رفتن به مطلب

نسل جدید نیروگاه‌های برق


ارسال های توصیه شده

یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: این نسل جدید نیروگاه‌های برق از ویژگی‌هایی همچون افزایش راندمان، پیک سایی، مدیریت بحران، کاهش تلفات و هزینه انتقال انرژی برخوردار است.

ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده یکی از سیاست‌های کلان وزارت نیرو تا پایان برنامه پنجم توسعه است و پیش بینی می‌شود با بهره برداری از این نیروگاه‌ها علاوه بر افزایش راندمان تولید و انتقال برق، تلفات انتقال انرژی الکتریکی هم به حداقل کاهش یابد.

مهمترین ویژگی‌های نیروگاه جدید تولید پراکنده و مقیاس کوچک در کنار مزیت‌های فنی و اقتصادی، کاهش حجم سرمایه گذاری برای طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی این واحدها است، ضمن آنکه راندمان و بازده 80 درصدی راه اندازی این واحدهای تولید برق را حتی در کوچکترین مجتمع‌های خانگی و مسکونی مقرون به صرفه ساخته است.

با ساخت این نیروگاه ها علاوه بر تامین برق مشترکان حتی امکان تامین سرمایش و گرمایش مشترکان هم در فصول گرم و سرد سال فراهم می‌شود و علاوه بر این امکان فروش برق مازاد بر مصرف هم به دولت وجود دارد.

نیروگاه‌های مقیاس کوچک برق در ظرفیت‌های مختلف 250 کیلووات تا سه مگاوات طراحی شده که برآوردهای اقتصادی نشان می‌دهد با راه‌اندازی این واحدهای جدید تلفات برق در بخش انتقال و توزیع حدود 18 درصد کاهش یابد.

محمودپور باقری شهری با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو به منظور طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی نیروگاه های برق مقیاس کوچک و تولید پراکنده در سطح کشور، گفت: از این رو نخستین پروژه تولید برق در قالب نیروگاه‌های مقیاس کوچک با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پست فوق توزیع معصومیه استان قم اجرایی شده است.

مجری مولدهای تولید پراکنده شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشاره از افزایش راندمان تولید برق، پیک سایی، مدیریت بحران، کاهش تلفات و کاهش هزینه های انتقال انرژی از طریق تولید برق در محل مصرف به عنوان مزایای این نوع نیروگاه‌ها یاد کرد و افزود: بهره برداری از بازیافت حرارت و صنایع جانبی مرتبط نیز در شمول سایر اهداف و مزایای احداث chp قرار می‌گیرند .

این مقام مسئول با اعلام اینکه در این پروژه، تولید آب مقطر از دیگر ویژگی های نیروگاه‌های chp برای تامین هر چه بیشتر منافع سرمایه گذاری در احداث این مولد به شمار می آید، تصریح کرد: با توجه به مزیت های متعدد اقتصادی ساخت و راه اندازی واحدهای جدید chp در سطح برق منطقه ای در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی این واحد جدید chp به عنوان نخستین واحد تولید برق و حرارت از ظرفیت تولید پنج مگاوات برق با قابلیت تولید آب مقطر برخوردار است.

حمیدرضا چیت‌چیان پیشتر یکی از برنامه های کلان وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید را ساخت و توسعه نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک و خانگی عنوان کرد و افزود: از این رو با اجرای ایک طرح جدید می توان نسبت به توسعه نیروگاه های برق در مجتمع های مسکونی و تجاری اقدام کرد که علاوه بر تولید برق این دسته از مشترکان حتی امکان تامین سرمایش و گرمایش این مجتمع های مسکونی و تجاری هم فراهم می شود.

وزیر نیرو بر ضرورت توسعه نیروگاه‌های تولید پراکنده و مقیاس کوچک و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در امر تولید برق تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: باید بحث استفاده از نیروگاه‌های مقیاس کوچک، تجدیدپذیر و انرژی پاک به ویژه در کلانشهرها و شهرک‌های صنعتی مورد توجه جدی قرار گیرد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...