رفتن به مطلب

واكنش به اقدام شر‌م‌آور گروه فشار در اصفهان


Lean

ارسال های توصیه شده

گروه فرهنگي: يك پژوهشگر تاریخ ايران در مطلبي در وبلاگ خود با عنوان: «وقتی از ایرانی بودن شرمنده شدم» در واكنش به اقدام عده‌اي از گروه فشار در اصفهان نوشت: «فردا که در تلویزیون‌ها نشان دهند که مردم ما چه بر سر مزار مردگان مي‌آورند و حتی به آنها هم رحم ندارند٬ چگونه برای هزارمین بار نطق کنیم که ایران فرهنگی دارد زیبا٬ فرهنگی دارد پویا و مردمی دارد صلح جو؟» نوشته تورج دریایی را در زير بخوانيد:

[TABLE=align: center]

[TR]

[TD] n00037916-b.jpg

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

در یازدهم سپتامبر سال ۱۹۹۷ میلادی نامه ای از ریچارد فرای بدستم رسید. فرای نوشته بود که در صدد درست کردن پانلی درباره دوران عبور از دوران ساسانی به دوران اسلامی در دومین کنفرانس ایرانشناسی در شهر مریلند است و امیدوار بود که من نیز با او همراه شوم. در آنزمان من بعنوان استاد موقت در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا مشغول به تدریس تاریخ جهان باستان بودم و دکترایم را به اتمام نرسانده بودم.

 

به خودم گفتم این همان ریچارد فرای ایراندوست است که لقبش را از مرحوم دهخدا بخاطر عشقش به ایران گرفته است؟ همان فرایی که کتاب میراث ایران تاریخ پیش از اسلام یکی از تمدنهای بزرگ جهان که در سال ۱۹۶۳ نوشته شده بود را چنیدن بار خوانده‌ام و در زمانی که به وطنم در آمریکا بی لطفی مي‌شد٬ این کتاب و نویسنده اش سپر سینه بلا کرده بود و از ایران و تمدن و مردمش دفاع مي‌کرد؟ همان فرایی که کتابش را به "دوستان ایرانی: افغان‌ها و بلوچ‌ها و کردها و پارس‌ها و تاجیکها" تقدیم کرده بود؟

 

پس از آشنایی با او فهمیدم که فرای ایراندوستی است استثنایی که حتی یک دانشجوی دکترا بی نام و نشان را که فقط بخاطر عشقش و تلاشش به ایرانشناسی را نیز تشویق و کمک مي‌کند. من فقط یکی از صدها دانشجو و هزاران هزار ایرانی بودیم که فرای با آنها اینچنینن کرده بود. این همان فرایی بود که در زمانی که رشته "آسیای میانه" باب شده بود و دیگر نامی از خراسان بزرگی وجود نداشت و فرهنگ آنرا روسها بطوری که مي‌خواستند تقسیم و جابجا کرده٬ و اساتید غربی که گاهی نان را به نرخ روز مي‌خورند٬ در کتابهایشان ذکری از حضور ایرانیان در آنجا نمی‌کردند.

 

همان "آسیای میانه ای" که به خاطر روابط سیاسی میان وطنم و غرب٬ حتی نام ایران یا فرهنگش در آن خطه داشت محو می‌شد. فرای این کتاب میراث آسیای میانه: قبل از آمدن ترکان را نوشت و به عموم نشان داد که ایرانیان از کجا آمده و در ادوار تاریخ باستان و قرون وسطی این منطقه چه اهمیتی برای ایرانیان و فرهنگ ایرانی داشته است.

 

فرای در این کتابش برای ما و مردم جهان رابطه ایران و ایرانی و "بوی جوی مولیان آید همی٬ یاد یار مهربان آید همی" را دوباره زنده کرد. این همان فرایی بود که در کتاب عصر طلایی ایران٬ در زمانی که اعراب، میلیون‌ها دلار خرج مي‌کردند که تمدن اسلامی را کاملا عربی نشان دهند و حضور دیگران را کمرنگ کنند٬ با این کتاب اهمیت ایرانیان را برای شکل‌گیری تمدن اسلامی و زبان فارسی برای تمدن آسیا را گوشزد کرد.

 

این همان فرایی بود که در بیوگرافی اش بنه‌ام ایران بزرگ٬ پیش‌گفتارش را اینچنین آغاز کرده است: "عظمت ایران همیشه فرهنگ آن بوده است." پس از کنفرانس فرای را بیشتر دیدم و با او سفر کردم و به دانشگاه خودم چندین بار دعوت کردم. او همان فرای ایراندوستی بود که از نوشته هایش مشخص بود و از دیدنش اطمینان یافتم.

 

اما دیروز از دیدن آنچه مردمانی نابخرد بر سر مقبره آرتور پوپ و فیلیس آکرمن در اصفهان آوردند اشک در چشمان جمع شد. این مکانی بود که سالها پیش ریچارد فرای ایراندوست وصیت کرده بود که در آنجا خاک شود٬ در خاکی که او درباه اش حدود شش دهه کتاب و مقاله نوشته بود.

 

در زمانی که مطبوعات و تلویزیون های آمریکایی و خارجی صحنه یک سری تندرو و شعار مرگ را بعنوان "ایران" و "ایرانیان" به جهان جلوه مي‌دادند٬ فرای در حال نوشتن و مصاحبه کردن بود و مي‌گفت که ایران فرهنگی دارد غنی٬ مردمی دارد دوست داشتنی٬ باغ هایی دارد با صفا و فرهنگی دارد پر عظمت که از جیحون تا فرات را در بر مي‌گیرد.

 

یکبار از ایران و ایرانی بد نگفت و در جواب به همه تلاش های او و دلسوزی او برای ایران و ایرانشناسی٬ جوابش را اینچنین دادند. من مطمئنم که آنهایی که این بی آبرویی را کرده‌اند نه مي‌فهمند و نه برایشان مهم است. اما من خجالت می‌کشم. من شرمنده هستم. من مقصرم.

 

دیروز اشک ریختم و از ایرانی بودن خودم خجل شدم. به دوستم که در دانشگاه نزدیکم استاد ایرانشناسی است گفتم: ما چه مي‌کنیم؟ برای که داریم این چیزها را مي‌نویسيم و کنفرانس مي‌دهیم؟ فردا که در تلویزیون‌ها نشان دهند که مردم ما چه بر سر مزار مردگان مي‌آورند و حتی به آنها هم رحم ندارند٬ چگونه برای هزارمین بار نطق کنیم که ایران فرهنگی دارد زیبا٬ فرهنگی دارد پویا و مردمی دارد صلح جو؟ برای که بنویسم و برای چه بنویسم که ایران چه تاریخی داشته؟ برای چه مصاحبه کنیم و چه بگوییم درباره ایران و ایرانی؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
نکته جالبش اینجاست که امروز پلیس حلقه انسانی دور مقبره رو تارونده چند نفریم بازداشت کرده

 

:sigh:

غیر این بود باید تعجب میکردیم

خجالت آوره:icon_razz:

لینک به دیدگاه

همسر ريچارد فرای: فعاليت‌های "جاسوسی" فرای عليه آلمان نازی بوده است

 

ایسنا ـ عدن نبی، همسر ايرانی‌آسوری ريچارد فرای، در واکنش به اين که گفته شده همسرش جاسوس سيا بوده جوابيه‌ای منتشر کرده و گفته که شوهرش هيچ‌گاه از سيا، سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، پول نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از بی‌بی‌سی فارسی، همسر ريچارد فرای در عين حال يادآوری کرده که فعاليت‌های "جاسوسی" فرای محدود به جنگ جهانی دوم و عليه آلمان نازی بوده است؛ موضوعی که پنهان نبوده و در نوشته‌های خود ريچارد فرای آمده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، احمد سالک، نماينده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در تذکری خطاب به رئيس‌جمهور اظهار کرد: از رئيس جمهور و مسئولين می‌خواهم اجازه دفن جنازه منحوس ريچارد فرای جاسوس سيا و آمريکا را در کنار پپ پليد و دلال عتيقه جات و مشاور فرح پهلوی ندهد چرا که مردم اصفهان اين ننگ را تحمل نخواهند کرد و در اين صورت زاينده رود تبديل به مرده رود می‌شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

کسانی که در هشت سال اخیر اجازه کوچکترین اظهارنظر و انتقاد به سیاست‌های احمدی‌نژاد را نمی‌دادند و در برابر اعتراض‌های دلسوزانه صاحبنظران و منتقدان به عملکرد دولت‌های نهم و دهم، با انوع برچسب‌ها و اتهامات ناروا آ‌ن‌ها را سرزنش، حذف و خانه‌نشین می‌کردند حالا در انتقاد و مخالفت با دولت یازدهم چنان شتاب می‌کنند که انگار خود در وضعیت فعلی هیچ نقشی نداشته و تازه وارد عرصه سیاسی کشور شده‌اند. سیاست‌ و رفتار این گروه‌ها در مواجه با دولت اعتدال یادآور عملکرد برخی گروه‌های فشار در دوره دولت اصلاحات است که «هر 9 روز یک بحران» برای دولت سیدمحمد خاتمی ایجاد می‌کردند. گویا حالا هم می‌خواهند هر روز یک بحران برای دولت تدبیر و امید به‌وجود بیاورند.

 

آفتاب- سرویس سیاسی: بعد از ایجاد چالش‌های فراوان برای دولت یازدهم، هم‌اکنون مسئله وصیت‌ ریچارد فرای ایرانشناس آمریکایی و خاکسپاری او در کنار زاینده‌رود به بهانه‌‌ای برای گروه‌ها و رسانه‌های محافظه‌کار و تندرو جهت انتقاد از دولت تبدیل شده است. اعتراض‌هایی که باید در اصالت و واقعی بودنشان از جانب مطرح‌کنندگان آن تردید کرد.

 

 

به گزارش آفتاب، به‌نظر می‌رسد که این مسئله دستاویزی شده است تا برخی تندروها برای دولت حاشیه ایجاد کنند وگرنه دفن یک ایرانشناس که اتفاقاً سال‌ها نیز برای شناخت و معرفی فرهنگ و تاریخ ایران به جهانیان تلاش کرده است، چه ضربه‌ای می‌تواند به منافع ملی بزند، اگر پای منافع شخصی و خصومت‌های سیاسی در میان نباشد؟

 

 

داستان وصیت ریچارد فرای و واکنش‌ها نسبت به آن در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. در کنار موافقت‌های گسترده با وصیت فرای، عده‌ای نیز به مقبره دو ایرانشناسی که سالیان درازی است در حاشیه زاینده‌رود دفن شده‌اند حمله کرده و ضمن مخالفت با دفن فرای در اصفهان، تهدید کرده‌اند در صورت موافقت دولت با این موضوع، مقبره آرتور پوپ را نیز تخریب خواهند کرد. اما همه این مسائل به‌کنار، نامه‌ای که اخیراً با امضای جمعی از نمایندگان اصفهان در این‌خصوص منتشر شده است تأمل‌برانگیز است.

 

 

14088_335.jpg

 

 

در این نامه که با امضای حجت‌الاسلام احمد سالک، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، حسن کامران، مجید منصوری، علی ایران‌پور، حجت‌الاسلام موسوی لارگانی، نیره اخوان و حمیدرضا فولادگر، در رسانه‌ها منتشر شده، خطاب به رئیس‌جمهور نوشته‌ شده است: با توجه به مسائل مطرح‌شده پیرامون انتقال احتمالی جسد جاسوس آمریکایی "ریچارد فرای" و طراحی دفن ایشان در اصفهان، به اطلاع می‌رساند با توجه به فضای فرهنگی و اعتقادی و سیاسی اصفهان و طرح این موضوع در اجتماعات مذهبی به‌خصوص در نمازجمعه این هفته اصفهان توسط حضرت آیت‌الله مهدوی نماینده محترم مردم اصفهان در مجلس خبرگان و امام جمعه موقت استان و عکس‌العمل شدید مردم شریف استان و جریحه‌دار شدن غیرت دینی و ملی مردم، انتظار می‌رود حضرت‌عالی با تدبیر خود دستوری لازم به وزارت خارجه و اطلاعات و میراث فرهنگی صادر فرمایند که به هیچ عنوان تن به این ننگ دیپلماتیک و تحمیل زورمدارانه ندهند که با عکس‌العمل شدید کنترل نشده مردمی مواجه خواهید شد.

 

در بخش دیگری از این نامه آمده است: اگرچه ریشه‌های این تحمیل در دولت‌های قبلی ایجاد شده ولی در شرایط فعلی اصلاً نباید این تحمیل را پذیرفت لذا ما نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با ارسال این نامه تکلیف اولیه خود را به‌نمایندگی افکار عمومی مردم همیشه مبارز و غیرتمند و متدین استان انجام داده و هشدار لازم را ارائه و در آینده متناسب با عملکرد دولت وظایف خود را قاطعانه انجام خواهیم داد.

 

 

 

 

14087_387.jpg

 

 

همانگونه که این نمایندگان نیز گفته‌اند، ریشه این مسئله به دولت‌ محمود احمدی‌‌نژاد برمی‌گردد. و زمانی که همین افراد به عنوان نماینده اصفهان در مجلس حضور داشتند؛ در حضور احمدی‌نژاد از ریچارد فرای تقدیر و دستور داده شد خانه‌ای به وی در اصفهان هدیه دهند. اما واکنش‌ این نمایندگان و مخالفان کنونی دولت اعتدال در آن زمان تنها سکوت و بعضاً حمایت بوده است. حال چه شده که ناگهان تغییر موضع داده‌اند و نگران «جریحه‌دار شدن غیرت دینی و ملی مردم» شده‌اند جای بسی تأمل دارد. اینکه سالیان‌سال در برابر رنج روزافزون مردم و به قهقرا رفتن کشور سکوت پیشه کنیم و حال دولت برآمده از رای مردم که سخت در تلاش است تا آسیب‌های حاصل سالیان گذشته را رفع کند، به «عکس‌العمل شدید کنترل‌نشده مردمی» تهدید کنیم، چیزی جز کینه و خصومت سیاسی بیش نیست. اگر ریچارد فرای جاسوس بوده، زنده‌‌اش تهدید بوده نه پیکر بی‌جانش.

 

 

مگر می‌شود دعوت ریچارد فرای به ایران و تقدیر از او را نادیده گرفت و حال در برابر دفن پیکر بی‌جان او اینچنین برآشفت و دولت منتخب مردم را تهدید کرد! اگر این افراد معتقدند که فرای جاسوس آمریکا بوده پس چرا آن زمان این نمایندگان احساس تکلیف نکرده بودند تا به دولت اصولگرا هشدار بدهند که چرا وی را به کشور دعوت کرده و مورد تقدیر قرار داد‌ه‌اند؟ این نماینده‌ها چرا هنگامی که احمدی‌نژاد درآمدهای نفتی را به حساب‌های شخصی واریز می‌کرد و در جای‌جای کشور اختلاس و فساد مالی و مدیریتی و کمرنگ شدن ارزش‌ها و اخلاق در جامعه به‌شدت مشاهده می‌شد اعتراض نمی‌کردند؟ آیا می‌توانند پاسخ بدهند هنگام مخدوش شدن چهره ایران در جهان و رسوایی دیپلمات ایرانی در برزیل و ده‌ها مورد دیگر از این دست، کجا بودند که اکنون نگران «ننگ دیپلماتیک» شده‌اند؟

 

 

نکته جالب اینجاست که زمانی پای منافع و آبروی ملی در میان باشد، این گروه‌ها به ایجاد جنجال و مخالفت و کارشکنی می‌پردازند اما زمانی که پای منافع جناحی‌‌اشان در میان باشد، خود را مدافع سرسخت حقوق ملت جای می‌دهند و از زبان مردم سخن می‌گویند در صورتی که اگر به آراء و خواسته‌های مردم رجوع شود، خلاف آن مشاهده خواهد شد.

 

 

بار اول نیست -و قطعاً نخواهد بود- که این افراد و گروه‌ها این‌گونه رفتارهای دوگانه و عدم ثبات فکری و سیاسی از خود در برخورد با مسائل مختلف نشان می‌دهند اما بی‌شک این‌ نوع عملکرد نه مناسب جایگاه این افراد است و نه برای کشور که جهت برون‌رفت از بحران‌های کنونی نیاز به آرامش سیاسی و وفاق ملی دارد، مطلوب است. خطی که این گروه‌ها دنبال می‌کنند، در جهت تضعیف دولت و منحرف کردن افکار عمومی و خلاف بهبود وضعیت کشور است. بنابراین انتظار می‌رود که مخالفان اگر انتقاد و اعتراضی هم نسبت به عملکرد دولت دارند، ضمن توجه به منافع ملی و در چارچوب اخلاق به بیان آن‌ها بپردازند.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

مسعود جعفری‌جوزانی‌در واکنش به حواشی مخالفت‌های دفن پیکر «ریچارد نلسون فرای» در اصفهان متنی را منتشر کرد.

 

به گزارش ایسنا، این کارگردان،نویسنده و تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در متنی نوشته است: «من به عنوان یک ایرانی، ساخت مقبره‌ای در شان برترین ایران‌شناس معاصر "ریچاردنلسون فرای" را افتخار بزرگی می‌دانم و درک نمی‌کنم که براساس چه منطق یا انگیزه‌ای عده‌ای علیه این عاشق صادق فرهنگ ایرانی موضع سرسختانه‌ای گرفته‌اند.

 

البته من هم حرمت ارزش و ارزش‌مداری را می‌فهمم اما این را هم می‌دانم که معنی "ارزش مداری" ناسپاسی نیست. دلم می‌خواهد از هموطنانی که جنجال می‌کنند بپرسم که چرا بی‌پژوهش و مدرک به این مردبزرگ انگ جاسوسی می‌زنند. آیا نمی‌دانند که این اعمال می‌تواند به شهرت و مهمان‌نوازی و مهرورزی مثال زدنی ایرانیان خدشه وارد کند؟ آیا فراموش کرده‌اند که ارزش مداری "با کلنگ و تیشه جور در نمی‌آید"؟ چرا عده‌ای از ما فکر می‌کنیم هر کس خارج از چهارچوب جغرافیایی ایران به دنیا آمد جاسوس است؟ نه هموطن "هر گردی گردو نیست"،به گواهی تاریخ چه بسیار کسانی که خارج از این خاک به دنیا آمده‌اند و خدمتگذاران آن بودند و چه کسان بیشتری که در این خاک چشم به جهان گشودند و خائن از آب درآمدند. مطالعه کنید! ببینید این عالم بزرگ ایران دوست چگونه غریب 80 سال عمر عزیز خود را صرف معرفی فرهنگ اصیل ایران و ایرانی به دنیا کرد، کار رشک‌انگیز و سترکی که بیشتر ما در انجامش عاجز مانده‌ایم.»

 

ریچارد فرای که سال‌ها عمرش را صرف تاریخ ایران کرده است، طبق وصیتش علاقه‌مند بوده است که در کنار زاینده رود به خاک سپرده شود اما برخی گروه‌ها در اصفهان با این کار مخالفت کردند،هنوز پیکر این ایران‌شناس که در آمریکا از دنیا رفته است،به خاک سپرده نشده است.»

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...