رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

در سال های اخیر مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریایی به عنوان یک مشکل اساسی مطرح شده است. باکتریوسین ها پپتید های غیر سمی تولید شده توسط باکتری های اسید لاکتیک هستند که دارای فعالیت ضد میکروبی بوده و به اسید و گرما مقاوم و آسان هضم هستند .Kaiser و Montville مطرح کردند که باکتریوسین ها باید دارای دو ویژگی شاخص باشند.

1. ماهیت پروتئینی داشته باشند

2. عدم کشندگی بر سلول تولید کننده آنها. نامگذاری باکتریوسین ها معمولا بر اساس افزودن cin به آخر نام جنس یا گونه تولید کننده آن انجام می گیرد. طبقه بندی باکتریوسین ها بر اساس خواص بیوشیمیایی و ویژگی های ژنتیکی به 3 گروه اصلی تقسیم بندی می شود

 

گروه اول: لنتی بیوتیک ها : پپتید های کوچک و مقاوم به گرما هستند و در ساختمان خود اسید های آمینه lanthionin و methyllanthionine دارند. لنتی بیوتیک به دو زیر گروه تقسیم می شوند.زیر گروه اول که دارای ساختمان کشیده و انعطاف پذیر بوده و دارای بار مثبت است که به عنوان منفذ در ساختمان غشاء به گونه های هدف نفوذ پذیر است. باکتریوسین نایسین عضوی از این گروه است نایسین توسط لاکتوکوکوس لاکتیس زیر گونه لاکتیس تولید می شود. نایسین در ابتدا به صورت پره نایسین تولید می شد که دارای 57 اسید آمینه بود .سپس تغییراتی در اسید آمینه های آن بوجود آوردند که به پرونایسین تبدیل شد. و در نهایت باخروج 23 اسید آمینه به نایسین فعال دارای 34 اسید آمینه مبدل شد. زیر گروه دوم پپتید های کروی و دارای ساختمان سفت و محکم و دارای بار منفی یا خنثی هستند.آنه در واکنش های آنزیمی ضروری و حساس باکتری ها مداخله می کنند

 

گروه دوم: باکتریوسین های با وزن های مولکولی متغیر ، اما معمولا کوچک ، مقاوم به گرما و دارای اسید آمینه های منظم هستند . این گروه به 3 زیر گروه تقسیم می شود.

زیر گروه اول شامل پپتید های فعال در مقابل لیستریا است که از مهمترین آنها می توان pediocin PA-1 و sakacin P را نام برد.

زیر گروه دوم شامل دو پپتید مکمل می باشد که شامل lactococcin G ، plantaricins JK و plantaricins EF است.

و زیر گرو سوم شامل پپتید های کوچک و مقاوم به حرارت است که بوسیله پپتید رهبر انتقال پیدا می کنند.باکتریوسین های divergicin A و acidocin B در این گروه قرار دارند.

 

گروه سوم: پپتید های بزرگ با وزن مولکولی بالای 30 کیلودالتون هستند. در این گروه باکتریوسین های helveticins J ، helveticins V ، acidofilicin A ، lactacins A و lactacins B جای می گیرند.

 

 

باکتریوسین های تولید شده توسط برخی گونه های لاکتوباسیلوس ها .

 

[TABLE=class: cms_table]

[TR]

[TD]جنس تولید کننده

 

[/TD]

[TD]باکتریوسین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]L. acidophilus

[/TD]

[TD=width: 221]Acidolin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. acidophilus

[/TD]

[TD=width: 221]Acidophilin

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. acidophilus

[/TD]

[TD=width: 221]Lactacin B

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. acidophilus

[/TD]

[TD=width: 221]Lactacin F

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. brevis

[/TD]

[TD=width: 221]Lactobacillin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. brevis

[/TD]

[TD=width: 221]Lactobrevin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. Reuteri

[/TD]

[TD=width: 221]Reuterin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. Bulgaricus

[/TD]

[TD=width: 221]Bulgarin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. plantarum

[/TD]

[TD=width: 221]Plantaricin SIK-83

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. plantarum

[/TD]

[TD=width: 221]Plantaricin A

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. plantarum

 

[/TD]

[TD=width: 221]Plantaricin B

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. plantarum

[/TD]

[TD=width: 221]Lactolin

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. Helveticus

[/TD]

[TD=width: 221]Lactolin 27

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. Helveticus

[/TD]

[TD=width: 221]Helveticin J

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. amylovorus

[/TD]

[TD=width: 221]Lactobin A

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. casei

[/TD]

[TD=width: 221]Lactocin 705

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. sake

[/TD]

[TD=width: 221]Lactocin S

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. sake

 

[/TD]

[TD=width: 221]Sakacin P

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 208]L. curvatus

[/TD]

[TD=width: 221]Curvacin A

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

ساختار ژنتیکی باکتریسین ها:

 

باکتریوسین باکتری های گرم مثبت کوچک هستند و سبب افزایش نفوذ پذیری غشاء می شوند . باکتریوسین باکتری های گرم منفی بزرگ و پیچیده است .که به رسپتور های ویژه ای روی غشاء خارجی سلول هدف باند می شوند. سازماندهی ژنتیکی باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری های گرم مثبت و گرم منفی با هم متفاوت است. باکتری های گرم مثبت دارای 8 تا 12 ژن در مقایسه با 2 تا 3 ژن نیازمند برای باکتری های گرم منفی است. بعنوان مثال برای تولید لنتی بیوتیک ها ژن هایی لازمند که در کنار هم قرار می گیرند و عمل می کنند.

1). ژن های ساختاری مثل lan A که در ساختار نقش دارد.

2). ژن های ایمنی مثل I lan ، lan E ،F lan و G lan که سبب حفاظت باکتری از باکتریوسین های تولید شده توسط خود باکتری می شوند

3). ژن lan P که سبب عبور لنتی ویروس ها از میان غشاء می شود.

4). دو ژن lan B ، lan C یا در بعضی مواقع ژن lan M که گمان می رود درگیر تشکیل لنتی یونین و متیل لنتی یونین باشند.

5). دو ژن lan K ، lan R که با رمزدهی دوترکیب پروتئینی سبب انتقال سیگنال های خارج سلولی می گردد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...