Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 فروردین، ۱۳۹۳ باسيلوس سرئوس باسيلي است هوازي كه توليد هاگ مي نمايد و در خاك و مواد غذايي مانند گوشت، شير و تخم مرغ و ادويه هايي كه آلوده به گرد و غبار و خاك شده اند وجود دارد. در تحقيقات جديد دو نوع آنتروكسين مترسحه از باسيلوس سرئوس جدا شده است. يكي مقاوم نسبت به حرارت بوده و c ْ126+ را بيش از 90 دقيقه تحمل مي نمايد و پس از يك تا 5 ساعت دوره كمون موجب استفراغ گرديده و اغلب پس از مصرف برنج آلوده در مصرف كنندگان بروز مي كند و نوع ديگر آنتروكسيني است كه نسبت به حرارت حساس بوده و پس از يك دوره كمون به مدت 8 تا 16 ساعت موجب اسهال آبكي در مصرف كنندگان مي گردد. آنتروكسين هاي فوق پس از تكثير ميكروارگانيسم روي مواد غذايي ترشح مي گردند. فرم اسهالي مسموميت به مسموميت ناشي از كلستريديوم پرفرنجنس و فرم استفراغي آن شبيه مسموميت غذايي استافيلوكوكي مي باشد. عوارض هر دو نوع مسموميت نامبرده معمولاً پس از حدود 12 ساعت از بين مي رود و ضمناً احتمال مسموميت توسط هر دو نوع آنتروتوكسين (تواماً) وجود دارد كه در اين صورت علامت بيماري، اسهال و استفراغ خواهد بود. در بين مواد غذايي احتمال آلودگي در برنج (چلوخورشت و انواع پلوها) بيشتر مي باشد و پس از آن انواع سس ها، كالباس هاي پخته، سيب زميني و سبزي هاي پخته در معرض آلودگي قرار مي گيرند. از آن جا كه هوازي هاي مولد هاگ در خاك به وفور يافت مي گردند، قرار ندادن غذاهاي پخته (بشقاب ها و ظروف بدون در حاوي غذا) در معرض گرد و غبار يكي از موازيني است كه رعايت آن موجب پيش گيري از بروز مسموميت فوق خواهد شد. در مورد برنج، توصيه هاي لازم عبارتند از: 1- نگه داري داغ برنج (63-55 درجه) 2- سرد كردن سريع برنج پخته 3- حرارت دادن كامل برنج پخته قبل از مصرف 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده