masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۹۳ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام روغن پالم واژه ای است که این روزها بسیار به گوش می رسد و یک مسئله بحث برانگیز در عرصه لبنیات و شیر گشته است که طبق گفته ها وجود آن در لبنیات خطر آفرین است. بازدید : 10698 نفر چند روز پیش وزیر محترم بهداشت در مورد شایعه ای صحبت کردند که بنا بر آن پالم وارد صنعت شیر کشور شده بود که این خبر بازتابها و بحث هایی را به دنبال داشت تا اینکه این بحث وارد مجلس شد که طبق آن قرار است تا هفته ی آینده معاون برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ی و رئیس سازمان غذا گزارشی را در این مورد برای مجلس تهیه کند. تا مدتها قبل بسیاری باورها با این بود که شیر کم چرب چندان فایده ای ندارد و شیر مغذی و عالی همان شیر پرچرب است که به گفیه ی برخی ها مستقیما از دامداری ها بدون انجام هیچ افزایش و کاهشی به دست مصرف کننده میرسد اما هم اکنون بحث داغ افزودن روغن پالم به این نوع شیرها نظر بسیاری را تغییر داده است. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام حالا ببینیم روغن پالم چیست؟ روغن پالم روغنی از مغز میوه ی نخل است. بزرگترین عرضه کننده ی این روغن کشور مالزی است که به عنوان روغنی بدن کلسترول در اکثر کشورهای آفرقایی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن پالم در بین روغن های گیاهی در رده ی آخر قرار دارد و به دلیل داشتن میزان بالای چربی های اشباع شده برای مصرف بعد از تمام روغن های گیاهی دیگر توصیه می شود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام روغن پالم دارای اسید اوئیک است که محققان مصرف آن را دلیلی برای ایجاد و افزایش برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام های قلبی دانسته اند. از روغن پالم به عوان یک سوخت زیستی برای مصارف و ساخت بیودیزل ها استفاده میشود. جالب است بدانید که از این روغن در طول جنگ جهانی دوم برای تهیه بمب های ناپالم استفاده می شده است. منبع : نمناک /ن 5 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مرداد، ۱۳۹۳ [h=1]حقیقت ناگفته درباره روغن پالم[/h] مشکل اصلی روغن پالم، وجود 50 درصد چربی اشباع در آن است. برخی شرکتها با تبلیغ در مورد استفاده نکردن از روغن پالم، از انواع دیگر چربی اشباع استفاده میکنند. مثلاً روغن نارگیل بیش از 90 درصد چربی اشباع دارد. یا برخی شرکتها با استفاده نکردن از روغن پالم، از روغنهای ترانس استفاده میکنند. این ترفند در دهه 1990 در آمریکا رایج شد آفتاب: اقتصادنیوز نوشت: بعد از اخبار مربوط به آمیختگی روغن پالم با محصولات لبنی پرچرب، توجه ویژهای به مصرف این روغن صورت گرفت. چنانکه برخی از مضرات آن سخن گفتند و برخی دیگر از دستهای پشت پرده واردات آن نوشتند. فارغ از اینکه براساس استانداردهای ملی آمیختن روغن پالم تنها با هشت محصول لبنی مجاز است و در نتیجه آمیختن آن با شیر پرچرب و بسیاری محصولات لبنی (که جزء هشت محصول مذکور نیستند) نوعی تخلف و تقلب محسوب میشود، سوال اینجاست که آیا واقعاً روغن پالم همانقدر که به نظر میرسد مضر است؟ 1) پرمصرفترین روغن گیاهی جهان: روغن پالم (که از میوه درخت نخل روغنی به دست میآید)، پرمصرفترین روغن گیاهی جهان است. از مجموع 183.9میلیون تن روغن گیاهی مصرفی در جهان در سال 2012، معادل 52.1میلیون تن را روغن پالم تشکیل داده است. 2) مصرف بالا در کشورهای توسعهیافته: برخلاف آنچه که تصور میشود، الزاماً کشورهای کمترتوسعه یافته نیستند که روغن پالم مصرف میکنند. اتحادیه اروپا و آمریکا از اصلیترین مصرفکنندگان روغن پالم در جهان هستند. سرانه مصرف روغن پالم در آمریکا 55 کیلوگرم و در اتحادیه اروپا 60 کیلوگرم در سال است. متوسط این رقم در کل جهان حدود 26 کیلوگرم است. البته لازم به ذکر است سرانه مصرف روغن پالم در ایران هم نسبتاً بالاست که در مورد انواع دیگر روغن و همینطور مواد غذایی زیانآوری مثل نمک و شکر هم اوضاع تفاوتی ندارد. 3) ممنوع نبودن روغن پالم: هیچ قانون و مقرراتی در آمریکا (که قوانین بهداشتی سختگیرانهای دارد) علیه استفاده از روغن پالم وجود ندارد. حتی قوانین در مورد اطلاعرسانی پیرامون روغنهای غیراشباع ترانس باعث شده است مصرف روغن پالم در این کشور افزایش یابد. اتحادیه اروپا نیز محدودیتی در این زمینه وضع نکرده است و از پایان امسال شرکتها موظف هستند نام روغنهای مورد استفاده را روی محصول خود درج کنند. باوجود این گفته میشود برخی کشورها در این زمینه محدودیتهایی وضع کردهاند. 4) ترانس مضر: روغن پالم همچون انواع دیگر روغن مضراتی دارد، اما در مجموع مضرات آن در مقابل روغنهایی مثل ترانس کمتر است. مطالعات پزشکی نشان داده است خطرناکترین روغن مصرفی خانوارها، که موجب کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد میشوند، روغنهای غیراشباع با شکل فرمولی ترانس هستند که اصطلاحاً به آنها روغن ترانس گفته میشود. باتوجه به اثبات زیان آور بودن این روغنها و تاثیرات منفی آنها بر سلامتی قلب، محدودیتها و قوانین متعددی در مورد آنها وضع شده است. به عنوان مثال از سال 2006 شرکتهای آمریکایی موظف هستند در مورد استفاده از روغن ترانس اطلاعرسانی کنند. روغن ترانس حاصل فرآوری صورت گرفته بر روی روغنهای معمولی است که در بیسکویت و شیرینی و انواع روغنهای جامد هیدروژنه استفاده وجود دارد. 5) هیولای پالم: مشکل اصلی روغن پالم، وجود 50 درصد چربی اشباع در آن است. برخی شرکتها با تبلیغ در مورد استفاده نکردن از روغن پالم، از انواع دیگر چربی اشباع استفاده میکنند. مثلاً روغن نارگیل بیش از 90 درصد چربی اشباع دارد. یا برخی شرکتها با استفاده نکردن از روغن پالم، از روغنهای ترانس استفاده میکنند. این ترفند در دهه 1990 در آمریکا رایج شد. در آن زمان (همچون هفتههای اخیر ایران) تبلیغات وسیعی علیه روغن پالم ایجاد شد و برخی شرکتها با هدف گمراهی، از برچسب «فاقد روغن پالم» استفاده میکردند. اداره غذا و داروی آمریکا به خاطر این گمراهکنندگی، استفاده از برچسب مذکور را ممنوع کرد و به شرکتها اخطار داد. 6) فواید پالم: روغن پالم همچون انواع دیگر روغن گیاهی، کلسترول ندارد. فاقد چربی ترانس است. از برخی انواع ویتامین E یعنی «توکوترینول» غنی است که شواهدی مبنی بر تاثیر مثبت آنها در جلوگیری از لختگی و انسداد عروق کاهش آسیب مغزی پس از سکته وجود دارد. در مقابل اکسایش مقاوم و در دمای اتاق جامد است. همین موارد باعث شده است مصرف آن نسبت به روغن ترانس توصیه شود. 7) ترتیب مضر بودن روغنها: آنچه که گفته شد به هیچ عنوان به معنی مفید بودن و بیضرر بودن روغن پالم نیست. به طور کلی باید این ترتیب را در زیانآور بودن روغن رعایت کرد: 1- روغن ترانس (زیانآورترین روغن شامل روغنهای نباتی جامد در مقیاس خانگی و انواع کیک و شیرینی در مقیاس بزرگ) 2- روغن اشباع (از جمله روغن پالم که در مقیاس بزرگ برای پختن انواع محصولات یا تولید برخی محصولات لبنی مصرف میشود) 3- روغنهای مایع طبیعی و امگا 3 (کمزیانترین روغنها و از جمله روغن زیتون و بادام زمینی) بنابراین روغن پالم در مقایسه با روغنهای مایع طبیعی زیانآور است و باید مصرف آن به شدت محدود شود. منبع: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 4 لینک به دیدگاه
Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مرداد، ۱۳۹۳ افشاگری کاربرد گسترده روغن صنعتی پالم (نخل) در فرآورده های لبنیاتی بویژه شیر و ماست، سبب شد تا یکی از مشاوران صنایع لبنی ایران در نامه ای انتقادی نسبت به آشکار شدن این موضوع، اعلام کند که در سال های گذشته واردات این روغن تا 15 برابر افزایش یافته است. آفتاب: به گزارش ایرنا، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چند روز پیش گفته بود: مصرف کنندگان روغن پالم در شیر و ماست از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده اند و به همین دلیل بزودی اسامی آنها اعلام می شود. وی افزوده بود: وزارت بهداشت به هیچ کارخانه لبنی مجوز استفاده از روغن پالم نداده، روغن پالم به دلیل سودآوری بالا در لبنیات استفاده می شود و این تخلفات بسیار بارز بوده است. هاشمی در رابطه با وجود روغن پالم بیش از حد مجاز در روغن های خوراکی و لبنیات گفت: پالم روغنی است که سال های سال از کشور مالزی وارد می شود و به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا، بیش از گذشته وارد شده است. وزیر بهداشت ادامه داد: این روغن به دلیل کیفیتی که دارد برای سلامتی مضر است و لبنیات به بازار آمده نشان می دهد به جای چربی طبیعی از بدترین نوع چربی صنعتی یا همان پالم استفاده کرده اند. هاشمی با رد تکذیب صنایع لبنی در استفاده از روغن پالم، گفت: گزارش های ما موجود است و اگر لازم باشد آن را رسانه ای می کنیم، ما مجوز ورود این محصولات را نمی دهیم بلکه وزارت صنعت و جهاد کشاورزی متولی واردات آن هستند. انتشار این اطلاعات، تاییدهای کارشناسی این موضوع و پیگیری رسانه ها سبب شده این موضوع همچنان مورد توجه افکار عمومی باشد. مشاور مدیرعامل صنایع شیر ایران با انتقاد از اعلام این موضوع، گفت: کاهش سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی به طور حتم صنعت لبنی کشور را با چالش جدی مواجه خواهد ساخت. حسین چمنی در نامه ای که روز شنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی ارسال کرد، افزود: پس از اعلام خبر وزیر بهداشت درباره استفاده روغن پالم از سوی صنایع لبنی، این خبر به سرعت صفحه رسانه های کشور را پر کرد. کارشناس صنعت شیر تصریح کرد: چرا طی 10 سال گذشته واردات آن به کشور بیش از 10 یا 15 برابر افزایش یافته است؟ وی خطاب به وزیر بهداشت با بیان اینکه سابقه سال ها واردات و گزارش های مربوط به این روغن «به زعم شما خطرناک » در وزارت خانه وجود دارد، افزوده است: به نظر شما سهم صنعت لبنیات در مصرف روغن پالم نسبت به سایر صنایع کشور از جمله صنعت روغن خوراکی، شیرینی و شکلات، غذاهای آماده، سس ها چقدر است؟ در ادامه نامه آمده است: سرانه مصرف روغن نباتی با چاشنی 50 درصد پالم بیش از نیاز مردم است. البته سیاست برخورد با صنعت لبنیات و سکوت در برابر مصرف بالای روغن در سایر بخش ها قابل درک است. وی در بخش دیگری از نامه افزوده است: آیا عجیب است در کشوری که دو میلیون دامدار و 1070 شرکت فعال لبنی دارد، در انبارهای بخش خصوصی و دولتی آن 760 هزار تن روغن پالم ارزان قیمت دارای مجوز با یک یا چند متخلف وجود داشته باشد؟ 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده