masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 دی، ۱۳۹۲ تاریخچه قند کله به درستی مشخص نیست که اولین بار کله قند در چه زمانی تولید و عرضه شد. ولی در قرن ۱۲ میلادی، کله قند در اردن وجود داشتهاست. عرضه کله قند از قرن ۱۹ میلادی در انگلستان به دلیل مالیاتهای سنگین متوقف گردید. تعاريف و اصطلاحات قند كله : فرآوردهاي است كه طي فرآيند ويژهاي از شكر تهيه و به صورت كريستالهاي يكنواخت بهم چسبيده ساكارز به شكلي شبيه مخلوط عرضه ميشود . پاكيزگي : عبارت است از تميز بودن سطح بيروني قند كله و نداشتن هيچگونه لكه و آثار آلودگي . تخلخل : عبارت است از وجود خلل و فرج در سطح بيروني قند كله . ترك خوردگي : عبارت است از وجود شيارهاي كم عرض و عميق در سطح بيروني قند كله كه با چشم غير مسلح ديده ميشود و ممكن است در ترابري و گذاشت و برداشت سبب شكسته شدن قند كله گردد . شيشهاي : عبارت است از وجود سطح صاف و براق در سطح پاييني و ته قند كله . پري : عبارت است از تهي نبودن ته قند كله . پوكي : عبارت است از سست بودن اتصال كريستالهاي ساكارز در قند كله . مواد خارجي : عبارت است از موادي غير از كريستال ساكارز در قند كله كه برابر آزمون بند 9 ـ 10 با چشم غير مسلح ديده شود . بار : مقداري از كالاست كه برابر قرارداد در يك نوبت تحويل ميشود و ممكن است شامل يك يا چند بهر باشد . بهر : مقداري از بار است كه داراي بستهبندي و ويژگيهاي يكسان ( از يك روز ) باشد . سنگيني : وزن هر واحد قند كله بايد 2800±400 گرم باشد . بو : قند كله بايد عاري از هرگونه بو باشد . مزه : قند كله بايد داراي مزه مخصوص به خود ( مشابه مزه شكر ) باشد . مواد خارجي : قند كله بايد عملا عاري از مواد خارجي باشد . پلاريزاسيون : پلاريزاسيون قند كله نبايد از 99/8 درصد كمتر باشد . قند وارو 1: قند وارو در قند كله نبايد از %4 درصد بيشتر باشد . رنگ محلول : نمره رنگ در محلول قند كله نبايد از 6 بيشتر باشد . نم : نم قند كله نبايد از %6 درصد بيشتر باشد . رنگ ظاهري : نمره رنگ ظاهري قند كله نبايد از 9 بيشتر باشد . خاكستر : نمره خاكستر قند كله نبايد از 15 بيشتر باشد . جمع نمرهها : جمع نمرههاي قند كله نبايد از 22 بيشتر باشد . انيدريد سولفورو (so2): انيدريد سولفورو در قند كله نبايد از 15 ميليگرم در كيلوگرم بيشتر باشد . صنعت قند درايران: نيشكر همان طوري كه ذكر گرديدكشت نيشكر در ايران بالاخص در خوزستان كه بنام شكرستان ايران معروف بود انجام مي شد ولي بدلائل مختلف كه چندان روشن نيست زراعت نيشكر و صنعت قند سازي از نيشكر در سرزمين خوزستان از بين رفت. تلاش جهت احياء كشت در سال هاي 1316تا1320 با كشت قلمه هائي در مناطق آهودشت وساير مناطق مساعد خوزستان به طور آزمايشي آغاز گرديد سطح زير كشت در سال 1320 به 300 هكتار رسيد با ادامه آزمايش آغاز گرديد و بررسي هاي انجام شده بالاخره در سال 1338 تسطيح زمين ها ومتعاقبا عمليات مربوط به احداث كارخانه نيشكر هفت تپه با ظرفيت ده هزار تن نيشكر آغاز واين كارخانه توانست اولين دوره بهره برداري خود را در آذرماه 1340 با برداشت نيشكر از سطحي معادل 2400هكتار آغاز نمايد بتدريج وبا توسعه سطح زير كشت نيشكر وشناسائي مناطق مناسب ديگر و ا مكان توليد نيشكر بيشتر درسال 1353 دومين كارخانه قند نيشكري با ظرفيت 20000 تن قابل افزايش تا 30000 تن دركشت و صنعت كارون درشمال شهرشوشترتاسيس وراه اندازي گرديد توليد نيشكر و شكر در دو كارخانه مذكور در ده سال گذشته جمع آوري شده است. چغندر قند صنعت قند ايران پس از سال ها در سال 1274 با تاسيس كارخانه قند چغندري در كهريزك با سرمايه بلژيكي ها مجددا پايه گذاري گرديد و اين اميد را بوجود آورد كه با كشت چغندر وتاسيس كارخانه هاي ديگر مي توان قسمت اعظم قند مورد نياز آنزمان كشور را تامين كرد اين موضوع براي روسها كه در آن زمان قند و شكر ايران را تامين مي كردند ناخوشايند بود لذا سخت كوشيدند تا اين صنعت نوپا را از بين ببرند و از بين هم بردند . در 1309 كارخانه قند كهريزك با سرمايه دولت باز سازي شد و بلافاصله پس از آن كارخانه قند كرج بصورت كارخانه اي مدرن در آن زمان با سرمايه دولت تاسيس شد طولي نكشيد كه كارخانه هاي قند مرودشت اسلام آباد ، ورامين وآبكوه ومياندوآب با سرمايه دولت تاسيس شدند و به بهره برداري مشغول گرديدند و به علت پيشرفت كشت چغندر پاره اي از آنها توسعه يافتند كارخانه شاهي قديم بعلت آنكه نمي توانسته در مازندران خوب چغندر به عمل آورد پس از بهره برداري 1315تعطيل گرديد و كليه ماشين آلات آن به جزء مراكز نيروي بخار و نيروي برق به محل كنوني (شازند)منتقل گرديد وكارخانه قند (شازند)به وجود آمد (1317( كارخانه قند ورامين نيز پس از بهره برداري 1317 تعطيل گرديد و ماشين آلات قندسازي آن به مرودشت منتقل گرديد با شروع بهره برداري از سه كارخانه قند جديد دولتي كه هر كدام 350 تن ظرفيت داشتند فسا در 1333-بردسير در 1334 وچناران در 1335 جمع واحدهاي آماده به كار كشور كه هم با سرمايه دولت تاسيس شده بود و بوسيله دولت اداره مي شد به دوازده واحد رسيد ولي كارخانه قند كهريزك بعلت اقتصادي نبودن از گردونه خارج شد ودر نتيجه تعداد كارخانه هاي قند دولتي مثلا در تاريخ 1337 به يازده واحد كاهش يافت و از اين 11 واحد نيز در 1337 معادل 106000 تن قند و شكر بدست آمد كه خود حد نصابي درآن زمان براي صنعت قندسازي كشور بود. کله قند در ایران، گاهی به عنوان هدیه و گاهی اجرت استاد و حکیم کاربرد داشتهاست. کد آیسیک محصول کد آیسیک این مطابق طبقه بندي وزارت صنایع و معادن به شرح جدول زیر است: [table] [tr] [td=width: 80] کد آیسیک [/td] [td=width: 115] نام محصول [/td] [td=width: 79] واحد سنجش [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421110 [/td] [td=width: 115] توليد قند وشکر [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421210 [/td] [td=width: 115] انواع قند [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421220 [/td] [td=width: 115] قندازشکر [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421221 [/td] [td=width: 115] قند کله وحبه ازشکر [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421223 [/td] [td=width: 115] بسته بندي قند [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [/table] شماره تعرفه گمرکی در داد و ستدهاي بازرگانی بین المللی جهت کد بندي کالاها و تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی ،اغلب از دو نوع طبقه بندي استفاده می شود که یکی از این طبقه بندي ها نامگذاري بروکسل و دیگري طبقه بندي مر کز استانداردها و تجارت بین المللی می باشد و روش طبقه بندي مورد استفاده دربازرگانی خارجی کشور ایران طبقه بندي بروکسل است که بنابر نیازها وکاربردهاي خاص موجود ،گاهی تقسیم بندیهاي بیشتري در زیر تعرفه ها انجام گرفته است. طبق اطلاعات اخذ شده از پایگاه اطلاح رسانی گمرک ایران شماره تعرفه گمرکی محصولات در سال های مختلف به شرح زیر می باشد: [table] [tr] [td=width: 80] کد محصول [/td] [td=width: 115] نام محصول [/td] [td=width: 79] واحد سنجش [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421221 [/td] [td=width: 115] قند کله وحبه ازشکر [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421212 [/td] [td=width: 115] قندازچغندرقند [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [tr] [td=width: 80] 15421220 [/td] [td=width: 115] قندازشکر [/td] [td=width: 79] تن [/td] [/tr] [/table] بررسی استانداردهای مرتبط با محصول طبق اطلاعات بدست آمده از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، استاندارد های موجود در زمینه تولید قند کله به شرح جدول زیر می باشد: [table] [tr] [td=width: 49] ردیف [/td] [td=width: 206] شرح استاندارد [/td] [td=width: 95] شماره استاندارد [/td] [td=width: 92] تاریخ استاندارد [/td] [/tr] [tr] [td=width: 49] 1 [/td] [td=width: 206] قند کله - ویژگی های و روشهای ازمون [/td] [td=width: 95] 3680 [/td] [td=width: 92] 1386 [/td] [/tr] [tr] [td=width: 49] 2 [/td] [td=width: 206] قندحبه- ویژگی های و روشهای ازمون [/td] [td=width: 95] 3679 [/td] [td=width: 92] 1386 [/td] [/tr] [/table] 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده