رفتن به مطلب

آنتی اکسیدان ها را بهتر بشناسیم


ارسال های توصیه شده

آنتی اکسیدان ها را بهتر بشناسیم

s49v92nmsbawu1gpeec.jpg

 

سال هاست آنتی اکسیدان های داخل میوه ها و سبزیجات، مورد علاقه جامعه بوده است. براساس مطالعات علمی، مصرف مکرر آنتی اکسیدان‌های طبیعی با پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی و سرطان در ارتباط است.

تجمیع گونه های اکسیژن فعال که ROS نامیده می شوند، باعث تخریب و آسیب به پروتئین ها، لیپیدها و DNA می شوند و نتیجه این تخریب نبود تعادل بین اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها به نفع اکسیدان هاست؛ فرآیندی که موجب پیری و ایجاد بیماری های مختلف در انسان می شود، اما ترکیبات آنتی اکسیدان می توانند تا حدودی از این اتفاق جلوگیری کند. آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی می توانند سیستم دفاع سلولی را تحریک و از تخریب اجزای سلولی در برابر آسیب های اکسیداتیو جلوگیری کنند. برای این مصارف، آنتی اکسیدان های مصنوعی بیشتر مورد استفاده هستند که از بسیاری از آنها ایجاد آسیب های کبدی گزارش شده است. بنابراین، نیاز به شناسایی منابع طبیعی و سالم که جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی در رژیم غذایی باشد، وجود دارد.

 

یکی از ترکیبات سرشار از آنتی اکسیدان، گیاهی است شناخته شده به نامزردچوبه. در آسیا از زردچوبه به طور گسترده به عنوان یک ادویه، رنگ دهنده و طعم دهنده در غذا استفاده می شود. در طب سنتی نیز به عنوان ضددرد، درمان اختلالات قاعدگی، روماتیسم و بیماری های پس از سوانح استفاده می شود. علاوه بر این، گفته شده که زردچوبه خواص ضدقارچ نیز دارد. داشتن ترکیباتی که مواد دافع حشرات را در خود جای می دهد نیز جزو خواص زردچوبه است، اما در واقع آنچه باعث شده تا زردچوبه برای تحقیقات ضدسرطان گزینه مناسبی باشد، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. مطالعه و بررسی های علمی نشان داده اند زردچوبه قدرت مهار رادیکال های آزاد را دارد و خواص ضدرادیکال قابل توجهی از آن گزارش شده است. فنل های موجود در ترکیبات طبیعی، به طور کلی جاذب بسیار موثری برای رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها است. بررسی های دانشمندان نشان داده است در زردچوبه نیز ارتباط محکم و قابل اطمینانی بین محتوای فنول های طبیعی زردچوبه و خواص آنتی اکسیدان آن وجود دارد. پلی فنولی که در زردچوبه عامل آنتی اکسیدان است، کورکومین (Curcumin) نامیده می شود.

تا امروز، بسیاری از آزمایش های بالینی کنترل شده، مصرف مکمل کورکومین در بیماران مبتلا به سرطان را درگروه های کوچک مورد بررسی قرار داده است. بسیاری از یافته ها نشان می دهد استفاده خوراکی کورکومین به احتمال زیاد به عنوان یک عامل درمانی در سرطان های دستگاه گوارش موثر است. در یک مطالعه بالینی که در بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده پیشرفته انجام شد، مشخص شد کورکومین دارای فعالیت ضدسرطان است، گرچه این فعالیت چندان قوی نیست. با توجه به اثر ضدسرطان پایین در تجویز خوراکی کورکومین و توجه به آب گریز بودن آن، برخی محققان پیشنهاد کرده اند کورکومین با تکنیک های داروسازی برای تزریق داخل وریدی در مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گیرد. به نظر می رسد کورکومین می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز بشود. محققان آزمایشی را روی کورکومین و نیکوتین انجام داده اند. نیکوتین یک ماده شیمیایی قدرتمند سرطانزاست که در بسیاری از افراد سیگاری سرطان ریه را موجب می شود.تحقیقات نشان داده است کورکومین باعث کاهش اثرات سرطانزایی نیکوتین می شود.

 

سرطان پروستات نیز یکی از عوامل مهم در مرگ مردان در تمام جهان است. با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش پیدا می کند. در پنجاه سالگی، از هر چهار مرد یک نفر دارای سلول های سرطانی در غده پروستات خود است. جالب است بدانیم در هشتاد سالگی از هر دو مرد یک نفر در پروستات خود سلول های سرطانی دارد. در مطالعه ای که دانشمندان روی سلول های سرطان پروستات انجام داده اند، مشخص شده است کورکومین باعث مهار رشد سلول ها و دارای پتانسیل مناسبی برای کند کردن روند پیشرفت سرطان پروستات است. بنابراین محققان نتیجه گرفته اند کورکومین ممکن است جایگزین غیرسمی مناسبی برای درمان سرطان پروستات در مردان باشد.

 

شاید بتوان سرطان پستان در زنان را در مقابل سرطان پروستات در مردان یک عامل مهم در مرگ و میر دانست. پژوهشگران چینی دریافتند کورکومین باعث سرکوب های متعدد روی سلول های سرطان پستان است. بنابراین به نظر می رسد نتایج اولیه تحقیقات دانشمندان در مورد کورکومین و سرطان بسیار دلگرم کننده است. به عنوان یک محصول طبیعی، کورکومین ترکیبی غیرسمی است که اثرات مهاری آن روی بسیاری از مسیرهای درگیر در بروز سرطان و تومور ارزشمند است. در واقع این ترکیب به تنهایی اثرات ضد تومور مناسبی را نشان داده است.

بنابراین به نظر می رسد مصرف روزانه زردچوبه در انواع غذاها، می تواند حفاظی طبیعی باشد در برابر انواع سرطان. البته شایان ذکر است که محققان مصرف بیش از حد این ترکیب طبیعی را توصیه نمی کنند زیرا مطالعات بالینی در انسان هایی که به مقدار زیاد از کورکومین استفاده کرده اند، در برخی از افراد تهوع یا اسهال و ایجاد فقر آهن را در افراد مستعد گزارش کرده است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

[TABLE=class: contentpaneopen]

[TR]

[TD=class: contentheading, width: 100%]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

[/TD]

[TD=class: buttonheading, width: 100%, align: right]

[/TD]

[TD=class: buttonheading, width: 100%, align: right]

[/TD]

[TD=class: buttonheading, width: 100%, align: right]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: contentpaneopen]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

توت سیاه

blueberries-3_49.jpg

در درمان سنتی قدیمی عصاره توت سیاه را برای جلوگیری از آنفولانزا در شیشه آزمایشگاهی قرار می دادند. اما دانشمندان هشدار می دهند که مطالعات بیشتری مورد نیاز است. خود میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها است و توانایی مبارزه با تورم را ممکن میسازد.

 

قارچ

fresh-button-mushroom-752824.jpg

 

آیا قارچ عاری از مواد مغذی است؟ این ماده دارای مواد معدنی سلنیوم و آنتی اکسیدان ها است. سطوح پایین سلنیوم با افزایش خطر آنفلوانزای شدید ارتباط دارد . ریبوفلاوین و نیاسین ویتامینB موجود در قارچ برای سلامتی سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد .مطالعات جانورشناسی نشان داده اند که قارچ اثرات ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد تومور دارد.

 

توت

 

میوه هایی که رنگ تیره دارند مانند زغال اخته وشاه توت به عنوان یک غذای فوق العاده ، که سرشار از آنتی اکسیدان های موسوم به آنتوسیانین ها است می باشند. آنتی اکسیدان ها در مبارزه با پیری و بیماری های بدن به شما کمک می کند.توت را می توان اغلب به صورت آبمیوه یا مخلوطی همراه با شیرینی گرانولا استفاده کرد.

 

صدف

 

داروی مقوی غرایز جنسی است؟ روی ، ماده معدنی است که در صدف وجود دارد. پایین ترین میزان روی با ناباروری مردان در ارتباط است و به نظر می رسد روی اثرات ضد ویروسی دارد، اگر چه محققان نمی توانند آن را شرح دهند با این حال آنها می دانند که چندین وظایف سیستم ایمنی بدن از جمله درمان زخم ها را به عهده دارند.

هندوانه

 

هندوانه رسیده دارای مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها و گلوتاتیون است. برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شده است که این مواد در قسمت گوشتی آن که در نزدیکی پوست است قرار دارند و با عفونت و گلوتاتیون مبارزه می کنند.

