رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

معرفی طوطی خاکستری کاسکو

 

کاسکو یا طوطی خاکستری آفریقایی پرنده‌ای محبوب در کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای دیگر جهان است، علت محبوبیت این پرنده، هوش سرشار و قدرت سخنگویی و تقلید صدای این پرنده می‌باشد و شاید به یقین بتوان گفت که این پرنده بهترین پرنده تقلید کننده صدا در جهان می‌باشد که به راحتی می‌تواند بیش از صدها واژه را به خاطر سپرده و تکرار نماید وبا این کار باعث شادی و خوشحالی صاحبان خود گردد. این پرنده در محیط زیست طبیعی خود پرنده‌ای خجالتی و ترسو است. طوطی خاکستری آفریقایی و یا به تعبیری دیگر کاسکو از سالیان دور به عنوان پرنده اهلی در قصرهای پادشاهان و خانه‌های طبقات مختلف مردم جامعه نگهداری می‌شده‌است و رومیان اولین ملتی در جهان هستند که در باره این پرنده مطالبی نوشته‌اند.

این پرنده در اصل پرنده‌ای وحشی است که در قاره آفریقا زندگی می‌کند و از قرن‌ها پیش مورد توجه آدمی قرار گرفته و تلاش‌های زیادی برای اهلی کردن و آموزش دادن پرنده صورت گرفته‌است.امروزه کاسکوها توسط پرورش دهندگان دست آموز شده و به پرنده‌ای خانگی و سرگرم کننده و جالب تبدیل شده‌است با این حال به دلیل آنکه عملکردی غیر قابل پیش بینی دارند نباید به آنان زیاد اطمینان کرد.کاسکوهایی که از حیات وحش به جمع انسان‌ها آورده می‌شوند نیازمند صبر و کوشش بسیار برای آموزش و تطبیق با محیط تازه هستند. کاسکوها بسیار قوی هستند در صورت عصبانیت می‌توانند گاز بگیرند و یا پنجه بکشند.

 

این پرنده یکی از اعضای تبار پستاسی Psitacidac می‌باشد که همانند سایر طوطیان از بدنی استوار ولی نرم تشکیل شده به طوری که پرنده می‌تواند با منقار خود به راحتی به تمام اجزای بدن خود دسترسی داشته باشد و تا ۱۸۰ درجه سرخود را برگرداند. اندازه بدن طوطی خاکستری آفریقایی بسیار متفاوت است و در گونه‌های کوچک ۱۲ سانتی متر ودر گونه‌های بزرگ تا ۱۰۰ سانتی متر می‌رسد و وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم است رنگ پر وبال آن خاکستری است و در نژاد کنگو رنگ دم آن سرخ رنگ است، دمگاه به رنگ خاکستری روشن و لبه‌های بال سیاه رنگ و پاها خاکستری تیره هستند. رنگ منقار پرنده سیاه و رنگ چشم پرنده بالغ زرد روشن و هردو جنس نر و ماده از نظر ظاهری شبیه به هم می‌باشند. این پرنده در طول زندگی زاد و ولد می‌کند و معمولاً در حدود ۵۰ تا ۶۰ سال عمر می‌کند.

 

طوطی خاکستری آفریقایی پرنده‌ای تیز پرواز است و پروازی منظم دارد اما این پرنده قدرت جهت‌شناسی مناسبی ندارد و نمی‌تواند همانند کبوترها محل زندگی خود را جهت یابی نموده و به لانه بازگردد، از این رو پرورش دهندگان این پرنده باید توجه کافی داشته باشند که چنانچه پرنده از محل زندگی خود دور شد، نمی‌تواند به راحتی لانه و کاشانه خود را یافته و بدان بازگردد.

