رفتن به مطلب

سقط جنین در انتظار مادران سیگاری


Gandom.E

ارسال های توصیه شده

[h=3]این روزها کشیدن سیگار به نوعی ژست روشن فکری تبدیل شده است، ژستی که نه تنها سودی ندارد بلکه سلامت افراد را نیز به مخاطره می اندازد و عواقب آن تا پایان عمر همراه با فرد حتی اطرافیان وی خواهد بود. دراین میان رواج این رفتار در میان زنان شاید به نوعی آسیب و زیان هایی بیش از شیوع آن درمیان مردان داشته باشد. به گفته محققان زنان به ویژه افرادی که در آستانه مادرشدن هستند از مهمترین گروه های در معرض خطر بوده که سیگار نه فقط سلامت آنها بلکه تندرستی نوزادی که در راه دارند را نیز تهدید می کند.[/h]

تا به آنجا که گفته می‌شود، احتمال سقط جنین و تولد زودرس در مادران سیگاری 2 برابر سایر زنان است. از سوی دیگر استعمال این ماده دخانی احتمال تولد نوزاد دختر را به میزان چشمگیری افزایش می دهد.

 

البته ماجرا به همین راحتی ختم نمی شود زیرا به گفته پژوهشگران جنین دختر نیز در صورت تولد ۲ برابر بیشتر از دخترانی که مادر آنها این ماده دخانی را مصرف نمی‌کنند، در معرض سرطان قرار دارند. نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشند‌، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می‌شوند. علت آن هم تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزوم‌های مردانه اسپرم و تخریب آنها است. اما این موضوع ربطی به سیگاری بودن مادر یا پدر به تنهایی ندارد و منظور از آن والدین است پس اگر فرزند دختر سالم هم می خواهید هم باید این رفتار خود را به طور کامل کنار بگذارید، زیرا در صورت دختر دار شدن جنین احتمال ابتلا به سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی نوزاد دخترتان افزایش می‌یابد.

 

[h=3]چاقی سوغاتی برای نوزادان والدین سیگاری[/h] مادرانی که در سه ماهه اول بارداری این ماده دخانی را مصرف می کنند بیشتر از مادران غیر سیگاری فرزندانی چاق خواهند داشت. به طور مثال نتایج حاصل از یک پژوهش در ژاپن نشان داد؛ مادرانی که در سه ماهه اول بارداری سیگار مصرف می‌کنند حدود 3 برابر بیشتر از مادران غیر سیگاری فرزندانی چاق در سنین 9 و 10 سالگی خواهند داشت. جالب این که تحقیقات دیگر گویای این مطلب است که مادران بارداری که از خوردن صبحانه امتناع می‌کنند در آینده 5/2 برابر بیشتر از دیگران فرزندانی چاق خواهند داشت. موضوعی که باعث شده دانشمندان به این موضوع برسند که شاید سیگار مانع تغذیه مناسب جنین در دوران بارداری می شود و این روند باعث می شود تا جنین بعد از تولد برای جبران این محرومیت میزان بیشتر از معمول غذا دریافت کند.

 

بر این اساس پزشکان و محققان به مادران باردار یا زنانی که قصد داشتن فرزند دار شوند، توصیه می‌کنند که در طول دوران بارداری از کشیدن سیگار خودداری کنند. بااین وجود نگرانی ها از بابت تولد چنین کودکانی در همین جا مختومه نمی شود و عوارض آن تا پایان عمر با نوزادی که پیچیدن صدای گریه اش برای نخستین بار شادی را به جمع خانواده خواهد آورد، همراه است. زنانی که در زمان بارداری سیگار می کشند کودک خود را در معرض بروز خطراتی مانند حمله قلبی و سکته مغزی در دوران بزرگسالی قرار می دهند. پس این توصیه ها را جدی بگیرید.

 

[h=2]یک معامله نابرابر[/h] یادمان باشد والدین نخستین افرادی هستند که می توانند سلامت را به فرزندان خود هدیه دهند یا آنها را از داشتن تندرستی و یک عمر زندگی آسوده محروم کنند.

زیرا بسیاری از موارد وجود دارد که در قابل پیشگیری است، از جمله ترک دخانیات. از این‌ها که بگذریم استعمال سیگار توسط زنان باردار می‌تواند معامله ای نابرابر باشد، مبادله پایاپای سیگار در برابر سلامت عروق. زیرا بر اساس تحقیقات ترکیبات موجود در دود سیگار از طریق جفت به جنین منتقل شده و مستقیم به دستگاه قلب و عروق وی صدمه بزنند. قسمت تلخ ماجرا این است که این آسیب دائمی بوده و همیشه با کودک همراه خواهد بود. آزمایش های زیادی در این رابطه انجام شده است، به عنوان مثال مطالعات دانشمندان آمریکایی و چینی نشان داده دود سیگار بر تخمک و جنین موش‌ها تاثیر منفی دارد. در این پژوهش تاثیر سیگار بر تغییر شکل و مرگ سلول‌ها و dna بررسی شده است. در روند این تحقیقات گروهی از موش‌های ماده به مدت چهار هفته در معرض دود سیگار قرار گرفتند، اما گروه دیگر در این شرایط قرار نداشتند. نتیجه این شد که گروه اول بیشتر از گروه دوم به نقص و متلاشی شدن سلول‌های جنسی و تاخیر در باروری و آسیب به تخمک و جنین ناقص دچار ‌شدند. در این بررسی همچنین معلوم شد میزان این آسیب‌ها به میزان دود سیگار و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آن بستگی دارد.

از سوی دیگر براساس اظهارت پزشکان آمریکایی مواد سمی باقیمانده از دود تنباکو و دخانیات در فضا و روی سطوحی که افراد در آنجا سیگار کشیده‌اند در رشد ریه‌های جنین در رحم مادر تاثیر منفی بر جای می‌گذارد.

 

به گفته متخصص انستیتوزیست پزشکی در شهر لس‌آنجلس آمریکا و در مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا حضور زن باردار در محیطی که قبلا درآنجا کسی سیگار کشیده برای ریه‌های جنین وی عواقب نامطلوبی می‌تواند داشته باشد. از نظر ویرندررهان مواد سمی حاصل از دود سیگار روی سطوح مختلف مثل وسایل منزل و دیوارها، روی اتومبیل‌ها، اثاثیه و مبلمان، پرده‌ها، لباس‌ها و هر سطح دیگری باقی می‌مانند.

 

این ذرات به دلیل اینکه فوق العاده ریز و نامحسوس هستند و وزن مولکولی بیشتری دارند خطر ابتلا به آسم را تشدید می‌کنند. پس اگر خواهان داشتن فرزندی سالم هستید از همین امروز سیگار را از سبد خانوار خود برای همیشه حذف کنید.

 

منبع:روزنامه حمایت

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...