رفتن به مطلب

کتاب شناخت و فلسفه جغرافیا


ارسال های توصیه شده

فلسفه هر علم اساس کار آن علم محسوب می شود. مرحوم استاد دکتر حسین شکوئی با نگارش چهار کتاب در زمینه فلسفه جغرافیا به تبیین جایگاه درس فلسفه جغرافیا پرداخته است . در کتاب فلسفه جغرافیا که در سال ۱۳۶۴ توسط انتشارات گیتاشناسی تجدید چاپ شد و گزیده هایی از چند فصل آن در چاپ اولیه کتاب حاضر آورده شده است، با این مقدمه آغاز می نمایند که:«پدیده های جغرافیایی زائیده همه خصیصه های فرهنگ انسانی و متأثر از کلیه عوامل و شرایط محیط طبیعی است . پیوند و وابستگی میان ویژگی های فرهنگی -اجتماعی و اقتصادی هر جامعه یا مکان زندگی که آثار و تلاش های انسانی در ان زمینه مساعد می یابد اساس علم جغرافیا را تشکیل می دهد. »

 

در این کتاب موضوع فلسفه جغرافیا »بحث و گفتگو از عمومی ترین قوانین حاکم بر روابط انسان و محیط « و به سخن دیگر، »عبارت از جهان بینی خاص از روابط جوامع انسانی و شرایط محیطی، پیوند واقعیت پدیده ها با یکدیگر برای آشنایی با وحدت و تجانس ناحیه ای و سرانجام اصول و قوانین حاکم بر روابط انسان و محیط « بیان می شود. مثل اینکه از وحدت نظام یافت های سخن گفته شود که در عین کثرت از وحدت و تجانس لازم بهره مند شود .

 

هدف کلی درس در این کتاب ، آشنایی با عمومی ترین قوانین حاکم بر روابط انسان و محیط است؛ بنابراین موضوع اصلی این درس آشنایی با روابط جوامع انسانی و شرایط محیطی و کوشش در جهت پیوند پدیده ها با یکدیگر به منظور درک بهتر تجانس ناحیه ای – مکانی در عین کثرت پدیده ها است.

 

- جغرافیا و مفاهیم جغرافیایی

- جغرافیا و سیر تکوینی آن

- دو قطب علم جغرافیا

- مفاهیم جغرافیایی

- فضاهای سه بعدی در چشم اندازهای فرهنگی

- مفاهیم جغرافیای ناحیه ای

- مفهوم فرهنگ در جغرافیا

- سهم عوامل محیط طبیعی و فرهنگ انسانی در علم جغرافیا

- جغرافیای کاربردی؛ تعاریف، مفاهیم و روش ها

- چهار مکتب ماندگار در جغرافیا

- جغرافیای کاربردی و سیاست عمومی

m1132clqo75cwzoxndx5.jpg

 

:download2:

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...