masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 اسفند، ۱۳۹۲ انواع ریشه ها و مزاج آن ها ریشه ها بهترین و بیش ترین املاح و مواد معدنی را در بر دارند و بهترین وصحیح ترین روش استفاده از آن ها به صورت خام و یا بخار پز می باشد. [TABLE] [TR] [TD] ریشه ها[/TD] [TD=width: 108] نوع مزاج[/TD] [TD=width: 60] درجه[/TD] [TD=width: 288] مصلح[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] پیاز[/TD] [TD=width: 108] گرم و خشک[/TD] [TD=width: 60] 3[/TD] [TD=width: 288] شستن ان با آب و نمک،سرکه آب انار، کاسنی[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] انواع ترب[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60] 1-2[/TD] [TD=width: 288] نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] چغندر[/TD] [TD=width: 108] گرم و خشک[/TD] [TD=width: 60] 1[/TD] [TD=width: 288] خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ، سرکه[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] زردک[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60] 2[/TD] [TD=width: 288] انیسون، ادویه گرم[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] سیر[/TD] [TD=width: 108] گرم و خشک[/TD] [TD=width: 60] 3[/TD] [TD=width: 288] پختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] سیب زمینی[/TD] [TD=width: 108] سرد و تر[/TD] [TD=width: 60][/TD] [TD=width: 288] دارچین، زنجبیل آویشن شیرازی[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] سیب زمینی ترشی[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60] 1-2[/TD] [TD=width: 288] درچین، عسل سکنجبین، سرکه و خردل، میخک[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] شقاقل[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60] 1-2[/TD] [TD=width: 288] عسل[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] شلغم[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60] 2-1[/TD] [TD=width: 288] فلفل، زیره، گلنگبین، سکنجبین، شکر سرخ ،خردل، سرکه[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] کلم قمری[/TD] [TD=width: 108] گرم و خشک[/TD] [TD=width: 60] 1-2[/TD] [TD=width: 288] آویشن، پونه، انیسون، دارچین[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] موسیر[/TD] [TD=width: 108] گرم و خشک[/TD] [TD=width: 60] 3[/TD] [TD=width: 288] پختن آن در آب و نمک، روغن بادام، کره سکنجبین[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 110] هویج[/TD] [TD=width: 108] گرم و تر[/TD] [TD=width: 60][/TD] [TD=width: 288] انیسون ، ادویه گرم[/TD] [/TR] [/TABLE] پیاز: پیازمدر(با قوت حرارت و لطافت خود اب و مایعات زاید را از طریق ادرار و عرق و حیض و شیر دفع میکند.) و اشتها آور بوده باعث هضم سریع غذا می شود برای درمان بی خوابی، ضعف اعصاب و میل جنسی تجویز می شود. پختن پیاز با دنبه برای سرماخوردگی، ناراحتی های سینه ، دفع اختلاط لزج از ریه ها و چکاندن آب آن در گوش در دفع کاهش شنوائی و وزوز گوش مفید است. ضماد آن با زرده تخم مرغ جهت درد مقعد و باروغن کوهان شتر در رفع شقاق مقعد مفید است. ترب: بهترین نوع ان آبدار، نازک، تند، طویل و کم ریشه است. لطیف کننده و تحلیل برنده ورم ها بوده و برای بواسیر، سل، سیاتیک، روماتیسم، سنگ مثانه و ... مفید می باشد تولید باد و آروغ در بدن کرده، در کسانی که معده مرطوب دارند مانع هضم غذا می شود. از امام حسین(ع) روایت است که «برگ آن پراکنده کننده باد، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بین برنده بلغم است.» آشامیدن آب ترب پخته برای رفع سرفه مزمن و طولانی و دفع اختلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای دیفتری مفید است . خوردن 8 مثقال (تقریبا 35 گرم) اب شاخه و برگ ترب با سکنجبین برای خارج کردن سنگ مثانه نافع است. برای سر و دندان و چشم و گلو مضر می باشد. نکته: برای گرفتن اب ترب، ترب را ورق ورق کرده و سطح آن را با عسل بپوشانید و در آبکش بچینید. سپس ظرفی زیر آن بگذارید تا آب خارج شده در آن جمع گردد. سیر: سیر رقیق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل مدر ادرار و حیض و عرق می باشد. خوردن آن با رعایت زمان و سن و مزاج فرد و در حد اعتدال، باعث حفظ صحت بدن و دفع ضرر اب و هوای وبائی و عفونت می شود. خوردن آن با سرکه جهت تنقیه حلق و صورت، سرفه و تنگی نفس فلج، دردمفاصل، سیاتیک، نقرس، فراموشی و ... مفید است. مداومت در خوردن آن باعث ریزش موی سفید و روئیدن موی سیاه در سر می شود. زیاد خوردن آن بدون رعایت مزاج و سن و فصل باعث سوختن خون شده، برای چشم و ریه و بواسیر مضر است. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 5 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده