رفتن به مطلب

اثرات كنترل فركانس در سيستم


ارسال های توصیه شده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

اثرات كنترل فركانس در سيستم

 

چكيده:

 

 

نوسانات مصرف برق چه تجاري، خانگي، كشاورزي و صنعتي در شبكه بصورت لحظه‌اي موج مي‌زند. وظيفه مراكز كنترل شبكه ايجاد تعادل بين توليد و مصرف بصورت لحظه‌اي و تنظيم فركانس و ولتاژ مي‌باشد. اين تنظيم مي بايستي با برنامه‌ريزي صحيح و پيش‌بيني نوسانات مصرف، بصورت اپتيمم و اقتصادي و مطمئن انجام پذيرد. چه عدم تنظيم تعادل توليد و مصرف موجب تغييرات فركانس گرديده كه از يك طرف خسارات فراوان براي مشتركين و از طرف ديگر صدمات زيادي براي خود مولدهاي نيرو و تجهيزات وابسته آن در بر دارد.

عدم مقابله صحيح و آني در برخورد با اغتشاشات و اتفاقات شبكه كه ممكن است علاوه بر نوسانات مصرف، در شبكه بوجود آيد مي‌تواند منجر به از دست رفتن كل شبكه و صدمات جبران ناپذيري گردد كه عوارض سياسي، اجتماعي

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
انساني، اقتصادي آن قابل گذشت نيست. هر چند در شبكه برق ايران متاسفانه بسيار شاهد چنين حوادثي بوده‌ايم ولي گناه عادت كردن به اين وضعيت و سهل نگاشتن آن كمتر از خود اين صدمات نيست.

در اين مقاله سعي شده است در سه بخش متمايز بترتيب:

ـ صدمات وارده به توربوژنراتورها در اثر كاركرد در فركانس غير نامي و لزوم انتخاب صحيح توربو ژنراتورها

ـ انتخاب نوع مولدهاي نيرو و سيستمهاي كنترل متناسب براي تنظيم فركانس در شبكه.

ـ اتخاذ تدابير لازم جهت كنترل فركانس در مراكز كنترل شبكه و در وضعيت‌هاي مختلف عادي، نزديك به خطر، اضطراري و بحراني مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد و توصيه‌هاي لازم عنوان گردد.

 

شرح مقاله:

 

مشتركين شبكه برق نياز به تامين برقي مطمئن با فركانس و ولتاژ ثابت دارند و اين ولتاژ و فركانس معمولاً نمي‌بايستي تغييرات قابل ملاحظه‌اي داشته باشند.

نگهداري اين مقادير با تعادل بين توليد و مصرف (پيش‌بيني سيستم كنترل مناسب و قطع و وصل سريع) حاصل مي‌گردد.

عليرغم مراقبتها و كنترل مناسب، گاهي حوادث غيرعادي ممكنست باعث اشكال در بعضي واحدها و يا قسمتي از شبكه گرديده، تعادل بين توليد و مصرف را بهم زده و فركانس از مقدار نامي خود فاصله بگيرد، بسته به طبيعت حادثه ممكنست با بهم ريختن كل شبكه و يا بعضي تاسيسات و بيا كاركرد واحدها در وضعيت نامطلوب و غير مجاز مواجه گرديم.

براي مقابله با مشكلاتيكه عدم تنظيم فركانس مي‌تواند براي مصرف كنندگان و توربوژنراتورها بوجود آورد مي‌بايستي پيش‌بيني‌هاي معقول با توجه به امكانات عملي صورت پذيرد كه ميتوان اين تدابير را به سه بخش متمايز تقسيم كرد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

1ـ انتخاب نوع توربوژنراتور مناسب براي كاركرد در فركانسهاي غير نامي متناسب با وضعيت شبكه برق ايران

2- پيش‌بيني سيستمهاي كنترل مناسب براي هر واحد با توجه به طبيعت واحدها و نياز سيستم

3ـ پيش‌بيني نرم افزار و سخت‌افزار مناسب در مركز كنترل سيستم براي حالتهاي عادي گذرا، اضطراري و بحراني

در اين مقاله هر يك از اين سه بخش با توجه به وضعيت نيروگاهها و شبكه برق ايران مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و راه‌حلهاي مناسب ارائه مي‌گردد.

 

1ـ انتخاب توربوژنراتورهاي مناسب براي كاركرد در فركانس خارج از مقدار نامي:

اجزاء مختلف توربينهاي بخار مورد تاثير نيروهاي تناوبي قرار مي‌گيرد. لوله‌ها، پوسته،بافلها، دريچه‌ها و پره‌ها در اثر اين نيروها به لرزش در آمده و منجر به تنش‌هاي ديناميكي علاوه بر تنش‌هاي موجود استاتيكي در اين اجزاء مي‌گردد.

اجزاء گردان، خصوصاً تحت تاثير فركانسهاي مساوي يا ضرايبي از فركانس توربين قرار مي‌گيرند.

اگر اين فركانس مساوي يا تقريباً درحد فركانس طبيعي اجزاء حساس باشد لرزش با دامنه زياد بوجود مي‌آيد شكل (1) كه باعث تنش‌هاي تناوبي در وراء سطح تنش‌هاي استاتيكي مي‌گردد. اگر اين تنش‌هاي تناوبي پس از تعداد سيكلي از مقاومت اجزاء فراتر رود باعث ايجاد ترك در آنها مي‌شود.

 

 

برای دانلود متن کامل مقاله مهندسی برق قدرت با عنوان اثرات كنترل فركانس در سيستم به لینک زیر مراجعه فرمایید :

 

دانلود کنید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

پسورد :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...