masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 اردیبهشت، ۱۳۹۳ [h=1]خواص کلی اسیدها و بازها[/h] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کار کردن با اسیدها: اسیدها ویژگی های مشترک زیادی دارند: · مزه ی ترش دارند. · رنگ برخی از مواد را تغییر می دهند (این مواد را شناساگر می گوییم). · شامل هیدروژن (H) هستند که می تواند با یک فلز جایگزین شود. · بازها را خنثی می کنند. اما واقعا اسید چیست؟ قبلا برای تعریف اسیدها از ویژگی های اسیدی استفاده می شد. اما با مفهوم جدیدی از اتم، تعریف متفاوتی از اسیدها به کار می رود. می دانید که هسته ی یک اتم دارای پروتون هایی با بار مثبت است. اسیدها پروتون هایی به صورت یون های (H+) در محلول آزاد می کنند و برای همین است که میگوییم: اسید، ماده ای است که پروتون های خود را به دیگر مواد "می بخشد" . اسیدها دهنده های پروتون هستند. قدیمی ترین اسیدهای مورد استفاده در صنعت، اسید سولفوریک (H٢SO٤)، اسید نیتریک (HNO٣) و اسید هیدروکلریک (HCl) هستند. دو اسید اولی (اسید سولفوریک و اسید نیتریک) نباید هیچ گاه در آزمایشات خانگی به کار روند زیرا بسیار خطرناک هستند. این دو اسید به پوست آسیب می رسانند و اگر نزدیک چشمتان قرار بگیرند، ممکن است برای بینایی شما هم خطرناک باشند. [TABLE=align: center] [TR] [TD] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] کار کردن با بازها: · بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند. · رنگ شناساگرها را تغییر می دهند. · شامل ترکیبی از اتم های اکسیژن و هیدروژن هستند که هیدروکسیل (OH) نامیده می شوند. · اسیدها را خنثی می کنند. اما واقعا یک باز چه خصوصیاتی دارد؟ زمانی که یک باز در آب حل می شود، یون های هیدروکسیل (OH- ) با بار منفی را آزاد می کند. زمانی که باز خنثی می شود، این یون ها پروتون های با بار مثبت دیگر مواد را می گیرند یا "می پذیرند". باز، ماده ای است که با گرفتن و ترکیب شدن با پروتون های دیگر مواد، با آن ها واکنش می دهد. بازها پذیرنده های پروتون هستند. مهم ترین بازها هیدروکسید سدیم ("قلیا"، NaOH)، هیدروکسید آمونیوم ("آمونیاک"، NH٤OH) و هیدروکسید کلسیم ("آهک مرده"، Ca(OH)٢ ) هستند. هیدروکسید سدیم کاربردهای خانگی زیادی دارد و برای تمیز کردن لوله های ظرفشویی و فاضلاب به کار می رود (نام صنعتی آن Drano است). در آزمایش های خود از این ماده با احتیاط استفاده کنید. هیچ وقت به محلول های قلیایی به طور مستقیم دست نزنید؛ زیرا چربی طبیعی پوست را حل می کند و به پوست آسیب می رساند. اگر مواد قلیایی به چشم شما برخورد کرد، با مقدار زیادی آب شستشو دهید. [TABLE=align: center] [TR] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام [/TD] [/TR] [/TABLE] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده