رفتن به مطلب

مرمت خانه ملک‌المتکلمین در دستور کار سازمان زیباسازی قرار گرفت


ارسال های توصیه شده

attachment.php?attachmentid=16734&stc=1&d=1402463509

 

مهندس حمید رضا نیلی، از مرمت خانه ملک المتکلمین(شهید اهل قلم) توسط سازمان زیباسازی خبر داد و گفت: مرمت، احیا و بازسازی خانه ملک المتکلمین از پروژه های شاخص و مورد توجه سازمان زیباسازی در سال 93 است.

به گزراش روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به وضعیت نامناسب خانه ملک‌المتکلمین و نیاز فوری این بنا به مرمت و بازسازی، با اشاره به مشکلات موجود در راه بهسازی و بازسازی این بنا، ادامه داد: هنوز درباره مالکیت این بنا بین نوادگان ملک‌المتکلمین اختلافاتی وجود دارد که به محض رفع این مشکلات توسط خانواده شهدای اهل قلم و شهرداری منطقه، سازمان زیباسازی اقدام به مرمت و بازسازی بنای ارزشمند این خانه تاریخی خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه، سازمان زیباسازی شهر تهران اهتمام ویژه‌ای در احیاء و بازسازی برخی بناهای ارزشمند تاریخی و تبدیل آنها به فضاهای عمومی دارد، گفت: متاسفانه بنای خانه ملک‌المتکلمین به واسطه ساخت و سازها و گودبرداری های انجام شده به منظور افزایش فضای بیمارستان لقمان حکیم در وضعیت بسیار نامناسبی به سر می برد.

وی در ادامه به جلسات تشکیل شده درباره مرمت این خانه اشاره کرد و افزود: طی جلسه ای از سوی مدیر کل دفتر رییس میراث فرهنگی کشور با مشاوران سازمان زیباسازی، رییس میراث فرهنگی تهران، نمایندگان و نوادگان خانواده ملک‌المتکلمین و شهرداری منطقه 11، وضعیت بنای این خانه و نحوه مداخله در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گفته نیلی، هرچند سازمان زیباسازی پس از بازدید از این بنا طرحی را برای مرمت این خانه آماده کرده است، اما هنوز به دلیل مشکلات حقوقی و ملکی موجود، هیچ گونه توافقی بین دستگاه های درگیر با این امر و خانواده شهدای اهل قلم صورت نگرفته است.

گفتنی است، پس از به توپ بسته شدن مجلس در دوره‌ مشروطیت و دستگیری سردمداران مشروطیت در سوم تیرماه ۱۲۸۷، میرزا جهانگیرخان صوراسرافیل و ملک‌المتکلمین (میرزا نصرالله‌خان بهشتی) دو روزنامه‌نگار مشروطه‌خواه توسط نیروهای هوادار محمدعلی شاه در «باغشاه» تهران به قتل رسیدند و جسدشان توسط قزاقان به خندقی بیرون از «باغشاه» پرتاب شد. وقتی دوستان‌شان از این اتفاق خبردار شدند، آن‌ها را شبانه در همان خندق پشت دیوارهای باغشاه، یعنی در خیابان کمالی، خیابان مخصوص، کوچه‌ شهید ابراهیمی فعلی دفن کردند که پس از دوران استبداد صغیر، سنگ قبری برای‌شان تهیه شد.

 

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

b58be3d36b894cec88ab2dc99ddb346a_XL.jpg

  • Like 5
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...