 

 

زیرگونه‌ها

 

سه زیرگونه از طوطی خاکستری آفریقایی وجود دارد که این سه گونه عبارتند از:

۱. کاسکوی کنگو Psittacus erithacus

 

03539093178113783898.jpg

 

گاهی به آن طوطی خاکستری کامرون نیز می‌گویند. برخی معتقدند که طوطی کامرون با طوطی کنگو تفاوت دارد اما در حقیقت تفاوت چندانی بین این دو وجود ندارد وبرخی از واردکنندگان وفروشندگان این پرندگان سعی می‌کنند با توجه به اندازه وتنوع رنگ پر وبال نام‌های مختلفی برآن‌ها بگذارند. آنان معمولاً طوطی‌های مناطق مختلف را جمع آوری نموده ودر یک محموله جای می‌دهند وپس از رسیدن محموله به کشور مقصد، با توجه به رنگ پر وبال آن‌ها اقدام به جدا کردن آن‌ها به عنوان گونه کنگو ویا کامرون می‌نمایند. پر وبال پرنده به رنگ خاکستری ودم آن کاملاً سرخ است ورنگ دم در جوجه‌های کمتر از یک سال نیز سرخ با لبه‌های سیاه است که تیره گی لبه‌های پردم بعد از اولین پر ریزی ناپدید می‌شود. منقار پرنده کاملاً سیاه است. طول بدن ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر وفاصله بین دو بال ۴۵ تا ۵۲ سانتی متر است. وزن بدن آن ۴۵۰ تا ۶۰۰ گرم است که گاهی اوقات به ۷۰۰ گرم نیز می‌رسد ودر حدود ۵۰ تا ۶۰ سال عمر می‌کند. پرنده‌ای بسیار با هوش است وبرخی از دانشمندان هوش آن را به هوش بچه چهار ساله تشبیه کرده‌اند. قدرت زیادی برای تقلید صدای آدمی ندارد ولی قدرت خوبی برای برقراری ارتباط با آدمی از طریق صحبت کردن دارد. در مقایسه با سایر انواع طوطی نسبتاً آرام است و کمتر جیغ می‌زند.

 

۲. کاسکوی تیمنه P.e.Timneh

 

88658129099208393602.jpg

 

طوطی خاکستری تیمنه، که نام علمی آن (Psittacus erithacus timneh) است و در محافل علمی به نام طوطی تیمنه معروف است ونام دیگری ندارد.این پرنده در سال ۱۸۴۴ توسط دانشمندی به نام فریزر Fraser شناسایی شد. پر وبال آن خاکستری است ودم آن نیز برخلاف طوطی کنگو، خاکستری سرخ فام است. منقار به رنگ تیره روشن ودر قسمت پایینی کمی به سفیدی می‌زند.طول آن از طوطی خاکستری کنگو کوتاه تر است ووزن آن ۲۵۰ تا ۴۵۰ گرم ودر حدود ۵۰ تا ۶۰ سال عمر می‌کند. این پرنده درجنوب گینه، سیرالئون، لیبریا واغلب مناطق غربی ساحل عاج دیده می‌شود.قدرت تقلید صدای آن تفاوتی با طوطی خاکستری کنگو ندارد ولی قیمت آن ارزان تر است وشاید یکی از علل آن داشتن دم تیره رنگ است که جذابیت دم سرخ رنگ طوطی خاکستری کنگو را ندارد.آرام تر از سایر انواع طوطیان است و از سن پایین قادر به تقلید صدا می‌باشد.

 

۳. کاسکوی پرنسپس P.e.Princeps

 

 

