنده 6 فصل، 30 ماده و 15 تبصره بود در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در سوم آبان شورای نگهبان آن را تایید کرد.

 

 

 

27 مهر 1341

 

سید محسن محلاتی مشهور به صدرالاشراف رییس پیشین مجلس سنا و نخست وزیر ایران پس از ابراهیم حکیمی در 91 سالگی درگذشت.

 

 

 

27 مهر 1338

 

ابراهیم حکیمی حکیم الملک از سیاست مداران دوره ی قاجار و پهلوی یکم که دارای منصب هایی چون نخست وزیر، رییس مجلس، وزیر و رییس سنا بود، در 92 سالگی درگذشت.

 

 

 

27 مهر 1329

 

طرح همکاری ایران با اصل چهار ترومن، میان سپهبد رزم آرا نخست وزیر و هنری گریدی سفیر آمریکا امضا شد. تشویق دولت ایران به انعقاد معاهدات نفتی با سه شرکت آمریکایی، استخدام و فرستادن رایزنان اقتصادی آمریکا برای کار در تولیدات صنایع و معادن، ساختمان، راه ها، ارتباطات، راه آهن، کشاورزی، برق، آبیاری و امور مالی ایران و همچنین افزایش واردات کالاهای آمریکایی به ایران، از دستاوردهای این قرارداد بود.

 

 

 

27 مهر 1325

 

احمد قوام نخست وزیر، اعضای کابینه ی جدید خود را به محمدرضا پهلوی معرفی کرد، او در این کابینه علاوه بر پست نخست وزیری عهده دار 2 وزارتخانه، امور خارجه و کشور شده بود.

 

 

 

27 مهر 1323

 

دولت محمد ساعد با درخواست روس ها برای کسب امتیاز نفت شمال ایران، پیش از اعلام نظر مجلس شورای ملی، مخالفت کرد. روس ها با فرستادن هیاتی در شهریور به سرپرستی سرگئی کافتارادزه معاون کمیساریای ملی امور خارجه وقت شوروی به تهران، این امتیاز را از ایران درخواست کرده بودند.

 

 

 

27 مهر 1320

 

رضاخان که پس از اشغال نظامی ایران به وسیله ی متفقین مجبور به استعفای اجباری شده بود، پنجم مهر با یک کشتی از بندرعباس به طرف مقصدی نامعلوم حرکت کرد و سرانجام این کشتی در جزیره ی موریس لنگر انداخت و او مجبور شد تا در آنجا بماند.

 

 

 

27 مهر 1306

 

عهدنامه ی تأمینیه، ودادیه، فرهنگی، بازرگانی و شیلات، امضا شده میان دولت های ایران و شوروی به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این موافقت نامه در هشتم مهر در مسکو به امضا رسیده بود.

 

 

 

27 مهر 1306

 

نظامنامه ی اختصاصی شاگردان بی بضاعت مدرسه ی موزیک تصویب شد. این نظامنامه شامل هفت ماده بود که به مسایلی چون شرایط محصلان بی بضاعت برای بهره برداری از کمک خرج تحصیلی مدرسه موزیک، تعهدات این دانش آموزان نسبت به مدرسه اشاره دارد.

 

 

 

27 مهر 1302

 

وزارت امور خارجه در نامه یی به وزارت داخله درخواست کرد تا نماینده ای برای تهیه مقدمات ترسیم نقشه های مرزی ایران معرفی کنند.

 

 

 

برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 3)

 

آرشیو خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)

 

گروه اطلاع رسانی

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...