رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

در این تاپیک به سه مقاله می پردازم که اولی درآمدی بر معماری و تکنولوژی هست و دومی نظرات بزرگان در باب این مسئله که از اساتید دانشگاه های مطرح معماری ایران از جمله دارای دیبا و سومی هم به تکنولوژی معماری و ابهام فلسفوی اختصاص داره.

.

.

.

مقاله اول

 

عنوان:درآمد-نسبت معماری با تکنولوژی

 

بخشی از مقاله:

 

انسان سنتی در دنیای حکمت زندگی می کرد.حکمت،مجموعه ای واحد از علم و آگاهی،هنر،اخلاق و فلسفه بود.حکمت،منطق دانایی بود.تقسیم معرفت به انواع آن هنوز صورت نگرفته بود.حکیمان،دانایان هنرمند و عالمان دین و دنیا بودند که مرجعیت جامعه را بر عهده داشتند.هر يك از شاهان براى رفاه خلق و شوكت حكومت، يكى از حكيمان را، كه سرآمد ديگران مى پنداشت، بر صدر مى نشاند تا حكمت به پشتوانة قدرت موجب آبادى ملك شود. اين رسم تا روزگار معاصر برپا بود. اينكه در افسانه ها و تاريخ مى خوانيم كه حكيمان بزرگ به ساخت آثار بزرگ معمارى، احداث زيرساخت ها و تأسيسات عظيم، حل معادلات پيچيده رياضى يا ارائه نظريات فلسفى و عرفانى دست يازيده اند ناشى از وحدت مطلق دانايى و تمركز آن در حكمت بوده است. لذا تفكيك فيلسوف از رياضى دان و هنرمند معمار از عالم دينى كار ساد هاى نيست. اثر اين شيوه از تقسيم معرفت، دخالت ناشناختة علوم در حوزة يكديگر است به هنگام خلق و ابداع و در فرد واحد. از اين رو در تمجيد از تعادل محصولات فرهنگى دوران سنت اغلب به همه جانبه نگرى، رعايت همزمان اصول ايستايى با زيبايى شناسى، بوم آورد بودن مصالح و انطباق با شرايط اقليمى اشاره مى شود. اينكه چگونه تعادل تضادهاى دو به دو از قبيل نوآورى با سنتى ساختن، قيمت ارزان با بناى شكوه مند، سادگى معمارى با پيچيدگى شيوه ساخت و نادر بودن بنا و بهره گيرى از مصالح متعارف، در يك اثر واحد حل مى شود، راز دنياى سنت است. اين امر ناشى از تسلط فرد واحد به همة دانش هاى مؤثر در معمارى بوده است؛ و البته چگونگى اين راز هنوز بر ما روشن نيست. بردار علم و هنر در دوره سنت بر هم منطبق بود و هنر قهراً واجد صفات علمى هم م ىشد. از اين رو معمارى سنتى هم شاهكار هنر شناخته مى شود و هم شاهكار تكنولوژى؛ كه هر دو به دست يك نفر محقق مى شد.

 

مشخصات مقاله:مقاله در 2 صفحه به قلم سيد امير منصورى( دكتراى مطالعات شهرى با تخصص معمارى منظر / استاديار دانشگاه تهران / رئيس پژوهشكده نظر).منظر بهمن 1388 شماره 4.منبع:ensani.ir

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

مقاله دوم

 

عنوان:نظرگاه؛ معماری و تکنولوژی

 

چکیده مقاله:

 

متن زير برگرفته از مصاحبه با چند تن از اساتيد دانشگا ههاى تهران است كه پيرامون محورهاى ذيل صورت گرفته است :

 

1. تعريف معمارى و تكنولوژى « معمارى تكنولوژى »

2. دانش و مهار تهاى مورد نياز ي ك معمار متخصص تكنولوژى

3.بستر مديريتى وا جرايى جامعه ون قش آن دربه كارگيرى تكنولوژى پيشرفته آموزش دانشگا هها

4. تكنولوژى به عنوان امرى حامل معنا يا امرى خنثى و متكى به كاربرد

5.نمودهاى تكنولوژيك معمارى سنتى ايران (پاسخ سنتى ها به معمارى و تكنولوژى)

6. تلقى جهانىاز « معمارى تكنولوژى »

7. نسبت تكنولوژى با بوم و فرهنگ

 

مشخصات مقاله:مقاله در 2 صفحه.منظر بهمن 1388 شماره 4.ensani.ir

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

مقاله سوم

 

عنوان:تکنولوژی معماری و ابهام فلسفی

 

چکیده:

 

تكنولوژى در هر حوزه كه وارد م ىشود، دانش و مهار تهاى مختص خود را به همراه م ىآورد و موجد ارزشهايى مىشود كه اغلب در تقابل با فرهنگهاى كهن، ارزشها، آداب و رسوم و شيو ههاى زندگى و حتى زبان و ادبيات كشورهاست و در بسيارى موارد، پژمردن و ا زبي نرفتن فرهن گهاى ملى و ارز شهاى اخلاقى و اجتماعى كشورها را در پى دارد. ب هه رحال پيشرفت شتابان تكنولوژى، فرهنگى را به وجود آورده كه تدريجاً ارز شهاى خود را جهانى م ىكند. اما در شرايط دنياى امروز و به حكم عقل، نه م ىتوان از كاربرد محصول تكنولوژيك چشم پوشيد و نه م ىتوان چشم بسته به آن اعتماد كرد؛ به خصوص كه اكنون آگاهيم كه علم و تكنولوژى منحصرا در جهت سودرسانى به بشر، به خدمت گرفته نمى شوند، بلكه مى توانند در جهت نابودى او نيز عمل كنند .

 

مشخصات مقاله:مقاله 2 صفحه به قلم اعظم جعفرى (پژوهشگر دكتراى معمارى دانشگاه تهران).منظر بهمن 1388 شماره 4.منبع:ensani.ir

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...