با دقت در خصوصیات این سه گونه به راحتی می‌توان دید که طوطی تیمنه از دو گونه دیگر کوچک تر است از این رو اندازه‌های مذکور در ذیل کاملاً بر آن منطبق نمی‌باشد. منظور از ذکر این اندازه‌ها در این جا آشنایی خوانندگان با اندازه تقریبی این پرنده‌است وقابل ذکر است که اندازه این پرندگان که در غرب قاره آفریقا زندگی می‌کنند با آن‌هایی که در شرق قاره آفریقا زندگی می‌کنند متفاوت است وباید افزود که طوطی‌های خاکستری شرق آفریقا از لحاظ جثه بزرگ تر واز لحاظ وزن سنگین تر می‌باشند ودر هر سه گونه نام‌برده تفاوتی بین نر و ماده پرنده وجود ندارد. البته معمولاً پرنده‌های نر جثه‌ای بزرگ تر از پرنده‌های ماده دارند، اما از این خاصیت نمی‌توان به طور قاطع استفاده کرد و چه‌بسا دیده شود که پرنده ماده‌ای از پرنده نر بزرگ تر باشد، برخی از پرورش دهندگان معتقدند که چشم طوطی خاکستری ماده بیضی تر از چشم پرنده نر می‌باشد و صورت پرنده ماده روشن تر است، اما در حقیقت این مطالب برای تعیین جنسیت چنان مستند و مستدل نمی‌باشند.

 

هوش و ذکاوت کاسکو

 

در حالی که تعیین میزان هوش در حیوانات و قضاوت درباره این که کدامیک از ذکاوت بیشتری برخوردار است عملاً کار دشواری است، اما بسیاری از دانشمندان معتقدند که راسته Psittaciforme‌ها در بین پرندگان از این لحاظ شاخص می‌باشند. در این بین کاسکو با داشتن قوه ادراک بالاتر از بقیه قرار می‌گیرد. اصولاً در بین پرندگان طوطی کاسکو، طوطی کاکاتو و کلاغ به نظر باهوش تر می‌رسند. برخی معتقدند که کاسکو یک تقلید کننده کلمات نیست بلکه او قادر است که مفهوم واقعی کلمات را نیز درک نماید. از جمله کسانی که به این امر معتقدند و سخت از آن دفاع می‌کنند خانم دکتر آرین پیپربرگ است که در کتاب خود «مطالعاتی در باره آلکس» اظهار می‌دارد: «کاسکو قادر است مفهوم کلمات را به خوبی درک کند. این پرنده می‌تواند مفهوم صفر را درک نموده و عدم وجود یک چیز را کاملاً بفهمد». البته مطالب گفته شده بدین معنی نیست که مغز این پرنده شبیه به مغز انسان عمل می‌کند، بلکه منظور این است که این مغز می‌تواند برخی از مسایل منطقی را به یکدیگر مرتبط ساخته و در سطح بسیار پایین آن‌ها را تجزیه و تحلیل نماید.

 

33868965552886860319.jpg

 

تغذیه

 

این پرنده از میوه جات، سبزیجات، دانه جات، غلات، میوه‌های مغز دار، خشکبار (نظیر پسته، گردو، بادام و فندق) و بذرگیاهان تغذیه می‌کند. در صورتی که از غذای آماده استفاده می‌کنید اطمینان حاصل کنید که این غذا مخصوص طوطی‌های بزرگ باشد.

 

تولید مثل

 

پس از تشخیص طوطی‌های نر و ماده، باید برای سازگار شدن آن‌ها با یکدیگر، آن‌ها را برای مدتی در دو قفس جداگانه در کنار هم نگهداری کرد تا به تدریج به یکدیگر عادت کنند و پس از مدتی با تهیه قفس بزرگ تر، هردوی آنان را به یک قفس منتقل نمود تا در کنار هم زندگی کنند.سازگاری یکی از عوامل بسیار مهم در تولید مثل کاسکو است. البته اگر تعداد زیادی کاسکوی نر و ماده در اختیار داشته باشید، بهتر است که انتخاب جفت را به عهده خود کاسکو بگذارید.جفت‌های سازگار شده در کنار هم می‌مانند وبه همدیگر غذا داده وبه پر آرایی یکدیگر می‌پردازند.در شرایط طبیعی معمولاً طوطی‌ها جفت خود را برای تمام طول زندگی انتخاب می‌کنند.از این رو بهتر است که پس از سازگاری طوطی‌های نر و ماده، آن‌ها را از همدیگر جدا نکنید و اجازه بدهید که در کنار هم زندگی کنند.

 

منابع

 

پرورش، نگهداری وبیماری‌های کاسکو :تألیف دکتر احسان مقدس، چاپ اول بهار ۱۳۸۷، انتشارات نیلوبرگ، تهران.

لینک به دیدگاه

بیماریهای شایع در کاسکو ( طوطی خاکستری )

 

سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماریهای کاسکو میباشد که نشانه های آن کاملا مشابه سرماخوردگی در انسان است ، ضمن اینکه کاسکو ممکن است دچار اسهال سبز رنگ نیز بشود.

عفونتهای داخلی نیز باعث اسهال شدید در پرنده میشود.

خشکی پر که نشانه آن شکننده و خشک شدن پرهای کاسکو میباشد. این مشکل به دلیل تغذیه نادرست و کم بودن رطوبت بوجود میاید.

عارضه پر کنی که به دلیل مشکلات روانی و یا جفت خواهی در کاسکو بوجود میاید.

 

بیماریها:

 

اساسا طوطی ها پرندگانی بسیار مقاوم در مقابل بیماریها هستند و به جز چند بیماری که در شرایط خاص ممکن است دچار شوند مریض نمیشوند و اگر مریض شوند عمدتا به دلیل خوب تغذیه نشدن ودچار شدن آنها به بیماریهای ناشی از سوء تغذیه یا مسمومیت های غذایی و ابتلای انها به بیماریهای گوارشی مثل اسهال است.

 

29014163910722432821.jpg

 

اسهال:

 

اسهال میتواند عوامل مختلفی داشته باشد.

1. پرنده تازه خریداری شده در یکی دو روز اول به علت استرس دچار آن شود که نگران کننده نیست وطبیعی میباشد. اما اگر بیش از این زمان طول کشید باید احتمال بیماری را بدهید و سریعا درمان را آغاز کنید.

2. پرنده پس از استحمام دادن ممکن است دچار آن شود که آن هم مهم نیست وبر اثر استرس میباشد.

3. پرنده بر اثر سرما خوردگی دچار آن شود که با درمان سرماخوردگی آن هم بهبود میابد.

4. اسهال ویروسی که با درمان آنتی بیوتیکی به تجویز دامپزشک درمان میشود.

 

- برای درمان حتما با دامپزشک مشورت کنید.

- اگر پرنده شما فقط اسهال دارد و علائم سرماخورگی ندارد ، برای درمان اسهال میتوانید از شربت سفید رنگ کوتریموکسازول به اندازه یک قاشق در ظرف آب پرنده استفاده کنید به مدت سه تا پنج روز. در طول روز دو بار دارو را عوض کنید تا فاسد نشود.

 

- تا زمانی که پرنده شما آب و غذا میخورد از طریق دارو خوب میشود از آمپول زدن و تزریق خودداری کنید تقریبا اکثر کاسکوها تحمل آمپول را ندارند و خواهند مرد.

 

سرما خوردگی ، ذات الریه :

 

این بیماری در مواردی ایجاد میگردد که دمای محل نگهداری پرنده پایین و سرد باشد یا اینکه پرنده در کنار در و پنجره و یا کولر و در معرض جریان هوا قرار بگیرد. نشانه های این بیماری چرت زدن بیش از حد ، گرفتگی یک یا هر دو سوراخ بینی ، ابریزش چشم ، بستن مداوم یک چشم، صدای خس خس در هنگام تنفس ، کم شدن محسوس اشتها و ضعف واسهال میباشد.

 

برای درمان حتما در همان روزهای اول بیماری اقدام نمایید.

- با دامپزشک مشورت کنید و یا میتوانید از کپسول آبی رنگ داکسی سایکلین در ظرف آب پرنده به میزان نصف کپسول و به مدت سه تا پنج روز استفاده کنید. چند قطره مولتی ویتامین هم به آب اضافه کنید.

پرکنی :

 

پرکنی بیماری است که در آن پرنده شروع به کندن پرهای خود مینماید که چهره پرنده را نا زیبا و ارزش آن را به شدت کاهش میدهد.

 

عوامل موثر بر پر کنی :

 

1. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش جنسی در اثر ورود آنها به سن بلوغ و جفت خواهی(هفت سالگی به بعد)

2. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش تغذیه ای مثل تغذیه نا کافی یا تغذیه نادرست و ایجاد کمبود یا زیاد بود یک یا چند ماده غذایی در آنها.

3. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش ترس یا ترس مرضی یا بیماری ترس.

4. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش خشونت مثل خشونت های زمان صید.

5. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش ناسازگاری با محیط یا صاحب جدید.

6. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش حمل و نقل ، مثل حمل ونقل نامناسب.

7. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش تنها ماندن یا بی توجهی صاحب.

8. کاسکوهای پرکن شده به علت تنش حسادتی در اثر وارد کردن یک کاسکو یا پرنده یا حیوان دیگر به خانه.

رایجترین نوع پرکنی ، بین کاسکوهای بالغ بیش از 7سال سن وجود دارد که علت آن تنش جنسی است و راه حل آن فراهم کردن جفت است. به جز پرکنی با علت تغذیه ای ، دیگر انواع پرکنی در کاسکوها ریشه روانی دارد ، که برای درمان عوامل بیماری را باید برطرف کرد.

 

30424463832324429668.jpg

 

 

 

انواع بیماریها در طوطی سانان

 

 

علائم احتمالی بیماری :

 

1 خواب بیش از حد و کسل بودن غیر معمولی پرنده و نخوردن آب و غذا .

 

2 صدا از مقعد به هنگام دفع مدفوع و یا هرگونه تغییر قابل مشاهده در قسمت سفید مدفوع (ادرار) به مدت بیش از یک تا دو روز .

 

3 اسهال ونبود قسمت سفید رنگ در مدفوع و یا وجود غذای هضم نشده در مدفوع .

 

4 کاهش وزن : اگر استخوانهای طوطی معلوم و برجسته شود نشان دهنده بیماری لاغری وکاهش وزن است .

 

5 پرکنی یا پرهای نا منظم ، شکسته ، شلخته و خم شده که در حالت عادی اینگونه نباید باشد .

 

6 عطسه : بسیاری از طوطیها میتوانند به خوبی صدای عطسه شما را تقلید کنند و با تکرار آن شاید شما فکر کنید که طوطی شما مریض است. اما اگر عطسه با ترشحات و یا تورم در اطراف صورت و مخرج و یا تورم در ناحیه سوراخهای بینی و یا پا باشد در این صورت پرنده بیمار است .

 

7 استفراغ(بر گرداندن غذا) : در همه طوطی سانان برگرداندن غذا راهی برای ایجاد تعامل و نشان دهنده ی دوستی است ، اما اگر پرنده ی شما بدون هیچ دلیلی به صورت متناوب و بعد از خوردن غذا آن را برگرداند احتمالا نشانه بیماری است.

 

8 مشکلات تنفسی : علائم بیماری تنفسی خس خس کردن سینه و یا سر و صدا هنگام تنفس است .

 

9 عدم تعادل : نداشتن تعادل و افتادن از روی چوب قفس برای چندین مرتبه در روز نشان دهنده ی بیماری عدم تعادل در پرنده است.

 

10 بیماریهای پا : پوسته پوسته شدن پا ، طاسی و ریختن پرهای ران ، زخم کف پا .

 

11 بیماریهای چشم : ظاهر پرنده کسل ، چشمها متورم میشود و همچنین قرمزی و تورم و یا از دست دادن پرهای اطراف چشم و همچنین مات شدن و از بین رفتن شفافیت چشم و ترشحات در اطراف آن .

 

12 بیماریهای سر : تکان دادن بیش از حد سر در طول روز .

 

 

 

بیماریهای گوارشی :

 

یکی از شایع ترین بیماریها در طوطی سانان میباشد که در آن سیستم گوارشی پرنده دچار عفونت ویروسی و آسیب میشود. این بیماری آسیبهایی را به عصب معده وارد و گوارش و هضم غذا را برای پرنده دشوار میسازد به همین علت پرنده وزن خود را به سرعت از دست داده و بی حال میشود، همچنین در مدفوع پرنده غذای هضم نشده دیده میشود. در موارد پیشرفته تر بیماری دیواره معده (بخشی از معده) پاره میشود و غذای موجود در معده به داخل حفره ی شکمی پرنده وارد میشود و باعث عفونت باکتریایی شده و منجر به مرگ میشود.

 

بیماری کبد چرب :

 

در پرنده مبتلا به چربی کبد به علت مصرف زیاد غذاهای چرب و عدم تحرک پرنده ، کبد شروع به جمع کردن چربی و بزرگ شدن میکند سپس کبد بزرگ شده و اندامهای دیگر شکم را تحت فشار قرار میدهد ، همچنین کبد ممکن است به ریه فشار آورده و موجب تنگی نفس در پرنده شود. با پیشرفت بیماری نارسایی کبد آغاز میشود و پرنده ممکن است به علت تجمع مواد سمی در کبد تشنج کرده و بمیرد.

 

قارچ :

 

از بیماریهای شایع دیگر در طوطی سانان قارچ میباشد . این بیماری با نشانه هایی از جمله : از دست دادن وزن و ناراحتیهای دستگاه تنفسی مشاهده میشود. معمولا این بیماری بر اثر خوردن مواد غذایی کهنه و فاسد و تمیز نکردن محیط نگهداری پرنده ایجاد میشود. اگر بر روی زبان طوطی شما لکه های سفید ظاهر شود یکی از نشانه های قارچ است و بهتر است برای درمان به آن آنتی بیوتیک داده شود .

بیماری ضعف و لاغری :

 

لاغری بیماری بسیار مهلک در طوطی سانان است که علائم آن شامل کاهش وزن ، تشنج و غذای هضم نشده در مدفوع است .

 

اعتقاد بر این است که درمان این بیماری فقط میتواند برای چند سال زندگی طوطی شما را طولانی تر کند.

 

سندرم کمبود کلسیوم :

 

بیماری دیگری که باعث تشنج در طوطی ها میشود و علت آن عدم وجود کلسیوم در خون پرنده است. دامپزشکان با تجویز کلسیوم و باز گرداندن کلسیوم به حالت عادی اقدام به درمان این بیماری میکنند . برای پیشگیری از بیماری میتوان از کلسیوم و ویتامین D استفاده کرد.

 

مواد خطرناک برای طوطیها :

 

شمع های معطر ،اسپری ، عود، خوش بو کننده هوا و انواع عطر. به خاطر داشته باشید که محصولات بالا میتوانند برای طوطی شما بسیار خطرناک و حتی موجب مرگ آنها شود.

 

در رژیم غذایی طوطی خاکستری باید کلسیم و ویتامین و بتاکاروتن وجود داشته باشد، بنابراین باید مواد غذایی و سبزیجاتی که دارای موارد فوق هستند را به طور روزانه در رژیم غذایی آنها قرار داد. همچنین پرنده شما به مواد معدنی نیاز دارد در نتیجه از دادن آب مقطر به آن جدداً خودداری کنید.

 

بیشتر بیماریهای ذکر شده در صورت تشخیص به موقع و استفاده از آنتی بیوتیک مناسب و مکمل های ویتامینی درمان میشوند.

 

 

 

اما همیشه به خاطر داشته باشید پیشگیری بهتر از درمان است و با رعایت بهداشت و تغذیه مناسب و همچنین تحرک روزانه پرنده شما به ندرت دچار بیماری خواهد شد.
لینک به دیدگاه

تشخیص سن کاسکو

 

عموما تشخیص سن کاسکو بر اساس رنگ چشم میباشد. به این صورت که اگر به اطراف مردمک چشم پرنده نگاه کنید میتوانید سن او را حدودا تشخیص دهید. مردمک چشم کاسکو در تمامی سنین کاملا سیاه میباشد ، اما حلقه دور مردمک یعنی سفیدی دور مردمک در سنین مختلف میتواند سیاه ( چهار تا هفت ماه ) ، دودی ( هشت ماه تا یک سال و نیم ) ، طوسی (یک سال و نیم تا سه سال ) ، سفید ( سه تا شش سال ) یا زرد ( هفت سال به بالا ) باشد. ( سنین ذکر شده حدودی میباشند و ممکن است یک تا دو ماه اختلاف داشته باشند )

 

62561148851028265557.jpg

 

معمولا جوجه کاسکوها از روی پرهای جوجگی که شامل نوار مشکی رنگ انتهای دم میباشد و همچنین پاهای ظریف و کمی تیره و نوک کوچکتر و مشکی تر قابل تشخیص هستند.

همانطور که در عکسها مشاهده میکنید تشخیص این رنگها نیاز به هیچ تخصص و مهارتی ندارد. لازم به توضیح است که کاسکوی چشم طوسی که حدود سنش یک و نیم سال تا سه سال میباشد رنگ اطراف مردمک چشمش کمی روشنتر از چشم دودی ها میباشد عموما کاسکوهای چشم زرد که بالای هفت سال سن دارند به عنوان چشم طوسی معرفی میشوند. این رنگها در طول روز بهتر دیده میشوند.

 

بر اساس مطالب ذکر شده جوجه کاسکوی چشم زرد چند ماهه یا چشم سفید یا حتی چشم طوسی چند ماهه وجود خارجی ندارد.

 

رنگ پرها و کوتاه و بلند بودن قد و جثه کاسکوها

 

در مورد رنگ پرهای کاسکو تیره یا روشن بودن پرها مطالب مختلفی شنیده میشود ، رنگ پر ، کوتاه یا بلند بودن گردن ، جثه درشت یا ریز هیچ تفاوتی در هوش و استعداد پرنده ایجاد نمیکند.

تقریبا بیش از نود درصد جوجه کاسکوها و کاسکوهای بالغ که از جنگل های آفریقا شکار میشوند دارای رنگ تیره هستند ، این رنگ تیره به دلیل عدم وجود نور آفتاب در جنگلهای انبوه میباشد و به هیچ وجه ربطی به نژاد کاسکو ندارد ، این رنگ تیره به مرور زمان و حتی در مدتی کوتاه کاملا روشن میشود و یا کاسکویی که رنگ پرهایش روشن میباشد اگر در محیطی کم نور نگهداری شود در مدتی کمتر از دو ماه تیره میشود. اگر مایلید پرهای کاسکوی شما روشن باشد کاسکو را در مجاورت نور نگهداری کنید. یادآوری میکنم نور مستقیم خورشید در تابستان یا روزهای گرم در مدت کمتر از ده دقیقه کاسکو را خواهد کشد.

هر چه به لحاظ تغزیه به جوجه کاسکوی خود توجه کنید پرنده شما بزرگتر و قوی تر خواهد بود و هر چه از زمان اهلی شدن کاسکوی شما بگذرد ، پرنده شما راحتتر و بدون استرس در قفس دیده میشود در نتیجه قد و جثه او بزرگتر به نظر خواهد رسید.

لینک به دیدگاه

بيماري رواني پرکنی كاسكو

 

درمان پرکنی یک طوطی که معمولا طوطی خاکستری است کار هرکسی نیست در ابتدا می بایست علت و ریشه این بیماری روانی را یافت. همه طوطیان چه کوچک و چه بزرگ حتما باید جفتی مناسب داشته باشند در غیر این صورت افسرده و کسل خواهند شد در بسیاری از موارد هنگامی که شخصی طوطی خود را دست اموز و اهلی می کند اما پس از گذشت مدتی مثلا چند ماه یا چند سال دیگه اون علاقه و عشق را به پرنده خود نمی دهد و با توجه به اینکه معمولا طوطی ها جفت خود را جدایی ناپذیر می دانند و تا اخر عمر به جفت خود وفادار می مانند موضوع کم توجی صاحب به حیوان حتی به میزان کم هم که باشد فورا موجب عصبی شدن طوطی می شود.

