رفتن به مطلب

مكان يابي تصفيه خانه فاضلاب با استفاده از مثلث فولر و gis جهت پاسداري از محيط زيست و صنعت توريسم(مطالعه موردی: جزيره قشم)


ارسال های توصیه شده

چكيده:

 

زمانی كه از فاضلاب و تصفيه آن سخن به ميان می آيد اولين موضوعی كه در ذهن تداعی م یكند بحث محيط زيست و حفظ آن از آلوده شدن است، چرا كه فاضلاب همواره به عنوان يک پارامتر آلاينده اصلی درمحيط زيست انسانی و طبيعی مطرح می باشد. در كشور ما نيز مانند سايرنقاط دنيا افزايش جمعيت شهرها و در نتيجه بالا رفتن ميزان مصرف آب، سبب توليد روزافزون فاضلاب گرديده است كه خود موجب بروز اشكالات و نارسايی هايی در جوامع شهری و حتی روستايی كشورمان شده و روز به روزه ام درحال ازدياد است. احداث تصفيه خانه فاضلاب معمولا با در نظر گرفتن عوامل و معيارهای مختلفی صورت می گيرد، اهميت و دامنه اثر اين معيارها در تعيين مكان نهايی تصفيه خانه فاضلاب تاثير گذار است. به همين منظور 7 لايه های اطلاعاتی و لايه محدودي تها به عنوان معيارهای لازم در نظر گرفته شد و پس از آن وزن دهی به اين لايه ها با مدل تصميم گيری فولر انجام گرديد. مثلث سلسله مراتبی فولر يكی از مد لهای وز ندهی به شاخص ها میباشد. اين روش بر جدول فولر كه برای مقايسات دو به دو به كار می رود ، استوار است. پس از همپوشانی لايه ها و طبقه بندی مجدد در محيط gis مناطق در چهار كلاس قرار گرفتند. به منظور ارزيابی، نتيجه روش مثلث سلسله مراتبی فولر با سه معيار اصلی شيب، اختلاف ارتفاع نسبت به شهر و فاصله از شهر قشم مورد بررسی قرار گرفت. ارزيابی ها نشان داد كه روش مذكور انطباق بالايی با گزينه های ايده آل سه معيار فوق دارد. بر اساس اين روش حدود 127 كيلومتر مربع از مساحت جزيره در طبقه خيلی مناسب، جهت احداث تصفيه خانه فاضلاب قرار گرفت.

 

مشخصات مقاله:مقاله در 10 صفحه به قلم مهدی فلاح(دانشجوی كارشناسی ارشد gis و سنجش از دور، دانشگاه هرمزگان)، منوچهر فرج زاده (دانشيار گروه gis و سنجش از دور، دانشگاه تربيت مدرس)، حسن و قار فرد (استاديار گروه منابع طبيعی، دانشگاه هرمزگان).منبع:

علوم و فنون ،شماره پياپي 83، ،سال 7،، شماره در سال 11، اسفند، 1392، صفحه 84-93

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...