masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ ورمی کمپوست چیست ؟ورمیکمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) به معنای نوعی کرم خاکی است که از فعالیت برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام حاصل میگردد.بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرمها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیمهای موجود در بدن خود، خاک را تازه میکنند و قدرت باروری آن را افزایش میدهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخهای زیاد، راه نفوذاکسیژن به خاک را آسان میکنند 2 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است. تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود ۸۰% رطوبت) که توسط گونهای خاص از کرمها، قارچها، باکتریها، و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام انجام میشود، همچنین مواد حاصل از بستر رشد کرم بوده که پس از دفع مواد زائد از سیستم گوارشی کرم در محیط باقی میماند، ورمیکمپوست، مجموعهای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نیز اجساد کرمهاست که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد. در خاکهایی دارای مواد دفع شده توسط کرمها، عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم ۵ – ۱۱ مرتبه بیشتر از خاکهای بدون کرم است. در اثر عبور مواد آلی از دستگاه گوارش کرم، عناصری از جمله ریزمغزیها زیاد میشوند.تولید ورمیکمپوست، تغذیه کرمهای قرمز حلقوی بارانی موسوم به Eisenia Foetida از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنیترین کودهای شناخته شده در دنیا است. 2 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ ورمی کمپوست کود الی بیولوژیک است که دراثرعبورتدریجی ومداوم مواد در حال پوسیدن از مجرای کرم خاکی گونه ایزونیا فتیدا ایجاد می شود .این مواد در حین عبورازمجرای کرم خاکی اغشته به ماده ای بنام موکوس شده که این ماده دارای املاح ،ویتامین ها،مواد معدنی وبسیاری دیگر از مواد موثربرای رشد و افزایش محصول میباشد بطوری که با انجام ازمایشات و تحقیقات مختلف این کود بر روی سایر محصولات ،نتیجه چشمگیری حاصل امد که با افزایش چند برابری محصول از لحاظ کمی وبا کیفیت چند برابر کیفیت قبل، محققان و مهندسان بخش کشاورزی را وادار به تولید ان کرد .بهترین ماده برای تولید ورمی کمپوست کود دامی میباشد .با توجه به افزایش الودگی های زیست محیطی که در اثر استفاده بیش از حد از کود های شیمیایی و اثر مخرب این کودها بر روی زمین های زراعی و همچنین اقتصادی بودن ورمی کمپوست نسبت به کود های شیمیایی. 2 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ ورمی کمپوست، عبارت است از کود آلی بیولوژیک که دراثر عبور مداوم و آرام مواد آلی در حال پوسیدگی از دستگاه گوارش گونه هایی از کرم های خاکی و دفع این مواد از بدن کرم، حاصل می شود. این مواد هنگام عبور از بدن کرم آغشته به مخاط دستگاه گوارش (موکوس)، ویتامین ها و آنزیم ها شده که در نهایت به عنوان یک کود آلی غنی شده و بسیار مفید برای ساختمان و بهبود عناصر غذایی خاک، تولید و مورد مصرف واقع می گردد. بنابراین، ورمی کمپوست عبارت است از فضولات کرم به همراه درصدی از مواد آلی و غذایی بستر و لاشه کرم ها. 1 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ خواص ورمی کمپوست * سبک و فاقد هرگونه بو * عاری از تخم علف های هرز * حاوی میکرو ارگانیسم هوازی سفید مانند از تو باکترها * بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایز کودهای آلی * دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز * دارا بودن مواد محرکه که رشد گیاهی نظیر هورمون ها * قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی * فرآوری سریع تر از سایر کمپوست ها * عاری از باکتری های غیر هوازی، قارچ هاو میکروارگانیسم های پاتوژن * قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی ویژگی های اختصاصی در گیاهان تزئینی و دارویی : * تداوم گلدهی گونه های مختلف گیاهان تزیینی * حفظ رنگها و عطر گلها در طی زمان عرضه * افزایش نسبت اسانسها و مواد موثر در گیاهان دارویی * جلوگیری از زرد شدن و ریزش برگها * بهبود جوانه زنی بذرها * افزایش تداوم گلهای شاخه بریده در طی نگهداری در گلفروشی ها ویژگی های عمومی : * افزایش مقاومت به استرس ها و تنش های محیطی * ارتقاء مقاومت در برابر پاتوژنها و عوامل بیماری زای خاک * کاهش و نهایتا حذف مصرف کودهای شیمیایی و مواد محرکه رشد خارجی * افزایش نسبت تبدیل جوانه های رویشی به زایشی * تشدید ریشه زایی و رشد قلمه ها * حاوی سطح بالایی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان * تامین کننده عناصر اساسی در ایجاد عطر و طعم در محصولات کشاورزی * افزایش زمان انبارداری محصولات جمع آوری شده با حفظ کیفیت 1 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 2 فروردین، ۱۳۹۳ برتری ورمی کمپوست به کمپوست معمولی ورمی کمپوست ماده ای شبیه به پیت (peat) است که به خوبی تغییر فرم یافته و ساختار، تخلخل، تهویه، زه کشی و ظرفیت نگهداری رطوبت آن در حد آلی می باشد. تولید ورمی کمپوست تعداد ریز موجودات بیماری زای گیاهی (pathogenic microganisms) را به شدت کاهش داده و بنابراین از این نظر برتری نسبی به کمپوست معمولی دارد. تولید کمپوست به عنوان یک فرآیند هوازی منجر به معدنی شدن (mineralization) نیتروژن می شود که در مورد تولید ورمی کمپوست، استفاده از کرم های خاکی باعث تسریع این روند می گردد. فرآیند هوموسی شدن (Humification) که در مرحله رسیدگی (Maturation stage) کمپوست سازی اتفاق می افتد، در طول فرآیند تولید ورمی کمپوست، بزرگتر و سریع تر اتفاق می افتد. کود تولیدی در این روش به علت بالا بودن نسبت کربن به ازت (C/N15) فاقد بوی نامطبوع و فعالیت حشرات مزاحم می باشد. به طور کلی در حدود 2700 گونه مختلف از کرم های خاکی وجود دارند که بسته به موضوع کار و هدف، گونه انتخابی متفاوت خواهد بود. این اهداف می تواند شامل موارد ذیل باشد: 1 ـ افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود ساختمان و مدیریت خاک 2 ـ افزایش محصول 3 ـ تولید مکمل غذایی جهت خوراک دام و آبزیان 4 ـ تولید مواد آرایشی 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده