رفتن به مطلب

بزرگترین توربین بادی ایران نصب شد


ارسال های توصیه شده

به گزارش "برق نیوز"، روند کنونی احداث توربین های بادی کیلوواتی باعث محدودیت در بهره گیری مناسب از پتانسیل مناطق بادخیز و عدم ارتقای صنعت مونتاژ و ساخت توربین های بادی در داخل کشور شده است. این در حالیست که بیش از یک دهه از احداث نیروگاه های بادی مگاواتی در کشورهای مختلف دنیا می گذرد و حتی در برخی کشورها به منظور ارتقای بهره وری، توربین های بادی کیلوواتی با توربین های بادی مگاواتی جایگزین می شوند.

درحالی که توان توربین های جدید بادی در دنیا از سطح کیلووات فراتر رفته و به طور متوسط به بیش از 1.6 مگاوات رسیده است، در ایران تا امروز همچنان سهم اندک تولید برق کشور از انرژی باد، توسط توربین های کیلوواتی انجام می گرفت تا اینکه امروز یک مقام مسئول از نصب نخستین توربین بادی 2.5 مگاواتی کشور خبر داد.

اکبر ادیب فر، مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدید پذیرمپنا در این باره گفت: اولین توربین بادی گروه مپنا و بزرگترین توربین بادی مگاواتی کشور در مزرعه بادی کهک واقع در شهرستان تاکستان استان قزوین نصب شد.

وی افزود: اولین توربین 2.5 مگاواتی کشور در یکی از بهترین تونل های بادی کشور نصب شده و تا پایان خرداد 93 با نصب هفت توربین دیگر این میزان به 20 مگاوات خواهد رسید.

ادیب فر با اشاره به اینکه این توربین بادی شامل سه بخش پایه یا برج، موتورخانه و روتور است، گفت: برق تولیدی این نیروگاه بادی در پست رازی در پنج کیلومتری شهرستان تاکستان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی ادامه داد: پایه این توربین با 85 متر ارتفاع و 300 تن، موتورخانه 96 تن و روتور که شامل پره ها و هاب می شود که طول پره ها هر کدام 53 متر است.

به گفته وی، تا 15 بهمن ماه جاری این توربین بادی به پست رازی متصل می شود و برق تولید شده را به شبکه تزریق می کند.

مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدید پذیرمپنا اذعان داشت: در حال حاضر 12 مزرعه بادی در دست مطالعه گروه مپنا است و قرار شده است که گروه مپنا تا یک سال و نیم آینده 100 مگاوات انرژی بادی را وارد مدار کند.

ادیب فر افزود: گروه مپنا حدود شش سال پیش مطالعات پروژه های نیروگاه های بادی را در دستور کار قرار داد و از سه سال گذشته انتقال تکنولوژی و خرید توربین های بادی را از کشور آلمان آغاز کرد.

مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدید پذیرمپنا گفت: در حال حاضر گروه مپنا یک هزار مگاوات انرژی بادی را در برنامه اجرا دارد که 750 مگاوات آن به صورت سرمایه گذاری از سوی خود گروه و میزان 250 مگاوات را به عنوان پیمانکار بخش دولتی انجام می دهد.

وی همچنین با اشاره به سرمایه گذاری در بخش انرژی خورشیدی گفت: گروه مپنا در ماه گذشته نیز مذاکراتی در این خصوص با وزارت نیرو داشته است که قرار شده است به میزان 100 مگاوات در این زمینه سرمایه گذاری کند که در حال حاضر در حال امکان سنجی 5 مگاوات در سه استان فارس، کرمان و یزد است.

ادیب فر همچنین با اشاره به نیروگاه ژئوترمال مشکین شهر در استان اردبیل افزود: در این خصوص نیز در حال مذاکرات فنی و اقتصادی این پروژه هستیم تا در صورت امکان این پروژه را تکمیل و به بهره برداری برسانیم.

  • Like 5
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...