رفتن به مطلب

امضای تفاهم نامه همکاری بين دانشگاه محيط زيست و سازمان نظام مهندسی معدن ایران


ارسال های توصیه شده

[TABLE=class: tableline1, align: center]

[TR=class: content_head]

[TD=colspan: 2]تاریخ ارسال: 10/7/1393 |

[/TD]

[/TR]

[TR=class: content_head]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pagemed]

در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بين دانشگاه محيط زيست و سازمان نظام مهندسی معدن ايران:

رييس سازمان نظام مهندسی معدن: بايد از خسارت معادن به محيط زيست کاسته شود

 

 

دانشگاه محيط‌ زيست به منظور توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی، آموزشی و فناوری با تاکيد بر توسعه، بومی سازی و کاربردهای مورد نياز طرفين و دانش افزايی کارشناسان شاغل در فعاليت‌های معدنی، جهت حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار کشور با سازمان نظام مهندسی معدن ايران تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

 

 

dsc01132.jpg

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه محيط زيست، در مراسمی که با حضور روسا، معاونين و جمعی از اعضای هيئت‌علمی دو مرکز در دانشگاه محيط زيست برگزار شد، دکتر اصغر محمدی فاضل رئيس دانشگاه محيط‌زيست با اشاره به لزوم پيوند ميان مراکز علمی و پژوهشی کشور گفت: در حال حاضر دانشجويان تحصيلات تکميلی دانشگاه، بويژه در رشته های معدن، ارزيابی و آلودگی محيط زيست علاقه و اشتياق بسياری برای مشارکت در طرح‌های علمی، پژوهشی و آموزشی دارند که می‌توان با اجرای پروژه‌ها و پايان‌نامه‌های تحصيلی مشترک از ظرفيت سازمان نظام مهندسی معدن ايران در اين زمينه بهره برد.

 

 

دکتر فاضل افزود: بهره برداری غيرمسئولانه از برخی معادن باعث نگرانی علاقمندان به محيط زيست شده است، بسياری از معادن بعد از بهره برداری به حال خود رها می شوند و باعث بروز خسارت های بسياری از جمله ورود آلودگی های خطرناک آب های سطحی به زمين های کشاورزی شده است.

 

dsc01161.jpg

 

 

 

فاضل با اشاره به تاکيد دو روز قبل رئيس مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم رعايت ملاحضات محيط زيستی در بهره برداری از معادن افزود: در پاسخ به نيازهای کلان ملی و در قالب اين تفاهم نامه ما می توانيم بخشی از آموزش های زيست محيطی لازم و مورد نياز فعالين بخش معدن را برعهده بگيريم. تنها در اين صورت است که می توان اميدوار بود با همدلی و همراهی فيمابين کارشناسان و تصميم گيران دو حوزه از بروز خسارت های غيرقابل جبران به محيط زيست پيشگيری کرد.

 

 

شايان ذکر است رئيس مجلس شورای اسلامی دو روز پيش در مراسم گراميداشت مقام محيط بان با يادآوری اينکه ما کشوری هستيم که دارای معادن غنی و ذخاير نفتی و گازی هستيم، بر لزوم توجه به معادن و بهره‌برداری صحيح از اين منابع به منظور توسعه اقتصادی و ايجاد اشتغال تاکيد کرد.

 

 

در ادامه اين مراسم مهندس هرمز ناصرنيا رئيس سازمان نظام مهندسی معدن ايران ضمن ابراز خشنودی از امضای اين تفاهم‌نامه گفت: دانشگاه محيط زيست با توجه به سابقه و جايگاه علمی که دارد می تواند ما را در يافتن زبان مشترک بين معدن و محيط زيست ياری برساند.

 

 

ناصرنيا گفت: هر فعاليت توسعه ای صدمات زيست محيطی هم دارد ولی اين نگاه که معادن يکسره زيان بار و ضد محيط زيست هستند حقيقت ندارد، بهرحال برای توسعه کشور نياز به فعاليت های عمرانی وجود دارد اما در اين ميان اقدامات محيط زيستی بايد به کمک متخصصان معدن بيايد تا از ايجاد خسارت به محيط زيست کاشته شود و خصوصاً فعاليت های پس از معدن کاوی سازگار با محيط زيست شود.

 

 

رئيس سازمان نظام مهندسی معدن ايران افزود: استفاده مطلوب از امکانات، تجهيزات و حمايت های مادی و معنوی و همچنين بهره گيری از متخصصين وکارشناسان سازمان و دانشگاه محيط زيست در جهت اجرای پروژه های تحقيقاتی - کاربردی مورد تفاهم با توجه به نيازهای طرفين و کشور و همچنين اجرای دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مشترک از اقداماتی است که سازمان نظام مهندسی معدن ايران و دانشگاه محيط‌ زيست پتانسيل انجام آن را دارا هستند.

 

dsc01188.jpg

 

 

 

وی افزود: الزامی کردن گذراندن دوره های آموزشی عمومی حفاظت محيط زيست برای اعضای دارنده پروانه اشتغال، برگزاری دوره های آموزشی مبانی معدنکاری و معرفی موضوع‌های پژوهشی و همکاری در اجرای پروژه‌های مطالعلت کاربردی نظير بازپيرايی معادن از مواردی است که سازمان می تواند نسبت به اجرای آنها در قالب اين تفاهم نامه متعهد شود.

تشکيل کميته های آموزشی و پژوهشی متشکل از نمايندگان مورد توافق طرفين به منظور اجرايی نمودن مفاد اين تفاهم نامه از ديگر بحث های مطرح شده در اين مراسم بود.

گفتنی است اين تفاهم‌نامه برای مدت چهار سال به امضای روسای دو مرکز رسيد.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...