 

جاندارانی که از هوش بالایی برخوردارند مانند انسانها یکبار برای همیشه جفت خود را انتخاب می کنند !! طوطی سانان با توجه به هوش زیاد و طول عمر طولانی ده ها سال و گاه بیش از 130 سال در کنار یکدیگر زندگی می کنند.استفاده از قرص ها و داروهای ارام بخش مردود است حتی به میزان کم و اما راه های درمان همانطور که گفته شد شما در ابتدا می بایست علت را جستجو کنید گاه یک مسافرت یک یا دو روزه و تنها گذاشتن طوطی در خانه موجب به وجود امدن این حالت روحی و روانی یعنی پرکنی می شود.

 

استفاده کردن از گردن بند الیزابت که احتمالا با این وسیله اشنائی دارید به هیچ عنوان کارامد نیست و تنها طوطی شما را عصبی تر خواهد کرد فراموش نکنید که قراره این بیماری را درمان کنیم نه انکه جلویش را بگیریم ! پس گردن بند الیزابت مردود است .

 

حالا به سراغ اسپری ضد پرکنی می رویم. این اسپری را را همراه یک دارو به طوطی بیمار بدهید دارو را در ظرف اب حل می شد و سرعت رشد پرها را بالا می برد. اسپری را هم به زیر سینه و نقاطی که توسط طوطی کنده و جویده شده می بایست بزنید تا تلخی شدید و در عین حال بی خطر بودن باعث جلوگیری از ادامه پرکنی شود. البته اگرعلت اصلی پرکنی راپیدانکنید این داروها فقط باعث تسریع رشد پرها میشوند و دوباره کاسکو شروع به کندن پرها میکند .

 

علل مختلف این بیماری را در ابتدا پیدا و سپس اقدام به درمان باید کرد. به طور مثال اگر مکان نگهداری و صاحب طوطی عوض شده می بایست فورا نزد صاحب قبلی خود بازگردد یا اگر در طول روز بیش از 1 ساعت در خانه تنها می ماند بدانید که روشن کردن رادیو و تلویزیون و ... فایده چندانی نخواهد داشت می بایست طوطی را به کسی یا جایی ببرید که حوصله اش سر نرود. ضمنا طوطی ها خصوصا طوطی های بزرگ که معمولا در خانه تنها نگهداری می شوند اصلا خوششان نمی اید غیر از خودشان حیوان دیگری نزد صاحبشان نگهداری شود خصوصا پرنده گاه با سگ ها کنار می ایند.و اما یک راه ساده دیگر برای درمان در این روش یک اسپری ابپاش که معمولا برای گل و گیاه یا ارایشگاه ها استفاده میشود احتیاج دارید حالا درون این ابپاش را سرکه سفید بریزید و با کمی اب حل کنید و به پرهای طوطی خود این محلول را اسپری کنید .

 

این روش خیلی موثره اطمینان داشته باشید ازهردارو وهر روشی بهتر است. فقط مواظب باشیدبه چشم کاسکون پاشیدکه هم اذیتش میکند و هم عصبی میشود وشروع به کندن پرهایش میکند .گاهی هم باعث کوری کاسکو میشود .طوطی شما عضوی از خانواده شماست انرا به دست هر کسی نسپارید. بعضی دامپزشکها پرهای طوطی را با دست می کند عملی کاملا غیر انسانی و غیر علمی است و فایده ای ندارد. از اسباب بازیهای زیبا و کارامد که طوطی به انها علاقه داشته باشد هم جهت سرگرم کردن طوطی خود استفاده کنید.

 

می توانید یک طوطی دیگر را هم دست کم برای امتحان برای مدتی به خانه بیاورید این احتمال هست که طوطی شما با او سرگرم شود و دست از پرکنی بردارد. اگر هم جواب نداد باز طوطی دیگری را جایگزین کنید. احتمالا توجه طوطی اصلی که شما انرا دوست دارید به شما کم خواهد شد و با طوطی جدید سرگرم می شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...