کلم

 

این منبع گلوتامین برای تقویت سیستم ایمنی است. کلم را می توان در طول ماه های زمستان براحتی و به ارزانی تهیه کرد. سعی کنید کلم از هر نوعی (سفید، قرمز، چینی) را به سوپ و خورش اضافه کنید وسعی کنید از آنتی اکسیدان ها برای افزایش ارزش غذایی استفاده کنید.

 

بادام

 

بادام به سیستم ایمنی بدن را افزایش وهمین طور اثرات ناشی از استرس را کاهش می دهد. ویتامین ای نیز به تقویت سیستم اسمنی بدن کمک می کند بهتر است هر روز از موادی که دارنده وتامین ای هستند ایتفاده بکنید. ریبوفلاوین و نیاسین، که از خانواده ویتامین های B هستند اثرات ناشی از استرس را می کاهند.

گریپ فروت

 

گریپ فروت دارای مقدار زیادی از ویتامینC است . علم ثابت کرده است که شما به راحتی می توانید از طریق غذاها به اندازه کافی ویتامین C را به تنهایی و بدون مکمل برای کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده کنید با این حال گریپ فروت سر شار از ویتامین سی است اما اگر علاقه ای به آن ندارید پرتقال یا نارنگی را امتحان کنید.

 

جوانه گندم

 

ریشه ای که تازه رشد کرده است و جزئی از دانه گندم به حساب میاید که سرشار از مواد مغذی است. از این رو آنتی اکسیدان ها و ویتامین های B در میان دیگر ویتامین ها جزء مواد معدنی حیاتی مهم می باشند. جوانه گندم نیز ترکیب خوبی از فیبر، پروتئین و برخی از چربی ها می باشد. در محصولات پخته شده و دیگر دسته بندی ها جوانه گندم را بطور منظم جایگزین آرد استفاده می کنند.

 

ماست کم چرب

 

مصرف روزانه یک ظرف کوچک ماست ،سرما خوردگی را کاهش می دهد .باید به تاریخ مصرف آن توجه کنید. بعضی از محققان بر این باورند که ممکن است سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با بیماری ها تحریک کند. ویتامین D نیز اینچنین عمل می کند. مطالعات اخیرا در یافته اند که بین سطوح پایین ویتامین D و افزایش خطر ابتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا ارتباطاتی دیده شده است.

 

سیر

 

سیر چندین آنتی اکسیدان ارائه می دهد که به مقابله با انواع بیماریها می پردازد. از جمله نشانه های سیر : پیلوری، باکتری است که با برخی از زخم ها و سرطان معده در ارتباط است.

نکات پخت و پز: پوست کندن، خرد کردن و قرار دادن آن 15 تا 20 دقیقه قبل از پخت و پزکه همین امر باعث فعال سازی آنزیم های آن می شود.

اسفناج

 

اسفناج غنی از مواد مغذی شناخته شده است. این مواد کمک می کند که بدن شما سلولهای جدیدی تولید کند و DNA را ترمیم کند و دارای فیبر و آنتی اکسیدان هایی مانند : ویتامین C می باشند. خوردن اسفناج خام و یا کمی پخته شده بیشترین سود را دارد.

 

چای

 

چای سبز یا سیاه؟ هر دو با بیماری های پلی فنول و فلاونوئیدها مبارزه می کنند . این آنتی اکسیدان ها به دنبال سلول مخرب ، رادیکال های آزاد و نابود کردن آنها هستند. به همان اندازه کافئین هم موثراست.

 

سیب زمینی شیرین

 

سیب زمینی شیرین مانند هویج دارای آنتی اکسیدان ،بتا کاروتن می باشد. همچنین ویتامین A داخل آن از پیری زودرس جلوگیری کرده و خطر ابتلا به برخی از سرطان ها را کاهش می دهد.

 

کلم بروکلی

 

به آسانی می توان در فروشگاه مواد غذایی آن را تهیه کرد . مطالعه نشان می دهد که یک ماده شیمیایی در بروکلی وجوو دارد که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شود. علاوه بر این، سرشار از مواد مغذی است که از بدن در برابر آسیب ها محافظت می کند. کلم دارای ویتامین A، ویتامین C و گلوتاتیون است.

 

تهیه و تنظیم : المیرا رنجی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...