رفتن به مطلب

مقاله آلکالوئیدها


ارسال های توصیه شده

6- آلکالوئیدهای گروه ایمیدازول:

پیلوکارپوس و پیلوکارپین از داروهای مهم این گروه می باشند.

پیلوکارپوس:

عبارت است از برگچه های انواع پیلوکارپوش میکروفیلوس و پیلوکارپوس پناتی فولیوس و پیلوکارپوس ژابوراندی از خانواده روتاسه که بومی برزیل است. تمام انواع ژابوراندامی تجاری در صورتی که تازه خشک شده باشد محتوی مقدار 5/0 تا یک درصد آلکالوئید پیلوکارپین است.

آلکالوئیدهای دیگر مانند ایزوپیلوکارپین، پیلوکارپین، و پیلوزید در بعضی از انواع دیگر نیز وجود دارند.

پیلوکارپین ، لاکتون، اسید پیلوکارپیک که اسیدی است دارای هسته ی گلی اکسیژن جسمی است روغنی و به صورت املاح متبلور می باشد. آن را در اثر مجاور کردن پودر برگها با کربنات سدیم و استخراج بوسیله بنزن وسپس عصاره ی بنزنی با اسید کلرهیدریک یا نیتریک رقیق استخراج می نمایند. و محلول آبکی آنرا بعداً قلیاش می کند و با کلرفرم تکان می هد و سپس محلول کلرفرم را با اسید تکان داده و می گذارند تا املاح آلکالوئید تبلور شود .

نیترات پیلورکارپین و کلرهیدارت پیلورکارپین هردو از دسته داروهایی کلی نرژیک( چشمی) می باشند و در جهت درمان بیماری آب مروارید به صورت موضعی بکار برده می شود.

پیلوکارپین گاهی به صورت خوراکی یا تزریق زیرپوستی جهت تحریک ترشح بزاق بخصوص درمورد بیمارانی که تحت درمان ب داروهای متوفف کننده گانلگلیونها هستند به کار می برند.

لینک به دیدگاه

7- گروه استروئید آلکالوئیدها:

داروهای مهم آلکالوئید های این گروه عبارتند از وراترم ویرید، وراتروم آلبوم، پرتووراترین، آکونیت، آکونیتین.

وراندوم ویرید: تشکیل شده از ریشه وریزوم های خشک شده گیاه وراتروم ویرید از خانواده لیلیاسه می باشد. و راتروم ویرید محتوی مقداری زیادی آلکالوئید است که بر حسب ترکیب شیمیایی آنها را به سه گروه تقسیم می کنند.

گروه اول: استربازهای استروئیدی مانند سوداین، ژرمیدین، ژرمیترین، نئوژرمیترین، نئوپروتووراترین، وارتریدین، و پروتووراترین می باشد.

گروه دوم: پزودوجروین، وراتروزین، که از گلوکزید آلکالوئید است می باشد. گروه سوم: شامل آلکامین های مانند: ژرمین، ژروین، روبرژوین و راترامین می باشد.

مصرف:

ورارتروم و یرید دارای خاصیت پائین آورنده فشارخون و کند کننده ی قلب و آرام کننده است. برای درمان فشارخون داروی با ارزشی است. اثر مهم مقدار کم آن برروی فشار خون است بدون اینکه اثر واضحی بروی سیستم تنفسی و ضربان قلب داشته باشد.

سابادیل:

عبارت است از دانه های شونن کولون افیسینالیس از خانواده لیلیاسه می باشد. دانه این گیاه محتوی یک درصد مخلوط آلکالوئید است. که ا ز همه مهمتر سوادین است که مشابه آلکالوئید های وراتروم ویرید و هله بورسفید می باش و خاصیت حشره کشی نیز دارد.

آکونیت:

عبارت است از ریشه های غده ای آکونیتوم ناپلوس ا زتیره رنونکولاسه این یاه در نواحی سنگی می روید و ریشه شلغم مانندی دارد در حدود 60 گونه آکونیت وجود دارد که از نظر مقدا رماده موثر متفاوت می باشند. آکونی تین ها و آنتی زینها از آلکالوئید های موجود در این گیاه می باشند.

لینک به دیدگاه

8- آلکالوئیدهای گروه لوپی نان:

اسپارتئین یک آلکالوئید مایع است و تنها آلکالوئید مورد مصرف از این گروه از گیاه اسکوپاریوس بدست می آید.

اسکوپاریوس عبارت است از سرشاخه های خشک شده گیاه سایتی سوس اسکورباریوس از خانواده لگومینوزها می باشد. بیشترین مقدار آلکالوئید ها در سرشاخه ها در ماههای اردیبهشت و به تدریج مقدار آن نقصان می یابد.

سولفات اسپارتئین:

به صورت کریستال های بیرنگ یا پودر سفید و دارای طعم تلخ می باشد سولفات را بعنوان اکسی توسیک بکار می برند. نام فر آورد ه تجاری آن توکوزامین است.

لینک به دیدگاه

9- آلکالوئید های گروه آلکامین( آلکالوئید های آمین) :

تعداد زیادی از این آلکالوئید ها از مشتقات ساده فنیل آمین بوده و از این رو از اسید های آمینه معمولی مانند فنیل آلانین، یا تیروزین مشتق می شوند.

برخی ار آلکالوئید های این گروه عبارتند از: هوردنین موجود در جو مکالین موجود در کاکتوسهای لوفوفوراویلیاسی، افورین موجود در گیاه افددادیستاکیا و کاتین( د- نورپزودوافورین) موجود در گیاه کاتاادویس و کلش سین موجود در پیاز گلشیک، آلکالوئید آمین هایی که مشتقات کریپتامین هستند میتوان گرامین وجود در و بسیلوسایبین موجود در قارچهای روان گردان مکزیکی سوروتونین، و بوفوتنین که در تعدادی از گیاهان و حیوانات وجود دارند.

داروها و آلکالوئیدهای گروه آمین ها عبارتند از:

افدرا( افدرین) دانه و پیا کلشیک( کشی سین) کات و پیوت.

افدرین:

افدرا( ماهنگ) عبارت است از گیاه کاملا خشک شده یا فسمت های هوای افدرانی نی کا از خانواده ژنتاسه، این گیاه د رسواحل چین وشمال غربی هند و پاکستان و ایران می روید. افدرا گیاهی است به ارتفاع 60تا 90سانتی متر بدون برگ و بند بند.

رنگ ساقه آن سبز و قطر آن 5/1 میلیمتر و نوک تیز می باشد. جوانه ها دارای بوی مشخص درتابستان هستند.

از آلکالوئیدهای این گیاه افدرین، اریترو، و آلفا( ا- متیل – آمینو) اتیل بنزیل که به مقدار زیاد از انواع گیاه افدرا یا به روش های شیمیایی بدست می آیند.

افدرین بصورت گریستالهای سونزنی یا توده سفید محلول در آب، الکل، کلروفرم و تر دوپترول می باشد.

مصرف:

افدرین دارویی است آ درنرژیک( بازکندنده برنشها) که سبب تحریک سلسله اعصاب سمپاتیک می شود و عمل عضلات صاف و عضله قلب را آهسته می کند و اثرات آن شبیه اثر آدرنالین می باشد. وسبب افزایش طولانی فشارخون می شود و در چشم تولید مید رباز و کم شدن حرارت بدن می گردد. سولفات افدرین نیز آدرنرژیک است.

کلر هیدرات افدری دارای اثر فارماکولوژیکی مشابه افدرین دارد بعنوان سمپاتومی متیک بکار می رود.

گیاه کلشیوم آتمنالیس از خانواده لیلیاسه است اسم این گیاه از گلشیس که در ساخل دریای سیاه بطور طبیعی می روید گرفته شده.

کلشی سین به عنوان داروی ضدنقرس بکار می رود. کلشی سین فوق العاده سمی است.

مصرف کلشی سین بعنوان وسیله ای برای دوبرابر کردن تعداد کروموزمهای موضوع جدیدی را درباره ژنتیک گیاهان بوجود آ ورده است.

مطالعات مقدماتی نشان داده است که تزریق کلشی سین قادر است رشد سلول های سرطانی را در مرحله ی میتوز متوقف کند و سبب متلاشی شدن تومورهای سرطانی گردد.

داروهای آلکالوئیدهای گروه آمین:

کات یا چای آبسی ینان که از برگهای تازه گیاه کاتاادولیس از خانواده سه لاستراسه تهیه می شود. این دارو سبب تشکیل حس گرسنگی و تشنگی می شود.

پیوت یا تکمه های مسکال:

این دارو سرهای خشک شده گیاه کاکتوس لوفو فورا ویلیاسی از خانواده کاکتوسها است باعث اختلال در فعالیتهای عادی مغز همراه با هذیان می باشد. معرف تکمه های مسکال سبب میدرباز همراه با ملاحظه رنگهای غیرمادی نورهای تند و اشباع زنده می باشد. سپس رنگها به تدریج از بین می روند و شخص خموده و ست و سرانجام به خواب می رود. انی دارو دارای آلکالوئید های مانند مسکالین، آنهالاسین،آنهالانین، وآنها لیدین می باشد. مسکالین جزء داروهای هذیان آور است. این داروها دارای ارزش زیادی در تحقیقات روانی می باشد.

لینک به دیدگاه

10- آلکالوئیدهای گروه پورین:

پورین به تنهای یدر طبیعت موجود نیست ولی مشتقات متعددی از آن وجود دارد که دارای اثرات فارماکولوژیکی هستند.

از نظر دارویی بازهای مهم این گروه عبارتند از مشتقات متیله 2-6 دی اکسی پورین( گزانتین) کافئین 1،3،7- تری متیل گزانتینف، تئوفیلین3،1 دی متیل گزانتین، و تئوپروفین، 3-7- دی میتل گزانتین

داروهای این گروه شامل قهوه، کافئین، کوادانا، کولا، ماته، چای، تئوفیلین، کاکائو، و تئوبرومین می شوند.

 

داروهای کافئین دار:

کولا یا کافئین که از دانه های خشک شده کولا نیتیدا ا انواع دیگر کولا از خانواده استرکولیاسه می باشد.

دانه های کولا در تهیه نوشابه های غیر الکلی برای جویدن به عنوان محرک استفاده می شوند. کولا دارای کافئین است و محرک سلسله اعصاب مرکز ی است.

دانه قهوه:

این دانه ها از گیاه کافئا آرابیکا یا کافئالیبریکا که از خانواده های رویباسه است گرفته می شود. قهوه درختی است همیشه سبز و دارای میوه های کوچک و شکافدار است میوه های قهوه کرویشکل است.

دانه های قهوه دارای یک تا دو درصد کافئین و حدود 25/0 درصد تری گونلین و3-5- درصد تانن، 13 درصدروغن، 10 تا 13 درصد پروتئین و مقدار خاکستر آن نیز 4-7 درصد است که تمام آنها محلول در اسید می باشند.

قهوه به علت داشتن کافئین برروی سلسله اعصاب مرکزی، کلیه ها، عضلات وقلب اثر می گذارد. اسید کلروژنیک و کافئول دارای فعالیت فیزیولوژیکی می باشند.

قهوه بدون کافئین:

قسمت اعظم کافئین قهوه را استخراج می کنند و چنین فرآورده ای دارای 08/0 درصد کافئین است.

پولینیا کوپانا گیاهی از خانواده ساپینداسه است که توده ی خمیری خشک گوارانا را از دانه های خردشده آن بدست می اورند.

این گیاه با رونده و بومی برزیل اوروگوئه است مردم برزیل از گوارانا جهت تهیه نوشابه های مانند: چای یا قهوه استفاده می کنند. گوارانا به عنوان یک داروی محرک نیز استفاده می شود. و دارویی قابض هم هست.

ماته یا چای پاراگوئه:

از برگهای گیاه ایلکس پاراگوارینسیس ازخانواده آکوئی فولیاسی بدست می آید.

ماته دارای کافئین و تانن می باشد. بعنوان ملین و مسهل بکار می رود و دارای خاصیت معرق و مدر نیز می باشد.

کافئین در ترکیب تعداد زیادی از فرآورده های داروی وجود دارد و عبارتند از: کارفوریل، ویگرامین، و اریمپرین، که این فرآورده ها یا موارد درمانی دیگر یافت می شوند.

چای سبز: در چین و ژاپن و نواحی ترکمن و ایران مصرف دارد آن را بوسیله ی خشک کردن سریع برگهای تازه در طرف های مسی روی حرارت بدست می آورند.

چای سیاه: بامالش دادن برگهای تازه و انجام عمل تخمیر در آن و خشک کردن بوسیله حرارت به دست می آورند.

چای محتوی کافئین، آدنین، تئوبرومین، و تئوفیلین و گزانتین است.

اسد گاتالونیک و اسانس زرد رنگ فرار هم دارد.

چای دارای اثر محرک به دلیل کافئین می باشد خاصیت قابض آن به دلیل وجود تانن است.

تئوفیلین یا 1-3 دی میتل گزانتین:

از طریقه ی صناعی از کافئین تهیه می شود. از فرآورده های درمانی آن آمینوفیلین یا تئوفیلین، اتیلن دی آمین، استات سدیم تئوفیلین و کلی سینات سدیم تئوفیلین را می توان نام برد.

تئوفیلی ن و سه ترکیب نام برده شده برای انبساط عضلات صاف بکار میروند. تئوفیلین داری خاصیت مدر نیز هست.

آمینوفیلین یک داروی مدر بسیار خوبی است و دارای اثر منبسط کننده برروی عروق ریوی می باشد و درنتیجه برای معالجه ی آسم بکار برده می شود و همچنین قادر به پاسخ آوردن فشار خون وریدی در موارد ضعف قلب است.

تئوبرومین از دانه های رسیده تئوبروما کاکائو از خانواده ی استرکولیاسه یا به طریقه ی صناعی تهیه می گردد. این آلکالوئید در آب سرد یا الکل کمترمحلول است. و با املاحی که تولید محلولهای بازیک می کنند. به سهولت حل می شود مانند سالیسیلات کلسیم و اسکات سدیم و سالیسیلات دو سود.

تئوبرومین داروی است مدر و منبسط کننده ی عضلات صاف و دارای اثر محرک ضعیفی برروی سلسله اعصاب مرکزی و از این رو در خیز قلبی و آنژین پکتوریس برکافئین ترجیح دارد.

فرآورده های تجاری این دارو تحت نام تئوکالسین، تئولافن، تئومینال وجود دارند.

برخی گیاهاهن آلکالوئید دار و خواص آنها:

برخی گیاهان هستند که از آنها استفاده کرده ایم و یا آنها را می شناسیم و دارای آلکالوئید هستند.

لینک به دیدگاه

انار Pemegranate

نام علمی

قمست های مختلف انار محخصوصاً پوست، ریشه، ساقه انار دارای مقداری در حدود 20درصد تانن و اسیدپونی کونانیک است و آلکالوئیدی به نام پله تیه رین دارد.

دانه های انار دارای انرژ ی38 کالری هستند. همچنین انار دارای آب، پروتئین چربی، مواد نشاسته ای، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین، B1 وB2 وB3 وویتامین c می باشد.

این گیاه را می توان بعنوان ادرار آور، برای بیماری های مجاری ادرار، زیاد کردن ترشح صفرا، برطرف کردن اسهال، خون ساز، تصفیه کننده خون، تقویت کننده ی کبد، برطرف کننده ی یرقان، تقویت کننده ی کلیه، خنک کننده، شاداب کننده صورت، برطرف کننده ی گرفتگی صدا، اضافه کننده ی وزن، تقویت کننده ی قلب، و معده استفاده می کرد.

جوشانده ی پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد.

جوشانده پوست انار برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو به عنوان قرقره مفید است. برگهای له شده ی انار خارش پوست را از بین می برد.

برای برطرف کردن سوختگی پوست گلهای انار راکه با روغن کنجد مخلوط می کنند. دم کرده ی گل نار اسهال مزمن را برطرف می کند و قرقره ی آن برای از بین بردن زخم دهان مفید است.

برای برطرف کردن دندان درد دم کرده ی ریشه ی درخت انار را در دهان می توان مزه مزه کرد.

عوارض:

کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند زیرا معده را سست و ایجاد نفخ می کند. این افرادی می توانند انار را با زنجبیل بخورند.

جوشانده ی پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم به کار می رود. ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. و خوردن آن باید تحت نظر پزشک باشد.

لینک به دیدگاه

بادمجان Eggplant

نام علمی Solanum Melongena

این گیاه دارای آلکالوئیدی به نام سولانین است. ممکن است در معده های ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد.

این گیاه دارای 30 کالری انرژی، آب، پروتئین، چربی، نشاسته، کلسیم، فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم، آهن، سدیم، منگنز، روی، مس، ید، بتاکاروئین و ویتامین B1،B2،B3 و C می باشد.

بادمجان حتماً باید به حالت رسیده مصرف شود نرسیده آن طعم تلخ دارد و در آنهای که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری ها می شود.

بادمجان اثر نرم کننده و مور دارد. باعث رفع کم خونی می شود. برای از بین بردن ورم و التهاب می توان آن را روی عضو ملتهب گذاشت. دانه های بادمجان ایجاد یبوست می کند.

ریشه ی بادمجان، شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده ی خون را داراست و قابض است. بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است. بادمجان باعث می شود که گرفتگی رگها باز شود. و شخص را از خطر سکته ی قلبی محفوظ می دارد. برطرف کننده یبوست است. جوشانده ی ریشه ی بادمجان برای درمان بیماری آسم است. بادمجان تقویت کننده ی معده است.

آب زرد رنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است. که کسانی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را چند بار در روز با آن بشویند تا مشکل آنها برطرف شود. اگر بادمجان را بسوزانید، خاکستر آن را با سرکه خمیر کنید و به زگیل بمالید زگیل کنده خواهد شد برای برطرف کردن دردی که به دلیل شکستگی استخوان است. می توان بادمجان را در فر بگذارید تا نیم پز شود آب آنرا با فشار بگیرید بعد به میزان نصف آب آن شکر قهوه ای اضافه کنید هم بزنید و بنوشید.

بادمجان دارای ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر خوبی دارد. اشخاصی که درد چشم دارند با مصرف بادمجان بیماری آنها تشدید می شود. این افراد بهتر است که آنرا با گوشت و روغن و یا سرکه استفاده کنند.

لینک به دیدگاه

دم اسب Horsetoil

نام علمی Equisetum arvense (متوقف کننده ی خونریزی)

دم اسب دارای مقدار زیادی سیلس می باشد به همین دلیل به نام سیلس هم معروف است . دم اسب گیاهی بی گل و دارای ساقه ی بندبند که ارتفاع آن شصت سانتی متر می رسد. این گیاه چند ساله است. این گیاه دو نوع ساقه هوای دارد ساقه ای که به رنگ قرمز است و در اوایل بهار ظاهر می شود و ساقه ی نازا که به رنگ سبز است. و از آن در طب استفاده می شود.

گیاه دم اسب دارای اسیدسالیسیک، اسیدلینولئیک، اسیدمالیک، اسیداگزالیک ،اکویس تونین، اسیداکویس تیک، دی متیل سولفون، اکوتی نیک، ماده ای تلخ، یک ماده ی رزینی، چربی، ساپونین و مقدار زیادی سیلس است. آزمایشات نشان داده است که این گیاه مقدار کمی هم طلا دارد.

مصرف دارویی این گیاه بصورت: دم کرده، جوشانده، گرد دم اسب و تنتور و کپسول دم اسب می باشد.

از نظر طبی دارای خواص بندآورنده ی خونریزی. برطرف کننده ی لکه های سفید روی ناخن ها که در اثر کمبود مواد مصرفی مخصوصاً روی و سیلیس است.

از قدیم برای درمان سل استفاده می شده است. خارج کننده ی سنگ کلیه است. برطرف کننده ی ورم مثانه و اسید معده و سوءهاضمه است.

عرق آور، مسکن، التیام دهنده ی زخم روده. برطرف کننده ی تنگی نفس می باشد. برای درمان درد مفاصل و آرتروز هم مفید است.

این گیاه دارای مقدار کمی نیکوتین است بنابراین از آن برای ترک سیگار استفاده می شود. افراد مبتلا به بیماری قند می توانند از آن برای پایین آوردن قند خون استفاده کنند. برای رفع ریزش موی سر و یا تقویت آن استفاده می شود. باعث استحکام ناخن می شود. خاصیت ارتجاعی و مقاومت پوست را بالا می برد.

برای رفع گلو درد و ورم گلو به عنوان قرقره، برای برطرف کردن آرتروز و ورم مفاصل به عنوان کمپرس، برای درمان التهاب چشم، برای التیام ضرب خوردگی مفید است.

لینک به دیدگاه

زرشک Barberry

نام علمی Berberis( تمیز کننده و تقویت کننده ی کبد)

زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن به چهار متر نیز می رسد. چوب این درخت قهوه ای و یا زرد رنگ می باشد. برگ های آن بیضی شکل با دندانه های اره ای و گل های آن خوشه ای و زرد رنگ است. شاخه های زرشک تیغ زیادی دارد. میوه ی زرشک قرمز رنگ، گوشتی، بیضی شکل و دارای طعمی ترش است. قسمت مورد استفاده ی این گیاه ریشه، پوست ریشه و ساقه، برگ، گل و میوه ی آن است. در تمام قسمتهای این گیاه آلکالوئیدهای بربرین، اکسیاکانتین و بربامین وجود دارد. میوه ی زرشک دارای حدود چهاردرصد مواد قندی، شش درصد اسیدمالیک و اسیدتارتاریک و مقداری صمغ است.

زرشک گونه های مختلفی دارد. مهمترین آنها دو نوع بی هسته و باهسته است که با هسته ی آن دارای دو هسته می باشد.

زرشک به صورت جوشانده، تنتور زرشک، دم کرده ی زرشک مورد استفاده دارد. زرشک قابض است، تقویت کننده ی قلب و کبد، برطرف کننده ی خونریزی، صفرابه، دم کرده آن برطرف کننده ی ناراحتی های دهان است. برای برطرف کردن بیماریهای کبدی نیز مفید است. ریشه و پوست ساقه ی آن کبد را پاک و تقویت می کند. صفرابه و مسهل است. اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند. سوء هاضمه را از بین می برد. بی اشتهای را برطرف می کند. برای رفع یبوست مفید است. در درمان یرقان و زردی مؤثر است. نقرس و رماتیسم را برطرف می کند. ورم طهال را از بین می برد. واریس را درمان می کند. اگر کبد بزرگ شده باشد درمان می کند. تمیز کننده ی خون است و کسانی که صورت و بدنشان جوش می زند باید از این گیاه استفاده کنند.

برای لاغر شدن و از بین بردن چربی های بدن پوست ساقه ی زرشک را با هم وزن آن زردچوبه مخلوط و آن را دم می کنند. و از این دم کرده به مقدار یک فنجان در بین وعده های غذا یعنی سه فنجان در روز استفاده می کنند.

برای تنظیم قند خون و معالجه ی مرض قند باید پوست ساقه ی زرشک را با دو برابر وزن آن زردچوبه مخلوط و آن را دم کنند. و به مقدار سه فنجان در روز بنوشند. فشار خون را پایین می آورد.

برای شست و شوی چشم می توان از جوشانده ی ریشه و ساقه ی زرشک استفاده کرد.

خواص برگ زرشک:

آب آوردگی بدن را برطرف می کند. چون دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد. در درمان بیماری اسکوربوت مفید است.

جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان می شود.

در موقع آنژین و گلودرد دم کرده ی برگ زرشک بصورت قرقره مؤثر است.

لینک به دیدگاه

سیاه دانه Black seed

نام علمی Nigella sativa

در فارسی سیاه تخمه نیز نامیده می شود. از دو هزار سال پیش برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده می شد از این رو به دانه مبارک نیز معروف بوده.

سیاه دانه دارای ماده ای به نام نیگلون می باشد که این ماده در بدن آنتی هیستامین که ماده ای ضد آلرژی است تولید می کند. در معالجه آسم بسیار مؤثر است.

سیاه دانه دارای 15 نوع آمینواسید، پروتئین، مواد نشاسته ای، مواد آلکالوئیدی، ساپونین، الیاف، کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم می باشد.

همچنین سیاه دانه دارای هشتاد و چهار درصد اسیدهای چرب مانند اسیدلینولئیک، اسیدلینولنیک و روغن های فرار است. این روغنها خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارند و باکتریها و قارچهای مختلف را از بین می برند.

خواص طبی سیاه دانه:

از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. برای از بین بردن تاول روی پوست سیاه دانه را با روغن کنجد مخلوط و روی آن می مالند.

سیاه دانه به صورت ضماد برای رفع آبسه استفاده می شود. ضماد سیاه دانه برای رفع سرد روی قسمتی که دردد می کند مالیده می شود.

سیاه دانه برطرف کننده ی درد شکم، تهوع، یبوست و تمیزکننده ی خون است.

برای تقویت بیماران بعد از نقاهت مفید است. بدن را گرم می کند. رطوبت بدن را از بین می برد. ضد سم است در هنگام مسمومیت به بیمار داده می شود. سرفه را برطرف می کند. ناراحتی های تنفسی را برطرف می کند. برای درخشان کردن رنگ پوست سیاه دانه را با روغن سرخ کرده و مصرف می کنند. برای درمان یرقان و ناراحتی های طحال مفید است.

برای برطرف کردن ناراحتی تنفسی مخلوط سیاه دانه، آب و عسل مفید است.

بخور سیاه دانه حشرات را فراری می دهد. برای درمان سرماخوردگیهای همراه با عطسه زیاد مؤثر است. سنگ کلیه و سنگ مثانه را دفع می کند. ضماد سیاه دانه زگیل و خال را از بین می برد. بوییدن سیاه دانه برای برطرف کردن سردرد مفید است.

سیاه دانه غده های سرطانی را کوچک می کند.

تعداد گلبولهای سفید خون را افزایش می دهد. سیاه دانه برای کلیه مضر است و باید آنرا با کتیرا خورد.

لینک به دیدگاه

سیب زمینیPototo

نام علمیSolanum tuberosum

( گیاهی با هزار خاصیت)

سیب زمینی دارای اسیدهای آلی مانند اسیدسولانئیک، اسیدنپتوتانیک و اسیدفولیک می باشد. 60 کالری انرژی، آب، پروتئین، چربی، مواد نشاسته ای، سلولز، کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، سدیم، ویتامینA،B1،B2،B3 و C دارد. سیب زمینی نارس و همچنین برگ، گل و میوه ی سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی به نام سولانین است. اگر سیب زمینی انبار شود به رنگ سبز درمی آید و مقدار سولانین آن پنج برابر افزایش می یابد. جوانه های که از سیب زمینی خارج می شود اگر خورده شوند ایجاد مسمومیت می کند. علائم آن سردرد، تهوع، سرگیجه، تپش قلب و ضعف بدن است.

خواص درمانی:

برگ، ساقه و میوه ی سیب زمینی به دلیل داشتن سولانین مخدر و آرام بخش است. ولی به دلیل سمی بودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد.

از برگ و ساقه سیب زمینی می توان ضماد تهیه کرد و روی قسمتهای از بدن که درد رماتیسم و عصبی دارند، قرار داد تا باعث تشکیل شود.

به علت وجود ویتامینC زیاد در سیب زمینی برای مقابله با بیماری اسکوربوت مؤثر است برای تسکین سوختگی ها سیب زمینی خام را رنده کرده و به عنوان ضماد روی قسمتهای سوخته قرار می دهند. سیب زمینی دارای آنزیم مهارکننده است بنابراین ضد سرطان و ضد ویروس است.

پوست سیب زمینی مقدار زیادی پتاسیم، اسیدکلروژینک و پلی فنول دارد. که از سرطان جلوگیری می کند. پوست سیب زمینی دارای ماده ی آنتی اکسیدان است. بنابراین از پیرشدن سلولها جلوگیری می کند. سیب زمینی بهترین دارو برای کسانی است که بدنشان اسیدی است. سیب زمینی داروی بیماریهای قلبی نیز می باشد. سیب زمینی دارای خواص دیگری نیز می باشد. افرادی که مبتلا به بیماری قندی هستند سیب زمینی نباید استفاده کنند.

لینک به دیدگاه

این از مقالات خودمه که براتون گذاشتم. اسم خودمو در وبلاگم میتونید مشاهده کنید...

 

ولی اینجا قرار ندادم..

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...