Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۳ فرزندتان دوباره بدون اجازه از رایانه شما استفاده کرده است. مقابل اسکنر۳ بعدی شکلک در آورده و به شکل خود شکلات پرینت گرفته! باید یک جای جدید برای مخفی کردن کارتریج شکلات پیدا کنید!" اگر به نظرتان این سناریو فقط در فیلم های علمی ـ تخیلی ممکن است، شاید احتیاج به تجدید نظر دارید. این آینده ای است که احتمالا تجربه خواهید کرد. پرینتر های ۳ بعدی حدود ۲ دهه پیش به جهان معرفی شدند و فناوری آن ها همچنان به سرعت در حال پیشرفت است. انواع اولیه آنها تنها می توانستند ماکت هایی تولید کنند که استفاده عمده آنها درک بهتر افراد از شکل یک جسم ۳ بعدی بود. با پیشرفت تکنولوژی ساخت این پرینترها، موارد استفاده جدید و مهم تری مثل ساخت قطعات صنعتی، روباتیک و جواهرات به عملکرد این دستگاه ها اضافه شد. زمانی که NASA تصمیم گرفت برای ساخت قطعات خاصی از فضا پیماهای خود از چاپگر های ۳ بعدی استفاده کند، مشخص شد که آینده روشنی در برابر این تکنولوژی قرار دارد. اما این داستان از لحظه ای خوشمزه شد که پای پرینترهای ۳ بعدی به صنعت غذا هم باز شد. در نمایشگاه CES 2014 (نمایشگاه جهانی تکنولوژی و الکتریک برای مصرف کنندگان) شرکت 3D Systems از پرینتر غذایی تولیدی خود با نام Chefjet پرده برداری کرد. این پرینتر با استفاده از فناوری جت پرینت که در حقیقت پاشش مواد غذایی و رنگ خوراکی است، قادر به تولید قند و شیرینی های پایه شکر با طعم شکلات، وانیل، نعنا، سیب ترش، تمشک و هندوانه است که میتوانند قطعات متحرک نسبت به هم داشته باشند. اما 3D Systems تنها کمپانی سازنده پرینتر های غذای ۳ بعدی نیست، hinessnational ma یک کمپانی اسپانیایی به تازگی نمونه ی اولیه ای از این نوع پرینتر به نام "فودینی" معرفی کرده که به ادعای تولید کنندگانش میتواند تمام غذاهای تازه را در صورت تامین مواد اولیه ی آماده به چاپ تولید کند. اما حقیقت این است که تنها استفاده ی فودینی، با توجه به این موضوع که شما باید مواد اولیه را کاملا آماده کنید و همچنین پخت نهایی را دستی انجام دهید، دادن طرح زیبا و دقیق به وسیله نازل های خود به مواد غذایی است. تا اینجا غذا های پرینت شده تنها زیبایی و دقتی دارند که به وسیله دست مقدور نیست، اما نه اشتها بر انگیزند، نه ارزان قیمت! محدودیت های آن ها هم سر به آسمان میکشد! پس چه کسی حاضر است در این زمینه سرمایه گزاری کند؟ شاید کسانی که با آسمان سر و کار دارند! NASA 125 هزار دلار بر روی یک شرکت تگزاسی سرمایه گزاری کرده تا فضا نوردان بتوانند در فضا پیتزای گرم پرینت بگیرند! مدل اولیه ی این دستگاه با استفاده از کارتریج های کربوهیدرات، پروتئین و چربی آبگیری و پودر شده، خمیر، سس گوجه فرنگی، پپرونی و پنیر، پیتزا تولید میکند و با نازل های مخصوص این مواد را به ترتیب بر سطحی باز کرده و سپس پیتزا را میپزد. این کمپانی در حال کار بر روی کارتریج هایی از مواد غذایی است که shelf life۳۰ سال داشته باشند تا در مسافرت های طولانی فضایی کیفیت خود را از دست ندهند. مشکل اصلی این زمان طولانی تجزیه ویتامین ها و تند شدن چربی ها است. همچنین شرکت "ابداعات غذایی بیوزون" در آلمان بر روی پروژه ای کار می کند که هدف آن تولید غذای جامد برای بیماران مبتلا به دیسفاژیا( نوعی اختلال در عضلات گلو که باعث باز ماندن دهانه ی نای در هنگام بلع و ورود مواد غذایی به شش ها می شود. این بیماران تنها قادر به استفاده از غذا های مایع هستند) است. در این پروژه از پرینتر های ۳ بعدی برای تولید نوعی ژله ی خاص استفاده می شود که در دهان به سرعت آب می شود و در بشقاب به شکل مواد غذایی جامد مختلف مانند سبزیجات، گوشت و شیرینی هاست. همچنین در ابتدای سال 2014 خبر همکاری کمپانی معروف "هرشی" برند شناخته شده ی شکلات، با 3D Systems اعلام شد. این دو کمپانی با همکاری هم به دنبال تولید نسل جدیدی از شکلات و پرینتر های ۳ بعدی هستند. تا کنون تمام غذاهایی که به وسیله پرینتر های ۳ بعدی تولید شده اند شامل: شکلات، پیتزا، راویولی، ناگت نخود، چیپس ذرت و شیرینی های قندی طعم دار است. به نظر می رسد انقلابی در صنعت غذا در راه است و به زودی مهندسان صنایع غذایی باید قسمتی از تمرکز خود را بر روی تولید کارتریج های مواد مغذی مختلف قرار دهند. آینده از آنچه می بینیم به ما نزدیک تر است. منابع: · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام / · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام / · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام · برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده