afa 18504 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 اردیبهشت، ۱۳۹۳ فالوده یکی از آن دسرهایی است که طرفداران زیادی در کشور ما دارد و البته در مناطق مختلف به روشهایی گاه مشابه و گاه با مقداری تفاوت تهیه و سرو میشود. فالوده شیرازی، کرمانی، و نیز یزدی از جمله معروفترین عناوین و اسامی این دسر شناخته شده نزد ما ایرانیان است. برای تهیه آن در خانه، دستور زیر را امتحان کنید. روش اول مواد لازم : نشاسته : ۲۵۰ گرم آب : ۲ لیوان گلاب : یک سوم لیوان طرز تهیه آب و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه نچسب میریزیم، و آن را روی حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبی مرتب به هم میزنیم تا مایه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه کرده و آن را به هم میزنیم تا غلیظ و کاملاً کشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گیرد (برای این کار باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت صرف کنیم). در ظرف بزرگی، آب و یخ فراوان میریزیم و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار میدهیم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل کرده و مایه فالوده را در چرخ میریزیم. ظرف یخ را طوری قرار میدهیم که رشتههای فالوده داخل آن بریزد. مرتب و به آرامی، با دست آن را زیرورو میکنیم. (بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دست یخ نکند). پس از اتمام کار مقداری یخ را خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه میکنیم. در موقع سِرو میتوانیم روی آن کمی شربت آبلیمو بریزیم و با یک حلقه لیمو ترش برش زده آنرا تزیین نماییم. نکته : میتوان به جای استفاده از چرخ گوشت از آبکش استیل استفاده کرد. 1 لینک به دیدگاه
afa 18504 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 28 اردیبهشت، ۱۳۹۳ روش دوم مواد لازم :(برای کسانی که به نشاسته دسترسی ندارند) آب : نیم لیتر شکر : یک و نیم پیمانه گلاب : یک چهارم پیمانه رشته برنجی چینی : (این رشتهها در تمام سوپر مارکتها یافت میشه). طرز تهیه آب و شکر و گلاب را با هم مخلوط میکنیم تا شکر کاملا حل شود و محلول تقریبا حالت اشباع پیدا کند و کمی کشدار شود. اگر دوست داشته باشید میتوانید ظرف را در فریزر بگذارید (بهتر است از ظرفی فلزی برای این کار استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید. همچنین میتوان با دستگاه بستنی ساز هم این کار را کرد). رشتههای چینی را در آب جوش میریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع روی حرارت ملایم میپزیم. وقتی رشتهها کاملا نرم و کمی هم لعابدار شد، آنها را داخل آبکش ریخته و آب سرد زیاد رویش میریزیم تا خنک شود و خود را بگیرد. انگاه رشتهها را کنار میگذاریم تا آب اضافیاش برود. بعد از حدود ۲-۳ ساعت ظرف را از داخل فریزر در آورده، مواد را با قاشق به هم میزنیم و رشتههای چینی را داخلش ریخته و خیلی آرام طوری که رشتهها از هم نپاشد هم میزنیم. فالوده حاضر است. نکته : اگر رشتهها را زود از روی شعله بردارید ممکن است در آخر کار که رشتهها را درون یخ میریزید حالت سفتیای که برای فالوده لازم است را نداشته باشد؛ پس حتما بگذارید خوب بپزد. لینک به دیدگاه
afa 18504 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 28 اردیبهشت، ۱۳۹۳ روش سوم فالوده شیرازی، رشته رشته است، و نهایتا شکر را در خودش دارد، اما فالوده کرمانی، تکه تکه است و شکر در خودش ندارد بلکه مقداری شربت میریزند و رویش رشته و آب؛ قبل از خوردن هم باید آن را هم زد و خورد وگرنه مزه آب میدهد! از سوی دیگر، نشاسته را در فالوده شیرازی چرخ میکنند اما در فالوده کرمانی، با فشار از درون صافی رد میکنند تا از سوی دیگر صافی تکه تکه خارج شود. مواد لازم نشاسنه سفید : ۱ لیوان آب : ۴ لیوان گلاب : ۱ استکان شیره قند : مقداری طرز تهیه نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل میکنیم. مقدار دیگری آب را جوش آورده، در حالی که میجوشد نشاسته اب شده را در آن ریخته، تندتند به هم میزنیم. سپس مدت ۱۰ دقیقه آن را روی شعله گاز میپزیم. بعد اب سرد را اماده کرده، کم کم از نشاستههای پخته شده برداشته و داخل صافی میریزیم. آنگاه با قاشق چوبی مخصوص درحالی که اب یخ را زیر صافی قرار دادهایم، نشاستهها را مجددا بیرون میاوریم. به مدت ۱۰ دقیقه مقداری یخ داخل انها میریزیم و به فالوده دست نمیزنیم. بعدا به وسیلهٔ صافی مخصوص از اب بیرون کشیده با مقداری شیر قند و یخ و گلاب مخلوط میکنیم. لینک به دیدگاه
afa 18504 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 28 اردیبهشت، ۱۳۹۳ روش چهارم مواد لازم برای تهیه شربت فالوده شکر : ۴۰۰ گرم گلاب : نصف لیوان بید مشک : مقداری تخم بالنگ یا تخم شربتی : ۲۰ گرم مواد لازم برای تهیه مواد نشاستهای فالوده نشاسته گل اعلا : ۴۰۰ گرم آب : تقریبا ۲۵۰۰ گرم طرز تهیه شربت فالوده ۴۰۰ گرم شکر را با مقداری آب بگذارید بجوشد تا تقریبا به شکل شیره نبات یا مربا درآید. آن را کنار بگذارید تا برای مصرف سرد شود. طرز تهیه نشاسته ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم زده، سپس روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید (مواد را به طور دائم هم بزنید). پس از اینکه پخت و غلیظ شد، آن را در یک سینی ریخته، به طوری که قطر پالوده یک سانتیمتر شود. سپس بگذارید سرد شود. بعد آن را با چاقو به شکلی باریک به عرض ۱ سانتیمتر بریده، و مجدداً از طول برش بزنید (مثل صفحه شطرنج ببرید تا به مکعبهایی به ابعاد یک سانتیمتر ایجاد شود). پس از آن این مکعبها را در یک تشت آب خنک ریخته و در موقع مصرف ابتداا مقداری از مکعبها را در ظرف ریخته، روی آن مقداری که گمان میکنید به فالودهتان شیرینی دلچسبی میبخشد از شربت و کمی تخم بالنگ (تخم شربتی) مخلوط شده بریزید. شربت و تخم بالنگ را باید از قبل در لیوانی خیس کرده و کمی گلاب و بید مشک هم در آن ریخته باشید. فالوده حاضر است. آن را سر میز ببرید و نوش جان کنید. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده